Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
Shadow666 ::
Okei, finta je v tem, da res ne rabi veliko. Samo, da bo delalo dolgo časa in da se ne pregreva ( kar se nima kje, če ni nobenih hudih delov notri).
Za prenosnik ni, potrebuje za v firmo. Tako, da pomoje res kar taka škatlica, pa je zmagala.
Za prenosnik ni, potrebuje za v firmo. Tako, da pomoje res kar taka škatlica, pa je zmagala.
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A
Wazzock ::
Nvm te škatlice meni zgledajo glasne, enkrat že dolgo nazaj sem eno vidu in je bila kot kakšen ročni sesalec.
Jaz bi rajši pogledou cooltek u2 ohišje in okoli njega sestavil mašino.
issak ::
Nvm te škatlice meni zgledajo glasne, enkrat že dolgo nazaj sem eno vidu in je bila kot kakšen ročni sesalec.
Asrock beebox so lušne zadeve pa nič pretirano glasne. Sicer je en ventilator noter, ampak je tih. Če daš pa še ssd poleg je pa sploh tiho. Tišje od kateregakoli laptopa.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
p3ch0 ::
Zdravo,
odločam se za nakup namiznega računalnika in sem ob prebiranju te teme videl, da je bolj pametno sestavit računalnik, kot pa kupiti sestavljenega npr. v Big bangu.
Ker sem bolj uporabnik kot poznavalec me zanima, kaj mi priporočate, če bi računalnik uporabljal za delo s programi kot so Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, ArchiCAD/AutoCAD, programi za modeliranje (Rhino, Cinema4D) in programi namenjenimi vizualizaciji (Vray, Artlantis). Večino časa uporabljam zraven običajnih (Chrome, iTunes, pregledovalnik slik...) še vsaj dva, če ne tri programe hkrati (npr. Photoshop, Illustrator in InDesign ali Archicadi in Artlantis).
Zaželjeno bi bilo, da bi se cena gibala nekje okrog 600EUR, vendar rajši dam 100EUR zraven, da zadeva dela tako kot treba in zdrži vsaj 5 let če ne več. Pogoj je možnost obročnega plačevanja. Približno koliko časa bi bilo potrebnega, da vse skupaj deluje in lahko nadaljujem z delom?
So še mogoče kakšni nasveti pri nakupu ekrana? S časom bi prvemu dodal še drugi ekran.
Hvala za pomoč.
odločam se za nakup namiznega računalnika in sem ob prebiranju te teme videl, da je bolj pametno sestavit računalnik, kot pa kupiti sestavljenega npr. v Big bangu.
Ker sem bolj uporabnik kot poznavalec me zanima, kaj mi priporočate, če bi računalnik uporabljal za delo s programi kot so Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, ArchiCAD/AutoCAD, programi za modeliranje (Rhino, Cinema4D) in programi namenjenimi vizualizaciji (Vray, Artlantis). Večino časa uporabljam zraven običajnih (Chrome, iTunes, pregledovalnik slik...) še vsaj dva, če ne tri programe hkrati (npr. Photoshop, Illustrator in InDesign ali Archicadi in Artlantis).
Zaželjeno bi bilo, da bi se cena gibala nekje okrog 600EUR, vendar rajši dam 100EUR zraven, da zadeva dela tako kot treba in zdrži vsaj 5 let če ne več. Pogoj je možnost obročnega plačevanja. Približno koliko časa bi bilo potrebnega, da vse skupaj deluje in lahko nadaljujem z delom?
So še mogoče kakšni nasveti pri nakupu ekrana? S časom bi prvemu dodal še drugi ekran.
Hvala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p3ch0 ()
OvCa77 ::
Zdravo,
Ker sem bolj uporabnik kot poznavalec me zanima, kaj mi priporočate, če bi računalnik uporabljal za delo s programi kot so Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, ArchiCAD/AutoCAD, programi za modeliranje (Rhino, Cinema4D) in programi namenjeni vizualizaciji (Vray, Artlantis). Večino časa uporabljam zraven običajnih (Chrome, iTunes, pregledovalnik slik...) še vsaj dva, če ne tri programe hkrati (npr. Photoshop, Illustrator in InDesign ali Archicadi in Artlantis).
Zaželjeno bi bilo, da bi se cena gibala nekje okrog 600€, vendar rajši dam 100€ zraven, da zadeva dela tako kot treba in zdrži vsaj 5 let če ne več. Pogoj je možnost obročnega plačevanja. Približno koliko časa bi bilo potrebnega, da vse skupaj deluje in lahko nadaljujem z delom?
Hvala za pomoč.
A maš slučajno kakšno kartico ki omogoča obročno plačevanje, drugače si omejen na slo
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Od katere banke, da vem ali majo obročna plačila.
http://www.raiffeisen.si/osebno_bancnis...
katero imaš? Ker obroke omogoča samo spodnja.
katero imaš? Ker obroke omogoča samo spodnja.
Mislim da je spodnja. Če ne bom pa preko maminega deinersa vzel.
V vsakem primeru bi pa bilo fajn videt primerjavo, če vzamem v slo ali v tujini.
V vsakem primeru bi pa bilo fajn videt primerjavo, če vzamem v slo ali v tujini.
Za sestavo pa poglej pa po temi ali pa počakaj hojnika and co.
Zdravo,
Hvala za pomoč.
Problem z obroki je to, da preplačaš računalnik za tretjino vsaj. Najprej ga moraš kupit v sloveniji, kar je takoj 100-200EUR več kot v nemčiji za sestavo okoli 600EUR, potem pa še obresti za obroke.
V Bigbangu pa za 600EUR itak ne dobiš nič pametnega.
Iz nemčije dobiš za 600EUR tole: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
+ 20EUR poštnine za komponente in + 20EUR za ohišje.
Lahko 10EUR prišparaš s 300W bequiet napajalnikom.
Lahko pa vzameš 480GB-512GB SSD, kakšen sandisk, samsung, crucial, karkoli je ceneje. Pride potem čez 600EUR jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
Mato989 ::
Mato, sjebal si.. Na tem mojem linku si imel namreč tudi Sapphire 390X za 349€, ampak so v dobri uri vse razgrabili... Zraven pa dobiš še Hitman igro (tudi zraven 390tke jo dobiš), ki jo lahko prodaš za 10€..
To bi vzel in 16Gb rama (ker rami so danes itak zastonj).. Skupaj ~420€, obstoječih 4Gb pa prodaš.
Koliko pa je razlike 390tka proti gtx 970 recimo na kakem divisionu ipd?
Razlika je jasno minimalna, praktično zanemarljiva. AMD ima pač 8Gb rama, 970tka pa 3.5Gb, kar navrže par fpsjev pri 1440p resoluciji.
Ugotovil sem, da ko kupim grafo, da rabim še močnejši napajalnik ker 550W več ne bo dovolj po moje, razmišljal sem tole:
https://www.mimovrste.com/napajalniki/c...
Kaj menite?
Mato, sjebal si.. Na tem mojem linku si imel namreč tudi Sapphire 390X za 349€, ampak so v dobri uri vse razgrabili... Zraven pa dobiš še Hitman igro (tudi zraven 390tke jo dobiš), ki jo lahko prodaš za 10€..
To bi vzel in 16Gb rama (ker rami so danes itak zastonj).. Skupaj ~420€, obstoječih 4Gb pa prodaš.
Koliko pa je razlike 390tka proti gtx 970 recimo na kakem divisionu ipd?
Razlika je jasno minimalna, praktično zanemarljiva. AMD ima pač 8Gb rama, 970tka pa 3.5Gb, kar navrže par fpsjev pri 1440p resoluciji.
Ugotovil sem, da ko kupim grafo, da rabim še močnejši napajalnik ker 550W več ne bo dovolj po moje, razmišljal sem tole:
https://www.mimovrste.com/napajalniki/c...
Kaj menite?
550W je dovolj, odvisno kater napajalnik imaš?
Problem pri mindfactorju je da ni možnost plačila s kartico/paypalom ki bi op prišla prav zaradi obročnega plačila. Poglej za sestavo na computeruniverse.
scorpio5 ::
zdravo !
rabim predloge za nakup ohišja - iščem midi atx, črne barve, usb3 priključki (vsaj en), pa tale grafična notri paše : http://www.mindfactory.de/product_info....
matična bo mATX velikosti.. ne rabim raznih igračarskih zadev z led diodami (oz nebi dajal extra € za to )
nekaj v rangu med 45e in 70e .. pa še kje se mi najbolj splača kupovat (zaenkrat sem gledal samo na mimovrste)
rabim predloge za nakup ohišja - iščem midi atx, črne barve, usb3 priključki (vsaj en), pa tale grafična notri paše : http://www.mindfactory.de/product_info....
matična bo mATX velikosti.. ne rabim raznih igračarskih zadev z led diodami (oz nebi dajal extra € za to )
nekaj v rangu med 45e in 70e .. pa še kje se mi najbolj splača kupovat (zaenkrat sem gledal samo na mimovrste)
Geekoo ::
Problem pri mindfactorju je da ni možnost plačila s kartico/paypalom ki bi op prišla prav zaradi obročnega plačila. Poglej za sestavo na computeruniverse.
Tako je. Vzameš pri Computeruniverse.net. Tam lahko plačaš z paypal ali kartico in je še vedno ceneje kot v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Geekoo ()
F474N ::
Pozdravljeni!
Po dolgem času sem se odločil da je treba posodobiti procesor. Meja bi bila 500€, rad bi najboljše za ta denar.
Sam sem sestavil tale komplet:
Intel Core i5 6600K BOX €275,00
Asus H170 PRO GAMING €148,86
Kingston HyperX Fury 16GB (2x 8GB) 2400MHz DDR 4 €76,43
SKUPAJ PRIDE: 500.29€
Gotovo bi lahko kupil i7 4790k, vendar nisem niti gledal veliko . Seveda bi raje šel z 6700k, vendar žal ni denarja.
Katerikoli procesor bi vzel tudi oveclock-al do neke srednje meje.
Prav tako me zanima ali dobiš zraven procesorja termalno pasto? Vem da imam eno termalno pasto doma, ampak to je že stara 5 let, kaj mislite ali je še uporabna? Nimam pojma haah ha
Vnaprej se zahvaljujem za vse odgovore. LP
Po dolgem času sem se odločil da je treba posodobiti procesor. Meja bi bila 500€, rad bi najboljše za ta denar.
Intel Core i5 6600K BOX €275,00
Asus H170 PRO GAMING €148,86
Kingston HyperX Fury 16GB (2x 8GB) 2400MHz DDR 4 €76,43
SKUPAJ PRIDE: 500.29€
Gotovo bi lahko kupil i7 4790k, vendar nisem niti gledal veliko . Seveda bi raje šel z 6700k, vendar žal ni denarja.
Prav tako me zanima ali dobiš zraven procesorja termalno pasto? Vem da imam eno termalno pasto doma, ampak to je že stara 5 let, kaj mislite ali je še uporabna? Nimam pojma haah ha
MacGyver141 ::
Nametsto ASUS H170 rabiš Z170 plato za navijat + hladilnik za procesor, saj K verzije pridejo brez hladilnika. Zraven hladilnika boš pa dubu pasto
Pozdravljeni!
Po dolgem času sem se odločil da je treba posodobiti procesor. Meja bi bila 500EUR, rad bi najboljše za ta denar.
Intel Core i5 6600K BOX EUR275,00
Asus H170 PRO GAMING EUR148,86
Kingston HyperX Fury 16GB (2x 8GB) 2400MHz DDR 4 EUR76,43
SKUPAJ PRIDE: 500.29EUR
Ne samo da ne dobiš paste poleg 6600K, ampak tudi ventilatorja ne, tako da vračunaj še buđet zanj. Ravno tako ga ne dobiš pri 6700K, dobiš pa ga pri ne-K i5kat, i7kah in spodnjem Xeonu.
Raje 6700 (brez k) in cenejšo plato:
Lahko tudi 6700K za 600MHz več, pa magari na B150 plati (ga pač ne boš navil, ampak kot da ti bo 4GHz i7 kdaj premalo...) ker razlike v ceni ni veliko. Pa še hladilnik rabiš v tem primeru.
Ali pa za malo čez buđet:
Ali pa i5-6600k in ista tale plata, ampak je potem že 6700 (brez k) boljša izbira... spet, ne pozabi na hladilnik pri 6600k
Ali pa tole:
aja na vse cene +20EUR poštnine.
Zgodovina sprememb…
F474N ::
Hladilnik že imam in vem da so K verzije brez hladilnika. Spraševal sem le za termalno pasto, ker ne vem če je stara še uporabna ali ne.
Kaj potem pravite da se i7 4790k ne splača gledat? Stvar je v tem da ima i7 4790k veliko boljši Single-Core Performance kar znaša kar 10 od 10!
issak kaj je to za ena trgovina in ali je to najboljša trgovina kjer lahko naročim računalniške komponente?
Kaj potem pravite da se i7 4790k ne splača gledat? Stvar je v tem da ima i7 4790k veliko boljši Single-Core Performance kar znaša kar 10 od 10!
issak kaj je to za ena trgovina in ali je to najboljša trgovina kjer lahko naročim računalniške komponente?
Hladilnik že imam in vem da so K verzije brez hladilnika. Spraševal sem le za termalno pasto, ker ne vem če je stara še uporabna ali ne.
skylake ima DDR4 in DMI3 ipd. Jaz bi skylake jemal zdaj nima smisla več haswell/devils canyon (4790k). Tisto razliko v single clock performancu boš opazil le in samo pri sintetičnih benchmarkih. 6700K pa pač naviješ ja 4,5 pa si na istem. Kakšno delo pa imaš da je pomemven single clock performance? V igrah se ne bo poznalo razlike, je bolj grafična pomembna, v renderjih in to je pa bolj pomembno število jeder.
Da, www.mindfactory.de je ena boljših trgovin. Zanesljiva, ugodna, edino poštnina je malo višja, ampak jo hitro dobiš nazaj z nižjimi cenami. Mogoče computeruniverse še. Paste so pa začnejo pri evru in pol, tako da pač eno ne ravno najcenejšo rukni poleg v košarico.
http://www.mindfactory.de/product_info.... naprimer nevem. Lahko raziščeš teste past :D
invisuu ::
Yay/nay? Predvsem me zanima, če bo SSD / plata naveza delovalo out-of-the-box, ali bo potrebno kaj flashati BIOS? Bo šlo bootati iz tega setupa? Opazi kdo kaj drugega, kar ne bi pasalo skupaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: invisuu ()
Yay/nay? Predvsem me zanima, če bo SSD / plata naveza delovalo out-of-the-box, ali bo potrebno kaj flashati BIOS? Bo šlo bootati iz tega setupa? Opazi kdo kaj drugega, kar ne bi pasalo skupaj?
yay :)
Razen SSD. čeprav je m.2, je še vedno SATA in iste hitrosti kot 2,5" SATA SSDji - škoda tistih par EUR extra. Daš raje še 40EUR zraven in ubodeš tole: http://www.mindfactory.de/product_info....
Grafična mogoče: http://www.mindfactory.de/product_info....
je par EUR cenejša
Ali pa Asus ker dobiš poleg Division in FarCry Primal http://www.mindfactory.de/product_info....
edit: Divison dobiš zraven vsake 970ke, zraven Asuske pa še Primal.
Plata mogoče: http://www.mindfactory.de/product_info....
ampak je tudi H170M-plus super.
Napajalnik: http://www.mindfactory.de/product_info....
če želiš malo prihraniti, sicer je Leadex odlična izbira.
Zgodovina sprememb…
Zelo rad bi videl, da bi bil SSD M.2 format. O SSDju brez kablov sanjam že odkar so SSDji prišli na trg, sedaj so pa končno v cenovnem rangu, da so dostopni (prej so bili samo PCI-E SSDji takšni). Malo tudi gledam na barvno shemo sistema, ker bo viden skozi stranico, tako da če ni ravno kakšnega tehničnega razloga (i.e. nekaj ne deluje skupaj ali nekaj je bistveno manj kvalitetno kot drugo), bi obdržal to konfiguracijo. Kaj meniš?
Grafično pa bom najbrž res swappal po tvojem nasvetu, dva špila sta dva špila :)
Grafično pa bom najbrž res swappal po tvojem nasvetu, dva špila sta dva špila :)
Zelo rad bi videl, da bi bil SSD M.2 format. O SSDju brez kablov sanjam že odkar so SSDji prišli na trg, sedaj so pa končno v cenovnem rangu, da so dostopni (prej so bili samo PCI-E SSDji takšni). Malo tudi gledam na barvno shemo sistema, ker bo viden skozi stranico, tako da če ni ravno kakšnega tehničnega razloga (i.e. nekaj ne deluje skupaj ali nekaj je bistveno manj kvalitetno kot drugo), bi obdržal to konfiguracijo. Kaj meniš?
Še vedno menim da je škoda extra 20€ samo zaradi oblike... http://www.mindfactory.de/product_info.... tale je isto hiter in iste kapacitete in isto vse samo cenejši in druge oblike.
Če že mora biti PCIe potem vsaj NVMe/PCIe vzami. http://www.mindfactory.de/product_info....
Sicer pa lahko SSD namontiraš čisto kamorkoli, na primer na zadnjo stran ki ne bo vidna skozi okno.
Moje mnenje, saj na koncu bo tvoj računalnik :) Bootalo bo tudi iz M.2 SSDja.
Mnja, NVMe/PCIe pa je že bistveno dražje. Seveda, SSD še skriješ, ampak avtomatično imaš sata data + sata power kabel, en celi tir kablov moraš priklopiti na modularen napajalnik, itd.
Bom še malo premislil. Hvala za nasvete.
Mnja, NVMe/PCIe pa je že bistveno dražje. Seveda, SSD še skriješ, ampak avtomatično imaš sata data + sata power kabel, en celi tir kablov moraš priklopiti na modularen napajalnik, itd.
Eh, v takem ohišju vse to skriješ, pač so kabli, pa kaj pol :D
Aja mimogrede, preveri če bo šla Asus grafična noter zaradi dimenzij, zgornji heatpipe malo ven gleda, 14cm piše da je višina kartice. Sicer boš moral res gigabyte vzeti oz nekaj nižjega pač.
Višine? To pa nisem prepričan, če te razumem. CPU kuler bo itak low profile. V dolžino pašejo noter grafike do 290mm.
EDIT: Še dobro, da sem preveril. Gigabyteka ne gre noter; je 299mm. Asuska je 280mm.
EDIT: Še dobro, da sem preveril. Gigabyteka ne gre noter; je 299mm. Asuska je 280mm.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: invisuu ()
V višino, da.
Dolžina je 280mm, širina je 2 PCIe slota, višina je pa tisto kar gleda ven pravokotno na plato. in kar se lahko zadane v stranico. Bodi pozoren tudi na to
Dolžina je 280mm, širina je 2 PCIe slota, višina je pa tisto kar gleda ven pravokotno na plato. in kar se lahko zadane v stranico. Bodi pozoren tudi na to
Na to niti pomislil nisem ... in popolnoma prav imaš. Skoraj nobena 970ka pravzaprav ne paše noter, Gigabyteka je ena izmed redkih. Razlog je, da so uradne specifikacije glede dolžine preveč konzervativne.
Več info tukaj: https://www.reddit.com/r/buildapc/comme...
Hah, pa sem nazaj na prvotnem buildu.
Več info tukaj: https://www.reddit.com/r/buildapc/comme...
Hah, pa sem nazaj na prvotnem buildu.
Ali pa ohišje menjat :D
Mogoče tole
http://www.mindfactory.de/product_info....
je krajša in ustrezno nizka
EVGA FTW je tudi super 970ka ustreznih mer ampak je nimajo pri mindfactory.
Ali pa ja gigabyte, saj so slike da paše noter.
Mogoče tole
http://www.mindfactory.de/product_info....
je krajša in ustrezno nizka
EVGA FTW je tudi super 970ka ustreznih mer ampak je nimajo pri mindfactory.
Ali pa ja gigabyte, saj so slike da paše noter.
Imas kaksen predlog za ohisje? Sem se kar navdusil nad temi kockami sedaj. Bi pa nekaj z bolj minimalisticnim stilom, podobno temu ali fractal node 804, brez gejmerskih for. Bonus pike, ce nima baya za opticni pogon.
DarwiN ::
Mogoče Thermaltake Core V21.. Lahko namontiraš pleksi stranico na katero koli stran. Sem jo sestavil nečaku. Pleksi zgoraj. Tukaj imaš par slikic.
Mindfactory ga sicer nima, ampak tam ti tako ali tako računajo dodatnih 20€ za dostavo ohišja, zato mirne volje naročiš ločeno pri ComputerUniverse.
Mindfactory ga sicer nima, ampak tam ti tako ali tako računajo dodatnih 20€ za dostavo ohišja, zato mirne volje naročiš ločeno pri ComputerUniverse.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Jaz na Mindfactory ne naručujem samo zato ker plačujem načeloma s paypalom ali z gotovino po povzetju, ni mi hujše muke kot hodit in izpolnjevat papirjev za bančna nakazila in plačila predračunov, internetne banke pa pač nimam. Zaenkrat je tako da podjetje ki prodaja zadeve dobi moj biznis če so ugodni in imajo paypal, oz. so med tistimi ki imajo paypal najbolj ugodni.
Jaz na Mindfactory ne naručujem samo zato ker plačujem načeloma s paypalom ali z gotovino po povzetju, ni mi hujše muke kot hodit in izpolnjevat papirjev za bančna nakazila in plačila predračunov, internetne banke pa pač nimam. Zaenkrat je tako da podjetje ki prodaja zadeve dobi moj biznis če so ugodni in imajo paypal, oz. so med tistimi ki imajo paypal najbolj ugodni.
Paypal ponavadi zaračunajo 2-3% na celotno ceno, kar je pri 1300EUR ni več zanemarljivo. Spletno banko lahko dobiš zastonj kot študent skoraj kjerkoli, sicer pa tudi ne stane veliko. Enkrat boš moral plačevati 10 položnic na mesec. elektro, snage, internetnih ponudnikov ne zanima paypal pa tudi kreditne ne.
Zgodovina sprememb…
Paypal ponavadi zaračunajo 2-3% na celotno ceno, kar je pri 1300€ ni več zanemarljivo. Spletno banko lahko dobiš zastonj kot študent kjerkoli, sicer pa tudi ne stane veliko. Enkrat boš moral plačevati 10 položnic na mesec, elektro, snaga, internet... ne zanima paypal pa tudi kreditne ne.
Ja paypal zaračuna 2-3% business ownerju, veš, to je tistemu ki prodaja... ne meni. Gre se pač za convinience. Plačujem položnice jaz tako da grem enkrat na leto pa za celo leto vnaprej plačam, recimo zavarovanje zdravstveno. Ceneje kot pa vsak mesec kakršnakoli provizija, tudi internet banke :) Vsaj fiksne zadeve, ogrevanje pa to, bomo pa že na delavski mogli ko bo čas za to.
DarwiN ::
Slovenske trgovine ponavadi teh 2-5% paypal provizije zaračunajo kupcu, medtem pa tuje trgovine praviloma same krijejo ta strošek.
Mato, ti raje monitor priklopi in nehaj dolgovezit. ;) V 15. dneh od nakupa ga lahko namreč vrneš, no questions asked. Javiš na edigital, pridejo brezplačno na dom po njega, ga odpeljejo, dobiš vrnjen denar.. Če ti slučajno ne bi odgovarjal ali če odkriješ kakšno napako. Sicer izredno majhna možnost, a nikoli ne veš.. Pa upoštevaj, da ti bo "prevelik" le prve dva-tri dni, nakar se bo "skrčil" in bo videti skoraj kot navadna kinder jajčka. ;)
Mato, ti raje monitor priklopi in nehaj dolgovezit. ;) V 15. dneh od nakupa ga lahko namreč vrneš, no questions asked. Javiš na edigital, pridejo brezplačno na dom po njega, ga odpeljejo, dobiš vrnjen denar.. Če ti slučajno ne bi odgovarjal ali če odkriješ kakšno napako. Sicer izredno majhna možnost, a nikoli ne veš.. Pa upoštevaj, da ti bo "prevelik" le prve dva-tri dni, nakar se bo "skrčil" in bo videti skoraj kot navadna kinder jajčka. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
Saj sem ga že preklopo, pa stestiral, zanimiva zadevica, samo rabim grafo zdaj, ni kaj :P
Pa gre spet še ena plača...
Kot pravim jaz plačam zdravstveno zavarovanje (dodatno) v enem znesku za celo leto vnaprej in potem imam do marca aprila naslednje leto mir, mi lepo pošiljajo račune in gor piše kolko še mam dobropisa. je pa res da to pride v poštev samo tam kjer je fiksno plačilo vsak mesec (zavarovanje, internet, odvoz smeti, telefon) ogrevanje in elektrika bosta pa res problematična :) Čeprav to tudi lahko projeciram, vsaj elektriko.
Pa gre spet še ena plača...
Kot pravim jaz plačam zdravstveno zavarovanje (dodatno) v enem znesku za celo leto vnaprej in potem imam do marca aprila naslednje leto mir, mi lepo pošiljajo račune in gor piše kolko še mam dobropisa. je pa res da to pride v poštev samo tam kjer je fiksno plačilo vsak mesec (zavarovanje, internet, odvoz smeti, telefon) ogrevanje in elektrika bosta pa res problematična :) Čeprav to tudi lahko projeciram, vsaj elektriko.
Merengue ::
Pozdravljeni
Potreboval bi pomoč pri sestavi novega sistema, ki bi se uporabljal primarno za Autodesk 3ds max.
Budget do 1300 €
Vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč.
Lep pozdrav
Potreboval bi pomoč pri sestavi novega sistema, ki bi se uporabljal primarno za Autodesk 3ds max.
Budget do 1300 €
Vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč.
Lep pozdrav
Torej ne glede na monitor, kaj bi vi predlagali katero grafo kupit za cca. 400€ budgeta? Tak da bo vsaj ene 2-3 leti poganjala vse špile (pa ne glih na low) :P
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()
stisni 50e zram pa tole http://geizhals.eu/xfx-radeon-r9-fury-p...
al pa počakaj na polaris/pascal
Hmmmm, lahko dobim tole kje v Sloveniji? Nekak ne najdem. Sicer pa ena že ma paypal plačilo.
btw, kaj pa polaris/pascal kdaj to pride? :)
lahko, sam ne za to ceno http://www.dinokomp.si/produkt/xfx-rade...
Uf 100€ razlike, torej moram iskat v tujini kejr lahko plačam s paypalom :P
bojda sredi leta
Aha, hvala :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Vesoljc123 ::
Kupujem poceni PC in poceni monitor.
Plačujem samo z gotovino.
Budget za LCD ~100€
Budget za PC ~300€ lahko je brez grafične vendar jo more podpirat v prihodnje
Za gledanje filmov, igre(nezahtevne). Če budget res omejuje performance potem je lahko malo čez.
Me pa tudi zanima gdaj pridejo ven najnovejši AMD APU če se splača počakat in če bo kaj CPU del močnejši.
Lahko mi tudi svetujete najboljše trgovine kjer lahko izberem komponente. Hvala.
Plačujem samo z gotovino.
Budget za LCD ~100€
Budget za PC ~300€ lahko je brez grafične vendar jo more podpirat v prihodnje
Za gledanje filmov, igre(nezahtevne). Če budget res omejuje performance potem je lahko malo čez.
Me pa tudi zanima gdaj pridejo ven najnovejši AMD APU če se splača počakat in če bo kaj CPU del močnejši.
Lahko mi tudi svetujete najboljše trgovine kjer lahko izberem komponente. Hvala.