» »

Odprtje bančnega računa v Avstriji zaradi plačevanja preko PAYPALA - Ali je to možno?

Odprtje bančnega računa v Avstriji zaradi plačevanja preko PAYPALA - Ali je to možno?

«
1
2

Samsung06 ::

hey

Torej imam eno par vprašanj glede odprtja bančnega računa v Avstriji.

1) Zanima me pri kateri banki(v Celovcu ali njegovi bližini) bi moral odpreti račun, da bi lahko opravljal storitev Paypal. Katera banka to podpira oz. katero priporočate? Se pravi, da mi bodo lahko nakazovali iz Paypala na ta račun v Avstriji. V Sloveniji to ni možno! Sedaj me zanima, če ima kdo že odprt račun v Avstriji za ta namen, in če mi pove svoje izkušnje oz. sporoči postopek.

2) Poleg tega me zanimajo stroški, provizije za odprtje takega računa v Avstriji.

3) Zanima me tudi, kako poteka potek pregledovanja stanja na računu in seveda prenos sredstev iz Avstrije na drug račun v Sloveniji preko neta? Katero net storitev uporabljate(recimo za NLB je Klik) za to in koliko znašajo stroški ter provizije te storitve?

Upam, da mi bo kdo kej odgovoril ter se že vnaprej zahvaljujem za odgovore.


lp :\

Lincolin ::

Moj brat ima v avstriji odprt račun, samo more potem v Sloveniji čakat na denar če dolarje zamenjajo v tolarje. Nasploh pa če iz čekov zamenjaš v tolarje.
Namreč sam še nisem odpiral lahko ti pa povem, da boš moral dolgo čakati na denar.

Ko sem preko PayPal-a plačeval sem uporabljal http://www.moneybookers.com/ in moram reči, da stvar deluje. V prvo ko sem plačal strežnik ter domeno sem naložil preko elektronskega bančništva pri Probanki 10.000 SIT sem čakal več tednov. A še vedno ga nisem dobil traja pa že cca. 5 mesecev. Na banki so rekli, da nebi smel plačati preko e-banke drugače bi prošel denar nazaj v banko, tako pa si je edn prislužil debelejšo denarnico.
Ko pa sem za Skype preko istega sistema nakazal 7.000 SIT mi je delalo in sem lahko takoj prejel denar skoraj po enem tednu.
Malo si oglej:
http://www.moneybookers.com/

L.P. Grega

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lincolin ()

Samsung06 ::

A potem nobeden nima odprtega računa v Avstriji kamor mu Paypal nakazuje denar? :\

Pa v keri Banki, provizije, postopki, itd...

Zgodovina sprememb…

Kebab ::

Imam pri Banka Austria Creditanstalt. Stroškov odprtja se ne spomnim več, mislim da jih niti ni bilo, vem pa da je bilo treba položit ca. 50 eur, pač za stanje.

Paypal nakazila seveda sprejme, če je le kreditna kartica na enako ime kot uporabnik oz. souporabnik računa. Torej ko se odločiš iz paypal računa dvigniti denar, te vpraša kam in ti ponudi opcijo za polog na usa konto ali na konto v Avstriji (obvezno si pri paypalu naklikaj da si avstrijec, drugače mislim da ne gre vsaj takrat par let nazaj ni šlo).

Za samo vodenje računa se pri BACA plača ca. 15 eur za dobo 3 mesecev, torej te letno pride sam račun ca. 60 eur (proti slo trr-jem so mega dragi), če boš še kaj nakazoval, se to obračunava posebej.

Ima pa skoraj vsaka banka podobno, torej ti priporočam BACA oz. Raiffeisen naj bi bila tudi ok.

Aja, urejam pa vse preko bankaneta (torej pregled stanja, nakazila itd.), tja sem šel samo, ko sem odprl račun.

Za nakazilo na slo trr pa ti priporočam, da se raje pelješ tja in denar dvigneš, sam sem dobil tudi bankomat kartico. Je hitreje (govorim iz prakse).

Drugače te nakazilo na tvoj trr v slo mislim da stane od 3-5 eur (via iban in bic/swift) ampak traja 5-10 dni.

Če še te pa kaj zanima, vprašaj.

LP

Red_Mamba ::

Jaz sem si odprl račun pri avstrijski poštni banki (3 tedne nazaj), samo še čakam na maestro kartico in na podatke potrebne za online banking. Sem poslal mail na P.S.K. ker bi naj to prišlo v roku enga tedna meni v Slovenijo, ampak zgleda bo treba v avstrijo poklicat če imajo slučajno na pošti to pripravljeno za mene (poštno lezece), ker mi to mal predolgo traja.
Sem pa bančni račun uspešno dodal v paypal, samo nisem pa še nič nakazal iz paypal-a na bančni račun, ker čakam na online banking, da lahk preverim če $$$ pride na pravi račun :D

bom sporočil ko bom mel kaj novih podatkov
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

krneki0001 ::

V celovcu imate zvezo bank, na kateri se lahko vse zmenite v slovenščini in imajo možnost da slovenci odprejo račun brez problemov.

Lincolin ::

In to je ...:\

MikeD ::

se opravicujem,da odpiram staro temo ampak vprasanje je enako kot prvo. Kebab je sicer mnogo odgovoril ampak je se par dodatnih vprasanj,predvsem za Kebaba.

1. Ko pravis,da si odprl racun pri BACA ali Reifen - ali to direkt v Avstriji ali pa v slovenski "podruznici". Ker imamo pri nas v Sloveniji tako BACA kot Reifen. banko. Naj grem odpret racun v avstrijo torej ali pa lahko kar pri isti banki pri nas?
2."če je le kreditna kartica na enako ime kot uporabnik oz. souporabnik računa. " - si s tem mislil na uporabnika bancnega racuna in kartice, ki je vezana na ta racun?
3.Pravis,da naj pri paypalu naklikas,da si Avstrijec. Ali moraš za to imeti tudi POBOX v avstriji ali pa si samo izmislis neki naslov v Avstriji? Torej razumem,da drzavo izberes kot avstrijo pri odpiranju računa ampak kaksen pa vpises naslov?
4. Ali ne preverjajo,da je naslov pošte enak tudi naslovu na kreditni kartici oz banki? Namrec ko odprem racun v Avstriji moram dati svoje podatke - naj dam svoj slovenski naslov ali pa naj prvo ustvarim "P.O.BOX" na avstrijski pošti in vpišem ta naslov? Sploh preverjajo to pri paypalu ali pa jim je pomembno le da si Avstrijec (torej drzava je Avstrija) in da uporabnik (torej le ime in priimek) na kartici in uporabnik tega bancnega racuna imata enako ime in priimek?

Se zahvaljujem za pomoč. Ne morem pa verjeti,da barabe paypalske se zdaj ne podpirajo slovenije medtem ko madzari pa cehi pa ne vem se kdo lahko vse to ze imajo. Evropa my ass! :(

Kebab ::

1. direktno v Avstriji. Podružnice delujejo samostojno in niso povezane ena z drugo.
2. uporabnika oz. souporabnika računa odprtega na tvoji banki. Npr. odpreš ga ti, kot souporabnika daš pa teto, ki je lastnik kreditne kartice, ki jo vneseš na ebaju oz. paypalu.
3. z naslovom ravno boš imel problem, saj mora imetnik kreditne zdaj imeti naslov oz. stalno bivališče v Avstriji. Ko preverijo kreditno, pa vidijo da si iz balkana in te skenslajo :)
Že takrat je bilo ful komplicirana izvedba,še posebej ker nemški ebay (avstrijskega še ni bilo) ni sprejemal american expressa ampak samo master card, ameriški pa. Se več ne spomnim, kako sem to izvedel, ene tri dni sem se igral z prijavami in formami na ebayu in paypalu.
4. ja, preverjajo, kot sem napisal, stalno bivališče moraš imeti v Avstriji v tem primeru.

So pa prasci, ko vidiš da je ima neki Guadeloupe več bonitet od nas.
Samo nasvet; paypal boš potreboval v praksi samo, če boš prodajal preko luže ali angležem. Ostali poznajo iban in bic/swift.
Najprej te opili ebay, potem še paypal, ko pa je kaj narobe, pa te ne j.

MikeD ::

kebab,najlepsa hvala z odgovore. Prodajal ne bi na ebayu ampak bi rabil paypal izkljucno zto,da bi recimo uporabniki na internetu placali kako storitev,kupili kak softwer ki ga napisem ipd. Recimo,da vidis kako scripto ali program ali sliko na netu pa jo hoces kupit pa placas z paypalom.Tako bi oni meni placevali. Ebaya ne mislim uporabljati.

Glede stalnega naslova pa bi se tole vprasal: to pomeni,da resitev,da na avstrijski posti zrihtam postni predal ne gre vec? Kdo me bo skenslal - paypal, banka ali ebay? Kaj torej postni predal v avstriji (v paypal bi dal pac ta naslov, ko bi se prijavljal - naslov poste) ni dovolj? Kakko pa bodo pri paypalu vedeli,da sem z "balkana"? Mogoce s podatkov, ko bom zaprosil za kreditno pri banki v avstriji?

Zanima me tudi zakaj rabis kreditno kartico, ko prejemas denar? Saj se denar nakazuje na TRR - ali ni potemtakem samo TRR dovolj za paypal,ce hoces denar samo dobivati?

Prekleto, ce bo potreben stalni naslov v avstriji pa res nimam šans. :( pisal pa sem ji veckrat a mi vedno bedne genericne emaile vracajo,da se "trudijo in bla bla"! Ce pogledas v kaki druzbi drzav smo,se komunisticne so zraven!, pa me je sram!

hvala za pomoc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MikeD ()

peroman ::

Sej preko paypala lahko dobiš denar direkt na kreditno.! Ne vem pa, kaj je s provizijami

MikeD ::

peroman: ne v Sloveniji. Jaz imam paypal kot Slovenec ampak meni nihce ne more nic nakazati. Vsaj kolko jaz vem.

peroman ::

MikeD: Mene je enkrat en nategnu na ebay-u, da bo poslano iz GB pol je pa iz HongKonga, zaradi česar sem seveda mogu v slo še par jurjev carine, davka, manipulativnih stroškov plačat. No in ko sem modelu reku da mu bom dal negativen feedback če mi tega ne povrne, mi je preko paypala nazaj nakazal. Uporavljam pa Viso.


lp,
Pero

bastadu ::

Ko kaj kupiš preko eBaya in plačaš preko Paypala, ti v primeru, če zahtevaš zaradi kateregakoli razloga pač denar ali del denarja nazaj lahko prodajalec da kao 'refund' oz. 'partial refund'. To plačilo brez problema dobiš nazaj na kartico, ne moreš pa, tako kot je že bilo zdavnaj ugotovljeno, prejemat denarja preko standardnega paypal nakazila... Upam da nas bodo čimprej uvrstili med 'advanced' uporabnike, trenutno nas še verjetno vedno tretirajo kot balkance...

Kebab ::

Aha, ti bi si preko avstrijske banke uredil kreditno kartico? Dvomim, da ti jo bo katera banka dala, če ne dobivaš rednih prilivov kot npr. plača. Pri Creditanstalt če nisi avstrijec niti ne dobiš kartice za dvig na bankomatih oz. dobiš eno, s katero lahko dviguješ samo na bankomatu te poslovalnice.

Skensla pa te paypal. To gre tak: tebi nekdo nekaj plača preko paypala. Ta denar imaš potem na paypalu in se ti lahko tam tudi nabira če želiš, lahko ga porabiš za paypal plačila pri nakupu ali pa si ga nakažeš na tvoj avstrijski račun. Da pa do tega sploh pride, pa oni prečekirajo kdo si oz. kdo je lastnik kreditne kartice s katero urejaš prijavo.
Vidijo kdo je lastnik in od kod je. Če ni laslov npr. v tem primeru avstrijski, te zavrnejo in plačil ne moreš prejemat.
Če se greš pa kregat, pa ti zaprejo račun in jim moraš po faksu pošiljat kopije dokumentov, par računov za elektriko in podobno. In potem te fliknejo iz paypal.at na paypal.com in ti zabičajo, da se ne smeš več prijavit kot jodlar, če si v resnici iz neke daljne banana repulbike, ki je v mojem primeru oddaljena od njihove 15 km :)

Red_Mamba ::

Jaz sem pri avstrijski poštni banki odprl tekoči račun skupaj z njihovim ebankingom (dobiš za đabe poleg se mi zdi sam rečt moraš da ga želiš).
Potem daš za stalni naslov na avstrijskem paypalu postlagernd naslov. Jaz sem večkrat v Mb in ker je spielfeld 2 koraka stran sem v spielfeldu, ki je tik za mejo odprl račun. Tvoj naslov je pa potem:
Ime priimek
Postlagernd
Spielfeld 4
A-8471
Spielfeld

Torej naslov avstrijske pošte, z postlagernd pa poveš da ti šparajo pošto, da jo prideš iskat. Sem jaz tudi htel odpreti poštni predal pa mi je uslužbenka na avstriski pošti rekla da ne rabim, da lahko dam postlagernd ker je veliko ceneje. (V slo bi ti kr pustili pp odpret :D ). Valda starost nad 18 je nuja + osebni dokument + tvoja davčna številka.

Verifikacija naslova: Z slovenskim mastercardom odkleneš račun in si brez omejitev pri pošiljanju sprejemanju, dokler ne odkleneš imaš mislim da 750€ limit.

V paypalu potem rečeš da boš dal denar na svoj račun. Vpišeš vsoto, nad 100€ je zastonj, drugače pa plačaš nekaj malega provizije (pod 1€ a se ne spomnem točno). Z njihovo eBanko potem preveriš kdaj si dobil $$$, ponavadi okoli 4-5dni. Se zapelješ do najbližje pošte v avstriji in dvigneš denar. Na vsake 3 mesce ti odtrgajo približno 10€ za vodenje računa. Če imaš pa v nekaj mesečnem povprečju stanje na računu mislim da preko 888€ je pa zastonj vodenje računa :D

P.S. Glede na to da je slovenija sedaj vstopila v € pas mislim, da ne bo dolgo ko se bo dalo tudi z slovenskim sprejemati denar in ga prenesti na slovensko banko. Tako, da je vprašanje če se to splača delati za nekaj mesecev ali za 1 leto. Sploh če gre za kakšna majhna nakazila, ki ti na koncu komaj stroške računa pokrijejo.

To je to >:D
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

MikeD ::

najlepsa hvala vsem za odgovore!

kebab - mislis sem prek avstrijske banke ja.Saj malo cudno mi je bilo da bi kar tako dali ampak kako si si pa potem ti zrihtal? Ce ni pri nas potem si moral v avstriji. Ali? Ni mi cisto jasno kje si potem dobil kartico,ce ne "preko avstrijske banke"?

red_mamba:
jaz nimam mastercarda ampak imam Viso electron ter klasicno vizo. A je to zadosti? Sicer pa prvic slisim za "postno banko", kaj to je posta in banka v enem?(tvegam,da ispadem neumen s takim vprasanjem:P ). Kakko pa se imenuje ta banka tocno? Meni je blizje Gornja Radgona,mislis, da bi tam tudi bila taka banka? No, ni pa problem iti v ta Spielfield...

pa se to: za odprtje racuna ter postlegend naslova v avstriji rabimo torej le osebno dokument, 18+ starost ter davcno? Nobenih dokazov o zaposlitvi ipd? To je pa precej kul...

tako kot pri "Kebabu" mi tudi pri tvojem odgovoru ni cisto jasno - racun odprem v avstriji,do njega pa dostopam z slovensko kartico?? kako recimo bi z mojo vizo dostopal do avstrijskega racuna? Oz moram pri nas pridobit mastercard ali kako?

Kot zdaj zgleda kreditne v avstriji sploh en rabim zaprosit?ni mi cisto jasna povezava avstrijska banka in slovenski mastercard oz viza...

Najlepsa hvala za pomoc..

celada ::

Sicer pa prvic slisim za "postno banko", kaj to je posta in banka v enem?


Nevem nic o paypalu, samo toliko v sloveniji ima obstaja posta dovoljenje za bancne storitve in ima svojo banko, tako kot vecina post v drzavah ;)

madmitch ::

Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Red_Mamba ::

tukaj poisci najbljižjo pošto http://app.post.at/postfilialen/postfil...

kartico rabiš pa sam da vpišeš tisto kodo, ki jo poleg pošljejo, da te "verificirajo".
In očitno ne razločijo a je kartica sploh bila izdana v avstrji ali ne, u glavnem jaz sem kar z NLB mastercardom verificiral račun.
Milim pa da gre tudi z Viso brez problema.
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Lincolin ::

Zdravo!
Jaz sem čakal na kartico 14 dni.

Potem se da plačevati preko PayPala?
Nisem prebral cele teme!

L.P. Grega

jeti51 ::

Kaj pa, če si s PayPala enostavno nakažeš denar na svoj Moneybookers račun? Z moneybookersov namreč ni težav z izplačili pa še provizije so zelo nizke. :)

PayPala sicer ne uporabljam, ampak če se da (baje se), bi jaz od tam spravil denar na moneybookerse in problem je rešen. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jeti51 ()

Lincolin ::

Samo naprimer na www.ebay.com si ne moreš nekaj kupiti s plačilom preko MoonyBookers-a.

L.P. Grega

Kebab ::

Tako kot je red mamba napisal je šlo, za zdaj nisem siguren. Sem pred kakim leto to hotel urediti za kolega, pa je paypal pogruntal čez nekaj mesecev.
Takrat ti kar zaprejo račun in je bilo potrebno ful neko dokazovanje identiteta, naslova itd. Vem, da sva pošiljala na njihov faks vse živo, od kopije osebne, kreditne kartice, računov za elektriko, vodo ipd.
Potem po 2 tednih so veleslavno ugotovil, da ni iz Avstrije in tako ne more biti pod paypal.at ampak mora na paypal.com, ne glede če imaš v at banki odprt račun.

jeti51 ::

A z moneybookers se na PayPal ne da prenesti denarja? Če ta povezava Moneybookers <--> PayPal deluje, so vsi problemi rešeni. Še kreditne kartice ne rabiš, na Moneybookers nakažeš z navadnim bančnim nakazilo, provizija je pa v npr. Kliku 0,31€.

Lincolin ::

Navadno nakazilo ne sme biti.
Jaz sem nakazal preko spletnega bančništva pri Probanki takratnih 10.000 SIT, vendar se je dnar dobesedno "izgubil".
Moral bi iti osebno na Probanko in preko posebne položnice nakazati denar.
Denarja pa še danes nisem dobil in ga ni na MoonyBookers-u in na Probanki,nikjer ga ni. Nekje imajo očitno plus.

L.P. Grega

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lincolin ()

Red_Mamba ::

kebab: ne vem kaj so ustvarjali, jaz imam še danes popolnoma delujoč paypal račun, ga že nekaj časa nisem uporabljal, ker sem ga spraznil a še vedno dela :D
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

dronyx ::

Jaz upam, da bo kakšna slovenska firma odprla spletno storitev, prek aktere se bo dalo na enostaven način izvajati to, kar počne paypal.

pingec ::

Jap, če bi se kdo lotil kot posrednik med paypalom in slo računi bi lahko mastne procente pobiral.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Red_Mamba ::

o tem lahko samo sanjaš,
zdaj ko smo € prevzeli je samo vprašanje časa kdaj se bodo slo banke z paypalom zlile in bomo tudi preko slo paypala lahko prejemali plačila.


jim je kdo sploh že poslal mail če imajo to v planu ali pa če se že pogajajo z katero od slo- bank?
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

bastadu ::

Jaz sem jim poslal mail kdaj imajo v planu omogočiti Sloveniji prejemanje denarja, vendar nisem dobil konkretnega odgovora, samo da naj za to opcijo redno preverjam na Paypal-ovi strani...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

dabon ::

Red_Mambo vprasanje zate:

jaz sem ravno danes 1. marca odpru banci racun na P.S.K v Ferlachu, ki je od Lj preko ljubelja 50 minut voznje...ce Ljubel ni zasnezen :D

BYW: Za tiste k vas zanima-odprtje je brezplacno 8no bencin to tja stane)-rabis potni list. Ce hoces lahko polozis kej al pa ne. Vodenje za tri mesece je 15 eur-ti vsak mesec trgajo. Pa recte se da hocete internet banking(ne dobite takoj-traja do 14 dni-da dobite gesla). Vzame vam pa 20 minut casa na katerikoli posti-res kateri koli :)

No v glavnem ti (Red_Mambo) si napisla, da dajo lahko postno lezece in imas TI naslov za dostavo:
Ime priimek
Postlagernd
Spielfeld 4
A-8471
Spielfeld

Jaz sem jim rekel, da zelim, da je moj naslov tak kot tvoj - no samo , da je mesto drugo ne-Ferlach in je rekel, da ga v sistem ne spusti in MORA dat moj slovenski naslov. Kao neki novga-vcasih k so na roko pisal obrazce je slo da si to naredu. KOK CASA NAZAJ SI ODPRU RACUN?


Zdej pa kkao zrihtat Pay pal, da lahko sprejemam kes:

Pozor imam ze 12 mesecv izkusen z Paypal-om sem tudi verified SLO MEMBER, ker pac nisme mogel spreminjat denarja sem si naredu milijon racunov drugih drzav-pa naj vam opisem moj USA Paypal account. Imam dostop nabave kartice ki je kreditna in deluje na katerikoli naslov zelite-anonimna-brez dokumentov-dobite jo v 24 urah. Gor je stanje, da se da verificirat PAYPAL expend number to je $1.95 (ce koga ta zanima stane 50 EUR-vse legalno,da ne bo kdo kej mislu-kontaktirajte me). No in jaz lepo odprem US PP in nalozim kartico-in nalsovom v USA-pa jo tud verificiram tko da sem lepo verified member. Pa ne sam to se US bank account dodam in ga potrdim k mi skenslajo dve manjsi vsoti-pa jim z tocno vsoto dokazem da sem lastnik racuna. Ce koga zanima da bi imel US banci racun imam z ATM kartico v SLO odeluje, da kes vlecem-mal vecja je provizija ampak ok-me lahko tud kontaktirate. TO JE VSE LEGALNO! ! ! !


No v glavnem ta US account je bil verified pa sem gor dobil cirka 800$, ko pa sem jih hotu dol povlect na verified US bank account/racun. Me ja pa blokiral-grrr ;(( , kljub temu da sem bil verified z kartico in bancnim racunom. Paypal je ful strog (ip preverja-ma vse zivo). No in zdaj mam ze kr neki cajta na racunu od PP 800$ ki jih ne morem dvignit ker je LIMITED-da ga odblokiram morem pa Utility bill(telefon,voda,...) poslat-ki ga valda nimam ker zivim v Sloveniji. Tko da se nek kes izgubljen.

No pa grem ozdej na tale Avstrijski podvig-bomo vidl kako bo slo.

No zdaj, ce odprem (bom cez neku ur-se danes 1.marca 2007) avstrijski Paypal lahko komot dam noter avstrijski banci racun-odprt danes na Postni banki. Ampak morama dati tudi nek avstrijski NASLOV. OK naslov si izmislim...neki v Ferlachu npr. ime ostane isto. Ker sem se vedno res to jaz -le naslov prikrojim ;)

Glede kreditne kartice-bom pac cez 24 ur dal na Paypal, ko si jo nabavim z istim naslovom kot ga bom dal ob vpisi v PP (se enkrat ce koga zanima kartica naj me kontaktira-cena 50 EUR z njo potrdi tako eBay kot Paypal -dobis od paypala expend number ko ti trgajo 1.95$ dol. In se s tem verificras. Uporabi se lahko za katerikoli naslov na svetu-in ime)


No bojim se da bo isto z Avstrijskim PP kot je blo z nmeskim,pa UK,pa Grskim,...-vse to ze probu. Sem ze pusnu vse skupi cca 12000 eur v 12 mesecih ker mi vedno znova blokirajo racune-PIC**** ene.


Fora je sam v tem, da ko mi blokirajo bi jst mogu nek staknt Utility bill od telefona al pa bancni izpiske , da jim ga poslem.Sej zdj mam banci racun v AT sam kaj ko je dostavni naslov SLOVENSKI mral bi pa bit Avstrijski-isti kot kreditna in tist naslov k je bil vpisan.

Jim bom mogu utillity bill poslat-kar bi lahko celo tist izpiske banci zadostoval(treba ga je 1mesec cakat-ampak se lahk po moje tm zmens da ti dajo direkt en izpisek) sam fora je k bo moj naslov iz SLOVENIJE gor. Ker ta tvoja zadeva - postlager ni delovala.

:( Any ideas?

marS ::

ja no, jebi ga...nas ne šlivjo še.:| Tudi jaz imam payPal verified pa stolno jim težim kdaj se bo dalo v Slo nakazovat pa vedno dobim odgovor (no zadnja dva maila iz paypal europe, da delajo na tem da pa točnega datuma ne vedo, ker je to stvar nekih dogovorov, pa še vedno ne vem kakih dogovorov.
je pa en frend dobu (ki ima avstrijski PayPal račun) ej pazi, PISMO, pravo pravcato pismo iz papirja od paypala, da se zavedajo problema in da ga rešujejo.
No upam da bo rešeno to še letos k to je res ena jeba.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

dabon ::

Ja upam,da bo se letos!Od leta 2004 niso nekih hudih sprememb delal tko,da bomo vidl kaj bo.

Ne razumem kako ma lahko en na Jamajki al pa v Grciji Paypal en slovens k ma okol Italijane,avstrice in Madzare (ki imajo normaln PP by the way) pa ne more imet. Se Turki in folk iz Martinique jo na boljsem kot mi tlačani. nas enacijo z Namibijo in Trinidad in Tobagom-jah no ce tko pomislm je bil Trinidad vsaj na SP v nemciji mi pa ne 8-O

Boljsi casi se nam obetajo...:)

Red_Mamba ::

tvoj naslov je pa potem

Ime priimek
Postlagernd
Hauptplatz 8
A-9170
Ferlach


V čem je problem?
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

dabon ::

Problem je, da je tisti dedek za pultom(ko sme odpiral racin) rekel, da NE more spremenit moje ga slovenskega naslov-ga sistem ne spusti- in da bo vsa posta prisla k meni na naslov v SLOVENIJO. Se pravi nic Postlagern :(

Me samo zanima kako si zrihtal, da imas Postlagern? Si posebej odprl tak konto (by the way kaksna je pa cena?) in jim posebej narocil, da se le posta-izpiski,itf posiljajo na ta Postlagern naslov?

Ker naceloma morajo imati dva naslova (tvoj slovenski) in tega Postlagern le za dostavo izpiskov.

Hvala!

:)

Red_Mamba ::

ja valda majo na pošti tvoj slovenski naslov,
kam ti pa naj pošto pošiljajo :D

jaz ti pravim da postlagernd naslov vpišeš za tvoje prebivališče v paypal.at računu :\
kak naslov maš ti na banki vpisan paypal-a ne zanima
važno je samo da je ime in priimek lastnika bančnega računa v avstriji enak imenu in priimku naslova v paypal računu
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Zgodovina sprememb…

dabon ::

:)) He he stekam! By the way imam ze avstrijski bank account noter v PP :) ga je lepo prijelo :)

Ok-kaj se bo pa zgodilo ce mi dajo LIMITED account tko kot znajo-najbolje ;( in jim morem utility bill poslat al pa izpisek bancnega-tam se bo pa zastekal, ker je na izpisku (oz.bo na izpisku-ker mam nov racun izpiske pride aprila 07) slovenski naslov-mogel bi bit pa avstrijski-tist k sm ga vrgu notr ob vpisu na PP.

Aja kak ti je uspelo slovensko kreditno not za verification vpisat-ker tam ko dajes podatke imas drzavo ze avtomatkso napisano -Avstrija in se je ne da spreminjat?Kr "zazidana" je v page. :\

Hvala za vse Red_Mambo! Car si :)

MikeD ::

ups,sploh nisem vedel,da se ta tema nadaljuje...

mambo ter kebab: tudi jaz sem si ravno vceraj odprl bancni racun, postlagernd adreso ter ebankin na PSK posti . Prav neverjetno se mi zdi, kako enostavno je vse to. Stroski so 15e na vsake 3 mesece.

Zdaj pa dalje in tu se bodo problemi verjetno sele zaceli. Kot prvo - imam viso in to se ze uporabljal v paypalu.Torej imel sem slovenski account,pravo ime in naslov ter kreditno stevilko. (sicer sem samo 2 krat uporabil paypal). Danes sem vse spremenilodstranil creditno in tudi zaprl racun na paypalu.Zdaj lahko samo mocno upam,da so brisali moje ime in kartico iz svojega sistema saj bom oboje moral uporabiti ko bom odprl avstrijski racun na paypalu.

Zanima me:

1. je mozno,da mi bodo takoj zavrnili prejemanje denarja,ker sem prej moje ime in kreditno imel kot slovenski drzavljan,zdaj pa se bom pretvarjal ,da sem avstrijec. Vejo lahko oni tako,da pac preverijo, da je moja kreditna ze enkrat bila prijavljena kot Slovenska. Ime naceloma ne bi smelo delati prbolemov,ker v teoriji lahko ima avstrijec enako ime kot jaz. Se enkrat bi poudaril,da sem slovenski account paypal zaprl in da so kao "vse zbrisali" ampak njim ni za verjeti.

2.a jim ne bo takoj sumljivo,ce bo moja addressa "postlagernd".? Ali pa pac jih ne briga,ce imas postlagernd addresso - namrec oni seveda vejo,da jeto postlagernd addressa,ze iz imena naslova se to prebere plus verjetno ima več ljudi enako addresso kot jaz.

glede na tezave dabona manj malo upanje,da bo uspelo. Ce ajo limited account pa to preverjanje pol res kako resit. Pa ce so zdaj bolj strogi pa prevrjaje se IP od kje se logiras pa podobno - to bi res bilo slabo...ze pri prijavi lahko vidijo,da mas IP slovenski :( bom pa par dni pocakal,preden se znova registriram kot avstrijec...

3. kaj vse pa moras storiti preden si lahko nakazes na svoj bancni racun? Ce mas notri 10e recimo na paypalu ali lahko si takoj nakazes na bancni racun? Bolje cim prej dol vzeti kot pa riskirati,dati 800$ zamrznejo :))

hvala pa vsem, ki pomagate "ubogim sonarodnjakom",da prelisicjo te barabe paypal, ki nas Slovenijo dajejo tam v kos drzav tretjega sveta...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MikeD ()

dabon ::

Oj MikeD naj ti malo pomagam, ker imam res nekaj izkusnje z Paypalom

Odgovori sledijo po st. vprasanja.

1.

Mislim, da sploh ne bos mogel dat slo kartice v avstrijski Paypal. A,zakaj? Ker ko vrzes not tvoj nslov majo ni za prevejrat kartice AVS kar pomeni ,da mores dati tocne naslov kreditne al pa vise elktron. No in v meniju kjer dajes kartico ne mores spremenit drzave. Tuki pades.

Ampak kot sem omnil za to je resitev. Kartica stane 50 eur. in deluje na katerikoli naslov in se da expend use number dobit za PP. Kontakeraj me glede tega ,ce te zanima ta kartica.

Tko,da naceloma je tvoja teorija kul-si se izpisal iz slo PP in bos kartico spet not vrgu. To drugace deluje! AMpak verjemi imajo oni v bazi to kartico zaznamovano-vse eno ce bi odpiral slo PP bi te lepo sprejelo in tudi na Avstijskega , sam ce bi lahk tist Osterreich spremnil v SLOVENIA :)



2. Jaz sem tud pomislu, ce jim po sumliv ta postlagern ker oni to tocno vejo kaj pomeni-posni lezece-jah po moje to ni najvecja skrb. Ker ja zsem dal not dva naslova Postlagern (kot mi je predlaghal Red_Mambo) in se enega "fake".Milsim obstaja ze ampak jaz nima nic z njim.
By the way kako so ti pustil ta postlagern dat v banci naslov, ker men na PSK niso dovolil so rekli ne gre.Kaj to pomni da gres izpiske vska mesec v Austrio iskat??

Glede IP-ja res so tecni. Frend ik so sli iz UK v Grcijo na dopust al pa prsli sm v SLo in preverjal PP so jim ga blokiral ker ni bil iz iste drzave :( so pol mogl limitation urejat z raznimi PP zahtevki (utility bill,...etc). Varianta je da dostopas preko IP changerjev sam ne ta pocen ker jih Pp ze vse pozna. En se da dobit za 25$ celo leto in je dober-res dober si zbirs iz katere drzbve bo IP in men je to olajsal zadevo.


3.Preden das kes na banci racun mores itak bit VERIFIED (se pravi jim dat kreditno) ker drgac ti bos ze prtisnu gumbek da ti nakazejo na bancnga sam ti bojo v parih urah nazaj dal znesek na PP racun in prlep LIMITED. Ja pa zacni vlect manjse zneske dol...10-50eur pol pa pejt na 10000-ker jst sm pomoje zajebu k sm direkt velike vsote dol povleku pa sm bil vpisan sam par dni.


Drz se "ubogi sonarodnjak" ;)

dabon ::

:D :D :D


Evo vse se da tud ce smo za EVROPO se kr balkanci it tretjega sveta.

1 marca sem odpru racun na PSK v avstriji (brezplacno-vodenje je 15eur za 3 mesece), potrebujes le potni list. Hvala za idejo REd_Mambotu! ;)

Potem sem se lotil Paypal in vpisa na Avsrijski Paypal (kjer sem tudi za drzavljansvo izberal, da sem "jodlar").Potem sem vpisal not banci racun PSK in kreditno kartico (jo lahko zrihtam za 50eur) deluje na vsak naslov v evropi in usa. In v manj kot 72 urah imam URADNO verified avstrijski Paypal account! Zdaj me bojo pa verjetno kmal blokiral zarad tega k bo prevec eur not prslo :D pa jim bom od PSK banke potrdil posla,da mam njihv racunl-to je pa za PP (upam da zadost, kje tko kot utility bill.

Slike kot dokazi :) Hvala Red_Mambotu za majhen namig da skocim k Avstrijcem odpret racun :) Car si! Dobis pivo od mene!

PSK bank se uradno imenuje BAWAG P.S.K / Paypal jo ima kot BAWAG v sistemu :D



slika 1. VERIFIED konto :D



slika 2. dva naslovi potrjena v PP -en Postlager kot je predlagal Red_Mambo in en je kr en nalsov (no, ki sicer obstaja in z njim je tud kreditna potrjena,ampak jaz nima nic z njim)



slika 3. potrdilo ,da je v PP moj konto odprt pri BAWAG PSK banki (Postni banki AT)



slika 4. in ne nazadnje kreditna kartica, ki je omogocila verified PP account :D




Kreditno lahko narihtam za 50eur- legalno :) in anonimno :) ce koga zanima.Deluje pa na vsak naslov. Ne boste pa mogli z njo placevat!Sam za potrdit naslov in dobit EXPEND number je dobra,no ja in da se vpisete z njo na eBay tudi-pa se kam drugam,kjer zahtevajo vaso kreditno!


HVALA VSEM ZA IDEJO! Zdej pa tud en slovencek lahko dobi denar na PP :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dabon ()

MikeD ::

dabon,carsko! Sem ti poslal zasebno sporocilo!

Red_Mamba ::

ma ne rabiš avstrijske kartice

jaz sem v svojem slo računu odjavil kreditno od LjBanke (MasterCard)
Prijavil v avstrijskem računu
Sem pustil da mi odtrgajo tistega nekaj drobiža
da sem verificiral račun (una 4 mesta koda, ki jo vpišeš not)

potem sem jo pa iz avstrijskega odstranil
slovenski račun sem pa dal zapret :D
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

dabon ::

No evo...:)) se boljse! Si folk ne bo belil glave glede kartice-pa se ce gre brez 50eur je se bolje ne :)

Red_Mambo se enkrat res hvala hvala za vse!

MikeD ::

red_mamba: kdaj pa si to storil? (vpisal slovensko v avstrijski account). Ker je Kebab omenil,da ta "procedura", ki si jo nekje zgoraj opisal njemu oz njegovemu kolegu ni več delovala oz so ga po določenem času začeli "jebat". a je to že dolgo nazaj ko si to storil? Lahko je, da so v tem času že kaj spremenili oz so postali bolj strogi pri preverjanju.

Saj poskusiti z slovensko kartico VISO, ki jo ze imam bi bilo najlazje.Samo me je malo strah,da ce enkrat zajebem oz ugotovijo potem gre k vragu tudi ta bancni account, ki sem si ga zrihtal v avstriji (postlagernd).

dabon ::

Ja no saj to je tisto kar jast mislim,da nebi slo skozi.

Ker ce ze pravis da si Avstrijc (za PP) kaj mas pol za carat z slovensko kartico pr njih.


PLUS jst nism mogu vrzt v PP drugih drzav slovensko kaartico,ker je naslov drzave v PP (ko vpsiujes kartico) ze dolocen in SE GA NE DA SPREMENITI!

RAzn ce je blo to mozno kr neki cajta nazaj.

KEr MikeD probaj-pejt v svoj PP acount in pojdi v sekcijo da bos dodla kreditno. Pa potem je dolocen naslov tist s katerim si se na PP vpisal sam ga pac spremenis-kliknes spodnji krogec ;) - ker to je mozno-pol bos pa vidu da je drzava dolocena IN SE JE NE DA SPREMENIT. Ker pa PP uporablja AVS sem 100% da z slo kartico ne bo slo ksozi.

PS:MikeD sem ti poslal email.

MikeD ::

dabon,saj drzave verjetno ni treba spremenit. Ce je avstrija "zacementirana" pac pustis avstrijo in vpises le slovenske podatke kartice: CC number,expiry date, ime na kartici ipd.Saj nisem si se odprl avstrijskega paypal racuna. Verjetno,da ne preverja od kod je kartica. Kot sem jaz razumel mas pac svoj avstrijski postlagend naslov in dodas slovensko kartico - podatke o naslovu pa pustis avstrijske.

ps: ti ravno pisem emajl...:)

dabon ::

Pa saj je to ravno fora- oni uporabljajo AVS in morre biti vse vse vse tocno kot na kartici-li jo bos vpisal. Ker drzava ne bo te bojo vrgl ven.

TI lahko dodas ene 7 nalsvov na pp sam morejo bit v isti drzavi.


Probaj...jaz sem se leto dni zajebaval z vsem ;) No mogoce pa tebi uspe-pa te bom jaz fehtal za nasvet ;)

Red_Mamba ::

jaz sem to opravil lani poleti,
v mesecu Maju mislim da je bilo
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

MikeD ::

saj v bistvu zdaj ni vec vazno,hvala red mambu,kebabu in dabonu oz vsem za pomoc! uredil sem si psk adreso (poslagernd),bancni racun in ebanking pol pa sem s to kartico od dabona potrdil oz verificiral account. Zdaj sem tudi verificiran kot avstrijec in lahko sprejemam denar. Samo upma,da mi bo to drzalo vsaj dokler se nas slovencev koncno ne usmiliji...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ebay

Oddelek: Kaj kupiti
453481 (163) Ales
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134837 (14801) igi82m
»

PayPal (končno) podpira nakazila v Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7316647 (8968) techfreak :)
»

Paypal v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517588 (10677) techfreak :)
»

A paypal že podpira prejemanje keša v Slo?

Oddelek: Loža
303315 (1975) Klenobo

Več podobnih tem