Forum » Strojna oprema » Temperatura vasih diskov?
Temperatura vasih diskov?
Racunalnik ::
Danes sem si montiral ventilator pred diske in gledam temperaturo,za oba diska imam 43 in 45 stopinj celzija,a ni to malo veliko,sej bolj jih ne morem hladiti.
Za procesor mi pa pravi 28 stopinj.
Za procesor mi pa pravi 28 stopinj.
- spremenilo: Racunalnik ()
sirotka ::
ah, te diode od diskov so bolj larifari:) Enim kaže po 9 stopinj, einm pa po 50 in več. Poripaj z roko, če je hladen, oz. mlačen, ne rabiš skrbeti, drugače pa drugače usmeri vent, vendar...samo da malo pihlja čez disk je dovolj, ker se zadeva spet toliko ne greje.
Na roko so bolj vroci kot topli,ventilator se pa vrti z najvecjo hitrostjo.Pomoje bi mogl bit hladni.Bom danes se enkrat malo pogledal.
sirotka ::
hm...če so vroči, potem ti pa nekaj ne štima, ker jaz sem moje hladil včasih z 4*4ventom, pa so bli čist hladni.
Grimlord ::
Trenutno 29°C. Mi pa piha en Zalman F1 na najmanjših obratih v ohišje spredaj, torej praktično pred diskom.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
Ventilator je cist pred diskom,dela z minimalno hitrostjo 1500 obratov in en disk ima 41 drugi 42 stopinj C.
To je najbolje kar dosezem,diski so pa WD 200gb.
To je najbolje kar dosezem,diski so pa WD 200gb.
Zako ::
imam isti dosk WD2000JB (200GB, ATA100), temperatura: 25°C brez kaksnih ventilatorjev.
LP
LP
Zako je zakon!!!
Ne vem kje dobite take temperature kot so 25 c?Obh odprtem oknu?
Jest gledam te podatke v EVERESTU sem pa tudi zmeril te temperature na strani diskov(2 stopinji manj)
Jest gledam te podatke v EVERESTU sem pa tudi zmeril te temperature na strani diskov(2 stopinji manj)
Fizikalko ::
Racunalni, a mas ti usmerjen ventilator noter ali ven? Pihat mora V disk, ne pa od njega proc...
Notr,sm studiral tudi da bi dal ven,samo to je nesmilsno razn ce bi ga dal za diski in da bi cez njih pihal in ven,sam taki nosilci ne obstajajo.
steev ::
Update (zej je mal dl pržgan komp): temperatura je okol 31 C. En 80 mm vent je čez na 7V.
:|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kake temp diskov imate in kdaj je prevec?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2681 (1858) | Mr.B |
» | Hlajenje diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1798 (1310) | iNN |
» | Zalman HDD Cooler - fenomen segrevanja namesto hlajenjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2461 (1651) | guest #44 |
» | Hlajenje trdih diskovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2017 (1459) | jest10 |
» | katero stran diska je boljs hladit?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2174 (1479) | upirna |