» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
839 / 1147
»»

broditi ::

Za filme, YouTube in občasno tudi za igre. Tam do 800EUR brez ohišja. Mnenja so dobrodošla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: broditi ()

D3m ::

Ok bo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

broditi ::

Pozabil na SSD disk.. Samsung SSD 860 EVO SATA3 250GB je v redu izbira?

schurda ::

Ma eetaq, da je!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Lahko vzameš M.2 da se rešiš kablov. Samo 1 vijak rabiš. :D

gustek_si ::

Ni vredno zaradi enega kabla kupit m.2 ker je 50% dražji in razlike v hitrosti ne boš opazil garantirano.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: schurda ()

gustek_si je izjavil:

Ni vredno zaradi enega kabla kupit m.2 ker je 50% dražji in razlike v hitrosti ne boš opazil garantirano.

:)) 2 € je cenejši pri Funtechu!

970 EVO 250GB - 85€
860 EVO 250GB - 65€

meho7 ::

gustek_si je izjavil:

970 EVO 250GB - 85€
860 EVO 250GB - 65€

https://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/...

A, zdaj vidim da obstaja 860 evo v m.2. Kul!

Lantus ::

kateri kvalitetni napajalnik vzeti zraven tega (komponente so naročene,grafično sem že dobil) :
AMD Ryzen 7 2700X
ASUS Prime X470-Pro - AM4 (90MB0XG0-M0EAY0)
RAM kit 2x8GB 3200Mhz F4-3200C16D-16GTZRX
sapphire radeon rx 580 8GB

gre v ohišje haf x

moč je dovolj 550w-650w?

MihaK3 ::

To je ravno optimalna moč, samo da ne bo kak najbolj pocenski, pa bo v redu (razen v primeru, da ima slučajno tvoja 580-ka 2x8 pin napajanje (redko, ampak vem da obstajajo), ker nekateri 550w znajo imeti samo 8+6)

Lantus ::

ne,ima normalno 8+6 pinov
torej gledam nekaj v tej smeri
EVGA napajalnik 650 GQ 80+ Gold modular
https://www.mlacom.si/evga-650-gq-80-go...

predlagate kaj drugega?
glede garancije,moči,kvalitete?

hvala

Definitivno zelo dober napajalnik, skoraj overkill sicer, a ne moreš zgrešiti; tudi glede uveljavljanja garancij načeloma vsi hvalijo EVGA. Poglej še, če je kje ceneje.

bajsibajsi ::

Lantus je izjavil:

Ja, Corsair RMX serijo 550W ali 650W oba sta cenejsa in imata 10 letno garancijo.

edit/ EVGA je semi-modular.

Zgodovina sprememb…

smacker ::

V tem cenovnem rangu Corsair RMX ali EVGA G3 (novejši od GQ) 550-650W. Oba mata 10 let garancije (EVGA moreš registrirat na evga.com). Vzameš kar je ceneje/lažje dobavljivo. Če hočeš pa malo prihranit, bo tudi EVGA B3 čist ok (na funtech.si je 550W 75€).

bajsibajsi je izjavil:

Lantus je izjavil:

Ja, Corsair RMX serijo 550W ali 650W oba sta cenejsa in imata 10 letno garancijo.

edit/ EVGA je semi-modular.

Zdaj vidim, da sem zamešal z eno drugo evga serijo (tista je že pod supernova badge-om); tale je v ZDA 70$ in ima samo 5 let garancije, tako da se mogoče res bolj splača Corsair RMX.

TineTaker ::

Pozdravljeni,
Zanima me ker sem naročil novo grafično kartico asus geforce RTX 2070 8GB, prej sem imel samo integrirano intel HD graphic 530, ki je v procesorju Intel i3-6100 3.7 ghz skylake. Če bo izkoristek nove grafične takšen kot mora biti, glede na že malo bolj švoh dvojederni procesor? Rama pa je v računalniku 8 gb DDR4 In 275gb SSD disk.
Lep pozdrav.

Predator X ::

i3 je prešvoh.

Aha, no sej igerc tako ne igram toliko, kako bi pa tudi kdaj pognal priznam. Te pa te pogledam kak film ter za šolo in tudi za službo ga uporabljam predvsem. menjal sem 24˝ monitor za 49˝-ga, da bom lahko imel odprtih več dokumentov naenkrat, ker veliko pišem v wordu in berem članke. Procesor bom menjal kasneje, verjetno pri naslednji plači. Zdaj bo procesor moral sprejeti to zverino zraven sebe. :)

Zgodovina sprememb…

TineTaker je izjavil:

Aha, no sej igerc tako ne igram toliko, kako bi pa tudi kdaj pognal priznam. Te pa te pogledam kak film ter za šolo in tudi za službo ga uporabljam predvsem. menjal sem 24˝ monitor za 49˝-ga, da bom lahko imel odprtih več dokumentov naenkrat, ker veliko pišem v wordu in berem članke. Procesor bom menjal kasneje, verjetno pri naslednji plači. Zdaj bo procesor moral sprejeti to zverino zraven sebe. :)

katere igre pa igraš?

TineTaker je izjavil:

Aha, no sej igerc tako ne igram toliko, kako bi pa tudi kdaj pognal priznam. Te pa te pogledam kak film ter za šolo in tudi za službo ga uporabljam predvsem. menjal sem 24˝ monitor za 49˝-ga, da bom lahko imel odprtih več dokumentov naenkrat, ker veliko pišem v wordu in berem članke.

Dobra izbira z RTX 2070 8GB, zdaj bo Word kar letel.

Pravzaprav zdaj na računalniku nisem igral nič, ker je z integrirano grafično vse štekalo. Večinoma sem igral igre na ipadu in na telefonu. SWGOH recimo na telefonu. Včasih sem pa na računalniku igral ogromno iger. Sploh nisem na tekočem kaj je zdaj od zunaj, ker že 10 let nisem na računalniku pognal kake igre. Kaki COD 4 ali Battlefield 4 recimo bi kdaj pognal, pa far cry, Crysis, wolfenstein. Pa najraje sem pred leti imel strategije. Comand and conquer, stronghold, setlers, age of empires, rise of nations, Warcraft ... Morda sem res kupil premočno grafično, ampak sem se bal, da za resolucijo 3840x 1080 ne bo kar ena navadna grafična dovolj.

TineTaker je izjavil:

Pravzaprav zdaj na računalniku nisem igral nič, ker je z integrirano grafično vse štekalo. Večinoma sem igral igre na ipadu in na telefonu. SWGOH recimo na telefonu. Včasih sem pa na računalniku igral ogromno iger. Sploh nisem na tekočem kaj je zdaj od zunaj, ker že 10 let nisem na računalniku pognal kake igre. Kaki COD 4 ali Battlefield 4 recimo bi kdaj pognal, pa far cry, Crysis, wolfenstein. Pa najraje sem pred leti imel strategije. Comand and conquer, stronghold, setlers, age of empires, rise of nations, Warcraft ... Morda sem res kupil premočno grafično, ampak sem se bal, da za resolucijo 3840x 1080 ne bo kar ena navadna grafična dovolj.

Ni panike, kasneje vzameš boljši proc - trenutno so cene za R5 2600.

gendale2018 ::

na ta procesor, trenutno grafično in glede na to, da itak ne igraš veliko ti bo rx 580 oziroma gtx 1060 vrh glave
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

gendale2018 je izjavil:

na ta procesor, trenutno grafično in glede na to, da itak ne igraš veliko ti bo rx 580 oziroma gtx 1060 vrh glave

Glede na to, da ima verjetno monitor Samsung C49HG90 ali kaj podobnega niti ne, ker bi bile obe presibki za udobno poganjanje iger na ultra wide. Pa ce je dal ze kaksnega jurja evrov za 32:9, ne vem zakaj ne bi dal se pol tega za RTX 2070 8GB. Lahko obenem bere clanke, igra in tipka v Wordu. :)

Bogi sarenici/zenici pri igranju na taksnem FOV-u dalj casa.

Bajsi kako si ugotovil, ja glih ta monitor prispe ta petek. :) Monitor sem vzel zaradi velikosti, predvsem zaradi 144hz frekvence osveževanja in odzivnega časa 1 ms, ki bi glih naj pripomoglo, če dolgo gledaš v monitor, da te ne bolijo oči in vidnih kotov 178/178 ter najbolj pomemben podatek, da ima miljardo barv. Nočem se zdaj nekaj hvaliti ali kakorkoli, za posodobitev računalnika in monitorja sem se odločil, ker sem mislil prvo si kupiti novo kolo, ki bi me stalo najmanj 5000€, a ker kolo imam že doma, ampak ne tako dobrega, sem se odločil, da je nesmiselno dati toliko denarja v tekmovalno kolo, ker če ga skoraj vsak dan voziš, ga moraš po 4 letih tako menjati ali menjati veliko delov na kolesu v tem času in so spet sami stroški. Lahko te zbije kakšen avto, kot me je že na kolesu tega cenovnega ranga, zato sem se odločil, da bom raje hodil na tekaška tekmovanja, kjer rabim samo teniske in to je to. Če bom priden v šoli kot do zdaj se bom tega izrednega študija rešil do poletja in bom imel več časa za šport in igranje iger. Ne dolgo nazaj sem slučajno zasledil video o novi igri Doom in me je spet potegnilo. Pred časom sem bil tudi v številnih klanih, najdlje v igri vietcong ter sem ljubitelj tudi star warsa. Rad imam tudi RPG igre. Odločil sem se, da ne bom prekliceval naročila in bom naslednji mesec menjal matično ploščo in procesor. Kasneje še nov pisarniški stol, kakšno palčko ramov in zvočno kartico ter brezžične slušalke.

Pa kaksno figurico trola ne pozabi. ;)

Bajsi zdaj me pa že malo zajebavaš ane :)? Včasih smo vsi malo troli ja ;). Imam par figuric doma s katerimi se igra moja nečakinja. Od assasins creed, cod world at war in settler. Ok se opravičujem, če sem vas kakorkoli utrujal s tem, zahvaljujem se pa vam za nasvete.
Lp Tine.

MrStein ::

TineTaker je izjavil:

Morda sem res kupil premočno grafično, ampak sem se bal, da za resolucijo 3840x 1080 ne bo kar ena navadna grafična dovolj.

---->

MrStein je izjavil:

Delalo bo na vsaki kartici, ki ni 5 let stara.

280X ima max 4096 x 2160

(Radeon 280X je 5 let star)

TineTaker je izjavil:

Monitor sem vzel zaradi velikosti, predvsem zaradi 144hz frekvence osveževanja in odzivnega časa 1 ms, ki bi glih naj pripomoglo, če dolgo gledaš v monitor, da te ne bolijo oči in vidnih kotov 178/178 ter najbolj pomemben podatek, da ima miljardo barv.

Torej si izbral monitor z 15% manjšo ločljivostjo kot prastari 24-colec z 1920x1200?

(81 DPI napram 92 DPI)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein ::

bajsibajsi je izjavil:

Joj, si lahko zamisliš bolečino vsakega, ko ima FOV 180 stopinj v realnosti!!!!???
Vsako uro dneva!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Joj, si lahko zamisliš bolečino vsakega, ko ima FOV 180 stopinj v realnosti!!!!???
Vsako uro dneva!

Seveda lahko. Tudi ti si bos, ko bos prebral kaj na temo cloveskega vida. Bos ugotovil, da gre preko 180°, ampak to nima nikakrsne povezave s spremljanjem hitro premikajocih se tock na zaslonu.

Zgodovina sprememb…

drzni86 ::

Živjo,

rabim malo pomoči pri nakupu plate in ramov. Za proc sem se že odločil da bo ryzen 2600, za rame in plato pa ne vem kaj bi izbral.

Pogoji:

- 16gb rama
- Rad bi da bi bilo oboje vsaj malo v rdeči barvi
- budget za oboje max 250€

Hvala!

|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

ne, RGB ne rabim, hočem le, da je na plati tudi rdeča barva (recimo hladilniki...). Enako je z rami.

No plata mi je sicer všeč, ampak bi pa rad 4 slote za rame. Rami so pa s črnimi hladilniki, jaz pa iščem z vsaj delno rdečimi.

Drugače bom kupil verjetno v tujini in bom čakal črni petek.

Plati lih ni celotna RGB. Je pa rdeča.

Pol je pa sledeča.

https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Hvala za odgovore... Sicer malo razmisljam in bi mogoce vzel cenejso plato crne barve... Mogoce chipset 450 oz. kateri se mi najbolj splaca?

LunKi ::

Te MSI plate so baje super ampak manjka jim voltage offset. Predvidevam da bos 2600 kupil ker ga zelis naviti?

https://www.google.si/amp/s/amp.reddit....

Kolikor sem potem bral ni panike kar se tega tice, pomeni da je voltaza konstantna. Proc se zmer idla pri neuporabi. MSI b450 tomahawk je po dolgem branju vsega zivega best buy. Dobri hladilniki in stabilen sistem.

Okej, za ploščo sem se nekako odločil, da bo tomahavk b450.

Zdaj pa še rami... Raje 3000 Mhz in CL15 ali 3200 Mhz in CL16?

Aja... Procesor se bi zagotovo tudi kaj navilo.

Raje 3000 pa jo ročno naviješ na 3200. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

drzni86 je izjavil:

Okej, za ploščo sem se nekako odločil, da bo tomahavk b450.

Zdaj pa še rami... Raje 3000 Mhz in CL15 ali 3200 Mhz in CL16?

Aja... Procesor se bi zagotovo tudi kaj navilo.

DDR4 3200 CL16 18 18 18 38 < DDR4 3000 CL15 15 15 15 35. Če maš pa CL15 17 17 17 37 potem pa DDr4 3200.

Tole je sedaj best buy za moje pojme. Tudi ohišje zvočno izolirano. Vodno hlajenje sem vrgel ven ker je predrago, možnost da se pokvari in nima take očitne razlike. Poleg tega je corsair hydro tudo do skoraj 20Db glasnejši kar je absolutno preveč.

PS: Manjka še samsung 970 ssd 500gb

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LunKi ()

Boš navijal?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ja seveda :)

Oz. mislim uporabiti PBO ker dela zelo dobro baje in nekako odstrani potrebo po ročnem navijanju :)
(Je pa ful težko dobiti info ali je na voljo, ali samo za X procesorje, ali je na MSI biosu...).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LunKi ()

Na voljo je za celotno serijo z B450 plato.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Potem je v redu tudi za ročno navijanje v kolikor je potrebno?

abazuu ::

Mogoče mal začetniško vprašanje, ampak res ne razumm zakaj plate za 100€? kaj je npr narobe s to? https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

Verjetno drugačna I/O konfiguracija manj RGB lučk pa še mikro plata je.

S plato ni nič narobe.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
839 / 1147
»»