» »

SharePoint Portal Services; se da to "programirat"

SharePoint Portal Services; se da to "programirat"

Microsoft ::

Skratka, mam portal. V testne namene. Naredil sem si koticek za Excel fajle. In ga lepo uploadam, potem pa lahko preko brskalnika gres na to stran, vidis ta file, kliknes gor in ti ga odpre v Excel-u, kjer ga lahko urejas. Skratka, dost preprosto a uporabno.

No, zamikal me je to, da bi jst tist prvi del naredil programsko. Recimo, da bi mel program, ki bi se vsak konec tedna sprehodil cez bazo (pac neko bazo s podatki), prebral neke podatke in naredil iz tega tedensko statistiko. Ok, to gre. Pac zdej mam ta Excel file nekje na disku.
Tu pa se ustavi. Namrec, a se da kako naredit program, ki bi zdej ta fajl publishal na dolocen konc v ta ShrarePoint? Skratka, da bi mel nek programcek, ki bi vse naredil avtomatsko, predvsem bi rabil to, da fajle zmece gor na server.

Zdej, resitev bi rad mel v C#, .NET. Am, pa da bi jo sam napisal, ane. No, bolj me zanima, ce je kdo ze delal kaj podobnega, kako to sploh resit, mogoce kje so kaki primercki kako dostopad do serverja, kake specifikacije pa to? Ce ma kdo kak info, bi prosil, da napise.:))


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Iluvatar ::

MaCoFaCo ::

bad_dog ::

Ponovno odpiram temo.

Tudi sam imam podobne težave kot Microsoft.
Programiram v Visual Studiu in delam Windows aplikacijo (formo), ki bi od zunaj avtomatsko uplodal-a datoteke na SharePoint server. Ob tem bi se avtomatsko nastavili tudi določeni metadata podatki.
Poizkusil sem z Microsoft.SharePoint knjižnico, vendar tam nisem najdel funkcije, ki bi omogočala logiranje v SharePoint strežnik. Dozdeva se mi, da lahko to knjižnico uporabiš le, če je aplikacija naložena lokalno na serverju, kar pa zahteva dodatno aplikacijo, ki komunicira z obstoječo zunaj serverja. Zanima me če obstaja kaka elegantnejša rešitev?

Za vse informacije in nasvete se že vnaprej najlepše zahvaljujem.

darkolord ::

Za prijavo lahko uporabiš class SPSecurity. Drugače pa je praktično vse, kar se WSS tiče, zbrano tukaj


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Visual C#] posodabljanje polja

Oddelek: Programiranje
111622 (1442) iggy1
»

[_] Windows... PAM?

Oddelek: Programiranje
61083 (898) 64202
»

Prihodnost JavaScripta

Oddelek: Novice / Brskalniki
93754 (3049) M.B.
»

[c++] spet jaz

Oddelek: Programiranje
6861 (801) Microsoft
»

C#

Oddelek: Programiranje
5958 (877) zoune

Več podobnih tem