» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
739 / 1152
»»

D3m ::

Ehhhhh dovolj je že 1060 ali 480.
|HP EliteBook|R5 6650U|

issak ::

D3m je izjavil:

Ehhhhh dovolj je že 1060 ali 480.

Pa še kaj manj od tega.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Klemzz ::

Kaj pa predlagate od FHD budget monitrojev? Ne potrebujem g/freesync itd.

smacker ::

Trenutno niste nič bolj pametni od žige... v 2jurja budget tiščite poleg 1050p še grafo za 100eur. Naslednji predlog bo server z 2x16core xeonom in 64gb rama?

smacker je izjavil:

Trenutno niste nič bolj pametni od žige... v 2jurja budget tiščite poleg 1050p še grafo za 100eur. Naslednji predlog bo server z 2x16core xeonom in 64gb rama?

Ni čisto tako. Zraven 8C16T procesorja (še vedno ni povedal za kaj bo rabil, razen za igre, kjer 8C16T še vedno ni smiseln nakup) je on izbral GTX1070, seveda gre v gaming kišto za 2000 GTX1080 poleg, kar sem mu tudi predlagal (na račun ohišja in plate). Rekel je da GTX1080 ni vredna 200€ več kot GTX1070. Ko sem ga povprašal na kakšnem monitorju sploh misli igrat (za 4K na primer bi 1080 prišla prav, za 1440p pa je res dovolj 1070) je razjasnil ga gre za 1050p. Za 1050p resolucijo grafična ni potrebna tako močna, jasno da tudi CPU ne. Če bi Žiga izrazil zanimanje za cenejši build bi mu predlagal Ryzen 5 oziroma 3 ko bo pač na voljo, RX480 pa čao. Za 1050p bo to top build.

Če ti je eye candy bolj pomemben od performanca, potem si se že odločil, če pa te zanima kako optimizirati build da dobiš karseda veliko performanca za svoj denar, pa povej.

Tole sem mu napisal, pa mu je eyecandy bolj pomemben kot performance. Na račun eyecandyja bi mu namreč tudi nov monitor vključil v budget.

bajsibajsi ::

smacker je izjavil:

Žiga 1500 za komp z r7 1700 in gtx1080, 700 pa za pošten 34" UW 1440p monitor. Drugače je isto kot da kupiš ferrarija z blokado na 40km/h.
PC: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Ohišje: https://edigital.si/racunalniska-ohisja...
Monitor: https://edigital.si/monitor/lg-34um88-p...
Za 2200eur je to top gaming performance. Zarad mene lahko daš 5 jurjov za komp, ampak vsaj izberi smiselno.

Majhna opazka. Menjava HDD-ja za hitrejsi.

anketar ::

smacker je izjavil:

kaj mu bo tok rama, če ga pa lahka zdownloada po potrebi

ziga1990 ::

Ok mislim da rabite malo razložitve in upam, da bosete razumeli.

Monitor: Lokacija in odaljenost mi ne dopuščata da bi dajal kaj večji monitor z več kot 57cm diagonale saj nameravam kupiti kmalu tudi monitor samo ne skupaj z računalnikom.

zakaj drago matično in drag CPU, ker mislim zadevo imeti vsaj 6 let kot sem imel trenutnega i5 760 in je dosti lažje menjati grafično,rame,trde diske in SSD kot pa matično in CPU
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Ni kaj za razumet, ker nimaš pojma. i5+plata verjetno za okoli 300eur ti je držalo 6let, zato boš zdaj iz istega razloga vrgel jurja. Mah.. zasmetil si 3 strani te teme (pa še kako stran pred par meseci), ne sprejmeš pa nobenega mnenja. S kakšnim namenom si se sploh oglasil?

smacker je izjavil:

Ni kaj za razumet, ker nimaš pojma. i5+plata verjetno za okoli 300eur ti je držalo 6let, zato boš zdaj iz istega razloga vrgel jurja. Mah.. zasmetil si 3 strani te teme (pa še kako stran pred par meseci), ne sprejmeš pa nobenega mnenja. S kakšnim namenom si se sploh oglasil?

sprejmem mnenje samo ko pa začnete se spotikat ob neke stvari ki so nelogične pa težko sprejmem taka mnenja

amacar ::

Nelogične so tvoje izjave. Misliš, da ti bo plata za 200EUR kaj pomagala (razen, če rabiš dodatne bonbončke, sodeč po tvojih postih temu ni tako)? Sam laufam najcenejšo h81 plato (38EUR), gor pa xeona 1230v3 že 3 leta brez problema. Če bi mi plata vsako leto crknila, bi si lahko za ceno ene dražje plate 5 kupil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

^^ to imaš pa tudi prav

Smo ti pojasnili, ampak tebi pač ne gre v glavo. Naroči kar češ, mene ne bo bolelo.

D3m0r4l1z3d ::

CPUju je čisto vseeno ali 1050p ali 1440p.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

jk ::

Potreboval bi vašo pomoč pri izboru optimalnih komponent. Zadeva se bo uporabljala kot HTPC. Cena? Več kot 500€ nekako ne bi rad dajal. Bi pa rad zanesljivo in tiho zadevo. Računalnik bo priključen na Panasonic 58DX750.

Gledal sem ranzorazne NUCe in podobno pa prebral tudi kritike tako, da nisem najbolj prepričan v to. Prostor ni ovira. Verjetno bo vaš predlog bolj optimalna izbira kot NUC.

Iger ne bom igral. Mogoče le kaj takega kot je Civ5 in podobno.

Hvala.

pentium g4560, 8gb rama in ssd disk => komplet s poštninami vred 300eur. Če rabiš za igre, pa še grafo zraven stisneš.
https://slo-tech.com/forum/t200222/p540... -> "mam sam 500 eur" build npr.

youPlonker ::

G4560 je imel zaradi drugačnega integrated GPUja (HD610) probleme pri dekodiranju 4k vsebin - https://communities.intel.com/thread/11...
Lahko, da so to sedaj z driver fixom rešili.

50EUR dražji i3-7100 ima HD630 na katerih 4k dekodiranje 100% deluje.

Zgodovina sprememb…

Pol raje še 50eur dodaš za rx460 ;)

OD23 ::

Pozdravljeni,
Kupujem racunalnik. Sam se ne spoznam dobro na te zadeve tako, da bi vas prosil za pomoč. Računalnik se bo uporabljal za pisarnisko delo. Zelim si, da bi bil hiter in da bo zdrzal vsaj 3 leta. Budget 800EUR.
Hvala

Aston_11 ::

Link zgoraj- Glej build "Sexy tajnica/ne igram igrc" build.
https://slo-tech.com/forum/t200222/p540...

Hvala za hiter odgovor, vendar bi si zelel nekaj boljsega. Racunalnik bom veliko uporabljal zato bi res rad da deluje vse tako kot treba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OD23 ()

Na istem linku imaš več buildov. Sestavil jih je hojnikb in jih mesečno posodablja, kar je garancija, da delajo, kot je treba ;)

Lahko vzameš "Value 1440p" pa odstraniš grafično: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Za pisarniško delo vrh glave. i5, 16gb rama in 250gb ssd zadošča tud programerjem. Prihranjenih 200eur vloži v kak monitor ali licenčne programe (kar pač rabiš) ;)
Edit: vidim da napajalnik manjka, to dodaš kak xfx ali bequiet z 400W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: smacker ()

D3m0r4l1z3d ::

Smacker, površen in zaletav. Hojnikb je dal v build lc ohišje z 200w napajalnikom vgrajenim. OD23, popolnoma ti bi zadostoval kar se tiče performanca, tebe pa verjetno skrbi, da ne bo za dlje časa, a ne? Brez skrbi, za posarniško delo bo za še dolgo časa. Lahko pa se izprsiš in kupiš tišje ohišje, bolj zračno, da niti ne rabiš dodatnega aktivnega hlajenja, razen enega cpu coolerja z 12cm ventom na 500rpm, za kar rabiš dovolj široko ohišje. Napajalnik, ki bo neslišen v office loadu, ssd 850 evo, ki ima 5 let garancije in je med najboljšimi sata ssdji. Skratka, za performance se ti ni za bati, lahko pa ti sestavimo dražji, a tih in z izbranimi komponentami z čim daljšo garancijo. Hojnikb je šel v totalni p/p, kar je ok, ampak verjetno nisi na sociali in lahko komot 100eur več daš.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

Vem da je ta racunalnik od Hojnikb super za moje potrebe, vendar ce se mi splača dodat 100-200EUR za kaj boljsega bi raje nekaj boljsega.

hojnikb ::

tisto razliko raje daj v kej druga (licencen software?)
#brezpodpisa

Pri sexy buildu je treba updajtat bios GA-H110M, da zalaufa g4560? Ventilator se na napajalniki in ptiču zalaufa, nato ugasne in na novo zažene?

lucky13 ::

Mindfactory ponuja UPDATE BIOS-a na zadnjo verzijo (pri mama platah) za 7,90 ... Za uporabit, če kupuješ Kaby lake procesor in H110 plato.

"Service-Angebot: BIOS Aktualisierung

Für die beste Kompatibilität und Stabilität aktualisieren wir für nur € 7,90* die Plattform auf den neuesten Stand."

Najbrž ga moram nesti k lokalcu, da mi naredi update. Ker drugega proca tega podnožja nimam, da bi zagnal stvar.

Najboljša opcija.

Tipam za ceno, da ni slučajno bolje enega starejšega celerona z istim podnožjem ubosti z enakim rezultatom....

V eni temi je nekdo zrihtal za 10eur na servisu ;)

Trenutno mi dva servisa nista odgovorila. Pust ali pa preveč dela....

TgT ::

Tudi jaz potrebujem BIOS update na isti plati kot @Aston_11 ;(( A je kdo s Celjske regije pripravljen pomagat :P 8-O
Hit'N'Run

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TgT ()

gddr85 ::

a da bi pa prej mogoče eno b250 vzel, pa ni šlo ;)

gddr85 je izjavil:

a da bi pa prej mogoče eno b250 vzel, pa ni šlo ;)

Razlika v ceni je konkretna (med H110 in B250). Ko delaš build s pentium-om g4560 je 20 EUR konkretna razlika. Sem vzel B250, ker nisem imel kandidata, ki bi imel SKYLAKE procesor s katerim bi naredil UPDATE bios-a.

Je pa res, da tudi UPDATE na servisu ni zastonj. Zato se ceni izravnata.

Tale H110 plošča "out of the box" podpira 7. generacijo Intel procesorjev.
http://www.asrock.com/mb/Intel/H110M-DV...
http://www.mindfactory.de/product_info....

Good catch :)
#brezpodpisa

gddr85 ::

dobro si tole najdel ;)
je pa res b250 mal dražja, najcenejša je cca 65€..

Hojnik, popravi builde....

dokler ni ryzen benchov, nebo nobenih buildov..
#brezpodpisa

Sem mislil na sexy build s plato, ki ni updajtana za podporo pentiumu G4560 (btw - se servisi bojijo updajtati, ker mi noben ne odgovarja po el. pošti in bom moral oz. magari čez Lj narediti ovinek in iti osebno do kakšnega)?

EDIT: sorry, pozabil, da se ne da postop popravljat za toliko nazaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

starih buildov se ne da popravljalt, pri novem seznamu se pa updejta vse.
#brezpodpisa

Evo, zrihtal update biosa. Stvar dela bp, sploh pa me navdušuje tale majhna škatlica, tale pentium pa je tudi prva liga.

ZiPeK ::

Kupujem dolgoročno domače računalo, vsaj za 5 let, zaželjeno dalj. Proračun je omejen, tako da je cilj za čim manj denarja potegnt čim več. Tole sem zaenkrat naštudiral tudi ob pomoči uporabnika hojnikb in njegovih setupov:

https://www.mindfactory.de/shopping_car...

Uporabljal se bo za pisarniško delo in multimedijo, dokaj nezahtevno, zaenkrat tudi brez igranja iger, zato ni grafične, katera se pa lahko doda v prihodnosti, če bi bila potreba. Za moje trenutne potrebe bi bil dober tudi kakšen slabši setup, ampak ker bi ga po možnosti rad imel za daljše obdobje, je malo ''nabildan''.

Bi kaj spremenili? Cenovno bi ostal tudi tukaj kjer smo, torej do 650€, 24'' LCD pa že imam. Za potrebe prenosljivosti si bom verjetno nabavil še Asus Transformerbook, kar me bo skupaj prišlo samo malo več kot bi me laptop z zgornjimi specifikacijami.

PS: Koliko je ponavadi tukaj poštnina, nisem še naročeval?

hojnikb je izjavil:

starih buildov se ne da popravljalt, pri novem seznamu se pa updejta vse.

Mogoče bi moral eno spletno stran imeti samo za builde pa v podpis noter, da jih lahko skos spreminjaš

seems like a lot of work for nothing :)
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Kako lahko rečeš kaj takega, ko pa si marsikdo pomaga s temi buildi .... 8-)

Aston_11 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Kako lahko rečeš kaj takega, ko pa si marsikdo pomaga s temi buildi .... 8-)

Pa ne bi bilo treba iskat na kateri strani točno je zadnji build

Hotel je rečti da če zberete dovolj donacij, je pripravljen to nardit :D Sicer pa to delajo na portalu gaming.si, samo buildi so žal mimo.
««
739 / 1152
»»