Forum » Pomoč in nasveti » velik problem...
velik problem...
HyperGL ::
na sliki je viden moj problem... to se je zgodilo najmanj 9 krat včeraj...vsakokrat druga napaka!!! pojma nimam kaj bi lahko bil vzrok... če mi kdo lahko pomaga in me usmeri v kak drug oddelek... bi mu bil zelooo hvaležen...
btw: računalnik se uporablja za 3d rendering in nič za igre... navit je bil v 4 mesecih vsega 45minut in še to ne na full... ampak nekje iz 2000 na 2100...
btw: računalnik se uporablja za 3d rendering in nič za igre... navit je bil v 4 mesecih vsega 45minut in še to ne na full... ampak nekje iz 2000 na 2100...
SimplTech ::
Lahko si malo pomagaš z googlom, najde kar nekaj možnih rešitev: beginning dump of physical memory @ google.com
Ti pa sistem ob sesutju skuša s pomočjo stop kod čimveč povedati zakaj se je sesu. Tako da lahko tudi malo pogledaš na strani, kjer so razložene Windows stop kode, pa mogoče boš vsaj prišel do odgovora v kateri smeri moraš iskati rešitev.
Strani z Win stop kodami pa najdeš tukaj: Common Stop Messages in tukaj: TROUBLESHOOTING - WINDOWS STOP MESSAGES
Žal ti nisem moral dati natančnejšega odgovra, mogoče bo se našel kdo na forumu z malo več informacijami.
Ti pa sistem ob sesutju skuša s pomočjo stop kod čimveč povedati zakaj se je sesu. Tako da lahko tudi malo pogledaš na strani, kjer so razložene Windows stop kode, pa mogoče boš vsaj prišel do odgovora v kateri smeri moraš iskati rešitev.
Strani z Win stop kodami pa najdeš tukaj: Common Stop Messages in tukaj: TROUBLESHOOTING - WINDOWS STOP MESSAGES
Žal ti nisem moral dati natančnejšega odgovra, mogoče bo se našel kdo na forumu z malo več informacijami.
ok... omejim problem... ram... ali disk...
je možno, da je ram, ki deluje pri frekvenci 200mhz se uničil z navitjem na 210?
navijal sem preko asusovega biosa... z opcijo AI overclock... na 5%!...
to ne bi smelo bit tako smrtonosno za pc... al ja?
v glavnem... to se dogaja odkar sm dal računalnik po 45minutah navitja spet na default... in zdej ne vem... kaj naj nardim?
konfiguracija sistema pa je:
Athlon A64 3200+ default
ASUS A8N-sli
Geil DDR400 (modri z alu hladilnikom) 2x512
GF6800GT default
LCpower 420
disk... maxtor al seagate... nism zihr...
PS: a bi program za odkrivanje napak na disku najdel kje je napaka?
je možno, da je ram, ki deluje pri frekvenci 200mhz se uničil z navitjem na 210?
navijal sem preko asusovega biosa... z opcijo AI overclock... na 5%!...
to ne bi smelo bit tako smrtonosno za pc... al ja?
v glavnem... to se dogaja odkar sm dal računalnik po 45minutah navitja spet na default... in zdej ne vem... kaj naj nardim?
konfiguracija sistema pa je:
Athlon A64 3200+ default
ASUS A8N-sli
Geil DDR400 (modri z alu hladilnikom) 2x512
GF6800GT default
LCpower 420
disk... maxtor al seagate... nism zihr...
PS: a bi program za odkrivanje napak na disku najdel kje je napaka?
kixs ::
Kot odgovori na podobne teme :)
Najprej testiraj RAM http://www.memtest86.com/
Potem pa se HDD z Drive Fitness Test!
Za zacetek je ze :)
Ce ti ne bi javila nobene napake, je mozen problem z gonilniki!
LP
Najprej testiraj RAM http://www.memtest86.com/
Potem pa se HDD z Drive Fitness Test!
Za zacetek je ze :)
Ce ti ne bi javila nobene napake, je mozen problem z gonilniki!
LP
juhuuuuhuu... sem najprej testiral disk... z seagatovim originalnim pripomočkom in z fitness diskom... in ni napake...
zdej pa se memtest vrti 2uri in pol... in ugante... 69 napak!!! the best... kaj naj? a je res frekvenca 210 namesto 200 v 3/4 ure uničla rame?!
a jih kdo pozna? ima kdo izkušnje z njimi? Geil DDR400 pc3200 2x512MB... taki z alu hladilniki v modri barvi...
tnx za pomoč do zdej..
zdej pa se memtest vrti 2uri in pol... in ugante... 69 napak!!! the best... kaj naj? a je res frekvenca 210 namesto 200 v 3/4 ure uničla rame?!
a jih kdo pozna? ima kdo izkušnje z njimi? Geil DDR400 pc3200 2x512MB... taki z alu hladilniki v modri barvi...
tnx za pomoč do zdej..
tako... danes zjutraj po 13 urah delovanja memtesta... je rezultat bil sledeč...
napak: 369 večinoma v 5 in 6 testu...
kaj se v takih primerih naredi? a je res edino možno zamenjava oziroma reklamacija?
PS: žal 24 urnega testa nism izpeljal kr je zmanjkalo elektrike ko me ni bilo... tako da ne vem kakšni so bli zadnji rezultati... :/
napak: 369 večinoma v 5 in 6 testu...
kaj se v takih primerih naredi? a je res edino možno zamenjava oziroma reklamacija?
PS: žal 24 urnega testa nism izpeljal kr je zmanjkalo elektrike ko me ni bilo... tako da ne vem kakšni so bli zadnji rezultati... :/
Shinobi ::
Ce ti je zmanjkalo bencina po 2h urah avta ne rabis 4 ure vozit ha?
Definitivno je pokvarjen pomnilnik, brez problema ti ga bodo reklamirali, ce ga imas v garanciji?
Obstajajo pa primeri, ko se doloceni rami enostavno ne ujemajo z maticnimi ploscami. Da nebo nesporazuma ISTI TIP rama od RAZLICNEGA PROZVJALACA lahko ne pase na doloceno maticno, od drugega pa ja. Tudi to se dogaja. V takem primeru neses celo kisto na servis, mislim pa, da nebo potrebno, ker ram itak crkuje po defaultu, takoj za napajalniki.
Definitivno je pokvarjen pomnilnik, brez problema ti ga bodo reklamirali, ce ga imas v garanciji?
Obstajajo pa primeri, ko se doloceni rami enostavno ne ujemajo z maticnimi ploscami. Da nebo nesporazuma ISTI TIP rama od RAZLICNEGA PROZVJALACA lahko ne pase na doloceno maticno, od drugega pa ja. Tudi to se dogaja. V takem primeru neses celo kisto na servis, mislim pa, da nebo potrebno, ker ram itak crkuje po defaultu, takoj za napajalniki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL BSODOddelek: Strojna oprema | 1438 (1257) | Death Knight |
» | Sesuvanje winsov ali blue screen n-tičOddelek: Pomoč in nasveti | 2339 (2128) | fictionel |
» | Unknown hard errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1040 (838) | LordWorm |
» | Resetiranje racunalnika.. nujno potrebujem pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 1407 (1182) | carota |
» | racunalnik se resetira samOddelek: Pomoč in nasveti | 814 (716) | macplus |