» »

Kolk dolgi so lahko kabli za printer ?

Kolk dolgi so lahko kabli za printer ?

_max_ ::

Kolk dolgi so lahko kabli za printer ? Na računalniku kanim v ta namen uporabiti standarden konektor za printerje (kokrkolsemužereče), na printerju pa jako podoben konektor, le da ime krilca za pritrditev namesto vijakov.
Baje je kabel lahko dolg le 2 m, pri daljšem kablu pa se podatki ne prenešajo pravilno. Rabil bi cca. 9m dolg kabel. Je to mogoče ? Rabim kakšne vmesne člene ? Kje bi se dobili ?
LP, Enigma
Lasciate ogni speranza voi chi domandate

jetam ::

Jaz imam 4m dolg kabl in se vse prenese OK... Z daljšim pa moram reči da še isem probal.

totimato ::

Do sedaj sem v trgovinah videl najdaljši kabel 5 m. Jaz sem si enkrat naredil 10 meterskega. Je pa res, da me je malo zezalo, dokler je začelo vse pravilno delovati.

7m mi je delalo bp.

Nekaj nasvetov:
- ko kupuješ kabel bodi pozoren, da ima čimgostejši oplet (okoli notranjih žil)
- dobro splaniraj kje bo kabel potekal, izogibaj se ostrih ovinkov ali bognedaj, da bi bil kabel zvit v zanko
- počakaj z zadnjim konektorjem dokler kabel ne spelješ do računalnika - takrat vidiš koliko ti je ostalo in lahko višek odrežeš.
- ko spelješ kabel bodi pozoren, da niso v bližini kabla kakšne tuljave ali transformatorji, npr: TV, radio...

lp

totimato

Mr.B ::

Jaz sem probal tudi desetmeterskega pa je vcasih delalo vcasih pa ne. S sedm metrov pa dela BP.
Kar se tice kablov pa itak "vsi" kupujete najcenejse , toliko da se ne boste cudili da vam nebo delalo.

Za vec kot 7m pa je priporocljivo imeti buffer y napajanjem , ampak to stane okoli 10.000 sit. Pa se HP-jevi printerji ne delajo z njimi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako priključiti zvok tv na starejši hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
174428 (4244) gorann
»

Ko ugasnem računalnik se mi na monitorju prikazuje tole...

Oddelek: Pomoč in nasveti
366517 (5398) ST-777
»

HDMI 15m

Oddelek: Kaj kupiti
142329 (1772) cole-22
»

Na koliko metrov podaljšati kabel za tiskalnik?

Oddelek: Strojna oprema
142310 (1929) Lincolin
»

dolžina usb kabla

Oddelek: Pomoč in nasveti
82319 (2151) KuhaR

Več podobnih tem