Forum » Izdelava spletišč » onmouseover/hover help!
onmouseover/hover help!
ROK1a ::
Pozdravljeni,
zanima me, kako bi v html napisal, da ko bi se postavil nad 1 celico tabele, da bi se na tej spremenijo ozadje(+ da bi po celi celici bila povezava) in ko bi stopil z celice, da se povrne v prevotno stanje.
to želim storiti v menuju http://193.95.221.237/renkovci/ .
Hvala za odgovore in LP!
zanima me, kako bi v html napisal, da ko bi se postavil nad 1 celico tabele, da bi se na tej spremenijo ozadje(+ da bi po celi celici bila povezava) in ko bi stopil z celice, da se povrne v prevotno stanje.
to želim storiti v menuju http://193.95.221.237/renkovci/ .
Hvala za odgovore in LP!
cicerooo ::
zakaj pa raje v css tega ne spremeniš
a:link {
color: #FDA45C;
text-decoration: none;
cursor: hand;
}
a:visited {
color: #DD7826;
}
a:hover {
text-decoration: underline;
}
a:active {
}
takole rečmo mam jest narejeno na eni od mojih srani
drgač pa pojdi v dreamweawer pa dodaj behavior, pa daš swap image onMouseOwer, onMouseOut pa swapImage restore
a:link {
color: #FDA45C;
}
a:visited {
color: #DD7826;
}
a:hover {
text-decoration: underline;
}
a:active {
}
takole rečmo mam jest narejeno na eni od mojih srani
drgač pa pojdi v dreamweawer pa dodaj behavior, pa daš swap image onMouseOwer, onMouseOut pa swapImage restore
LP
cicero
cicerooo ja sem že poskusil v CSSju to, toda to je le za text jaz pa hoče, da ko se postaviš z kurzorjem na celico tabele, da se v tej celici spremeni ozadje in ko odstraniš kurzor iz celice se povrne v prvotno ozadje...
#000000 ::
Daj povej s čim delaš 'ime programa' drugač pa išči pod roolover
in če bi rad da se spremeni recimo napis 'dotični' iz modre v recimo rdečo, potem boš rabil narest tud slikco z rdečim napisom.
in če bi rad da se spremeni recimo napis 'dotični' iz modre v recimo rdečo, potem boš rabil narest tud slikco z rdečim napisom.
Aja sem zajebu, ti rabiš narest identične slikce vendar z drugim ozadjem
in potem uporabiš roolover funkcijo, pa povej program da ti da nekdo link na pravi tutorial in boš razsvetljen v 2 minutah. Aja a ti to računaš ko delaš tole stran al kaj ?
in potem uporabiš roolover funkcijo, pa povej program da ti da nekdo link na pravi tutorial in boš razsvetljen v 2 minutah. Aja a ti to računaš ko delaš tole stran al kaj ?
delam z macromedia dreaweaver om. #000000: Aja a ti to računaš ko delaš tole stran al kaj ?
kaj bi računal?
kaj bi računal?
Izdelavo strani.
Zdej če ti je že jasno da rabiš dve sliki za narest roolover efekt na linku, potem sledi temule / Insert / Image objects / Roolover image / ter sledi čarovniku / lahko pa prebereš tud kak tutorial na to temo
naprimer tukaj jih je za začetek dosti za nadalje pa uporabi iskanje in tipko F1 v DW pomaga garant. LP
poglej ZS
Zdej če ti je že jasno da rabiš dve sliki za narest roolover efekt na linku, potem sledi temule / Insert / Image objects / Roolover image / ter sledi čarovniku / lahko pa prebereš tud kak tutorial na to temo
naprimer tukaj jih je za začetek dosti za nadalje pa uporabi iskanje in tipko F1 v DW pomaga garant. LP
poglej ZS
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
McAjvar ::
uhmm, mogoce samo majcken popravek, ker vidim, da zdaj pa zagotovo ni vec typo... #black: roolover prosim preslikaj v rollover, bo bolj pravilno :)
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | meni razporejen po celotni dolžiniOddelek: Izdelava spletišč | 2216 (2084) | XzupanX |
» | CSS za specifično tabeloOddelek: Izdelava spletišč | 1013 (890) | Fukomuko |
» | table CSS problem ...Oddelek: Izdelava spletišč | 2693 (2519) | darh |
» | več vprašanj.....Oddelek: Izdelava spletišč | 1688 (1376) | cahahopie |
» | HTML style???Oddelek: Programiranje | 1323 (1241) | darh |