Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
globoko grlo ::
Kaj pa igras na 4K? Je razlika al gonis fifo al pa the latest and greatest spile. Ta tvoj config je za 1080p svoh, kaj sele 4K.
Zameni vse, ce mas moznost.
Pa se 1x, ce igras minesweeperja je to kar mas cist ok
Pa zdej se kupuje amd 7700 cpu.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globoko grlo ()
lolipop2 ::
Rias Gremory je izjavil:
Velikost kot WD passport (2,5") ali večji modeli (3,5"), ki potrebujejo dodatno napajanje?
mogoče ta prva varianta, brez napajanja. Da imam za arhiv.
Za z napajanjem sem gledal tegale Seagate Expansion Desktop +Rescue, 8TB, USB 3.0 Micro-B ampak bi vseeno raje neko dokaj safe manjšo zadevo, da postavim v omaro in "pozabim"
Han ::
2,5" diski so večinoma vsi SMR. Za bolj varen arhiv bi na tvojem mestu kupil preverjen 3,5" CMR disk in kvalitetno ohišje zanj. Ločeno napajanje je dodaten plus.
2,5" diski so večinoma vsi SMR. Za bolj varen arhiv bi na tvojem mestu kupil preverjen 3,5" CMR disk in kvalitetno ohišje zanj. Ločeno napajanje je dodaten plus.
A potem je tole boljša opcija? Seagate Expansion Desktop +Rescue, 8TB, USB 3.0 Micro-B
arhiviram, odklopim in pospravim v omaro?
fender2206 ::
globoko grlo je izjavil:
Kaj pa igras na 4K? Je razlika al gonis fifo al pa the latest and greatest spile. Ta tvoj config je za 1080p svoh, kaj sele 4K.
AMD.a nebi nikoli imel v kistri niti kaj drugega razen GeForce zadev
Večinoma igram GTA 5 pa se kaksen film pogledam v 4K resoluciji
Komponente so danes zelo drage sploh graficne kartice rajše vzamem za ta denar PS5 in mi se ostane precej precej denarja
Danes na youtube zasledim ogromno reklamacij okvar na te boljse graficne tako da nebi hvala
hojnikb ::
AMD.a nebi nikoli imel v kistri niti kaj drugega razen GeForce zadev
aja maš rajš intelov krš oz. pečke? Zanimiv...
#brezpodpisa
A potem je tole boljša opcija? Seagate Expansion Desktop +Rescue, 8TB, USB 3.0 Micro-B
Ne, boljša opcija je 4TB (ST4000VN006) ali 8TB (ST8000VN002) IronWolf @ 5400 rpm + ohišje.
Ne, boljša opcija je 4TB (ST4000VN006) ali 8TB (ST8000VN002) IronWolf @ 5400 rpm + ohišje.
Hvala.
A je ta 8GB OK tudi za vgradnjo v ohišje računalnika?
Seveda, če te ne moti HDD hrup. Če želiš hitrejši prenos podatkov, izberi takšnega s 7200 rpm. Za arhiv je lahko počasnejši.
OsebniRac ::
Zdravo! Je tole pcpartpicker v redu sestava ali bi kaj spremenili? Se mi zdi, da pride pri funtech okoli 1500 EUR (omejil bi se na komponente, ki jih imajo). Se sicer splača kaj čakati na nove generacije ali pa na black friday?
o0o0o0o0o0 ::
A bo tole ok? nekaj igranja na 1080p ostalo povprečna uporaba
GIGABYTE B650M D3HP
AMD Ryzen 5 7600
Western Digital WD Blue SN580 NVMe SSD 2TB M.2
Seagate BarraCuda 4TB 3,5 SATA3 6GB/s
Gigabyte Radeon RX7700XT GAMING OC 12GB
ASUS Prime 750W 80Plus Gold ATX 3.0 BULK
ANTEC P7 SILENT midi ATX
GIGABYTE B650M D3HP
AMD Ryzen 5 7600
ANTEC P7 SILENT midi ATX
rkobarov ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
A bo tole ok? nekaj igranja na 1080p ostalo povprečna uporaba
GIGABYTE B650M D3HP
AMD Ryzen 5 7600
ANTEC P7 SILENT midi ATX
to je 1080 overkill, lahko si 320hz kupiš
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q
Ja je overkill, sam kaj boš pa dons kupu? 5600 CPU?
Barracuda ni OK, ker je SMR. Rajši hitrejši in bolj zanesljiv CMR IronWolf.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Twixz ::
CPU je Ryzen 5 3600 XT
RAM imam Crucial Ballistix 2x8GB (16GB Kit) DDR4 3200MT/s CL16
Napajalnik: 750W GigaByte 80Plus Gold (GP-P750GM) - polno modularni
GPU: PowerColor TUL Video Card AMD Radeon 6800XT Red Devil 16GB, 256bit GDDR6 2340Mhz, PCI-E 4
GPU je šel. 1 mesec čez garancijo.
Kaj je trenutno ekvivalent po performansu, ker dejansko ne igram kej novejših iger. Pač razočarala sta me tako AMD kot nVidia tako da mi je ubistvu vseeno kaj mi bo spet crknal čez 2 leti glede na to kako nesposobni so delat grafe. Ali pa sem jaz rojen pod (ne)srečno zvezdo.
Budget tam do 900€, lahko še malo počakam glede na te black friday akcije.
Menjal bi ohišje, RAM, CPU načeloma ne, če bi blo treba pa ja. Napajalnik in ostale zadeve pa naj bi ostale, ker se mi trenutno res ne ljubi ukvarjat s sestavo čisto novega kompa.
RAM imam Crucial Ballistix 2x8GB (16GB Kit) DDR4 3200MT/s CL16
Napajalnik: 750W GigaByte 80Plus Gold (GP-P750GM) - polno modularni
GPU: PowerColor TUL Video Card AMD Radeon 6800XT Red Devil 16GB, 256bit GDDR6 2340Mhz, PCI-E 4
GPU je šel. 1 mesec čez garancijo.
Kaj je trenutno ekvivalent po performansu, ker dejansko ne igram kej novejših iger. Pač razočarala sta me tako AMD kot nVidia tako da mi je ubistvu vseeno kaj mi bo spet crknal čez 2 leti glede na to kako nesposobni so delat grafe. Ali pa sem jaz rojen pod (ne)srečno zvezdo.
Budget tam do 900€, lahko še malo počakam glede na te black friday akcije.
Menjal bi ohišje, RAM, CPU načeloma ne, če bi blo treba pa ja. Napajalnik in ostale zadeve pa naj bi ostale, ker se mi trenutno res ne ljubi ukvarjat s sestavo čisto novega kompa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twixz ()
easyrider3 ::
Mogoče bi moral kupiti katerega bolj priznanega proizvajalca grafične kartice in bi dlje zdržala ali pa res nimaš sreče kot recimo jaz s Samsung proizvajalcem (telefoni,glasbeni stolp,televizor,Bluray predvajalnik) edino SSD disk deluje brez problema.
fr4nc ::
Pozdravljeni,
rad bi sestavil hišni računalnik (samo "kišto"), ki se bo uporabljal za Photoshop ter Lightroom (igranja igric ne bo).
Želja:
Hiter disk vsaj 1 TB (za hiter izbor ter obdelavo fotk)
Wi-Fi podpora (v kolikor je smiselno skupaj z matično ploščo)
Budget cca. 1200€ (v kolikor je smiselno dodat kakšnih 100€ - ni neka huda težava, če predstavlja konkreten "gain")
Lep pozdrav ter hvala za pomoč,
Fr4nc
rad bi sestavil hišni računalnik (samo "kišto"), ki se bo uporabljal za Photoshop ter Lightroom (igranja igric ne bo).
Želja:
Budget cca. 1200€ (v kolikor je smiselno dodat kakšnih 100€ - ni neka huda težava, če predstavlja konkreten "gain")
Fr4nc
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
Pozdravljeni,
Želja:
Fr4nc
To mam trenutno v košarici:
Intel Core i5-14600KF 6C+8c/20T 3.50-5.30GHz (BX8071514600KF)
MSI PRO Z790-S Wifi DDR5 (7D88-001R)
G.Skill KIT (2x16GB) DDR5 32GB PC 5600 CL40 F5-5600J4040C16GX2-RS5W
WD RED plus 4TB 3,5" SATA3 256MB (WD40EFPX)
ASUS DRW-24D5MT DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
INTER-TECH B-02 RGB ohišje midi-ATX steklo (88881330)
Procesorski hladilnik DeepCool AK400 Zero Dark Plus 120mm črn (R-AK400-BKNNMD-G-1)
GIGABYTE GeForce RTX 4060 Windforce OC 8GB (GV-N4060WF2OC-8GD)
WD SSD BLACK SN770 2TB M.2 NVMe x4 Gen4 (WDS200T3X0E)
be quiet! Pure Power 12 M Gold 750W BN343
Skupna vrednost naročila: 1.316,37 €
Ima še kdo kakšno priporočilo?
Lep pozdrav,
Fr4nc
Intli so šli iz mode, vzemi AMD...
A ni za Photoshop nekako še vedno najbolj pomemben single core performance?
Tudi na tej fronti ni več razlike, Intel se je izgubil...
Torej 9600X je dosti boljša izbira?
Ker tu ne zgleda ravno tako...
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I...
D3m ::
Userbenchmark se ne uporablja več zaradi Intel navijaštva in sponzorstva.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
blackbfm ::
Torej 9600X je dosti boljša izbira?
Ker tu ne zgleda ravno tako...
s pol slabšo učinkvitostjo so cifre komaj kaj boljše. za vse komponente je bolje da cpu teče < 90watt kot blizu 200. poleg tega pa je intel zaje*al 14 generacijo s šlampasto izdelavo (degradacija, nestabilnost)
PlayTheGame ::
Ja, učinkovitost je bistven problem zadnjih generacij Intela. Za tistih par %, kjer je ponekod še hitrejši, se zato precej bolj greje in mu narašča poraba, kar v teh časih ni tako nepomembno.. Poleg tega se da AMD lepo undervoltat ob še vedno dostojnem OC-ju in je prednost še bolj občutna.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
markasaso12 ::
Pozdravljeni!
Zanima me, kaj menite o tem kompletnem hišnem računalniku. Vem, da bo kdo rekel, da lahko za ta denar dobim kaj boljšega ali pa morda kaj dražjega. Po mojih izkušnjah bi moralo biti tudi 16 GB RAM-a čisto dovolj za nemoteno igranje večine iger. Sam sem poskusil igrati GTA 5 na računalniku z 8 GB RAM-a, in čeprav je tu in tam malo "štekalo", je bilo v osnovi igralno.
Torej, če bi ta računalnik uporabljal predvsem za igre, bi to po vašem mnenju bila dobra izbira za ta cenovni razred? Vsako mnenje je dobrodošlo!
https://www.mimovrste.com/gaming-racuna...
Zanima me, kaj menite o tem kompletnem hišnem računalniku. Vem, da bo kdo rekel, da lahko za ta denar dobim kaj boljšega ali pa morda kaj dražjega. Po mojih izkušnjah bi moralo biti tudi 16 GB RAM-a čisto dovolj za nemoteno igranje večine iger. Sam sem poskusil igrati GTA 5 na računalniku z 8 GB RAM-a, in čeprav je tu in tam malo "štekalo", je bilo v osnovi igralno.
Torej, če bi ta računalnik uporabljal predvsem za igre, bi to po vašem mnenju bila dobra izbira za ta cenovni razred? Vsako mnenje je dobrodošlo!
https://www.mimovrste.com/gaming-racuna...
meho7 ::
Cim dlje stran od tega dreka.
Ryzen 5 - 5500 ni pravi zen 3 procesor - v nekaterih igrah je se celo pocasnejsi od Zen 2 R5 3600
https://www.techspot.com/review/2494-am...
Da o sami graficni ne izgubljam besed.
Ryzen 5 - 5500 ni pravi zen 3 procesor - v nekaterih igrah je se celo pocasnejsi od Zen 2 R5 3600
https://www.techspot.com/review/2494-am...
Da o sami graficni ne izgubljam besed.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: meho7 ()
urkrajnc ::
Kateri procesor se priporoča za pisarniško delo (integrirana grafična), da je best budget varianta ta trenutek.
Hvala.
Hvala.
Sparkius ::
Za Markasaso12:
tale je precej boljši izbor pri Funtech za 780€:
https://funtech.si/si/vsi-oddelki/racun...
PCPLUS Storm i5-11400 16GB 1TB NVMe SSD GeForce RTX 4060 8GB RGB
tale je precej boljši izbor pri Funtech za 780€:
https://funtech.si/si/vsi-oddelki/racun...
PCPLUS Storm i5-11400 16GB 1TB NVMe SSD GeForce RTX 4060 8GB RGB
Kurzweil ::
Nekoč bi si celo drznil rečt, da sem nekaj vedel o strojni opremi, dolga leta pa mi je roko na srce bolj kot ne vseeno, razen ko kaj kupujem oz. ko mi drugi težijo, da jim pomagam... to pa tako poznate.
Sestavljam zase en računalnik, se ne mudi, bi pa si zastavil zadevo, če bo dejansko kaj ceneje za kakšen black friday, pa da malce po dolgem času pogledam na kakšen Geizhals in naše trgovine.
Računalnik bi uporabljal za praktično vse, če naštejem tiste najbolj consuming stvari, to je celoten Adobe paket, 3D programi od Blenderja do 3DS Max, pa do iger tipa Fallout, Cyberpunk, Kingdom Come Deliverance, Elden Ring, Witcher,... pač te AAA igre, ostale ne bom našteval, so bistvene samo te, ki so najbolj zahtevne. Teral bom 4K, kar se iger tiče imam dovolj nekih 70-80fps. Tole sem nametal skupaj, cene so seveda nižje, če vse vzamem v Nemčiji recimo... ostale stvari za katere potrebujem komp niti ne bom omenjal, ker niso tako hardware consuming.
Ohišje ....... 260€ - Fractal Design Define 7 XL Black Dark TG FD-C-DEF7X-03
Procesor ..... 482€ - AMD Ryzen 9 9900X
Cooler CPU .... 92€ - be quiet! Dark Rock Pro 5 (BK036)
Napajalnik ... 180€ - Corsair RM850x, CP-9020200-EU
Matična ...... 210€ - ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI
Disk ......... 320€ - Samsung 990 PRO/2TB/SSD/M.2 NVMe/Heatsink/5R
RAM .......... 105€ - T-Force DELTA RGB schwarz DIMM Kit 32GB, DDR5-6000
Kot sem prej omenil bom tole imel tamle v kotu in zlagal... grafično bom dal notri zelo verjetno RTX Asus 4070 ti super, enkrat ko pride ven serija 50, mogoče bodo kakšen fičnik ceneje. Neko serijo, ki ima proper hlajenje in da je čim bolj tiho.
Bo za to OK 850W napajalnik? Ima kdo kakšen predlog za boljši hladilnik, RAMe, disk, plato,... karkoli bo dobrodošlo. Mi je pa najbolj pomembno, da je zadeva tiho... hvala za mnenja...
Sestavljam zase en računalnik, se ne mudi, bi pa si zastavil zadevo, če bo dejansko kaj ceneje za kakšen black friday, pa da malce po dolgem času pogledam na kakšen Geizhals in naše trgovine.
Računalnik bi uporabljal za praktično vse, če naštejem tiste najbolj consuming stvari, to je celoten Adobe paket, 3D programi od Blenderja do 3DS Max, pa do iger tipa Fallout, Cyberpunk, Kingdom Come Deliverance, Elden Ring, Witcher,... pač te AAA igre, ostale ne bom našteval, so bistvene samo te, ki so najbolj zahtevne. Teral bom 4K, kar se iger tiče imam dovolj nekih 70-80fps. Tole sem nametal skupaj, cene so seveda nižje, če vse vzamem v Nemčiji recimo... ostale stvari za katere potrebujem komp niti ne bom omenjal, ker niso tako hardware consuming.
Ohišje ....... 260€ - Fractal Design Define 7 XL Black Dark TG FD-C-DEF7X-03
Procesor ..... 482€ - AMD Ryzen 9 9900X
Cooler CPU .... 92€ - be quiet! Dark Rock Pro 5 (BK036)
Napajalnik ... 180€ - Corsair RM850x, CP-9020200-EU
Matična ...... 210€ - ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI
Disk ......... 320€ - Samsung 990 PRO/2TB/SSD/M.2 NVMe/Heatsink/5R
RAM .......... 105€ - T-Force DELTA RGB schwarz DIMM Kit 32GB, DDR5-6000
Kot sem prej omenil bom tole imel tamle v kotu in zlagal... grafično bom dal notri zelo verjetno RTX Asus 4070 ti super, enkrat ko pride ven serija 50, mogoče bodo kakšen fičnik ceneje. Neko serijo, ki ima proper hlajenje in da je čim bolj tiho.
Bo za to OK 850W napajalnik? Ima kdo kakšen predlog za boljši hladilnik, RAMe, disk, plato,... karkoli bo dobrodošlo. Mi je pa najbolj pomembno, da je zadeva tiho... hvala za mnenja...
Saintek ::
Sam furam Lr in Ps v zacetku sem dal noter 2x16 gb rama, po enem mesecu sem prešel na 2x32gb 6000mhz. Mi je Ps hvaležen.
Sam furam Lr in Ps v zacetku sem dal noter 2x16 gb rama, po enem mesecu sem prešel na 2x32gb 6000mhz. Mi je Ps hvaležen.
Kaj pa delaš v PS, da rabiš 64Gb? Rastrske jumbo plakate?
Drugače pa raje vzamem katero drugo komponento boljšo, pa naknadno dokupim RAMe, če bo potreba. Tisto kar se da zamenjat oz. še bolje dodat v 20s lahko vzamem tudi kasneje.
Ce ti dnar ni pene, pol kip 64.
Ker mas 2 taba odprta pa se par pickarij, pa si ze 20gb v minusu
Ker mas 2 taba odprta pa se par pickarij, pa si ze 20gb v minusu
Kar se zavihkov tiče pa imam eno bolezen... imam nastavljeno, da si zapomni zavihke tudi, ko zaprem. Prvih 10 zavihkov je tako fix od mailov in pomembnejših stvari, potem pa še kakšnih 20 zavihkov, ki so odprti že nekaj mesecev... spreminja pa se zadnjih 20 zavihkov, ki pa jih v ihti zaprem ko postane situacija tako resna, da tudi favicona od posameznih spletnih strani med tabi ne pokaže več Sicer je malce lažje, ker uporabljam Brave in ne papa toliko, je pa potem na drugem screenu in/ali TVju še en podoben browser, kjer so bolj streaming strani, TV, youtube,... do sedaj sem to preživel z 32Gb... mi ni problem dati notri 64Gb, kar se bo verjetno tudi zgodilo, ampak primerno bi mogoče bolj gledal na te fiksne zadeve, kot so plata, napajalnik, procesor, hlajenje...
Bolj me zanima, če bo za to konfiguarijo + 4070 ti super dovolj 850W napajalnik ali vzamem močnejšega? Kar se CPUja tiče, če pride v kratkem kaj ven, da se splača počakat kakšen teden? Bi pa imel procesor, ki bi bil dober za igre in delo, ki sem ga že omenil zgoraj. Ohišje pa da bi bilo seveda tiho in clean... niti ne poznam toliko izbire, Fractal Design vem da ni poceni, ga pa imam rad, ker ima clean design in nič kiča, kar je še ena stvar, ki jo preferiram.
Če ima kdo na zgornjo konfiguracijo kakšen komentar oz. popravek, ste več kot dobrodošli.
Bolj me zanima, če bo za to konfiguarijo + 4070 ti super dovolj 850W napajalnik ali vzamem močnejšega? Kar se CPUja tiče, če pride v kratkem kaj ven, da se splača počakat kakšen teden? Bi pa imel procesor, ki bi bil dober za igre in delo, ki sem ga že omenil zgoraj. Ohišje pa da bi bilo seveda tiho in clean... niti ne poznam toliko izbire, Fractal Design vem da ni poceni, ga pa imam rad, ker ima clean design in nič kiča, kar je še ena stvar, ki jo preferiram.
Če ima kdo na zgornjo konfiguracijo kakšen komentar oz. popravek, ste več kot dobrodošli.
yayo ::
@Kurzweil
Disk ......... 320EUR - Samsung 990 PRO/2TB/SSD/M.2 NVMe/Heatsink/5R ????
Si mislil 4TB? Ker to mi zgleda nekam drago. Pa poglej, če osnovna plošča nima že heatsink za ssd s termalnimi padi. V tem primeru mislim, da ga ne potrebuješ na ssdju.
Aja, Corsair napajalnik je tale najnovejši, ne? Vso srečo ti želim s kablovjem: prekuhani špageti so spojeni skupaj le pri konektorjih, tako, da potrebuješ vezice. Ne vem, če to Corsair dela to zanalašč, da bi prodal svoje 100 evrske custom kable ali je v špagetih neka meni neznana prednost.
Si mislil 4TB? Ker to mi zgleda nekam drago. Pa poglej, če osnovna plošča nima že heatsink za ssd s termalnimi padi. V tem primeru mislim, da ga ne potrebuješ na ssdju.
Aja, Corsair napajalnik je tale najnovejši, ne? Vso srečo ti želim s kablovjem: prekuhani špageti so spojeni skupaj le pri konektorjih, tako, da potrebuješ vezice. Ne vem, če to Corsair dela to zanalašč, da bi prodal svoje 100 evrske custom kable ali je v špagetih neka meni neznana prednost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
@Kurzweil¸
Cene niti niso toliko relevantne, ker sem iskal na random, če iščem preko Geizhals je itak vse ceneje in to več kot občutno. Bom pogledal, če je heatsing za SSD poleg, me pa zanima kaj bi bilo, če SSD ne bi imel heatsinka (itak ga bom vzel)... začne potem pri nekem pregrevanju zbijat hitrost prenosa ali preprosto frizne?
Predlagaš kater drugi napajalnik, brez problema vzamem kakšnega drugega, da bo seveda modularen, z ustreznimi priključki za 4070ti super in seveda tih... kakšen predlog?
yayo ::
omenil sem napajalnik, ker imam jaz ta novega Corsaira in nisem mogel verjeti kakšno štalo ti kabli delajo po ohišju. Nekaj vezic sicer reši vse. Pred tem sem imel Seasonica ampak po recenzijah sodeč najnovejša Focus ATX3 serija ni na nivoju stare ATX2, tako, da sem vzel kar je bilo "pri roki". Hardware Busters best psu 2024
Glede ssdja MSI ima na primer za "glavni" ssd ležišče, ki je pokrito s heatsinkom, na spodnji površini in na notranji strani heatsinka pa termalne pade. Mislim, da hladilnik za ssd pride v poštev na platah kjer tega ni.
Glede ssdja MSI ima na primer za "glavni" ssd ležišče, ki je pokrito s heatsinkom, na spodnji površini in na notranji strani heatsinka pa termalne pade. Mislim, da hladilnik za ssd pride v poštev na platah kjer tega ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
PlayTheGame ::
Bolj me zanima, če bo za to konfiguarijo + 4070 ti super dovolj 850W napajalnik ali vzamem močnejšega?
Da, 850W za 4070 ti super bo dovolj, ustrezal bi že 750W. Je bila o tem kar pestra debata nekaj strani nazaj.. Glej bolj to, da bo imel standard 80+gold.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
PlayTheGame je izjavil:
Bolj me zanima, če bo za to konfiguarijo + 4070 ti super dovolj 850W napajalnik ali vzamem močnejšega?
Da, 850W za 4070 ti super bo dovolj, ustrezal bi že 750W. Je bila o tem kar pestra debata nekaj strani nazaj.. Glej bolj to, da bo imel standard 80+gold.
Rad kupim dober napajalnik... tako da bom definitivno vzel gold....
McMallar ::
@Kurzweil: fora heatsinka pri SSD je odvisna od maticne. Moja ima naprimer 4 M.2 slote, ki se vsi nahajajo pod hladilnimi rebri. Za namestitev SSD-ja moram rebro odstraniti. Ker heatsink na SSD obcutno poveca debelino, je vprasanje ce bi rebra maticne plosce lahko namestil nazaj. Lahko pa pustis brez in uporabljas tistega od SSD, samo tisti na plati so konkretno vecji (link). Na sliki sta tisti horizontalni rebri, ki imata oznako M.2.
Na mojem i7 12700k, 32GB RAM in 3 HDD-ji furam 4070 Super na 650W Platinum napajalniku brez problemov (be quiet! Straight Power 11 Platinum (650 W)).
Na mojem i7 12700k, 32GB RAM in 3 HDD-ji furam 4070 Super na 650W Platinum napajalniku brez problemov (be quiet! Straight Power 11 Platinum (650 W)).
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
amadej85 ::
Prišel je čas da zamenjam računalnik, sedaj imam i7 6700 16GB ram grafika 4gb zamenjal bi za:
Core i7-13700KF (Boxed-Version)
€345,84
Gigabyte Z790 D (Z790,S1700,ATX,DDR5)
€158,89
G.Skill RAM Flare X5 - Low Profile - 32 GB (2 x 16 GB Kit) - DDR5 6000 DIMM CL30
€110,36
SSD-Festplatte Samsung 990 PRO 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (MZ-V9P1T0BW)
€107,10
PC- Netzteil Be Quiet System Power 10 850W
€98,88
GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4060 D6 8G, 8 GB GDDR6, 2xDP, 2xHDMI
€318,65
Jaz mislim da je to čist ok zadeva, če je tukaj kak poznavalec bi prosil za kakšno morebitno smiselno menjavo, čeje potrebno..
Hvala
Core i7-13700KF (Boxed-Version)
€345,84
Gigabyte Z790 D (Z790,S1700,ATX,DDR5)
€158,89
G.Skill RAM Flare X5 - Low Profile - 32 GB (2 x 16 GB Kit) - DDR5 6000 DIMM CL30
€110,36
SSD-Festplatte Samsung 990 PRO 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (MZ-V9P1T0BW)
€107,10
PC- Netzteil Be Quiet System Power 10 850W
€98,88
GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4060 D6 8G, 8 GB GDDR6, 2xDP, 2xHDMI
€318,65
Jaz mislim da je to čist ok zadeva, če je tukaj kak poznavalec bi prosil za kakšno morebitno smiselno menjavo, čeje potrebno..
Hvala
Jest bi reku da je ryzen 7700 za 230 ojrov + en kuler boljsa izbira