Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
zinedine ::
ja, saj tako sem računal. zaenkrat bo zadeva takšna kot je, ko bom nadgradil s kakšno drugo grafično ter rami, pa je tudi procesor pripravljen da ga navijem. vsaj zdi se mi, da zaenkrat ni potrebe po navijanju?
hojnikb ::
brezveze navijat, raje daj sedaj malo več za xeona 1231v3 pa eno cenejšo plato (pa si tam-tam) in nerabiš nič navijat...
#brezpodpisa
luxxx7 ::
Zanima me samo nekaj banalnega glede hardwareversand.de... Uglavnem jaz si naredil svojo konfiguracijo, jim plačam, oni mi ga sestavijo brezplačno ali dobim domov vsak del računalnika(CPU,GPU,RAM,HDD...) posebej in moram jaz sestavljati?
luxxx7 ::
Pa je kaj zajebanega glede priklopa iz napajalnika na matično ali dobiš zraven tudi kakšne sheme za priklop?
Insan3Lik3 ::
na hardwareversand si lahko izbereš da ti ga oni sestavijo
tole če se ne motim: http://www.hardwareversand.de/en/Servic...
tole če se ne motim: http://www.hardwareversand.de/en/Servic...
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Insan3Lik3 ()
issak ::
Pa je kaj zajebanega glede priklopa iz napajalnika na matično ali dobiš zraven tudi kakšne sheme za priklop?
Dobiš podrobna navodila zraven matične kako računalnik sestavit. Paše vse skupaj lepo, če gre kaj na silo, je narobe. Še si že kdaj sestavljal karkoli (magari lego kocke) in če se pridno držiš navodil, ni sestavit računalnika nobena posebna umetnost. Pazi le na statiko, dobi si antistatično zapestnico oz. se razelektri pred sestavljanjem (dotakneš se nečesa ozemljenega, npr radiator, ohišje...), pa ne sestavljaj na kakšnem volnenem tepihu ravno.
Iz napajalnika do matične gresta 2 kabla, ostane ti še 20 drugih kablov in priklopov, tako da to kar si ti omenil je še najlažji del. Pogledaš malo po youtube kako sestavit računalnik, materiala je na internetu dovolj. Če pa nisi 100% siguren, pa raje reci naj ti ga že sestavijo, ker gre le za drago robo navsezadnje, nebi rad, da mene kaj kriviš, če se kaj pokvari.
hocuspocus9 ::
NI težko sestavit, antistatične zapestnice pa tudi nerabiš, dotakni se prvo kovinskega dela ohišja al pa napajalnika da te razelektri. Malo logike morš uporabit, pa če si začetnik maš poleg google pa youtube pa bo šlo :D ni vredno dat 30€ da ga sestavijo.
matic492 ::
hocuspocus9 je izjavil:
NI težko sestavit, antistatične zapestnice pa tudi nerabiš, dotakni se prvo kovinskega dela ohišja al pa napajalnika da te razelektri. Malo logike morš uporabit, pa če si začetnik maš poleg google pa youtube pa bo šlo :D ni vredno dat 30€ da ga sestavijo.
Antistatične še v življenju nisem vidu pa so nam to kazali že v srednji šoli pa še na servisu kjer sem bil je niso meli :D
Da te nebojo preveč prestrašli tudi ta statika se lahko zlo redko kaj zgodi, stvari se pač ne prijema za tiskano vezje ampak za hladilnik ali pa kje drugje.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Ma ja, vsi pametni da rabiš antistatično zapestnico, ko so jo vidli pri kakem linusu na youtubu ko sestavlja računalnik al pa kakšen drug youtuber haha :D
Tudi jaz kupujem računalnik, prelistal sem ogromno strani tukaj, upošteval nasvete, amapk za vsak slučaj bom tukaj vseeno napisal mojo konfiguracijo, tako da je kakšna pripomba dobrodošla.
Računalnik bo uporabljen za vsakodnevno uporabo: igranje iger, služba(projektiranje) ter prosti čas(filmi itd).
Naročil bom iz nemčije (hardwareversand), razen grafične* (bom kupil rabljeno pri nas, prišparam skoraj 100e).
Sistem;
Corsair Carbide Series 200R inkl. Corsair VS Serie VS550, Non-Modular, 80+
ASRock Z97 Anniversary, Sockel 1150, ATX
Intel Core i5-4690K Box, LGA1150
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
Crucial MX100 SSD 256GB (2,5", 7mm)
Seagate Barracuda 7200 2000GB, SATA 6Gb/s
Samsung SH-224DB schwarz
* Gigabyte Radeon R9 280X OC WindForce 3GB
Še opomba:
Sitem je takšen kot pač trenutno dopuščajo finance (680€ kišta novo + 160€ grafična rabljena)
Je pa mišljeno oz. pripravljeno tako, da je sistem pripravljen na kakšen upgrade v prihodnosti (predvsem grafična in rami).
LP
Torej vseskupaj boš dal 840? Za tak denar dobiš i5 z gtx 970 iz nemčije pri hardwareversand :D
infidelus ::
Takole, če bi že naročil iz tujine. Skoraj enaka konfiguracija, kot v eni prejšnji temi. Je potrebno kaj spremeniti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: infidelus ()
zgleda kul sam napajalnik bi jst drug vzel
Boljši napajalnik kakšen xfx 550w z vsaj bronz certifikatom in boljši ssd, če že more bit crucial potem mx100, al pa samsung 840 evo.
TilenTr ::
Dragi slo-tech mojstri, rabim vašo pomoč pri nakupu novega stacionarnega računala.
Računalnik rabim za napredno uporabo Photoshopa in hendlanje velikih Photoshop fajlov.
Za računalnik sem pripravljen odšteti cca. 1200 eur in gledam nekaj v tem smislu - i7, 32GB RAM, 256SSD + običen disk, napajalnik, ohišje, in neka proper grafična, glede na to, da Photoshop pri poganjanju močno izkorišča tudi grafično kartico.
KAJ in KJE naj kupim zadevo? Že leta sem "out" in nimam pojma kaj je danes pomembno gledati pri računalniku.
Kakršnakoli pomoč bi mi izjemno koristila, res :D
Najlepša hvala!
Računalnik rabim za napredno uporabo Photoshopa in hendlanje velikih Photoshop fajlov.
Za računalnik sem pripravljen odšteti cca. 1200 eur in gledam nekaj v tem smislu - i7, 32GB RAM, 256SSD + običen disk, napajalnik, ohišje, in neka proper grafična, glede na to, da Photoshop pri poganjanju močno izkorišča tudi grafično kartico.
KAJ in KJE naj kupim zadevo? Že leta sem "out" in nimam pojma kaj je danes pomembno gledati pri računalniku.
Kakršnakoli pomoč bi mi izjemno koristila, res :D
Najlepša hvala!
m0LN4r ::
Proc vzameš, kaj pride v budget. 1246v3 ali 4790K. Višja frekvenca se bo poznala pri cpu render efektih (tupatam) nekje za 10-15% napram 1231
Ram moraš sam vedet koliko ga rabiš 16 ali 32 to pa res moraš vedet koliko ponucaš.
Tactical 1600-CL8 je zelo dobra izbira za photoshop.
SSD bi blo pametno tudi o kakem 512 razmislit, če je veliko slik naenkrat za premetavat.
GRAFO ne izkoriščajo vsi efekti, opencl (pa je še malo v povoju, ampak bo s časoma bolje). Za začetek imaš lahko integrirano HD4600 in ji dodeliš 1gb vrama.
http://www.pugetsystems.com/labs/articl...
Poglej si tukaj. HD4600 je primerljiva po tem sodeč z vsemi ostalimi grafami.
- potem si sposodi od koga kako ločeno in probaj če se pri TVOJI uporabi pozna razlika.
Napajalnik bo kak 300W bronze povsem dovolj.
Ohišje bo dovolj kakršno koli, samo da spraviš not plato.
Glede cen pa nimaš druge, kot tujina. Prinas računaj na do 200EUR več.
Ram moraš sam vedet koliko ga rabiš 16 ali 32 to pa res moraš vedet koliko ponucaš.
Tactical 1600-CL8 je zelo dobra izbira za photoshop.
SSD bi blo pametno tudi o kakem 512 razmislit, če je veliko slik naenkrat za premetavat.
GRAFO ne izkoriščajo vsi efekti, opencl (pa je še malo v povoju, ampak bo s časoma bolje). Za začetek imaš lahko integrirano HD4600 in ji dodeliš 1gb vrama.
http://www.pugetsystems.com/labs/articl...
Poglej si tukaj. HD4600 je primerljiva po tem sodeč z vsemi ostalimi grafami.
- potem si sposodi od koga kako ločeno in probaj če se pri TVOJI uporabi pozna razlika.
Napajalnik bo kak 300W bronze povsem dovolj.
Ohišje bo dovolj kakršno koli, samo da spraviš not plato.
Glede cen pa nimaš druge, kot tujina. Prinas računaj na do 200EUR več.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
1. Grafo črtaj, naredi tako kot sem rekel. - Na koncu bo isto hitro kot HD4600. Pol ko abobe poštima opencl tko, kot se spodobi pa si jo dokupiš.
- namesto tega raje 512GB SSD ali večji sekundarni disk.
2. Disk wd blue.
3. Ohišje vzemi kako manjše od fractal
4. pa napajnik posebej in vzemi kak seasonic 430W
5. Plato dej H97m z štirimi režami za ram.
6. Pa dodaj hladilnik spirit 120m, če ti ni škoda 25EUR
7. Card reader ne rabiš?
*Pa ne pozabi prečekirat za nižjo ceno na idealo in geizhals. Včasih je tu enkrat tam ceneje.
Popravi pa še enkrat prilimaj sliko.
- namesto tega raje 512GB SSD ali večji sekundarni disk.
2. Disk wd blue.
3. Ohišje vzemi kako manjše od fractal
4. pa napajnik posebej in vzemi kak seasonic 430W
5. Plato dej H97m z štirimi režami za ram.
6. Pa dodaj hladilnik spirit 120m, če ti ni škoda 25EUR
7. Card reader ne rabiš?
*Pa ne pozabi prečekirat za nižjo ceno na idealo in geizhals. Včasih je tu enkrat tam ceneje.
Popravi pa še enkrat prilimaj sliko.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Grafo sem črtal
Dodal sem 512GB SSD in hladilnik EVGA
- Bo ohišje dosti veliko?
- napajalnika seasonic 430W nisem našel, bo ta ok?
- ASRock plata bo ok?
Card Readerja ne rabim. Najraje bi kupil vse na eni strani in mi je vseeno za tistih nekaj 10EUR.
Če greš preko idealo.de(ki ni trgovina ampak stran kot ceneje.si) dobiš včasih par € dol samo da preko idealo.de klikneš na hardwareversande.de
SuperVeloce ::
Grafo sem črtal
Dodal sem 512GB SSD in hladilnik EVGA
- Bo ohišje dosti veliko?
- napajalnika seasonic 430W nisem našel, bo ta ok?
- ASRock plata bo ok?
Card Readerja ne rabim. Najraje bi kupil vse na eni strani in mi je vseeno za tistih nekaj 10EUR.
Menjaj ssd. Ali 850 evo ali mx100 (bx100). Ohišje ti manjka
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Dobr si tole sestavil. Daj tukaj napajalnik dodaj: http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...
Poišči nekatere artikle tu, in potem klikni na ime trgovine pa te preusmeri z novo ceno v trgovino.
Pa preden naročiš, vzemi tukaj kupon: http://www.gutscheinpony.de/hardwarever... Je za prvi nakup.
Lahko je komot mx100, če se ti zdi evo850 predrag. Razlike v hitrosti neboš opazil.
Koliko te pride zdaj iz te trgovine?
Poišči nekatere artikle tu, in potem klikni na ime trgovine pa te preusmeri z novo ceno v trgovino.
Pa preden naročiš, vzemi tukaj kupon: http://www.gutscheinpony.de/hardwarever... Je za prvi nakup.
Lahko je komot mx100, če se ti zdi evo850 predrag. Razlike v hitrosti neboš opazil.
Koliko te pride zdaj iz te trgovine?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
@maticb492 bom na koncu poklikal preko idealo.de, pa bom videl, če je kaj ceneje.
@SuperVeloce disk sem zamenjal
Zdaj me zanima samo še ali
- bo ohišje dosti veliko?
- bo napajalnik ok
- bo ASRock plata ok?
- bo hladilnik EVGA ok?
---------------------------
EDIT: že klikam :D
Res nimam pojma o teh stvareh in sem že zdaj presrečen za vso pomoč!
Res ste carji
@SuperVeloce disk sem zamenjal
Zdaj me zanima samo še ali
- bo ohišje dosti veliko?
- bo napajalnik ok
- bo ASRock plata ok?
- bo hladilnik EVGA ok?
---------------------------
EDIT: že klikam :D
Res nimam pojma o teh stvareh in sem že zdaj presrečen za vso pomoč!
Res ste carji
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TilenTr ()
hladilnik je thermalright. in ja, je super. Napajalnik OK (razen če nameravaš v prihodnosti kakšno relativno požrešno grafiko dodati), plata ok, za ohišje pa še nisi povedal, kaj bo (na spisku ga nimaš)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Dajte mu neko cheap matx ohišje pa matx plato. TO je to. En 120mm ventič zadaj in fertik.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
plata je že matx
damjan91 ::
Pozdravljeni,
kupujem računalnik. Uporabljam ga za igranje novih iger, photoshop, brskanje po netu...
Moja sestava na hardwareverstand prek idealo.de je sledeča:
Prosim če zadevo pokomentirate kaj bi spremenili? Predvsem me zanimajo mnenja glede RAM-a, i5 procesor 4460 ima vrhunsko zmogljivost in tako da mislim da je top choice, prosil bi za nasvet tudi glede napajalnika XFX 550, verjetno top?
Monitor imam 24 inčen zato me zanima kako to vpliva na grafično kartico in koliko zmogljivo rabim glede na zaslon in na igranje iger na high? (GTA 5, NBA, FIFA...)
Zanima me kako je z plačilom na firmo preko hardwareverstand in kako je z garancijo?
Hvala!
kupujem računalnik. Uporabljam ga za igranje novih iger, photoshop, brskanje po netu...
Prosim če zadevo pokomentirate kaj bi spremenili? Predvsem me zanimajo mnenja glede RAM-a, i5 procesor 4460 ima vrhunsko zmogljivost in tako da mislim da je top choice, prosil bi za nasvet tudi glede napajalnika XFX 550, verjetno top?
Monitor imam 24 inčen zato me zanima kako to vpliva na grafično kartico in koliko zmogljivo rabim glede na zaslon in na igranje iger na high? (GTA 5, NBA, FIFA...)
Zanima me kako je z plačilom na firmo preko hardwareverstand in kako je z garancijo?
Hvala!
Tistega napajalnika ni na zalogi, zato sem pustil EVGA. Pravtako sem dodal neko cheap ohišje. Prek idealo.de sem skoraj vsako stvar dobil cca. 5eur ceneje, d'best!
Takole izgleda končna sestava:
Takole izgleda končna sestava:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TilenTr ()
@Jakc
Napajalnik in ohišje nebo dobro, ti piše da je za SFX napajalnike.
Malo pobrskaj ohišja in vzemi eno navadno z 120mm ventom zadaj, lepo ena po ena, ne prehitevaj.
Napajalnik je ti splača seasonica vzet, je zelo kvaliteten in ima 5 let garancije.
Glede zaloge se ne sekiraj, splača se počakat in dokler boš naročil se bo še 10x spremenilo vseskupaj, tu se gre o 100x večji količini naročil, kot pri kakem mimovrste.
Napajalnik in ohišje nebo dobro, ti piše da je za SFX napajalnike.
Malo pobrskaj ohišja in vzemi eno navadno z 120mm ventom zadaj, lepo ena po ena, ne prehitevaj.
Napajalnik je ti splača seasonica vzet, je zelo kvaliteten in ima 5 let garancije.
Glede zaloge se ne sekiraj, splača se počakat in dokler boš naročil se bo še 10x spremenilo vseskupaj, tu se gre o 100x večji količini naročil, kot pri kakem mimovrste.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Maš vse informacije premlete v namenski temi.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ramiz?! ::
Se splača v letu 2015 kupiti rabljen pc z i5 3570k, ali je že prestaro? Nadrgadil bi svoj sedanji pc, ki ima Q6600 in 4gb rama... Igram samo CS:GO, drugih iger ne.
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Odvisno od cene (in ni daleč za 4670k). Sicer pa za CS:GO ne rabiš ravno hude mašine.
ramiz?! ::
SuperVeloce je izjavil:
Odvisno od cene (in ni daleč za 4670k). Sicer pa za CS:GO ne rabiš ravno hude mašine.
Zanima me zato, ker sem bral da se ta procesor rad pregreva že ob minimalnem navitju...
Never regret anything, there's always a reason things happen.
eh. Se da čisto ok naviti s hladilnikom za 25-30eur, če ne pretiravaš z voltažo. Temperature pač nebi bile 60°c pri navijanju, ampak nič zato.
hojnikb ::
zakaj bi sploh navijat ?
stvar je prek glave že na stock.
Hell, jst mam svojga na turbo off in undervolt.
stvar je prek glave že na stock.
Hell, jst mam svojga na turbo off in undervolt.
#brezpodpisa
ja, še posebej za CS:GO
SuperVeloce je izjavil:
ja, še posebej za CS:GO
This ^. Jaz sem mel probleme z CS:GO (freezi crashi itd. -> na koncu sem ugotovil da je bil en workshop item) pa eno izmed stvari kar je pisalo je da izklopiš multicore rendering, pa kot vidiš v podpisu imam FX-8320@4.5GHz in z multicore off v CS:GO sem dobival čez 120FPSov pa je ta procesor slabši od 3570k(na enem jedru). Z multicore on pa itak dobivam 200-250+ tak da če dobiš enojedrnega celerona bo dovolj za CS:GO ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Ja, ampak če nimaš 300fps nemorš premagat kitajca z 30fps.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
damjan91 ::
Pozdravljeni,
Hvala!
Vsekakor je smiselno, da prišparaš na osnovni plošči, nekih 50eur. Razen če ima ta plata nekaj kar cenejše nimajo? Recimo h97 pro4 (ali h97m pro4) je več kot dovolj. Razliko lahko daš tudi v grafiko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
cesnja ::
Kaksne komponente se mi splaca vgraditi v pisarniski racunalnik z budgetom do 250 EUR?
Graficne kartice verjetno ne rabim, ker bo integrirana dovolj dobra. Monitor in ostalo periferijo ze imam. Zazeljeno je, da maticna podpira wake-on-lan. Hardwera nisem kupoval ze dolgo casa, tako da sploh ne vem, kje bi gledal. Poleg tega opazam, da se med cenejsimi komponentami skrivajo precej stare zadeve, ki v primerjavi z novejsimi stanejo enako, ampak pa porabijo vec energije. Vsak predlog je dobrodosel :)
Graficne kartice verjetno ne rabim, ker bo integrirana dovolj dobra. Monitor in ostalo periferijo ze imam. Zazeljeno je, da maticna podpira wake-on-lan. Hardwera nisem kupoval ze dolgo casa, tako da sploh ne vem, kje bi gledal. Poleg tega opazam, da se med cenejsimi komponentami skrivajo precej stare zadeve, ki v primerjavi z novejsimi stanejo enako, ampak pa porabijo vec energije. Vsak predlog je dobrodosel :)
za 250 ga ne bos dobil, vsaj novega ne