» »

Opraskan ekran

Opraskan ekran

nikola tesla ::

Monitor sm po nepazlivosti odložu na ekran pod katerim je biu en kovinski predmet in je naredu eno črtico na ekranu.Takoj nism to opazu, sam na svetli podlagi se to vid zarad odboja svetlobe.A se da to kak spolirat?

joejoe ::

Njet, ne da se spolirat. V bistvu se ne da naredit popolnoma nicesar. Edino navadis se lahko, al pa monitor vrzes v smeti...

LP
JJ

dejansan ::

ne bo držalo

zadeva se da spolirati, jaz sem imel isti problem, samo sem potem pustil na miru, in sedaj sploh ne vem več da je praska tam

če boš pa hotel, pa vprašaj na kakšnem tv servisu za pasto

lp
dejansan

mihakk ::

Kaj bos pa spoliral če je steklo odrgnjeno oz. ureznina?!

VASkO ::

na novejsih monitorjih zadnja plast sploh ni steklo in se ne da spolirat. to so monitorji, ki imajo antistaticni in protiodbojni premaz - ta je na posebni foliji, ki je zalepljena na ekran. tako da se je verjetno praska naredila na tej foliji.

suntrace1 ::

Če je samo antirefleksiven sloj odrgnjen in te bo preveč motilo, vzami Viledo z grobe strani in spraskaj ves sloj dol v gibih z leve proti desni, da bo enakomerno. Podobno je bilo pri meni, ko se je snel med brisanjem prahu z krpo, ki je imela kos peska. Šel sem do štirih optikov v Lj. pa ni noebn vedel za kakšno pasto, ki zaliva praske. Se malce pozna bolj odboj svetlobe, vendar me moti veliko manj koz črta preko zaslona.

Dzonson ::

dobil sem monitor, ki je bil v celoti popraskan. odprl sem monitor in odstranil folijo iz ekrana. voila! slika kot nova :)

Pr men gre za ta monitir
in sicer za COMPAQ P1100 Trinitron 21 col.Sm pa ugotovu da sm oprasku sam povrhnico ki je črne barve.A bo motilo če jo ODstranim do kraja.KAJ SE LAHKO ZGODI?

VASkO ::

ce delas v zelo svetlem prostoru pa se po moznosti ti sonce al pa luc sveti v monitor, pol monitor po odstranitvi te folije zlo odbija razne stvari iz okolice na ekranu. pa tudi temne barve v svetlem prostoru prikaze tezje (zaradi odboja svelobe v sami okolici).

Martin Krpan ::

Kratkoročno pomaga tanek premaz z silokonskim oljem -preizkusil na zaslončku od mobitela.

Kakšno pa je to olje?A ostane na ekranu-se tam posuši?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poliranje vetrobranskega stekla

Oddelek: Na cesti
4725572 (11370) Smartydug
»

Ekran na prenosnikih (kocke?) - mat/glossy?

Oddelek: Pomoč in nasveti
315829 (4871) fujtajksel
»

Bright View, Anti Glare ... zaslon pri hp prenosniku?!!

Oddelek: Kaj kupiti
468871 (6064) bluefish
»

LCD tv podrsan ekran

73852 (3672) TribesMan
»

Čudna PRASKA na ekranu !!!?

344381 (3231) Michaelosz

Več podobnih tem