Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi

Han ::
Če naročiš med polnočjo in 6h zjutraj, naj bi bilo brez poštnine po Nemčiji, od Mailboxde do nas pa ca. 15 eur.

lukass ::
Ali je kdo tu na forumu ki je ze narocal iz mindfactory in prejel posiljko preko mailbox.de? Koliko casa je potrebovala posiljka do slo? In na kaj je treba bit pooren pri preusmeritvi poste iz milbox.de do doma?
Ce je kaksen tak pogumnez ki bi malo opisal postopek bi bil zelo vesel.
Ce je kaksen tak pogumnez ki bi malo opisal postopek bi bil zelo vesel.

Pero_SLO ::
Za očeta nov računalnik za v penzijo: https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...
Uporabljal bo večinoma za internet, programiranje, večinoma casual daily stuff. Kaj si vi mislite? Sem kje naredil velik kiks? Se mi splača počakat na Ryzen 2.0?
Hvala in LP
Uporabljal bo večinoma za internet, programiranje, večinoma casual daily stuff. Kaj si vi mislite? Sem kje naredil velik kiks? Se mi splača počakat na Ryzen 2.0?
Hvala in LP

matobeli ::
Ene dva kiksa.
-Nimaš grafične
-AMD ima že priložen hladilnik, ki ni tolk švoh.
Če mene vprašaš bi počakal na cenejše plate za intel in vzel i3/i5 in en micro tower ohišje, če ne kar mITX.
Te velike kište so passé.
-Nimaš grafične
Če mene vprašaš bi počakal na cenejše plate za intel in vzel i3/i5 in en micro tower ohišje, če ne kar mITX.

Ene dva kiksa.
-Nimaš grafične
Avtomatično sem domneval da imajo Ryzen-i tudi integrirane GPU-je, ups. Oče noče Intel-a. Rad bi mu sestavil čim tišji računalnik in kolikor sem gledal je razlike 20 dba in tudi 20C. Mala ohišja so draga ko žafran in mu je vseeno, ker ima že sedaj 15let staro "gajbo".
LP

matobeli ::
Vzem vsaj micro tower potem (itak imaš že mATX plato), so cenovno cca enaki kot večji.
Pa poglej še za SSD na M.2 priključku (sata hitrost), samo minus 2 kabla, cena je lih 7€ dražja.
Je pa z penzjonisti vedno tako da dokler jim ne pokažeš kolk je nekaj fajn so tudi z staro šaro zadovoljni. So vsi glih
Pa poglej še za SSD na M.2 priključku (sata hitrost), samo minus 2 kabla, cena je lih 7€ dražja.
Je pa z penzjonisti vedno tako da dokler jim ne pokažeš kolk je nekaj fajn so tudi z staro šaro zadovoljni. So vsi glih

Vzem vsaj micro tower potem (itak imaš že mATX plato), so cenovno cca enaki kot večji.
Je pa z penzjonisti vedno tako da dokler jim ne pokažeš kolk je nekaj fajn so tudi z staro šaro zadovoljni. So vsi glih![]()
Evo, mislim da sedaj bo: https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...
Zamenjal običajen SSD z M.2, dodal najcenejšo grafično in pomanjšal ohišje :) . Bi bilo to sedaj za našega penzjonerja :) . Saj on nebi menjal računalnika, če mu ne bi MB škripnila :) . Grafična bo dovolj za vsakodnevno uporabo? Ne bo igral nekih zahtevnih iger in uporabljal nekih zahtevnih grafičnih programov...
LP

z3ro ::
Kupujem PC za mamo, najprej sem imel v mislih prenosnik, sedaj pa mislim, da bom vzel desktop PC ker bi bil prenosnik itak vedno priklopljen na zunanji monitor. Ne rabi nič zahtevnega, na hitro sem sestavil tole, zanima me, če štima vse skupaj ali bi bilo bolje kaj zamenjati. Tale sestava je okrog 245€, dal bi pa nekje do 260-270, če bi kakšna zamenjava pomenila dosti hitrejše delovanje. Zanima me še, če potrebujem hladilnik za procesor ali kakšne kable, itd. Termalno pasto imam, optični pogon tudi.

Če že štediš pri napajalniku, vzemi vsaj za silo kvalitetnega...
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

Ravno tak odgovor sem iskal, hvala..bom vzel ta napajalnik. Ostalo štima skupaj? Zanima me še edino kako je z hladilnikom - je zraven procesorja ali je potrebno dokupit posebej?

SlimDeluxe ::
Box verzija je s hladilnikom.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

Če nimaš smole, je Intelov ventilator dokaj neslišen. Termalne paste ne rabiš - je na hladilniku.

OK, hvala, naročim tole. Kako je z dostavo pri Funtech - vsaj približno držijo dostavni časi, ki so napisani pri izdelkih ali se zna zavleči?

Se kar držijo rokov. Mogoče menjaš še SSD za precej boljši Transcend, ki ima 3D TLC:
Ali pa naročiš 2× večji Samsungov EVO 850 za dobrih 85 eur pri Madžarih:
https://edigital.si/ssd-pogoni/samsung-...
Ali pa naročiš 2× večji Samsungov EVO 850 za dobrih 85 eur pri Madžarih:
https://edigital.si/ssd-pogoni/samsung-...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

ziga1990 ::
OK, hvala, naročim tole. Kako je z dostavo pri Funtech - vsaj približno držijo dostavni časi, ki so napisani pri izdelkih ali se zna zavleči?
Nevem kako je z dostavo ampak mene so pri dobavi poklicali, ker ni bilo RAM-a na zalogi in bi 1 teden čakal na njega in so mi ponudili alternativo sedaj nevem ali so me klicali ker sem tudi plačal sestavo in testiranje ali nasplošno.
Jaz zaupam funtechu ko sem prvič pri njih kupil in to za 2000€ robe so bili odlični
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

NejcSSD ::
Jaz bi bil tudi odličen, ko bi pri eni stranki zaslužil 500 evrov +
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

SLO trgovci lahko sedaj sestavljajo ali prodajajo custom sestave? Prej vem da niso smeli, ker bi kao morali imeti testirano in certificirano vsako sestavo.

A za i5 8400 res ni nobene plate za okrog 70EUR?
kaj pa kaki Ryzen 1600x cena in perf sta tam tam plus ti bugi ki so sedaj javni je AMD dobro vzeti v razmislek?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ziga1990 ()

D3m ::
A za i5 8400 res ni nobene plate za okrog 70€?
Pozabi.
Zdaj ima pa Intel še polno roke dela z Meltdown/Spectre
|HP EliteBook|R7 8840U|

JN ::
Pozdravljeni,
prosim mojstre, da mi pomagate sestaviti dobro PRICE/PERFORMANCE kišto, ki bo primerna za spodoben gaming, crypto mining in bo služila kot "strežnik" filmov in fotk na lokalni mreži.
1) Cena okoli 1000€, 25% plus/minus - raje minus :-)
2) GPU naj je ali GeForce GTX 1070 ali Radeon RX 580 (ali RX 480).
3) SSD + HDD
4) Kupim lahko takoj ali do konca marca.
5) Lahko je na DDV zavezanca ali privat s ke$em, če je treba :-) Na firmo sem že naročal iz Mindfactory in sem bil zelo zadovoljen.
prosim mojstre, da mi pomagate sestaviti dobro PRICE/PERFORMANCE kišto, ki bo primerna za spodoben gaming, crypto mining in bo služila kot "strežnik" filmov in fotk na lokalni mreži.
1) Cena okoli 1000€, 25% plus/minus - raje minus :-)
2) GPU naj je ali GeForce GTX 1070 ali Radeon RX 580 (ali RX 480).
3) SSD + HDD
4) Kupim lahko takoj ali do konca marca.
5) Lahko je na DDV zavezanca ali privat s ke$em, če je treba :-) Na firmo sem že naročal iz Mindfactory in sem bil zelo zadovoljen.

^^ najbolje da počakaš na Ryzen+ ki naj bi prišel kmalu

theVB ::
Lepo se bote se nacakali :) AMD's next-generation Zen+ processors will arrive in April 2018

Lepo se bote se nacakali :) AMD's next-generation Zen+ processors will arrive in April 2018
boje malo počakati kot pa kupit pokvarjen Intelov CPU

^^ pa po vsej verjetnosti 9 generacija tudi

Ne se jezit, glavno vprašanje je, kaj kupit sedaj, da bom(o) najmanj na zgubi do upgrejda v casu aprila, pa da se bo lahko vseen spilalo na ultra?
8600k/1700?. Glede na to da pridejo se nove maticne vn(x470) pa okol poletja se 2000series grafe. Fak, jaz pa komp rabim

smacker ::
Z obema boš par let igral na ultra (če bo grafa dovolj dobra)
Na novo tehnologijo lahko čakaš večno, če rabiš nujno, vzemi kar je trenutno na trgu.

^^ to je pa še najboljše edino se splača počakati, če nova zadeva pride čez mesec in se ti ne mudi

flameir ::
Kje se po novme naroča PCje, ker mindfactory več ne pošilja v slo? Iščme gaming konfiguracijo za cca 800€. Hvala.

gledal sem tole, je to ok? - davek, če se da preko firme
pa še en napajalnik rabim, bi pa enega, ki ni preglasen pa ne predrag :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flameir ()

Veron ::
Se resnično splača dat toliko več za 6GB 1060? So bistveno cenejše, pa dvomim da toliko slabše

Mindfactory posilja v slo na firmo z davkom ali brez, ko vidim da si v drugem sporocilu neke omenu :)

Katero pa bi vzel namesto 6gb 1060? Ne spoznam se več tok, kot sem se včasih. :D
Bral sem v tej temi, da ne pošiljajo več?
Bral sem v tej temi, da ne pošiljajo več?

ramones ::
Oj,
sicer sem nekej že prebral, samo bolj kot zadeve prebiram, težje se odločm. Odločam se med dvema konfiguracijama, ki sta sicer ena dražja od druge, ampak če bi bla dražja dejansko "vredno-dražja", bi se potem lažje odločil:
1.
i7 7700k 4,2ghz (Kaby Lake) 151 - boxed BX80677I77700k
Asus strix z270h gaming, ddr4, sata 3, usb3.1, hdmi, m.2, lga1151
Gigabyte gtx1070ti 8192mb, dvi, hdmi, 3xDP, gv-n107tgaming-8gd
SSD 250gb samsung m.2 pci-e 960 evo basic retail mz-v6e250bw
Toshiba 3.5" 2tb sata3 7200
Corsair RM750x gold full modular napajalc
Cooler master MasterLiquid Lite 240 vodno hlajenje
NZXT s340 white ohišje
Ram CORSAIR Vengeance 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4
2.
i7 8700k 3,7ghz
Asus Rog Strix z370F
Gigabyte gtx 1070ti
SSD 250gb samsung m.2
NZXT s340 white ohišje
Budget sem ciljal da bi blo nekako 1700-1800€ brez monitorja. Verjetno se pri drugi verziji to ne izzide
Zdej moja vprašanja so sledeča, pač čist noobovska verjetno, sm vseeno:
- je vredno it na 8700k, ker naj bi bla razlika samo 15% pri uporabi, glede na ceno/performance?
- je gigabyte 1070ti v redu pri konfiguraciji, al naj raje ciljam na asus strix-ovo? vidim, da razlike v cenah niso velike, ne vem pa kaj razlike sploh so
- vodno hlajenje mam takšno, kot so ga svetovali, sigurno pa obstaja kaj boljšega price/performance, tako da tu bi rad za celo kišto ciljal, da je pač kvalitetna a čim tišja
- naj grem tudi na 3200mhz ram, ali je to pač samoumevni odgovor glede na to, če je budget?
- (kolega mi je med pisanjem tega posta že svetoval za ohišje in napajalc, tko da sem prejšnja trapasta spremenil v nxzt ter corsair :) )
Zadeva bo tako za gaming, kot tu in tam kak video narest in na splošno za Windows okolje. V vsakem primeru je to zame overkill, ampak enostavno je cajt, da si nekaj privoščim in da bo za dlje časa. Monitor bom kasneje zbral, verjetno nekaj v rangu Dell/Asus 144hz 2520-1440.
Hvala za pomoč :)
sicer sem nekej že prebral, samo bolj kot zadeve prebiram, težje se odločm. Odločam se med dvema konfiguracijama, ki sta sicer ena dražja od druge, ampak če bi bla dražja dejansko "vredno-dražja", bi se potem lažje odločil:
1.
i7 7700k 4,2ghz (Kaby Lake) 151 - boxed BX80677I77700k
Asus strix z270h gaming, ddr4, sata 3, usb3.1, hdmi, m.2, lga1151
Gigabyte gtx1070ti 8192mb, dvi, hdmi, 3xDP, gv-n107tgaming-8gd
SSD 250gb samsung m.2 pci-e 960 evo basic retail mz-v6e250bw
Toshiba 3.5" 2tb sata3 7200
NZXT s340 white ohišje
2.
i7 8700k 3,7ghz
Asus Rog Strix z370F
Gigabyte gtx 1070ti
SSD 250gb samsung m.2
NZXT s340 white ohišje
Budget sem ciljal da bi blo nekako 1700-1800€ brez monitorja. Verjetno se pri drugi verziji to ne izzide
Zdej moja vprašanja so sledeča, pač čist noobovska verjetno, sm vseeno:
- je vredno it na 8700k, ker naj bi bla razlika samo 15% pri uporabi, glede na ceno/performance?
- je gigabyte 1070ti v redu pri konfiguraciji, al naj raje ciljam na asus strix-ovo? vidim, da razlike v cenah niso velike, ne vem pa kaj razlike sploh so
- vodno hlajenje mam takšno, kot so ga svetovali, sigurno pa obstaja kaj boljšega price/performance, tako da tu bi rad za celo kišto ciljal, da je pač kvalitetna a čim tišja
- naj grem tudi na 3200mhz ram, ali je to pač samoumevni odgovor glede na to, če je budget?
- (kolega mi je med pisanjem tega posta že svetoval za ohišje in napajalc, tko da sem prejšnja trapasta spremenil v nxzt ter corsair :) )
Zadeva bo tako za gaming, kot tu in tam kak video narest in na splošno za Windows okolje. V vsakem primeru je to zame overkill, ampak enostavno je cajt, da si nekaj privoščim in da bo za dlje časa. Monitor bom kasneje zbral, verjetno nekaj v rangu Dell/Asus 144hz 2520-1440.
Hvala za pomoč :)

Tud drugo kombinacijo spravis "nekako" na 1800€ sam bodi pozoren na cene na mindfactory, ker kar skacejo mal gor pa dol pa bo :)
8700k je bol future proof, ceprav sedaj je 7700k se vedno boljsi, glede na to da redko katera igra rabi 6c/12t (baje?)
Asus strix ma ponavadi malenkost vecji (oc), cene se pa lahko razlikujejo tudi za kar lepo vsoto in ce se ti gre za budget kot si napisal, nebi razmisljal o tem. (Razen ce se ti gre za aura sync-kot meni, pol pa itak)
Hja, ce se ze sam zavedas da je to zate overkill, pa da bos vzel asusovo grafo, se pa 3200ram vzames pa je, ane ;)
P.s. kupujem jaz tudi (2.) Kombinacijo, z vecjim m.2 diskom,corsair h115i pro vodno(ce pride), gtx 1080(asus), 3200mhz ram, pa bo to nekje 2k€ ko se cene umirijo(ni zaloge trenutno) :)
8700k je bol future proof, ceprav sedaj je 7700k se vedno boljsi, glede na to da redko katera igra rabi 6c/12t (baje?)
Asus strix ma ponavadi malenkost vecji (oc), cene se pa lahko razlikujejo tudi za kar lepo vsoto in ce se ti gre za budget kot si napisal, nebi razmisljal o tem. (Razen ce se ti gre za aura sync-kot meni, pol pa itak)
Hja, ce se ze sam zavedas da je to zate overkill, pa da bos vzel asusovo grafo, se pa 3200ram vzames pa je, ane ;)
P.s. kupujem jaz tudi (2.) Kombinacijo, z vecjim m.2 diskom,corsair h115i pro vodno(ce pride), gtx 1080(asus), 3200mhz ram, pa bo to nekje 2k€ ko se cene umirijo(ni zaloge trenutno) :)

^^ en nasvet če je ohišje dovolj veliko ti predlagam Noctuo NH-D15 je boljši P/P kot pa h115i

smacker ::
Komot gtx1080 v ta budget: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Ohišje se ti verjetno bolj splača pri nas vzet zaradi poštnine.
Za ostalo pa razišči konkurenco (jacob.de, mylemon.at,...), mindfactory pošilja le podjetjem, lahko pa koristiš mailbox.
Ohišje se ti verjetno bolj splača pri nas vzet zaradi poštnine.
Za ostalo pa razišči konkurenco (jacob.de, mylemon.at,...), mindfactory pošilja le podjetjem, lahko pa koristiš mailbox.

Pri 1800 € budgeta samo 250gb ssd? Samsung 850 evo 500gb je zdaj 140€+, kar je pomoje dovolj za sistem in igre (koliko hkrati pa jih imaš nameščenih). Imaš vodno, ker želiš čim tišji računalnik... Pa tudi sicer, za ta denar jaz ne bi poslušal tistega vrtečega kosa železa - tudi osebno upam da se ga čimprej rešim :)
Pomoje tisti 2tb bi si dal not samo za video obdelavo in arhiv... čeprav ne vem kako ti bo ratalo, ker meni ga Windows vsakih par deset minut prižiga, nekaj brska in spet ugasne, čeprav ne delam nič z njim, niti nobena aplikacija povezana z njim ni odprta.
Pomoje tisti 2tb bi si dal not samo za video obdelavo in arhiv... čeprav ne vem kako ti bo ratalo, ker meni ga Windows vsakih par deset minut prižiga, nekaj brska in spet ugasne, čeprav ne delam nič z njim, niti nobena aplikacija povezana z njim ni odprta.

PS: v mojem sistemu, kjer sta tako PSU kot GPU zero-rpm (ko sistem ni pod obremenitvijo), je HDD najbolj glasna in moteča komponenta. Pri tebi ne bo dosti drugače, to vzami v obzir.

SlimDeluxe je izjavil:
Pri 1800 € budgeta samo 250gb ssd? Samsung 850 evo 500gb je zdaj 140€+, kar je pomoje dovolj za sistem in igre (koliko hkrati pa jih imaš nameščenih). Imaš vodno, ker želiš čim tišji računalnik... Pa tudi sicer, za ta denar jaz ne bi poslušal tistega vrtečega kosa železa - tudi osebno upam da se ga čimprej rešim :)
Glede velikosti SSD-ja: odvisno za kaj bo imel SSD jaz naprimer ga imam večinoma samo za WIN 10 in mi je 250gb čisto dosti, ker za programe,filme,slike,itd imam HDD.
Glede vodnega se strinjam samo za zračno pa rabi dovolj veliko ohišje.
Ma za tišino je dobro poiskati ohišje ki ima zvočno izolacijo.

MrStein ::
Ali ga dati v sosednjo sobo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Meiniken ::
Pred slabim mesecem kupil nov računalnik in trdi disk (seagate barracuda 2gb) melje skoraj non-stop. Ko se na vsake pol ure umiri za par minut je zvok, ki prihaja od računalnika res minimalen, tako da je disk najglasnejša (in najbolj moteča) komponenta.

6151 ::
Pri meni je v idle edini ventilator na cpu in je neslišen na minimal obratih. Čisto malo se sliši WD blue 5400RPM, pa je verjetno eden izmed najtišjih HDDjev.
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB