Forum » Programska oprema » Adobe Premiere in after effect
Adobe Premiere in after effect
Racunalnik ::
Ce kdo obvlada tadva programa me zanima,kako ko zajemas video naredis scene,ali se lahko delajo avtomaticno pri zajemanju,ali pa ce lahko nekak dolocis ce imas 100mb fajl da ti ga avtomaticno razskosa na recimo 10 delov.
Potem me zanima after effect je samo za graficno oblikovanje in dodajanje raznih efektov dolocenem clipu ali je zato tudi premiere,potem me zanima ce je tudi premiere,zakaj tocno je effect.
Ker delal sem ze z effectom neke efekte na poskusnem clipu,sam ni mi jasno ce v premieru dolocim da hocem editirat recimo 3 razrezan clip od 10ih kako ga dam notr v effect,ga obdelam in dam nazaj v premiere.Ali je potrebno potem vseh teh 10 razrezanih clipov posamezno vsakega posebej sejvat obdelat in nato zdruzit za obdelavo?
Zanima me ali je pri nas PAL ali NTSC(mislim da pal)kaksen format dam,da bi kasneje kar najbolj zgledalo na DVDju.ALi je to 25 frameov in 7xxX6xx resolucija?
Se da pri adobeju premiere ali effectu,uporabit kaksen smooth filter da bi malo zgledalo kot v filmih,k zgleda da vse malo bolj pravljicno laufa,ali je to nemogoce.Enkrat vem da sem uporabil plug-in za umerjanje slike ce se ti kamera trese,pa je ze nekako delovalo v tem smislu,sam so kadri pocasni.
Ce se da komu naj mi malo razlozi kaj se dela lahko z premierom in effectom.
Potem me zanima after effect je samo za graficno oblikovanje in dodajanje raznih efektov dolocenem clipu ali je zato tudi premiere,potem me zanima ce je tudi premiere,zakaj tocno je effect.
Ker delal sem ze z effectom neke efekte na poskusnem clipu,sam ni mi jasno ce v premieru dolocim da hocem editirat recimo 3 razrezan clip od 10ih kako ga dam notr v effect,ga obdelam in dam nazaj v premiere.Ali je potrebno potem vseh teh 10 razrezanih clipov posamezno vsakega posebej sejvat obdelat in nato zdruzit za obdelavo?
Zanima me ali je pri nas PAL ali NTSC(mislim da pal)kaksen format dam,da bi kasneje kar najbolj zgledalo na DVDju.ALi je to 25 frameov in 7xxX6xx resolucija?
Se da pri adobeju premiere ali effectu,uporabit kaksen smooth filter da bi malo zgledalo kot v filmih,k zgleda da vse malo bolj pravljicno laufa,ali je to nemogoce.Enkrat vem da sem uporabil plug-in za umerjanje slike ce se ti kamera trese,pa je ze nekako delovalo v tem smislu,sam so kadri pocasni.
Ce se da komu naj mi malo razlozi kaj se dela lahko z premierom in effectom.
Racunalnik ::
Ce nobeden ne pozna zadev,a bi lahko kdo predlagal kaksen zelo dober slovenski forum o tej tematiki,lahko je tudi tuj forum.
robbe ::
Iz After effecta nimam nobenih izkušenj. Jih pa imam nekaj iz Premiera
-Pri zajemanju se ti scene (posamezne datoteke) lahko režejo samo glede na datum in čas (mislim da "razkosanje" na določeno velikost ni možno)
-Pri nas je PAL, ja če hočeš dvd gledat pri nas daš na PAL 720x576 @ 25fps
-Zamegljeno? Pravljično? Ja Blur efekt je možen ja . Za ta plugin nebi vedel, ga še nisem uporabljal, imaš kakšen link od tega mogoče?
-Premier je za zajemanje in urejanje videa. Neaj "malega" efektov imaš tudi v njem, samo najbrž jih je več v after effect (to nevem)
-Pri zajemanju se ti scene (posamezne datoteke) lahko režejo samo glede na datum in čas (mislim da "razkosanje" na določeno velikost ni možno)
-Pri nas je PAL, ja če hočeš dvd gledat pri nas daš na PAL 720x576 @ 25fps
-Zamegljeno? Pravljično? Ja Blur efekt je možen ja . Za ta plugin nebi vedel, ga še nisem uporabljal, imaš kakšen link od tega mogoče?
-Premier je za zajemanje in urejanje videa. Neaj "malega" efektov imaš tudi v njem, samo najbrž jih je več v after effect (to nevem)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adobe Premiere (problem)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2072 (1493) | Hustla |
» | Katere programe uporabljate za urejanje videoposnetkov (združevanje, odstranitev doloOddelek: Programska oprema | 892 (707) | Mavrik |
» | Adobe After Effects TutorialOddelek: Programska oprema | 3396 (1775) | st0jko |
» | Katero grafično za obdelavo videa, QUADRO FX3800 ali GTX 480 ?Oddelek: Kaj kupiti | 1068 (867) | Tomyboy123 |
» | program za videomontažoOddelek: Programska oprema | 1717 (1486) | opeter |