» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
646 / 1148
»»

DarwiN ::

Nekaj takšnega... Total 1139€.. Preostanek pa v monitor. Obstoječo (morebiti) 22-24tko prodat in nabavit 27-32" 1440p zadevo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

xda develope ::

Darwin lahko kar do 1400 monitor ima že.

Kakšnega? Namreč ne sestavljam računalnikov, kjer je neka usrana grafična kartica več vredna kot monitor. ;)

po nasvetu nekega kolega je kupil to

gddr85 ::

dobro robo je kupil

Štima, ja... No, pol pa eno 980 Ti namesto 390tke in bo mir pri hiši ene 6 let. EVGA GeForce GTX 980 Ti Superclocked+. Sicer pademo na 1500EUR, ampak tko je v Sloveniji. Tukaj je 50EUR ceneje, v Nemčiji pa še nekoliko ceneje.

edit: Pazi zdaj bo nekde uletel s predlogom, naj raj počaka pol leta na nove grafične, in potem še 4 mesece, da se cene ustalijo na realnih mejah. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

D3m0r4l1z3d ::

nič čakat, kvečjemu se lahko zadeva proda in kupi ko bodo nove z ustaljeno ceno, to je pa tudi vse, kdor čaka na nove pa mu predlagam rabljeno in potem Polaris ali Pascal
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

DarwiN je to vredu?:
CPU: Intel Core i5 6500 BOX, Skylake
MB: Gigabyte GA-H110M-S2PV (H110,S1151,mATX,DDR4,Intel)
RAM: DDR4 16GB PC 2133 CL15 G.Skill KIT (4x4GB) F4-2133C15Q-16GRR
HDD: Toshiba trdi disk 3,5" 2TB 7200 64MB SATA3 DT01ACA200
SSD: Samsung 850 EVO 250GB 2.5" SATA3 V-NAND TLC 7mm MZ-75E250B
GPU: EVGA GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+, 6GB GDDR5, 06G-P4-4995-KR
Optična enota: ASUS DRW-24F1MT DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
Napajalnik: Corsair VS550 2014 - 550W CP-9020097-EU
Ohišje: Xigmatek Shockwave Midi-Tower - črno EN5988
Vse skupaj: 1399,95€

m0LN4r ::

A nima tale evga najslabse hlajenje?
Tale se mi zdi, da je muchos better: http://www.mindfactory.de/product_info....
cirka 10C manj in 6dba manj.
http://www.computerbase.de/2015-08/part...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Tole zna bit kul ja, xda... Napajalnik mogoče vseeno raje SuperFlower 550 gold... 18€ bo že dodal. :)

m0LN4r, Slovenija je v igri. :S

Ne vem. Na TechpowerUp so jo dobro ocenili. Palitka je mal boljša ja.. 4 stopinje, ampak 100€. :S

Stopinje in glasnost so si obratno sorazmezni, palitka ima oboje manj.
Americani ne poznajo palita glih. Tam je evga sponzor.

No kakor koli, tudi ce bi samo graficno narocil iz mindfactory bi se mu splacalo, ampak ja bo pac treba vzet to kar Slovenija ponuja za vec xD
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Primer:

Corsair VS550 - Realna cena 43.8€, cena pri nas 60.3€. Odstopanje 16.5€.

Super Flower HX 550 - Realna cena 71.9€, cena pri nas 79€. Odstopanje 7.1€.

Nauk: Vzameš SF. Prefrigano, knede? 8-)

Mimogrede, DVD enote se danes več ne potrebuje. Razen če pečeš mp3je za avtoradio.

PredatorX ::

Jap SF so zelo dobri napajalniki. Čeprav pri 1400EUR bi moral odšteti za napajalnik vsaj 100EUR

xda develope je izjavil:

DarwiN je to vredu?:
CPU: Intel Core i5 6500 BOX, Skylake
MB: Gigabyte GA-H110M-S2PV (H110,S1151,mATX,DDR4,Intel)
RAM: DDR4 16GB PC 2133 CL15 G.Skill KIT (4x4GB) F4-2133C15Q-16GRR
HDD: Toshiba trdi disk 3,5" 2TB 7200 64MB SATA3 DT01ACA200
SSD: Samsung 850 EVO 250GB 2.5" SATA3 V-NAND TLC 7mm MZ-75E250B
GPU: EVGA GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+, 6GB GDDR5, 06G-P4-4995-KR
Optična enota: ASUS DRW-24F1MT DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
Napajalnik: Corsair VS550 2014 - 550W CP-9020097-EU
Ohišje: Xigmatek Shockwave Midi-Tower - črno EN5988
Vse skupaj: 1399,95€

boš ti igralčč 1440P ali 4K? Vzam raje pol hitrejši proc in Fury ali GTX 980 ali R9 Nano. 150€ za 10-15% razlike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

Čeprav pri 1400EUR bi moral odšteti za napajalnik vsaj 100EUR

Po kaki logiki ti to. Moji workstationi za ta dnar, ze delajo 5 let z 55€ psujem.
Trade Republic 38MVDVXM

B-Stard ::

Ker je IT inžinir že 30 let in ve kako se streže zadevam

NOT :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: B-Stard ()

B-Stard je izjavil:

Ker je IT inžinir že 30 let in ve kako se streže zadevam

NOT :)

LoL... nice one!

Ni to ampak za 100€ se dobi fully modular 600W (zelo kvaliteten) gold napajalnik z 7 let garancije.
Pol pa se vpraš kaj ti je bolj 30€ za GPU al 30€ za PSU. Medtem, ko bo tvoj PSU čez 7 let lepo poganju se ti bo 650€ grafa vredna okol 50€ al pa še manj.

za gaming ne rabi noben hitrejši proc

Kaj da ne 6500 z 2133Mhz zna bit bottleneck za GTX 980TI pri 1080p za 4K pa ne.

Zgodovina sprememb…

kaj pa potem predlagaš 6700k?

Zakaj k? to ni potrebno.. lahko skoči po xeona ali i7 6700. Z xeonom boš vzel bolčjšo plato, ampak plata ti ponudi support za hitrejši ram.
Ker je xeon cenejši se mogoče splača... ampak mislim, da se nesplača... odvisno pri takem budgetu.

za omejen gaming budget na visokih detajlih/resoluciji se najprej gleda na beast gpu imo, 8 threadov ne bo naredilo čudeža
lahko pa doda hitrejši ram, pa pridobi še kak fps več

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

gddr85 je izjavil:

za omejen gaming budget na visokih detajlih/resoluciji se najprej gleda na beast gpu imo, 8 threadov ne bo naredilo čudeža
lahko pa doda hitrejši ram, pa pridobi še kak fps več

Poglej si razlike R9 390 vs GTX 980Ti vs Fury X vs Fury pri 4K.

Zgodovina sprememb…

vzel bo 980ti, špilal bo na max 1440p, zakaj bi se dodatno skeširal za i7, razen če misli zraven laufat še shitload drugih stvari

Zato ker je takoj 14nm + za 150€ cenej se dobi Fury. Menjaš čez dve tri leta za eno dobro grafično.

Ljudem za modularnost dol visi, ker niti ne pogledajo v ohisje.
Ravnotako mi ni problem vsake 5 let kupt nov 50EUR psu, kot pa bit 10 let odvisn od enga 3x drazjega. Verjetnost da bo kir crknil je identicna.

Pa kaj ce je cury 150EUR manj. 980ti ga raztura v 100 igrah fury pa 5.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Torej za gaming grafo se še vedno priporoča kak gtx970 ali je kaj boljšega glede na ceno (400€ +/- 50€, pa bolje - :P)

Monitor si že dobil, Mato?

Ker za 1440p je mogoče res za odtenek bolje vzet 390tko. Tujina praviš odpade? Ker MindFactory ima ponovno nekoliko znižano 390tko. Tokrat PowerColor Radeon R9 390 PCS+ ta 299€.

Miha9888 ::

Hej. Nakup mojega račnalnika je relativno daleč pa še vseeno: imam kolega ki pravi da je z doma sestavljenimi račnalniki veliko težav, in priporoča že vnaprej sestavljenega HPja. Ima neke veze v nemčiji, pa me zanima če se res splača vzeti predsestavljen HP in dodati grafično za 200€ notri?

hojnikb ::

niti pod razno.
sestavi sam

če ma kolega probleme, pač ne zna zbrat komponent.
#brezpodpisa

Hja tko tudi jaz mislim... On je sicer računalničar, ampak me preseneča z tem predlogom... A pa kdo ve kakšni problemi bi sploh lahko bili z doma sestavljenimi PCji, ker mi ni znal natancneje povedat...

Mato989 je izjavil:

Torej za gaming grafo se še vedno priporoča kak gtx970 ali je kaj boljšega glede na ceno (400€ +/- 50€, pa bolje - :P)

Kolko dnara tolko muzke. 970 in 980Ti sta neprimerljivi.

Miha9888 je izjavil:

Hej. Nakup mojega račnalnika je relativno daleč pa še vseeno: imam kolega ki pravi da je z doma sestavljenimi račnalniki veliko težav, in priporoča že vnaprej sestavljenega HPja. Ima neke veze v nemčiji, pa me zanima če se res splača vzeti predsestavljen HP in dodati grafično za 200€ notri?

HP je drek, nategancija.

Miha9888 je izjavil:

Hja tko tudi jaz mislim... On je sicer računalničar, ampak me preseneča z tem predlogom... A pa kdo ve kakšni problemi bi sploh lahko bili z doma sestavljenimi PCji, ker mi ni znal natancneje povedat...

Mogoce je malo za casom, nima pojma ali pa dobi kako provizijo.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

Miha9888 je izjavil:

Pro zadeve ja, customer HP buildi so pa zanič in niso vredni bonusa.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

DarwiN je izjavil:

Monitor si že dobil, Mato?

Ker za 1440p je mogoče res za odtenek bolje vzet 390tko. Tujina praviš odpade? Ker MindFactory ima ponovno nekoliko znižano 390tko. Tokrat PowerColor Radeon R9 390 PCS+ ta 299€.

Sem dobil ja, samo še je zapakiran :P

Kolko dnara tolko muzke. 970 in 980Ti sta neprimerljivi.

Ja to je logično, ampak v rangu 400€ govorim.

Koliko pa je razlike 390tka proti gtx 970 recimo na kakem divisionu ipd?

Mato, sjebal si.. Na tem mojem linku si imel namreč tudi Sapphire 390X za 349€, ampak so v dobri uri vse razgrabili... Zraven pa dobiš še Hitman igro (tudi zraven 390tke jo dobiš), ki jo lahko prodaš za 10€..

To bi vzel in 16Gb rama (ker rami so danes itak zastonj).. Skupaj ~420€, obstoječih 4Gb pa prodaš.

Koliko pa je razlike 390tka proti gtx 970 recimo na kakem divisionu ipd?

Razlika je jasno minimalna, praktično zanemarljiva. AMD ima pač 8Gb rama, 970tka pa 3.5Gb, kar navrže par fpsjev pri 1440p resoluciji.

D3m ::

DarwiN je izjavil:

Primer:

Corsair VS550 - Realna cena 43.8€, cena pri nas 60.3€. Odstopanje 16.5€.

Super Flower HX 550 - Realna cena 71.9€, cena pri nas 79€. Odstopanje 7.1€.

Nauk: Vzameš SF. Prefrigano, knede? 8-)

Mimogrede, DVD enote se danes več ne potrebuje. Razen če pečeš mp3je za avtoradio.

To ni realna cena. Realno je še bistveno nižja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

evo sem se slišal z kolegom. Rekel je da bi od HPja kupil ker so komponente pri HPju preizkusene, ce pa sestavis sam pa to povzroca bluescreen... A se splača tvegat pa sestavit sam a nej uzamem od HPja?

EDIT: Povzroča bluescreen ker so lahko komponente v okvari ali kaj takega*

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miha9888 ()

loveJDM ::

Pa daj ta tvoj kolega je samooklicani računalničar ali se dejansko bavi s kompi?Kaj ti bo bluescreenalo,bluescreena njemu glava...Ti samo poglej kake komponente so ti drugi priporočali,vržeš skupaj,lahko tudi sam,itak gre vse kot lego kocke,naloži windowse in to je to.

Itak pa imaš garancijo na vse komponente.Noben ti pa ne bo rekel tak tu pa daš 500e za hpja pa 200% nebo nobenih problemov nikoli...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loveJDM ()

issak ::

SuperVeloce je izjavil:

Miha9888 je izjavil:

Pro zadeve ja, customer HP buildi so pa zanič in niso vredni bonusa.

HP Z230 so solidne kište, in če jih rabiš 15 za firmo jih pač ne boš sam sestavljal, ampak kupil nekaj z garancijo in servisom pa naj se oni ubadajo z diagnostiko. Za domačo rabo (tudi profesionalno) pa dobiš za isti denar boljšo kišto po delih oziroma za isto konfiguracijo plačaš manj (pa ne razumeti tega kot da sestavljena kišta nima garancije, samo če gre kaj narobe moraš sam odkriti napako in sami tisti del poslati na servis)
Tudi HP prodesk, elitedesk ipd. niso zanič, ampak stanejo kar nekaj več kot sestavljena kišta enake konfiguracije. HP Pavilion so pa povečini jajca. Poceni material (plastika), en kup prednaloženega programja ki ga ne rabiš, včasih nelogične konfiguracije (i7-4790K + 5400RPM disk) servisa pa itak ni pri nas ampak se vse pošilja v tujino, samo pisarne so pri nas.
Jaz uporabljam sestavljene kište že od kar sem opustil laptope pa imam hudo kišto za manj denarja kot katerikoli sestavljen računalnik kakšne znamke (hp, dell...). Dejansko je razlike v ceni za eno celo grafično kartico, ki je ponavadi te kište itak nimajo, če pa kupiš sestavljen gamerski računalnik si pa takoj na 1500€ za i7 in GTX960 in brez SSDja.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

issak ::

Miha9888 je izjavil:

evo sem se slišal z kolegom. Rekel je da bi od HPja kupil ker so komponente pri HPju preizkusene, ce pa sestavis sam pa to povzroca bluescreen... A se splača tvegat pa sestavit sam a nej uzamem od HPja?

EDIT: Povzroča bluescreen ker so lahko komponente v okvari ali kaj takega*

Komponente so lahko v okvari tudi pri HP računalniku. Kaj pa je tako posebnega pri HP računalnikih drugače? (ali pa katerekoli znamke) Procesor je intel - isti kot ga lahko kupiš v trgovini. Plate dela foxconn, tako kot pol druge elektronike na svetu, napajalniki so izdelani kitajski/tajvanski, enako kot corsair, xfx, seasonic... RAM je pa samsung ali pa hynix ostalo so samo znamke. Ja, so pri HPju potestirali kaj gre skupaj, ampak če se pozanimaš kaj vtaknit v svoj lasten sestavljen build bo šlo tudi tebi vse skupaj.

Lahko se seveda zgodi da je komponenta ki jo kupiš DOA (dead on arrival - pokvarjena), ampak enako se lahko zgodi s katerokoli drugo napravo ki jo kupiš. V tem primeru moraš poslati nazaj pa ti novo pošljejo, malo tečno, ampak se vse uredi.

Sicer pa tukaj imaš temo s 650 stranmi o tem kako ljudje sestavljajo svoje računalnike po komponentah, pa se enkrat na 20 strani en pritoži da se mu sestavljen računalnik ne prižge, in ponavadi je kriv kakšen kabel ki ga je pozabil priklopit, ali pa RAM ni bil potisnjen dovolj v režo.

To da pa sestavljeni računalniki prikazujejo bluescreene kaj več kot HP, Dell... računalniki pa ni res.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Hej ce ti kolega zrihta 60-70% popusta na HP kisto jo v vsakem primeru vzemi
Trade Republic 38MVDVXM

Shadow666 ::

Fantje, rabil bi sestavo za kolegovo mati,
tja do 600€, zgolj računovodske stvari, internet in kak film. Na zadnjih parih straneh nisem zasledil nič takega.

Kaj priporočate?
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Shadow, za 600EUR dobiš skoraj tri "računovodske" sestave.

Tole:

Vsega polna kapa.. Ampak ok, rami so skoraj gratis, disk pa tudi naj bo overkill. Od viška ne boli glava. :)

Zgodovina sprememb…

Wazzock ::

Shadow666 je izjavil:

tja do 600€, zgolj računovodske stvari, internet in kak film. Na zadnjih parih straneh nisem zasledil nič takega.

Kaj priporočate?

Neki takega (ohišje manjka), mogoče i3 6100.

Shadow666 ::

Ohišje se lahko da čim manjše,
kateri mobo pa za i3? Se gre po principu ceneje=boljše ali
je kakšen favorit, ki je malce boljši med njimi.

PS: Lepa hvala za odziv in odgovora! =)

Darwin, kaj pa umm :
Gigabyte BRIX GB-BACE 3150

To je samo ohišje in mobo?
Potem pa še vsi ostali parti za extra notri?
In je zmagala?
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

trnvpeti ::

http://www.aliexpress.com/item/Broadwel...
5200U za 206eur + dajatve, si na kaksnih 250eur
kupis 8G ddr3L, to je kaksnih 50eur
ssd msata 120G ali 250G
notri je ze wifi, imas se dodatni prosti msata ssd, dodatni 2.5"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

Shadow666 je izjavil:

Darwin, kaj pa umm :
Gigabyte BRIX GB-BACE 3150

To je samo ohišje in mobo?
Potem pa še vsi ostali parti za extra notri?
In je zmagala?

Ohišje in mobo in cpu, ja. Pravzaprav vse, manjkata dejansko samo SSD in ram.. Praktično neslišna zadeva, majhna in varčna..

Te velike glasne in požrešne kište je neumnost kupovat za ta namen. Pa še dražje so.

Zgodovina sprememb…

Han ::

Če imaš v 'taveliki' kišti tih napajalnik, tih procesorski hladilnik in SSD, je tudi praktično neslišna zadeva. ;)

hojnikb ::

Han je izjavil:

Če imaš v 'taveliki' kišti tih napajalnik, tih procesorski hladilnik in SSD, je tudi praktično neslišna zadeva. ;)

mhm trenutno laufam na 300rpm dva fana in napajalce in je _res_ tiho
#brezpodpisa

D3m0r4l1z3d ::

Shadow666 je izjavil:

Kaj priporočate?

Katerikoli od Hofra od 350 naprej so, lahko pa prenosnik predlagaš, za 400 eur je 17 inčni v Hofru zdaj
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
««
646 / 1148
»»