Forum » Loža » prevodi računalniške terminogoije
prevodi računalniške terminogoije
katkarina ::
prevajam navodila za uporabo Jave, pa nikjer ne najdem prevoda za besedo instantiate
na googlu sem najdla definicijo, ampak ne uporabljam Jave,tko da mi nič ne pove.
Mi lahko kdo pove prevod za tole?
hvala Katarina
na googlu sem najdla definicijo, ampak ne uporabljam Jave,tko da mi nič ne pove.
Mi lahko kdo pove prevod za tole?
hvala Katarina
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
jeti51 ::
Predstavljaj si, da je "class" (oz. razred) nekakšen splošen opis, kako nek avto izgleda (volan, 4 kolesa, vrata, barva...), posamezni konkretni avtomobili (sosedov črni BMW, tvoj zeleni Twingo, rumeni megane na parkirišču pred blokom...) pa so "objekti" oziroma instance razreda (class-a) avto.
Instantiate pomeni, da ustvariš nov primerek nekega razreda, se pravi v našem primeru nek konkreten avto, ki spada v razred "avto" (ima vse njegove lastnosti - volan, 4 kolesa, vrata, ime...).
Skratka "to instantiate a class" bi pomenilo "ustvariti instanco (oz. primerek) razreda". Upam, da ti je koncept tega zdaj bolj jasen in se boš morda sama domislila še kakšnega boljšega prevoda.
Instantiate pomeni, da ustvariš nov primerek nekega razreda, se pravi v našem primeru nek konkreten avto, ki spada v razred "avto" (ima vse njegove lastnosti - volan, 4 kolesa, vrata, ime...).
Skratka "to instantiate a class" bi pomenilo "ustvariti instanco (oz. primerek) razreda". Upam, da ti je koncept tega zdaj bolj jasen in se boš morda sama domislila še kakšnega boljšega prevoda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java program (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8721 (7870) | kunigunda |
» | tomcat in datasourceOddelek: Programiranje | 2038 (1795) | infiniteLoop |
» | [Java] Sortiranje objektovOddelek: Programiranje | 2885 (2885) | tjaz24 |
» | [c++] globalne spremenljivke (extern)Oddelek: Programiranje | 1606 (1479) | Vesoljc |
» | [C++] for {}Oddelek: Programiranje | 1729 (1423) | Gundolf |