» »

machine_check_exception na ASUS A8N SLI

machine_check_exception na ASUS A8N SLI

BogyX ::

Pozdravljeni

Imam problem, ki ga ne znam rešit.

Sistem:
AMD 64 3000+
MB ASUS A8N SLI
2x256MRAM + 2x512MRAM
2x SATA 250G 16MB Maxtor diska (ni raid)
ATI x800GT
LC 550W napajalnik
DVD BTC 16x
Technisat SkyStar 2 DVB-S satelitska karta
Pasivno hlajenje na grafi, procesorju in nortbridgu (na vse skupaj pa piha en 12cm ventilator na stranici).

Vse je delalo OK zadnjih 5 mescov. Pred mescom dni pa gledam en program na satelitski in zraven še nekaj pečem z nerotom, grem po pijačo in ko pridem nazaj se sistem restarta - kar sam od sebe. Počakam, da se vse naloži, nakar mi napiše, da je karta Skystar 2 neka code 10 - device cannot start. Po tedu testiranja z raznimi driverji za to karto obupam in jo dam kolegu na test - dela iz prve. Še sam probam na starejšem PCju in karta dela (tudi na istem SAT kablu, kot sicer). No ko formatiram mašino (vse skupaj 3x) se da vse lepo naložit (gonilniki, programi,...) in ko se računalnik zažene in če je SAT kabel vključen v Skystar 2 kartico mašina zmrzne - machine_check_exception. Če kabla ni dela vse normalno, lahko zaganjam programe in vse dela OK. Tudi če pri prižganem PCju vtaknem kabel v karto zmrzne (machine_check_exception). Položaj karte (PCI slot) ni pomemben - probal na vseh.

Sem dal not nakmesto Skystar 2 karte eno mrežno in eno wifi karto not in po 1/2 ure dela mi je mašina vrgla ven isti error - machine_check_exception, tako da zgleda, da Skystar 2 karta res ni nič kriva.

Stvar dela tako, da kot da ko bi naprava na PCI slotu potegnila večji tok se nekaj pregreje in mašina zmrzne.

Ima kdo kako idejo - northbridge temperaturo mi program systemguard (menda je tako ime) kaže samo okoli 27°C, če zmerim z termometrom je nekje 41°C (na rebrah), kar je še zmeraj malo.

Kje bi lahko bla napaka, oziroma kaj naj naredim?

Lp
Bogdan

PS: MB je bila kupljena v avstriji, tako da nebi brezveze nazaj noso, da mi potem rečejo - vse dela OK, nič nismo našli.

Sajhtam ::

Zgleda, da je nekaj z matično narobe! Če imaš možnost, montiraj vso kramo na drugo matično in probaj! jaz sem se tako z DFI "jebal" skoraj tri tedne preden sem ugotovil da en kanal za RAM ne deluje (machine_check_exception).

BogyX ::

Jutri grem menjat za ASUS A8R MVP, tako da se ne sekiram več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črn zaslon ob vklopu. :S

Oddelek: Pomoč in nasveti
61476 (1328) solatko
»

BSOD MACHINE_CHECK.EXCEPTION + včasih ni slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
9916 (821) c00L3r
»