» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
861 / 1161
»»

youPlonker ::

mafijc je izjavil:

2. cooler. Kaj bi priporočali da bo čim tišje? gledam corsair AIO, ima kdo kaj izkušenj?

Če hočeš tišino, kupi tower hladilnik tipa Noctua NH D15. Heatpajpi ne oddajajo zvoka, AIO pumpa ga. Drugače pa glede na to, da imaš kar velik buđet in kupuješ za dev, premisli o Threadripper.

Btw za kater software primarno kupuješ kišto? Kakšen težek IDE?

ziga1990 ::

mafijc je izjavil:

Star PC počasi po novem diši. V glavnem je/bo dev kišta, tu in tam par virtualk laufala, občasno photoshop, gaming niti ne (zato tut taka švoh grafa).
bolj kot ne sem že izbral:
- 2x16GB RAM (najverjetneje corsair kit 3200)
- 1TB Samsung 970 evo plus
- 4TB WD blue
- Fractal design define R6
- Geforce 1060 6GB (jo imam še iz trenutnega setupa, če bo potreba po gamingu se pač kasneje zamenja)

kar še ni čist jasno:
1. CPU 9600K (270€) vs 9700K (411€)
2. cooler. Kaj bi priporočali da bo čim tišje? gledam corsair AIO, ima kdo kaj izkušenj?
3. matična. trenutna favorita sta Gigabyte Z390 Designare (270€) in ASUS ROG Maximus XI Hero (90MB0XS0-M0EAY0) (290€). Kakšen predlog za "lih tko dobro plato za mn dinarčkov"?
4. a je 650W napajalc zadost tut če zamenjam grafično za kej bolj požrešnega v prihodnosti (npr 1080)? Gledal sem seasonic, modela še nisem izbral.

sm kej pozabu? :) thnx.

Crosair AIO so odlični samo za tišino kot je bilo že predlagano noctua NH-D15 ali Be guiet dark rock 4 pro premaga vsako AIO cenejše, bolj zanesljivo in tišje
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

gddr85 ::

odvisno kater aio, d15/dr4 so že cene tam kot en 120/140mm aio, če iščeš čim tišje potem res najbolje en 140 heatpipe kuler, s kvalitetnim ventom..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

280mm AIO je v najboljšem primeru malo boljši od Noctue in vsaj 50% dražji

Treer ::

Meiniken je izjavil:

Na hitro iz ceneje.si mala primerjava
i7 9900k - 587€
r7 2700x - 325€

Če se ti zdi, da razlika v ceni opravičuje preformance potem kupi.
Če si ti gre, da imaš vse high end, top od topa potem kupi kar se ti zdi boljše.

Če bi danes pc sestavljal bi definitivno vzel ryzen. Danes je rezlika med i5 8600k (tega imam v pc-ju) in 2600x nekje 60 eur. Če v račun vzameš še hladilnik, ki je shit od shita pri intelu si tko rekoč na skoraj na 100 eur (ker moraš valda spet nekaj solidnega kupit). Kolikor se poznam bi raje prišparal ta denar in ga vložil v boljšo grafično kartico oz. še boljše nebi kupil, ker sem le navaden smrtnik in se dost dobr poznam, da je 60 frejmov zame čist dovolj.

Tko da nekateri z dobrim razlogom priporočijo amd, drugi zato ker so fanboyi. Števila jeder in niti so eno, performance pa drugo ;)

Če rabiš samo za 60Hz, potem res skoraj nima veze (čeprav še to imajo absolutne minimume Ryzni v neštetih naslovih nižje), sam sem tudi še na 60, samo že skoraj 5 let nič več ne gejmam. Sem pa parkrat pri kolegu probal in je vsaj v FPS-ih ogromna razlika že do 100Hz, kaj šele 144 ali več in sploh če že imaš tak monitor, potem dodatnih par 10€ nikakor ne bi smelo pomeniti dileme in se vzame cpu, ki ga bo lahko izkoristil, se pravi 9600k ali več.

^^ to je tako kaj ti bo 9900k za gaming če imaš zaslon 1080p 60hz pač kupiš 9600K ali pa 9700K

Saj 9900k za čisti gaming nihče ne zagovarja; ta je za tiste, ki rabijo top single thread + zelo dober multi.

D3m ::

@mafijc

Evo konfiguracija.

https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...
|HP EliteBook|R7 8840U|

Predator X ::

Treer je izjavil:

Meiniken je izjavil:

Na hitro iz ceneje.si mala primerjava
i7 9900k - 587€
r7 2700x - 325€

Če se ti zdi, da razlika v ceni opravičuje preformance potem kupi.
Če si ti gre, da imaš vse high end, top od topa potem kupi kar se ti zdi boljše.

Če bi danes pc sestavljal bi definitivno vzel ryzen. Danes je rezlika med i5 8600k (tega imam v pc-ju) in 2600x nekje 60 eur. Če v račun vzameš še hladilnik, ki je shit od shita pri intelu si tko rekoč na skoraj na 100 eur (ker moraš valda spet nekaj solidnega kupit). Kolikor se poznam bi raje prišparal ta denar in ga vložil v boljšo grafično kartico oz. še boljše nebi kupil, ker sem le navaden smrtnik in se dost dobr poznam, da je 60 frejmov zame čist dovolj.

Tko da nekateri z dobrim razlogom priporočijo amd, drugi zato ker so fanboyi. Števila jeder in niti so eno, performance pa drugo ;)

Če rabiš samo za 60Hz, potem res skoraj nima veze (čeprav še to imajo absolutne minimume Ryzni v neštetih naslovih nižje), sam sem tudi še na 60, samo že skoraj 5 let nič več ne gejmam. Sem pa parkrat pri kolegu probal in je vsaj v FPS-ih ogromna razlika že do 100Hz, kaj šele 144 ali več in sploh če že imaš tak monitor, potem dodatnih par 10€ nikakor ne bi smelo pomeniti dileme in se vzame cpu, ki ga bo lahko izkoristil, se pravi 9600k ali več.

Kater špil to? Res me zanima.

D3m samo a ni on spraševal glede Intela res da sem trenutno pro ryzen samo posiljevat z ryzenom ni treba pa ravno ni treba

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ziga1990 ()

Lahko dam i7-7820x ki je ekvivalent. ;)

Bom še to pripravil.

P.S.

X399 podpira prihajajoči Neaples Zen2. Intel ne več.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

ziga1990 je izjavil:

D3m samo a ni on spraševal glede Intela res da sem trenutno pro ryzen samo posiljevat z ryzenom ni treba pa ravno ni treba

¸
Če bi se ryzen R7 2700X (500EUR+) vrtel na 5GHz in I7 9900K samo na 4.2GHz imel veliko nižjo porabo bil samo 10% počasnejši v gamingu in koštal 320EUR bi "posiljevali" z intelom.

Enako velja za X299 vs X399.. enostavno cena, podpora in bonbončki.

Zgodovina sprememb…

Seveda.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Evo še Intel konfiguracija.

Za ceno Intel CPU dobiš pri AMD sestavi 2920X 12/24 Zen+ 12nm
|HP EliteBook|R7 8840U|

Če se že gleda Threadripperje, se vzame tole: https://www.mindfactory.de/product_info... kar ti edino da znatno boljši multi thread / EUR, ampak glede na to, da trenutno razmišlja o 9600k vs 9700k in o tem, da bo morda v prihodnosti še vseeno v uporabi tudi za gaming, TR-ji skoraj gotovo odpadejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Treer ()

TR lahko gejma normalno kakor x299.

Treer je izjavil:

Če se že gleda Threadripperje, se vzame tole: https://www.mindfactory.de/product_info... kar ti edino da znatno boljši multi thread / EUR, ampak glede na to, da trenutno razmišlja o 9600k vs 9700k in o tem, da bo morda v prihodnosti še vseeno v uporabi tudi za gaming, TR-ji skoraj gotovo odpadejo.

X399 dobi Zen2 in Zen2+

X299 je pa mrtva, do predstavitve 10nm++.

Bolje se potrudi.

Glede 1920X se strinjam a ob trenutni Intelovi ceni je 2920X boljši nakup.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

edi45 ::

Pa je skupaj nova mašina :P Imam samo en problem z aktivacijo windowsov, saj imam namreč originalne. Ampak ne morem aktivirat, zaradi menjave strojne opreme. Je imel kdo podoben primer?

Kliči Microsoft SLO.
|HP EliteBook|R7 8840U|

gddr85 ::

afaik treba linkat licenco na ms account pred menjavo matične, če ne gre pa telefonirat na ms..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

Damn lučke. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

mafijc ::

youPlonker je izjavil:

Če hočeš tišino, kupi tower hladilnik tipa Noctua NH D15. Heatpajpi ne oddajajo zvoka, AIO pumpa ga. Drugače pa glede na to, da imaš kar velik buđet in kupuješ za dev, premisli o Threadripper.

Sem gledal/razmišljal NH D15, pravjo da je najboljši (oz eden najboljših, da ne bo kake vojne), zračni hladilnik. Ga ima kdo v uporabi v kombinaciji z 9600/9700 in kako se obnese? beri: kako glasna je reč v idle, neki normalni uporabi in full load?

youPlonker je izjavil:

V glavnem web dev - phpstorm in občasno VS code.
Ko zalaufam android studio tut kr vidim rame kako se skrivajo. Pač trenutno imam 12GB rama in čim zalaufam par browserjev in v vsakmu nekej tabov, IDE, kašno virtualko, slack,... Stvar začne jamrat. Vem lahko bi butnu not več rama pa bi blo mir za en kratek čas, ma je vseskupi že 7 let staro in je padla odločitev da vseskup zamenjam.

ziga1990 je izjavil:

Crosair AIO so odlični samo za tišino kot je bilo že predlagano noctua NH-D15 ali Be guiet dark rock 4 pro premaga vsako AIO cenejše, bolj zanesljivo in tišje

cenovno vidim prednost v zračnem hlajenju - ca 40€ oz 60€ razlike, odvisno ali primerjam ogledan AIO z NH-D15 ali z Be quiet dark rock 4 pro. Najprej si napisal da so AIO odlični za tišino, v naslenjem stavku pa da je dark rock 4 pro tišji od vsakega AIO-ja? (vem da je možno da je nekaj boljše od nečesa kar je odlično, samo preverjam če sem prav razumel).

ziga1990 je izjavil:

glede na tale video, izgleda da je performance v obeh primerih bolj kot ne tam tam...
cenovno je Corsair Hydro Series H115i Pro 42€ dražji od NH-D15. Kateri pa je glasnejši? (pri idle/low/full load).

D3m je izjavil:

wow. kolk je pa dražje v slo od tega kar sem gledal. Samo na ohišju, ramih, disku prišparam 180€. Še dobro da živim v Avstriji :).
Da bo pa vsaj mal on topic, zakaj si dal v konfiguracijo 9800X in ne 9600K oz 9700K med katerima se odločam?

A glede matične je to to če gledam Z390 al je vseskup preveč overkill in je "vseeno" če vzamem nekaj cenejšega (od 120€ pa na gor štartajo)? Nekako se še vedno nagibam h Gigabyte Z390 Designare

thnx vsem za input :)

Alien123 ::

edi45 je izjavil:

Pa je skupaj nova mašina :P Imam samo en problem z aktivacijo windowsov, saj imam namreč originalne. Ampak ne morem aktivirat, zaradi menjave strojne opreme. Je imel kdo podoben primer?

Ja, ker si kupil oem windowse za 5e na ebayu. Oem winsi se ti zasidrajo na matično.
Pa zakaj nisi dal ramov v dual?

youPlonker ::

mafijc je izjavil:

Ko zalaufam android studio tut kr vidim rame kako se skrivajo. Pač trenutno imam 12GB rama in čim zalaufam par browserjev in v vsakmu nekej tabov, IDE, kašno virtualko, slack,... Stvar začne jamrat. Vem lahko bi butnu not več rama pa bi blo mir za en kratek čas, ma je vseskupi že 7 let staro in je padla odločitev da vseskup zamenjam.

Jaz bi za tako uporabo, kot jo opisujes, res fajn premislil o najcenejsem Threadripperju. In obvezno en dober NVMe SSD. Opisan software se, kolikor jaz vem, ful lepo scale-a cez vec niti, vec jih mas, boljs je.

Jetbrains IDE-ji naj bi na Intelih sicer mal hitreje tekli, kolikor sem raziskoval reddit, vendar se vprasas koliko je potem dejanske real world usage razlike, ko enkrat hkrati zapalis brskalnik, par IDE-jev, virtualko... pomoje Threadripperjevih 12 jeder gladko zbije vsakega vsakega Intela, tudi 9900K. Lahko pa da se motim, bi blo fajn, ce se najde kaksen uporabnik, ki Ryzen uporablja za web dev, da bi kej informativnega napisal.

Btw Android Studio je dobil pred kratkim emulacijo tudi za AMD.

Mafijc, kateri CPU imaš trenutno?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Alien123 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Ja, ker si kupil oem windowse za 5e na ebayu. Oem winsi se ti zasidrajo na matično.
Pa zakaj nisi dal ramov v dual?

sem dal potem v dual, ne vem kaj me je zmotilo, da sem jih tak potisno not, ampak sem opazil pravi čas

scipascapa ::

kaj imaš to en sistem?

9700k, če se ne motim.
|HP EliteBook|R7 8840U|

cebelar123 ::

mafijc je izjavil:

youPlonker je izjavil:

Sem gledal/razmišljal NH D15, pravjo da je najboljši (oz eden najboljših, da ne bo kake vojne), zračni hladilnik. Ga ima kdo v uporabi v kombinaciji z 9600/9700 in kako se obnese? beri: kako glasna je reč v idle, neki normalni uporabi in full load?

Jaz imam že skoraj 10 let nocta NH-D14 sicer v kombinaciji z I7 950tko. Torej I7 950 navit že 10 let s hladilnikom nobenih problemov, ventilatorji tihi in delujejo kot novi, CPU pa hladen kot špricer.
Skratka Noctua NH D15 je lahko samo še boljši.

Potem pa še ta bombonček od Noctue ti mogoče pride prav čez 10 let :) ,ko so nove plate in podnožja na tržišču.
Owners of Noctua CPU coolers* can obtain the NM-i115x Mounting-Kit free of charge via this form.
https://noctua.at/en/nm-i115x-mounting-...

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda ::

Tudi sam imam ze cca 7 let NH-D14 na i5 2500k @ 4.4GHZ @ 1.34V (izgubil loterijo), in sem zadovoljen. CPU med 20-30 v idle, med 50 in 60 v load (normal usage 100%), 55-70 intel burn test.

P.S. A ni NH-D15 enak kot D14, samo s PWM fani ?
Dovie'andi se tovya sagain.

mafijc je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

cenovno vidim prednost v zračnem hlajenju - ca 40€ oz 60€ razlike, odvisno ali primerjam ogledan AIO z NH-D15 ali z Be quiet dark rock 4 pro. Najprej si napisal da so AIO odlični za tišino, v naslenjem stavku pa da je dark rock 4 pro tišji od vsakega AIO-ja? (vem da je možno da je nekaj boljše od nečesa kar je odlično, samo preverjam če sem prav razumel).

wow. kolk je pa dražje v slo od tega kar sem gledal. Samo na ohišju, ramih, disku prišparam 180€. Še dobro da živim v Avstriji :).
Da bo pa vsaj mal on topic, zakaj si dal v konfiguracijo 9800X in ne 9600K oz 9700K med katerima se odločam?

Vejica mu manjka med "Corsair AIO so odlični" in "samo za tišino" => torej za tišino sploh na idle in nekimi povprečnimi loadi jih ni čez top zračne hladilnike; kvečjemu pod daljšimi full-load obremenitvami so mogoče nekateri najboljši AIO nekoliko tišji (ampak zanemarljivo).
Zakaj D3m serje z 9800x ve samo on sam, ampak najverjetneje zato, da prikaže AMD-je boljše.

Zakaj? Ker je točna primerjava jabolka vs. jabolka

A naj mu ponudim i7-7740X 4/8 za 371 EUR?

Ampak, ker ne delate primerjav se mi zdi nepravično, da potencialnemu kupcu ponujate jabolka vs. hruške zaradi vaših ne kompetenc.

P.S.

Lahko tudi ponudim 9700k ali 9600k vendar bo AMD z 2600x/2700x s konkurenčno ponudbo + AMD ima daljšo podporo za prihodnost.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

scipascapa je izjavil:

kaj imaš to en sistem?

jap i7 9700K
Gigabyte Z390 Aorus Elite
Bequiet! Dark rock pro 4
G.skill ripjaws V 3000mhz cl15 ddr4
corsair rmx 750
corsair carbide spec-06
samsung m.2 evo 970 500gb
samsung evo 850 250gb
Barracuda 4TB
in en dodatn rgb led trak

Grafična pa pride naslednji mesec, po vsej verjetnosti RTX 2080 in mogoče še kakšen SSD poleg. Ker imam problem z HDD, da mi povzroča takšne močne vibracije v ohišju in nastane takšen nadležen zvok, da me je že glava začela boleti poleg. Ko sem ugotovil da je disk kriv, sem probal še z dodatnimi vijaki, ga nekak fiksirat v HDD cage ampak ne pomaga, zdaj pa ga mam odklopljenega. Ima mogoče kdo kakšno idejo, kako rešit te nadležne vibracije? Prvi računalnik s katerim imam takšne probleme in tudi ostal, ki so imeli te sisteme brez vijakov ni nikoli bilo problemov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

Sure. Vzemi SSD.
|HP EliteBook|R7 8840U|

edi45 je izjavil:

Bravo SC furaš...

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

Bravo SC furaš...

če bi znal brat, bi videl par postov višje da sem pravi čas opazil napako in popravil

edi45 je izjavil:

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

Bravo SC furaš...

če bi znal brat, bi videl par postov višje da sem pravi čas opazil napako in popravil

Tudi če te dinozaver zmoti moraš podzavestno naštimat DC.... Vsaj ti bi lahko bil toliko zbran. Pametnjakovič.

edi45 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

kaj imaš to en sistem?

jap i7 9700K
Bequiet! Dark rock pro 4
corsair rmx 750
corsair carbide spec-06
samsung evo 850 250gb
Barracuda 4TB

Grafična pa pride naslednji mesec, po vsej verjetnosti RTX 2080 in mogoče še kakšen SSD poleg. Ker imam problem z HDD, da mi povzroča takšne močne vibracije v ohišju in nastane takšen nadležen zvok, da me je že glava začela boleti poleg. Ko sem ugotovil da je disk kriv, sem probal še z dodatnimi vijaki, ga nekak fiksirat v HDD cage ampak ne pomaga, zdaj pa ga mam odklopljenega. Ima mogoče kdo kakšno idejo, kako rešit te nadležne vibracije? Prvi računalnik s katerim imam takšne probleme in tudi ostal, ki so imeli te sisteme brez vijakov ni nikoli bilo problemov.

Nice; kaj grafična bo zaenkrat kar integrirana? HDD-je sem pa sam že nekaj časa nazaj povsem upokojil v smislu stalne vklopljenosti (jih imam samo še kot zunanje), ker ko imaš enkrat vse ostalo res tiho, postanejo daleč najglasnejša komponenta.

mafijc ::

youPlonker je izjavil:

Jaz bi za tako uporabo, kot jo opisujes, res fajn premislil o najcenejsem Threadripperju. In obvezno en dober NVMe SSD. Opisan software se, kolikor jaz vem, ful lepo scale-a cez vec niti, vec jih mas, boljs je.

Če gledam Threadripper 1920X, sta cenovno tam tam z 9700K. Single core performance je pri intelu definitivno boljši, in AMD jevih 12 jeder potolče intelovih 8 v multicore testih. Namesto da bi iz 2 opcij prišli na eno, smo sedaj na treh?...
Za SSD pa sem napisal, bom vzel Samsung 970 evo plus. Sodeč po testih je kar raketa.

D3m je izjavil:

2500K - to je bil kar best buy takrat se mi zdi. Sem imel isti problem ko sem se odločal med 2500K in 2600K, samo mi je takrat 150€ razlike v ceni pomenilo več kot danes.

Treer je izjavil:

mafijc je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

Vejica mu manjka med "Corsair AIO so odlični" in "samo za tišino" => torej za tišino sploh na idle in nekimi povprečnimi loadi jih ni čez top zračne hladilnike; kvečjemu pod daljšimi full-load obremenitvami so mogoče nekateri najboljši AIO nekoliko tišji (ampak zanemarljivo).
Zakaj D3m serje z 9800x ve samo on sam, ampak najverjetneje zato, da prikaže AMD-je boljše.

Ups, sem izgleda slabo prebral in narobe razumel. Vse jasno sedaj. Če hočem tišino pol NH-D15. Sicer pa so Corsai AIO odlični :).

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

Bravo SC furaš...

Tudi če te dinozaver zmoti moraš podzavestno naštimat DC.... Vsaj ti bi lahko bil toliko zbran. Pametnjakovič.

se zgodi tudi najboljšim, kaj hočeš

Treer je izjavil:

edi45 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

kaj imaš to en sistem?

jap i7 9700K
Bequiet! Dark rock pro 4
corsair rmx 750
corsair carbide spec-06
samsung evo 850 250gb
Barracuda 4TB

Nice; kaj grafična bo zaenkrat kar integrirana? HDD-je sem pa sam že nekaj časa nazaj povsem upokojil v smislu stalne vklopljenosti (jih imam samo še kot zunanje), ker ko imaš enkrat vse ostalo res tiho, postanejo daleč najglasnejša komponenta.

Trenutno ja, ker je res tak tih računalnik da mi je škoda dat eno staro grafo od AMDja noter:)) Drugače pa ja, zdaj ko ni HDD priklopljen imam PC na mizi in tudi ko sem igral rainbow six siege je neslišen.
Dosti bolj se sliši ojačevalec na računalniških zvočnikih, ki brni kot sam računalnik haha

Zgodovina sprememb…

TOP ::

Problemi z hdd se reši tako,da se jih obesi na lastike.

Han ::

3,5" HDD so bili, so še in še bodo glasni, vibracije so le še dodaten minus. 2,5" HDD je povsem druga pesem, žal je tudi 2-3× počasnejši.

Cene SSD še naprej padajo, zato 2 TB MX500 ni več tak strošek...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Evo problem rešen z Windowsi, po 12 minutnem klicu na Microsoft Slovenija so končno aktivirani. Zdaj pa še samo ta prekleti HDD.

Han je izjavil:

3,5" HDD so bili, so še in še bodo glasni, vibracije so le še dodaten minus. 2,5" HDD je povsem druga pesem, žal je tudi 2-3× počasnejši.

Cene SSD še naprej padajo, zato 2 TB MX500 ni več tak strošek...

Sam sem gledal 1TB MX500, bi me prišel 101€:D

Zgodovina sprememb…

mafijc je izjavil:

youPlonker je izjavil:

Če gledam Threadripper 1920X, sta cenovno tam tam z 9700K. Single core performance je pri intelu definitivno boljši, in AMD jevih 12 jeder potolče intelovih 8 v multicore testih. Namesto da bi iz 2 opcij prišli na eno, smo sedaj na treh?...
Za SSD pa sem napisal, bom vzel Samsung 970 evo plus. Sodeč po testih je kar raketa.

D3m je izjavil:

2500K - to je bil kar best buy takrat se mi zdi. Sem imel isti problem ko sem se odločal med 2500K in 2600K, samo mi je takrat 150€ razlike v ceni pomenilo več kot danes.

Treer je izjavil:

mafijc je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

Ups, sem izgleda slabo prebral in narobe razumel. Vse jasno sedaj. Če hočem tišino pol NH-D15. Sicer pa so Corsai AIO odlični :).

Bolje rečeno 12/24 potolče 8/8. Krepko.

Odločitev je tvoja.

Ali 9600k 6/6 9700k 8/8 ali TR1920x 12/24 oz. 2600X/2700X ki sta 6/12 in 8/16.

Težke odločitve.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

mafijc je izjavil:

youPlonker je izjavil:

youPlonker je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

glede na tale video, izgleda da je performance v obeh primerih bolj kot ne tam tam...
cenovno je Corsair Hydro Series H115i Pro 42€ dražji od NH-D15. Kateri pa je glasnejši? (pri idle/low/full load).

D3m je izjavil:

A glede matične je to to če gledam Z390 al je vseskup preveč overkill in je "vseeno" če vzamem nekaj cenejšega (od 120€ pa na gor štartajo)? Nekako se še vedno nagibam h Gigabyte Z390 Designare

thnx vsem za input :)

glej Corsair H115I Pro ima dve stvari ki sta lahko glasni pumpa in ventilatorja med tem ko pa ima noctua samo ventilatorje in menim da je noctua tišja. Jaz svoje se nisem slišal v običajnih razmerah(gaming,...)
res pa da nisem merodajalen ker imam hladen procesor in moje ohišje je zvočno izolirano.Glej z zračnim če preneseš pogled nanjga ne boš zgrešil plus v najslabšem primeru menjaš samo ventilator.

se strinjam, sam sem imel 3 corsairje, h100i, h110i in h115i gt. Kasneje sem imel noctuo nh-d15 in sedaj bequiet dark rock pro 4. Lahko povem, da sta ta dva coolerja, neslišna proti corsairju. Ventilatorji so bili glasni, pumpa je bila glasna, če ni pravega padca pumpe se še toliko bolj sliši, da ne omenim nezanesljivost pri AIO. Sam že par let prisegam na velika zračna hlajenja, ker so res neslišna tudi pod loadom, zanesljivejša in cenejša, hladijo pa isto kot 280mm AIO vodna. Edina prednost pri AIO je estetika, lepše zgleda in več prostora imaš v kišti, to pa tudi vse.

TOP ::

Če hočeš dobro hlajenje in neslišno,moraš iti na coustum EK recimo,sam je pa drago za proc boš prišel,okrog 200e.Drugač pa Noctua D15 najbolši zračni hladilnik.

TOP je izjavil:

Če hočeš dobro hlajenje in neslišno,moraš iti na coustum EK recimo,sam je pa drago za proc boš prišel,okrog 200e.Drugač pa Noctua D15 najbolši zračni hladilnik.

ali pa dark rock pro 4. tudi če je kakšno stopinjo ali dve bolj topel, sem vseeno pripravljen žrtvovat, ker je vizualno dosti lepši.

TOP je izjavil:

res samo tako vodno moraš vzdrževat

Pat_MaGroin ::

Matr, kaj res v SLO ni ene firme, ki bi mi dobavila neko ITX ohišje po normalni ceni in v normalnem dobavnem roku?!
««
861 / 1161
»»