Forum » Operacijski sistemi » Pomoc pri suse 10
Pomoc pri suse 10
wodan ::
Pozdravljeni!
Na kompu imam trenutno XP na C particiji, nekaj fajlov na D particiji, imam pa tudi 50gb unpartitioned spacea. Na ta prostor sem zelel posneti suse 10. Pri zacetku instalacije mi je suse ponudil razporeditev:1gb za swap in 49 za datoteke,... strinjal sem se in po potrditvi me je opozorilo, da ce nadaljujem, da bodo vse particije formatirane. Tukaj se pojavi vprasanje: Katere vse: tisti dve novi ali 2 stari+2novi?
hvala
Na kompu imam trenutno XP na C particiji, nekaj fajlov na D particiji, imam pa tudi 50gb unpartitioned spacea. Na ta prostor sem zelel posneti suse 10. Pri zacetku instalacije mi je suse ponudil razporeditev:1gb za swap in 49 za datoteke,... strinjal sem se in po potrditvi me je opozorilo, da ce nadaljujem, da bodo vse particije formatirane. Tukaj se pojavi vprasanje: Katere vse: tisti dve novi ali 2 stari+2novi?
hvala
kriko1 ::
Če klikneš detajle boš videl kaj bo točno naredilo (piše tudi z rdečim v povzetku).
Predpostavljam da novi.
Predpostavljam da novi.
wodan ::
hehe, predpostaljvas al ves?:D tam mi sicer oznaci z rdeco kaj bo naredilo (2 novi particiji) ne pove pa, KATERE bo formatirala...
ZGI ::
lahko pa formateraš oz določiš particije in razdelevanje ter particioneranje. klikni na tist "link" kjer piše particioniranje...pokaže se novo okno...izbereš disk če imaš 2 ter nastavitev po meri => pokažejo se ti particije v linuxu imaš to razdeljeno z
/hda - prvi disk, /hdb - drugi disk, /hdc.... /hda1 (prva particija na prvem disku) /hda2 (druga particija na prvem disku) /hdb1 (prva particija na prvem disku). Na prazni particiji ustvariš novo root particijo tolikšno kot je potrebno za namestitev sistema 3-4GB , eno swap particijo ki naj bo 2x velikost tvojega RAM pomnilnika ter home particijo za katero izvereš prostor ki ti je ostal.
/hda - prvi disk, /hdb - drugi disk, /hdc.... /hda1 (prva particija na prvem disku) /hda2 (druga particija na prvem disku) /hdb1 (prva particija na prvem disku). Na prazni particiji ustvariš novo root particijo tolikšno kot je potrebno za namestitev sistema 3-4GB , eno swap particijo ki naj bo 2x velikost tvojega RAM pomnilnika ter home particijo za katero izvereš prostor ki ti je ostal.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Namestitev Linux-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5363 (4453) | Roadkill |
| » | Kateri boot manager?Oddelek: Operacijski sistemi | 1999 (1725) | sidney |
| » | Linux in NTFSOddelek: Operacijski sistemi | 2001 (1454) | moj_nick |
| » | simbioza windows 2000 on Red hat 8.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1599 (1316) | dr.J |
| » | Pomoč...LinuxOddelek: Programska oprema | 1714 (1490) | Gh0st |