Forum » Programska oprema » Pistavitev, File server
Pistavitev, File server
alex32 ::
Imam majhno omrezje 5 PC z XP in 2000. Zaradi nedavne izgube podatkov hocem postavit nek varnostni sistem, ki shranjuje podatke ter omogoca cimhitrejsi ponoven zagon PC (okvara diska npr.)
Ne bom pa dajal v vsak PC raid polja.
Sistem bo temeljil na:
1. Lokalno z program MirrorFolder
2. File server (dva diska, raid??)
3. Peka CD-jev
Problem nastane, kaksen file server, osebno nimam pojma o Linuxu.
Z njim nimam izkusenj berem pa o Linuxu in Sambi ter Amanda za avtomatski backup (tud Xp clienti)...
Videl sem kar bi potreboval in sicer, da z Sambo lahko ustvaris skupen disk ter "svoj" disk-mapo vsakic ko se logiras v domeno.
Koristna stvar, ko imas svojo-mapo z podatki povsod dostop ne glede na katerem PC se logiraš.
Kaj svetujete za file server, Windows ali Linux, glede na moje potrebe?
Hvala
Ne bom pa dajal v vsak PC raid polja.
Sistem bo temeljil na:
1. Lokalno z program MirrorFolder
2. File server (dva diska, raid??)
3. Peka CD-jev
Problem nastane, kaksen file server, osebno nimam pojma o Linuxu.
Z njim nimam izkusenj berem pa o Linuxu in Sambi ter Amanda za avtomatski backup (tud Xp clienti)...
Videl sem kar bi potreboval in sicer, da z Sambo lahko ustvaris skupen disk ter "svoj" disk-mapo vsakic ko se logiras v domeno.
Koristna stvar, ko imas svojo-mapo z podatki povsod dostop ne glede na katerem PC se logiraš.
Kaj svetujete za file server, Windows ali Linux, glede na moje potrebe?
Hvala
ToniT ::
Za tvoje potrebe ti je vseeno, kaj uporabiš! Tukaj gre za nekaj drugega - vzdrževanje sistema. Če boš vzdrževal sistem sam, potem kupi tisto, kar znaš. Če pa ti bo vzdrževal sistem kdo drug, pa kupi server z Linuxom.
ToniT: Jah domac, mi je windows ... :(
A z windows 2000 je mozno nardit, vse zgoraj opisano ...?
A z windows 2000 je mozno nardit, vse zgoraj opisano ...?
ToniT ::
Stabilnost win2000 serverja ni problem. Vendar pa, če kupuješ server na novo, se to ne splača. Potem kupiš server 2003.
Za ceno pa ne vem. Mislim, da okrog 130000 SIT s 5 CAL-i (uporabniškimi licencami).
Za ceno pa ne vem. Mislim, da okrog 130000 SIT s 5 CAL-i (uporabniškimi licencami).
Odlocil sem, da postavim Linux file server, SME distribucija, ki naj bi bil enostaven in primeren za domača office omrežja.
Zanima me kaj mi svetujete pri Linux-u, dva diska in raid polje 1, ali en disk, na drug disk pa delat obcasno sliko prvega diska ... kaksna je praksa, da je cimmanj problemov pri morebitnih napakah (disk, motherboard ...)..
Hvala za pomoc
Zanima me kaj mi svetujete pri Linux-u, dva diska in raid polje 1, ali en disk, na drug disk pa delat obcasno sliko prvega diska ... kaksna je praksa, da je cimmanj problemov pri morebitnih napakah (disk, motherboard ...)..
Hvala za pomoc
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alex32 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup file serverOddelek: Operacijski sistemi | 1189 (919) | deadbeef |
» | Postavitev omrežja - poslovnoOddelek: Omrežja in internet | 1763 (1436) | SasoS |
» | Linux - Alternativa Windows Serverju (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6059 (3923) | jype |
» | Raid 1, backup podatkov - image ...Oddelek: Programska oprema | 1033 (952) | cojss |
» | SERVER za FULL DENARJAOddelek: Kaj kupiti | 2195 (1529) | Brane2 |