» »

Menjava Hladilnika -> Polom

Menjava Hladilnika -> Polom

TekO ::

Torej..včeraj me kliče prijatelj da se mu pregreva računalnik (cca 80°C) in da bi rad nabavil nov hladilnik. Ima pa Athlona XP2600+ (Thoroughbred jedro)... Skočiva v "X" trgovino, rečem prodajalcu nej mi pokaže hladilnike za socket A proce, in se nakoncu odločim za SilentTowerja (CL-P0025) ..prideva domov, razmonterava use dol z matične in se lotiva namestitve hladilnika...gledam malo tisto matično, pa se mi zdi da nekaj ni vredu..pogledam navodila, kjer piše da moraš vstaviti šraufe skozi zadnji del matične, kjer so neke luknje in nato hladilnik pričvrstit seveda s sprednjega dela...samo glej ga zlomka teh lukenj NI na tej matični nikjer!:\ Ali ni tako da če PIŠE na škatli support AMD XP socket motherboards, da mora potem to tudi držati? Lahko bi napisali na škatlo, da ni združljiv z vsemi matičnimi ploščami, oz. samo z določenimi platami :\ no potem mi google pove tole.. *Note SilentTower is not compatible with any AMD K7 motherboard without mounting
holes on it.8-O :)

Potem se spomnim, da bi uporabil uno "zaponko" iz prvega hladilnika in jo pokombiniral s temle novim hladilnikom. Ampak del socketa je malo višji, zato imajo hladilniki na eni strani malo odrezano ( udolbino,zadnji del), da se lepo usede notri..tudi ta ima tako, vendar pa ga ni mogoče obrniti tako, saj se ga potem ne da pričvrstiti z "zaponko". Tako da je vmes preveč zraka in je bila temperatura v BIOS-u 105°C8-O

..no potem se je meni mudil, petek (treba vn pit0:) ), in mu na hitro sestavim use nazaj ter namontiram tastari hladilnik..grem lepo u bios pogledat in piše 68°C, super, 10°C manj kot prej... samo potem, ko swa ga ponovno zagnala pa prasec ni hotu pridt u windowse! ..pojavi se modri zaslon in nekaj "techniqal error blabla", katero je windows prepreču da se nebi kaj poškodovalo pa mi pravi nato prijatelj da se mu je to že prej (prejšne dneve) dogajalo in da je stežka prišel v windowse cca 10x na dan se mu je resetiral računalnik in pojavil ta napis 8-O Kje mislite da je težava? ..pred kratkim pa je kupil novo grafično Nvidia 6600gt (po mojem nasvetu0:) ) in me malo skrbi ker sem včeraj pogledal in videl napajalnik 300W, seveda nek NoName.
Kakšne ideje, zakaj se to pojavlja? ?
Včeraj sem nato samo dal ram v drugi slot, a se pojavlja ista napaka.

Vsaka pomoč bi bila zaželjena in dobrodošla:) :8)
LP
Ideas are bulletproof.

Doman ::

Mogoče sta procesor zjebala. 105 je absolutno prevelika temperatura za njegovo delovanje. Lahko je vesel da mu že prej ni kaj crknilo.
Ko si videl da cooler ne paše gor, bi šel pač nazaj v to "x" trgovino in razložil situacijo. Dvomim da nebi ugodili tvojim zahtevam.

BluPhenix ::

Težava je v tem, da se ne pozanimaš preden kupiš.

Kaj si sploh šel kombinirat. Pozanimaj se, nekatere socketA plošče imajo luknje okoli, nekatere ne. Pač bi nesel lepo nazaj cooler, rekel da si se zmotil. Verjetno bi ti prodajalec ponudil drugega. Ne pa da si šel nekaj kombinirat. Pa sej že ko ga pogledaš vidiš da ne gre brez vijakov...

105 stopinj in ti resno še ptičakuješ, da bo vse normalno delalo?

Sicer pa očitno je tudi z montažo stock coolerja nekaj narobe jaz imam namreč na 2500+ z stock coolerjem (z 92mm ventom, na minimum obrate) max 52 stopinj.

Drugič se raje ne igraj, če ne več točno kaj delaš. Ker si moral it pit bo verjetno tvoj kolega sedaj moral varčevati denar za nov procesor.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Negative. S procesorjem ni nič narobe, ker drugače še v BIOS nebi prišel, pa saj sedaj je ~70°C napram prejšnim ~80°C.
Pa a ne razumeta, da je imel to napako že prej, oz. se mu je že prej pojavljala?

BluPhenix, ne, samo prestavila sva na današnji dan, ko bova probala problem rešit. Sicer pa nisem postavil te teme da me kritizirate in nevem kaj. Ja, sem zaje**, samo če mi prodajalec reče da gre to na socket A, in da na škatli piše supported motherboards AMD XP xxxx , potem pričakujem pač da bo šlo to gor. :\

EDIT: Pa ni res, da se nisem pozanimal, gledal sem za coolerji, samo pridem v mlacoma pa mi človek reče da ima sam en pofu*** cooler za 3k čist obični, ura pa je bila že čez 18.00 tako da je bilo veliko računalniških štacun že zaprtih.

Tko da če ima kdo rajš kakšno pametno rešitev, please.. ?
Ideas are bulletproof.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TekO ()

AngelOfDeath ::

Mogoče bi kaj pomagalo če bi kaj več o errorju napisal ne pa samo blabla :\

glede na stopinje je verjetno proc tudi kaj vstran dobil
lahko poskusiš tudi z drugim napajalnikom
jaz sem mel na bartonu en vent za 2k gor pa je fajn hladil :)
edit: Slovnica

ej, bi napisal, pa si nisem zapomnil celo stran modrega napisa:/
Glede napajalnika pa bom probal z mojim, grem čez pou urce tja.
Ideas are bulletproof.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je ta hladilnik vredu?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141967 (1070) IvoJan
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za LGA 755?

428050 (6761) kmetek
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )

9419221 (16344) Wofk
»

TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)

241972 (1431) js
»

volcano ali orb? (strani: 1 2 )

604421 (3671) miguell

Več podobnih tem