Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi

ziga1990 ::
Jaz pa edino slišim ventilatorje od ohišja ki so na 100% čez noč jih dam na minimum pa 10cm od ohišja ne slišim nič tako da lahko rečem da je moj računalnik neslišen.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

dolenc ::
To tud mene preseneča, k testirajo kašni reviewerji na 1200rpm.. kao "silent mode", men se zdi že pr 700rpm turbina, pod 500rpm so vseen mal slišni. Verjetno največ odvisno kolk imaš sobno glasnost, če si zraven ljubljanske obvoznice, verjetno mal drugače, kot če si sred kočevskega gozda

Živiš pa zraven gradbišča?
Ne samo ohišje ima zvočno izolacijo, GPU ima zero fan mode in D15 se mi vrti z 390rpm in je vse tiho

^^ saj ko kaj iz interneta dol vlečem imam prižgan PC čez noč drugače ga ugasnem

flameir ::

TOP ::
Zakaj grafo z 3 gb rama razlika v sami surovi moči je nekaj več od 10% sam imaš 3 gb rama več pri 6gb kar pomeni,dlje boš špilal,ker tole pri BF1 je meja.Pa tudi ram je bolje 2x8 pa vsaj vzemi malo bolši z hladilnikom.

PowaAaaaH ::
Zdravo,
mene pa zanima kere so sedaj najboljše/najcenejše Nemške spletne strani za računalniške kompomente?
Namreč http://www.hardwareversand.de/, ki sem še cca. 2 leti nazaj sestavljal računalnik ni več v obratovanju? :|
Hvala.
mene pa zanima kere so sedaj najboljše/najcenejše Nemške spletne strani za računalniške kompomente?
Namreč http://www.hardwareversand.de/, ki sem še cca. 2 leti nazaj sestavljal računalnik ni več v obratovanju? :|
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PowaAaaaH ()

konspirator ::
To tud mene preseneča, k testirajo kašni reviewerji na 1200rpm.. kao "silent mode", men se zdi že pr 700rpm turbina, pod 500rpm so vseen mal slišni. Verjetno največ odvisno kolk imaš sobno glasnost, če si zraven ljubljanske obvoznice, verjetno mal drugače, kot če si sred kočevskega gozda![]()
Zame so neslišni samo oni z 0 rpm, imel 2x Scythe Slip Stream 500 rpm in sem ju slišal - ni teorije da bi spal v tem prostoru.
Seveda je to odvisno od
ohišja
velikosti, postavitvi prostora - v mali sobi se sliši vse, kar se vrti
okoliškega hrupa
Za dl se uporablja low power nas, ne glavni sistem.
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()

^^ jaz imam majhno sobo in ne slišim računalnika z ventilatorji na minimum

bigbada ::
A grafične kartice imajo lahko samo 6pinski ali pa 8pinski kabel? Ima vsak napajalnik ta priklop? Torej to se priklopi med grafično pa napajalnikom. Kaj pa grafična se mora tudi priklopiti na matično? Prek molexa oz. sata? Mi lahko kdo to malo po domače razloži.

MrStein ::
Samo na napajalnik. Pa seveda v režo na matični plošči.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Pa ni neka fora, da imajo nekatere grafične kartice kabel z 6 pin, napajalniki pa 8 pin? Potem to ne gre skupaj? Moraš potem še pravilen napajalnik kupiti, da paše h grafični? Malo sem zmeden, sorry :)

Če kupiš posebej matično pa procesor in potem to dvoje vgradiš ali še moraš kupiti termalno pasto oz podložek ali je to že priloženo procesorju?

MrStein ::
Če kupiš komplet CPU s hladilnikom, je pasta zraven.
Če kupiš ločeno CPU in hladilnik, je pasta po moje zraven hladilnika (če ni, pa jo je treba posebej kupit. V opisu hladilnika bi moralo pisati. Kako je dandanes s tem ne vem, ker sem nazadnje ločen hladilnik kupil, ko vas je večina še bila v plenicah...)
Če kupiš ločeno CPU in hladilnik, je pasta po moje zraven hladilnika (če ni, pa jo je treba posebej kupit. V opisu hladilnika bi moralo pisati. Kako je dandanes s tem ne vem, ker sem nazadnje ločen hladilnik kupil, ko vas je večina še bila v plenicah...)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Redorange ::
Pozdravljeni,
tudi sam prosim za malo pomoči, moj računalnik letnik ´08 je zgleda da obupal.
Ohišje imam, napajalnik je corsair 650w, če bi prišel v poštev?
Rabil ga bom za PS in video edit, plus net in ostale frčkarije.
Poleg tega rabim grafično s podporo za vsaj dva zaslona, ki pa jih bom rabil za nekaj drugega. Nič zahtevnega.
Gledal pa sem kombinacijo: Ryzen 5 1600X in ASUS Prime B350-PLUS, bo ta kombinacija v redu?
Zdaj bi rabil še ram in grafično. Kar se rama tiče mi je bolj pomembna količina kot neki ubijalski performance.
Grafična pa od ATI RADEON HD 4850 naprej, nisem nič sledil kaj se dogaja in sem čisto bos.
tudi sam prosim za malo pomoči, moj računalnik letnik ´08 je zgleda da obupal.
Ohišje imam, napajalnik je corsair 650w, če bi prišel v poštev?
Rabil ga bom za PS in video edit, plus net in ostale frčkarije.
Poleg tega rabim grafično s podporo za vsaj dva zaslona, ki pa jih bom rabil za nekaj drugega. Nič zahtevnega.
Gledal pa sem kombinacijo: Ryzen 5 1600X in ASUS Prime B350-PLUS, bo ta kombinacija v redu?
Zdaj bi rabil še ram in grafično. Kar se rama tiče mi je bolj pomembna količina kot neki ubijalski performance.
Grafična pa od ATI RADEON HD 4850 naprej, nisem nič sledil kaj se dogaja in sem čisto bos.

^^koliko si pripravljen plačat?

recimo še enih 300€ poleg že procesorja in plošče.
Rabim pa še ssd, sem se spomnil ker sedanji je malo premajhen.
Bom itak v dveh mesecih kupoval
Rabim pa še ssd, sem se spomnil ker sedanji je malo premajhen.
Bom itak v dveh mesecih kupoval

ram je kar drag koliko ga rabiš?
Grafična je pa tko GTX 1060 bi morala biti dobra samo stane 200€+ v Sloveniji
Grafična je pa tko GTX 1060 bi morala biti dobra samo stane 200€+ v Sloveniji

SlimDeluxe ::
Saj ne bo igre igral?
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

Rama imam zdaj 8GB, pa sem imel v mislih da bi zdaj vzel 16 in bi videl kako se bo PS obnašal:). Bi pa še dokupil po potrebi če bi mi bilo premalo. Govorimo o ddr3 ane?
Za kerim ramom pa naj gledam?
Sem mislu da bo za grafično vseeno manj, igric itak ne igram. Ok bom pa nategnu še za en mesec vse skup. Ne bo druge.
NE igric ne bom igral. Glavno mi je PS in da lahko priklopim dva zaslona (katera nista namenjana za PS).
Sem mislu da bo za grafično vseeno manj, igric itak ne igram. Ok bom pa nategnu še za en mesec vse skup. Ne bo druge.
NE igric ne bom igral. Glavno mi je PS in da lahko priklopim dva zaslona (katera nista namenjana za PS).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Redorange ()

Rama imam zdaj 8GB, pa sem imel v mislih da bi zdaj vzel 16 in bi videl kako se bo PS obnašal:). Bi pa še dokupil po potrebi če bi mi bilo premalo. Govorimo o ddr3 ane?
SlimDeluxe ravno ne poznam kolikšne so zahteve za več zaslonov in za PS in Video editing zato sem omenil GTX 1060.
Redorange ne govorimo o DDR4 in in za 16GB te najcenej verzija pride tam okoli 170€

Sem spregledal tale "PS" (predvidevam photoshop). Samo vseeno je pomoje 1060 overkill, verjetno bi bil kakšen 1050ti za 150€+ dovolj?
Poglej tale link, povzetek je na sliki v prilogi. Na tej strani je kup benchmarkov za authoring programe. Poizkusi najdi podoben članek še za tvoj video editing program.
Poglej tale link, povzetek je na sliki v prilogi. Na tej strani je kup benchmarkov za authoring programe. Poizkusi najdi podoben članek še za tvoj video editing program.

Uu, hvala za tole, si bom jutri vsekakor vzel čas.
Mi lahko podate še kak primer za ram 16GB, znamko
Mi lahko podate še kak primer za ram 16GB, znamko

smacker ::
Kaj pa i5 8400? Ma integrirano grafo (HD 630), ki zadošča za PS in 2 monitorja (pazi da ima matična dovolj priključkov). CPU, plato, 16gb rama in 250gb ssd bi dobil za kakih 600eur. Grafo dodaš kasneje, če je potreba.

^^ Pa HD630 zmore 3 monitorje?

Kaj pa i5 8400? Ma integrirano grafo (HD 630), ki zadošča za PS in 2 monitorja (pazi da ima matična dovolj priključkov). CPU, plato, 16gb rama in 250gb ssd bi dobil za kakih 600eur. Grafo dodaš kasneje, če je potreba.
Dejansko PS priporoča dedicated GPU z 2gb vrama, sicer si ob del featurjev, del pa jih bo delalo slabše.
A compatible graphics processor (also called a graphics card, video card, or GPU) lets you experience better performance with Photoshop and use more of its features. Also, display problems, performance issues, errors, or crashes can occur if your computer’s graphics processor or its driver is incompatible with Photoshop.
Features that won't work without a GPU
If your graphics processor is unsupported or its driver is defective, the following Photoshop features won't work:
3D
Oil Paint
Render – Flame, Picture Frame, and Tree
Scrubby Zoom
Birds Eye View
Flick Panning
Smooth Brush Resizing
Features that require a GPU for acceleration
Artboards
Camera Raw (more information)
Image Size – Preserve Details
Select Focus
Blur Gallery - Field Blur, Iris Blur, Tilt-Shift, Path Blur, Spin Blur (OpenCL accelerated)
Smart Sharpen (Noise Reduction – OpenCL accelerated)
Perspective Warp
Select and Mask (OpenCL accelerated)
Več na tem linku.
Edit: ok, vidim da Intel HD je supported :) Torej samo vprašanje performanca.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SlimDeluxe ()

theVB ::
Evo, v roku 10dni se zdaj sigurno naroča, zato še sprašujem za zadnje mnenje/popravke 
Napisal bom komponente, ker izdelkov ponavadi ni na zalogi in možno da jih komu nebo pokazalo ko bo šel gledat.
Ohišje: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition (že naročano iz slo) = 180€
Matična: Asus ROG STRIX Z370-F = 195€
Procesor: Intel Core i7 8700K = 350€
Hlajenje: Corsair Hydro H115i ali PRO = 140€
Ram: 16GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-3200 = 215€ ali (če mi uspe dobit ko bo znižano) 16GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3000 = 180€
Grafična: 8GB KFA2 GeForce GTX 1080 EX OC = 540€ (upam da bo na zalogi)(v linku sem dal msi 1080 zgolj za nadomestilo)
SSD: 500GB Samsung 960 Evo M.2 = 210€
Napajalnik: 750 Watt Corsair RMx Series RM750x = 100€ (pravtako, upam da bo na zalogi)
Case fans: Corsair ML140 2x = 30€
= 1960€ skupno (1780€ narocilo iz Mf)
Link iz Mf:
https://www.mindfactory.de/shopping_car...

Napisal bom komponente, ker izdelkov ponavadi ni na zalogi in možno da jih komu nebo pokazalo ko bo šel gledat.
Ohišje: Corsair Obsidian 750D Airflow Edition (že naročano iz slo) = 180€
Matična: Asus ROG STRIX Z370-F = 195€
Procesor: Intel Core i7 8700K = 350€
Hlajenje: Corsair Hydro H115i ali PRO = 140€
Ram: 16GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-3200 = 215€ ali (če mi uspe dobit ko bo znižano) 16GB Corsair Vengeance RGB DDR4-3000 = 180€
Grafična: 8GB KFA2 GeForce GTX 1080 EX OC = 540€ (upam da bo na zalogi)(v linku sem dal msi 1080 zgolj za nadomestilo)
SSD: 500GB Samsung 960 Evo M.2 = 210€
Napajalnik: 750 Watt Corsair RMx Series RM750x = 100€ (pravtako, upam da bo na zalogi)
Case fans: Corsair ML140 2x = 30€
= 1960€ skupno (1780€ narocilo iz Mf)
Link iz Mf:
https://www.mindfactory.de/shopping_car...

smacker ::
Če gledaš plate za 200eur, lahko tud o x299 razmisliš. Za cca. 150eur dobiš 8 jeder (i7 7820x) + možnost kasnejše nadgradnje na rabljen i9 z 10-18 jedri in max. 128gb ram 
Ram je trenutno ta ugoden: https://www.mindfactory.de/product_info...

Ram je trenutno ta ugoden: https://www.mindfactory.de/product_info...

Za gaming, mislimda bo 8700k vec kot dovolj zaenkrat, je pa res da ce mislim met to 5let, me bo 64gb rama zacelo bremzat, polek "zgolj" 6core seveda

DarwiN ::
Skoraj sanjska kišta. Edino HDD ti manjka in pa KFA budget grafična ne paše v to strupeno sestravo.. Vzemi vsaj Gainward Golden Sample ali Zotac AMP!.
In napajalnik imaš overkill. 550W bo polna kapa, ali 600-650W, če bi rad orenk pretiraval.
In napajalnik imaš overkill. 550W bo polna kapa, ali 600-650W, če bi rad orenk pretiraval.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Res je 
Oo, super, hvala za tole, sem na vse pomislil, na to pa ne! Mogoce kaka Asus strix 1080 tudi ane?
Gledal sem najcenejso 1080 zgolj zato ker imam namen nadgradit takoj ko pride 2080ven (letos?)
Napajalnik je 750w zato ker sem slisal da je nekje pri 50%porabe najbolsi izkoristek + redko kdaj bi laufal fan, za razliko od rm550x recimo?
P.s. hdd ne rabim, mam 3 2tb zunanje diske

Oo, super, hvala za tole, sem na vse pomislil, na to pa ne! Mogoce kaka Asus strix 1080 tudi ane?
Gledal sem najcenejso 1080 zgolj zato ker imam namen nadgradit takoj ko pride 2080ven (letos?)
Napajalnik je 750w zato ker sem slisal da je nekje pri 50%porabe najbolsi izkoristek + redko kdaj bi laufal fan, za razliko od rm550x recimo?
P.s. hdd ne rabim, mam 3 2tb zunanje diske
Zgodovina sprememb…
- spremenil: theVB ()

Izkoristek je najboljši nekje med 20% in 80% obremenitve, oziroma ni veliko nihanja znotraj tega okna, tko da ne boš nič privarčeval s 750W. Slišal pa tudi ne boš napajalnika, ker ni med glasnejšimi komponentami. Raje vzameš top quality 550-600W, lahko tudi platinastega in/ali semi-pasivnega, in boš imel več od učinkovitosti. Ne pozabi, da bo ta tvoja kiša pila nekje ~350W. GTX2080 pa zna bit še malo bolj varčna. Ja, izidejo predvidoma okrog junija, ampak vprašanje, če se jih bo cenovno splačalo kupiti letos.
Super Flower Leadex II Gold black 650W na primer. Semi pasiven in bolj učinkovit od tvojga Corsairja.
Super Flower Leadex II Gold black 650W na primer. Semi pasiven in bolj učinkovit od tvojga Corsairja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

Klemzz ::
Kaj bi se pa men splačal, glede na to, da je 4670k še vedno soliden. Mogoče samo upgrade na kakšen i7 4790/k ali xeon?

Aha, razumem. Ker pa sem "mahnjen" na (corsair, asus), bom vzel torej rm650x, pa verjetno kar asus strix 1080. če bo na zalogi seveda, sm že 14dni brez kište, pa se mi malo mudi haha.
cene bodo verjetno okoli 700 za 2080, oz. še več, glede na to da amd nima dobrega kontra relisa planiranega. tako da je logično da ne kupim budget 1080 jp.
Cene graf(vsaj 1080 na mf) so šle v enem tednu gor za 30EUR, za popi*. upam da je to sam zaradi zaloge
cene bodo verjetno okoli 700 za 2080, oz. še več, glede na to da amd nima dobrega kontra relisa planiranega. tako da je logično da ne kupim budget 1080 jp.
Cene graf(vsaj 1080 na mf) so šle v enem tednu gor za 30EUR, za popi*. upam da je to sam zaradi zaloge
Zgodovina sprememb…
- spremenil: theVB ()

Ja, gpu cenam se je zmešalo zaradi rudarjev in zna bit, da bodo še malo poskočile, padle pa šele tik pred oziroma po splavitvi Volta/Ampere kartic. In potem dobiš sliko, ko nekaj mesecev Janezi kupujejo GTX1080 za 450EUR, Donaldi pa GTX2080 za 900EUR. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

presad123 ::
Pozdravljeni...po dolgem času bi rad kupil novo kišto. Torej nekaj za High END gaming. Zadevo bi kupil v BigBangu, vidim da imajo tudi posamezne komponentne in si lahko potem sam skupaj sestavim. Kaj priporočate? Zanima me nakup kište in monitorja. Budged je od 2 do 3 jurje.