Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
b16 ::
Kupujem nou namizni pc
Zanima me kdaj pridejo nove komponente?(če se splač počakat)
Zanimam se za nakup sledecih komponent:
Maticna: Mini ITX ( )
Monitor: 27 4K ( )
Ram: 8GB DDR4
Disk ssd: 512GB
Procesor: se še neve ( )
Graficna: se še neve ( )
Napajalnik: se še neve ( )
Ohisje: corsair 250D
Zanima me kdaj pridejo nove komponente?(če se splač počakat)
Zanimam se za nakup sledecih komponent:
Maticna: Mini ITX ( )
Monitor: 27 4K ( )
Ram: 8GB DDR4
Disk ssd: 512GB
Procesor: se še neve ( )
Graficna: se še neve ( )
Napajalnik: se še neve ( )
Ohisje: corsair 250D
hojnikb ::
kak posebn razlog za mITX build ?
kr stem si dost omejiš izbiro..
Namen uporabe ?
kr stem si dost omejiš izbiro..
Namen uporabe ?
#brezpodpisa
igrat verjetno ne misliš na 4k... ker sicer lahko pozabiš na itx..
Zakaj pa? niso še tako zmogljivi ma niti švoh niso
ja za crappy igrce kot so LoL je itk dost. Ampak za kake konkretne špile bo pa treba nižat resolucije ali detajle.
bolj kot v 4K, raje investiraj v kak kvaliteten 1440p display.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: b16 ()
ja za crappy igrce kot so LoL je itk dost. Ampak za kake konkretne špile bo pa treba nižat resolucije ali detajle.
No pa pilepi kak predlog da vidimo :)
maš namensko temo samo za 27" monitorje
27inch monitor
za kišto samo (kar je namen te teme) se bo pa treba najprej zjasnet okol budgeta.
27inch monitor
za kišto samo (kar je namen te teme) se bo pa treba najprej zjasnet okol budgeta.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
SuperVeloce ::
Nekaj kratkih designov na gtx970 že obstaja, ampak to ni za 4K. Za igranje zahtevnejših iger na nižjih resolucijah se da (na mitx), za 4k pa res težko, single gpu enostavno ne dohaja (razen če boš špilal na medium-low).
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Lonsarg ::
OMG kaj nimate pošlihtan v glavi, kje pa je omenil, da hoče SLI/Crossfire gaming sistem?!? 99.9% ljudi ga ne, in za teh 99.9% ljudi je ITX tistih par 10EUR dražji, ter pri grafiki moraš pazit kolko dolgo kupiš, če imaš manjše ITX ohišje(obstajajo tudi taka, ki sprejmejo grafike največjih dolžin) to je pa tudi vse.
Njegovo izbrano ohišje podpira do 29cm dolgo grafično, kar so skoraj da vse. GTX 970 ZOTAC recimo gre celo v ITX ohišja z podporo 26cm dolžine.
In ja bo treba budget pvoedat, da vemo kaj dati notri, če je neskončen potem celo GTX 980 gre notri.
Njegovo izbrano ohišje podpira do 29cm dolgo grafično, kar so skoraj da vse. GTX 970 ZOTAC recimo gre celo v ITX ohišja z podporo 26cm dolžine.
In ja bo treba budget pvoedat, da vemo kaj dati notri, če je neskončen potem celo GTX 980 gre notri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Budget max okoli 1500EUR za komponente brez ohisja in monitorja.. Finance niso problem važno je da dobim kar hočem sej zato pa služimo dnar. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: b16 ()
No pri tako visokem budgetu pa nažalost res spadaš v tistih 0.1%, ki rabijo dve grafični kartici, in torej ITX odpade, oziroma tudi če obstaja tak za dve grafični ne bo nič manjši od ATX. Skratka tko kot so drugi rekli, sem prej spregledal, da iščeš 4K monitor... 4K za gaming je bedarija.
Predlagam alternativo, če bi jaz bil na tvojem mestu, bi spustil budget za kišto na okoli 1200EUR, da dobiš en maksimiliran mITX build z GTX 980, preostanek denarja pa bi dal v še bolj zakon monitor, ampak ne tak, ki pretirava z resolucijo pri 4K, ampak tak, ki je dejansko velik in izkoristi resolucijo. Kupil bi 34" 21:9 ultra widescreen monitor, ultrwawide je naslednji korak v gaming svetu in NE 4K:
http://www.hardwareversand.de/86+cm+%28...
Monitor ima zadosti hudo resolucijo IMO, še vedno pa je 40%(skoraj pol!) manjša od 4K resolucije, kar pomeni da jo ena 980 hendla brez problema za kar nekaj časa.
Predlagam alternativo, če bi jaz bil na tvojem mestu, bi spustil budget za kišto na okoli 1200EUR, da dobiš en maksimiliran mITX build z GTX 980, preostanek denarja pa bi dal v še bolj zakon monitor, ampak ne tak, ki pretirava z resolucijo pri 4K, ampak tak, ki je dejansko velik in izkoristi resolucijo. Kupil bi 34" 21:9 ultra widescreen monitor, ultrwawide je naslednji korak v gaming svetu in NE 4K:
http://www.hardwareversand.de/86+cm+%28...
Monitor ima zadosti hudo resolucijo IMO, še vedno pa je 40%(skoraj pol!) manjša od 4K resolucije, kar pomeni da jo ena 980 hendla brez problema za kar nekaj časa.
Zgodovina sprememb…
>Kupil bi 34" 21:9 ultra widescreen monitor, ultrwawide je naslednji korak v gaming svetu in NE 4K:
to so kvečjemu tvoje mokre sanje :)
to so kvečjemu tvoje mokre sanje :)
#brezpodpisa
Niso sanje, jaz sem 34" ultrawide že naročil, pride v sredo ;) Prodal sem pa 27" 3D, ker sem se odločil da je ultrawide boljše od 3D, ki je sicer tudi zakon, samo je premalo iger podprtih. Medtem ko na 21:9 že brez hackov dela več kot 3/4 iger, z hacki pa skoraj vse.
Sam jest nisem tako bogat kot on in sem se zadovoljil z 1080p verzijo, ki je skoraj pol cenejša od predlagane 1440p verzije, pa še pri grafiki sem lahko prišparal.
Sam jest nisem tako bogat kot on in sem se zadovoljil z 1080p verzijo, ki je skoraj pol cenejša od predlagane 1440p verzije, pa še pri grafiki sem lahko prišparal.
Zgodovina sprememb…
če boš to mel ti, še ne pomen, da bo kdaj to standard v gamingu, kot je danes 16:9 1080p...
#brezpodpisa
Prejšnje komponente sem kupil 2009 lani decembra sem pc prodal in od tax si nisem nič kupiu razen ipad.;) Do zdej mi je zadostovalo. Nekoč sem sledil tehnologiji zdej se mi ne da več. ;) Kupiu sem 4k lg tv 65 zato sem hoteu tudi monitor menjat za min 24 oz najraje 27 v 4k. Tako da ko se mi ne da bit za mizo grem na posteljo in igram oz gledam filme ;) Pc pa hočem čim manjši in best buy ker itak menjam po štirih letih. Vsaka stvar ma svoj čas
Pri PC gamingu še nikoli ni bilo enega samega standarda za resolucije in 21:9 gamiming že deluje, tistih par % iger, ki to ne podpira niti z widescreenfixerji pač igraš z bezlom(simuliraš 16:9 27" ekran na 34" ekranu).
Enostavno je škoda 2000EUR vreči v en navaden build, če si lahko privoščiš zgoraj opisan scenarij gaming nirvane(GTX 980 + LG 34UM95).
P.S.: Če boš tudi filme gledal je 34" 21:9 še toliko boljša izbira, ker dobiš zaradi cinema formata(filmi so 21:9 ali blizu tam), efektivno velikost primerljivo z 47" palčnimi 16:9 TVji.
Enostavno je škoda 2000EUR vreči v en navaden build, če si lahko privoščiš zgoraj opisan scenarij gaming nirvane(GTX 980 + LG 34UM95).
P.S.: Če boš tudi filme gledal je 34" 21:9 še toliko boljša izbira, ker dobiš zaradi cinema formata(filmi so 21:9 ali blizu tam), efektivno velikost primerljivo z 47" palčnimi 16:9 TVji.
Zgodovina sprememb…
Gates ::
Kupujem nov gaming računalnik. Zanima me, kako se ob obnesel procesor Core i5 4670 3.4 GHz in graf. kartica Sapphire Dual-X R9 270X 2GB?
gddr85 ::
če keš ni problem in lahko mal budget za kišto zmanjšaš vzameš lahko tud tele sanje http://www.hardwareversand.de/86+cm+%28...
@Gates odvisno kateri špili na katerem monitorju
@Gates odvisno kateri špili na katerem monitorju
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
DarwiN ::
če keš ni problem in lahko mal budget za kišto zmanjšaš vzameš lahko tud tele sanje http://www.hardwareversand.de/86+cm+%28...
Definitivno ne tega cenovno napihnjenega Samsunga.... Vzame se Dell U3415W. Praktično enak monitor za skoraj pol cene.. In ravno tako ukrivljen, kar je bistvenega pomeni pri teh 21:9 monitorjih. LG 34UM95-P namreč ni ukrivljen, zato tudi ni dobra izbira.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Predvsem novi. Assassin's Creed Unity, The Witcher 3, Batman Arkham Knight. Monitor pa 1080p 21.5 oz 23 inčni. Kako se bodo obnesli ti naslovi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gates ()
damirez ::
Jest si bom tudi omislil kišto. Se mi pa ne mudi. Za denar nimam pojma kolko bi dal. Nek tak price performance, pa obvezno moram saj malo navit zarad filinga.
Skratka low/medium/high/ultra@1080p@60fps bi mel rad na težkokategornih špilah ala Crysis 3, Farcry 4, witcher 3...
Skratka low/medium/high/ultra@1080p@60fps bi mel rad na težkokategornih špilah ala Crysis 3, Farcry 4, witcher 3...
Pozdrav še enkrat. Sestavil sem gaming računalnik. Komponente:
ASRock H81M-HDS, DDR3, SATA3, HDMI, USB3, LGA1150 mATX
Intel Core i5 4690 BOX procesor, Haswell
CRUCIAL Ballistix Sport 8GB (2x 4GB) DDR3 1600 PC3-12800 CL9
Grafična kartica SAPPHIRE Dual-X R9 270X 2GB GDDR5 Boost OC Lite
Trdi disk Toshiba 1TB SATA3 8,89 cm 7200rpm 32MB DT01ACA100
SSD 120GB 2.5'' SATA3 V-NAND TLC 7mm, Samsung 850 EVO
Liteon IHAS124-14 24x DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn, oem
Gigabyte Odin Pro 550W napajalnik
Kako se bo obnesel? (AC Unity, Shadow of Mordor...)
ASRock H81M-HDS, DDR3, SATA3, HDMI, USB3, LGA1150 mATX
Intel Core i5 4690 BOX procesor, Haswell
CRUCIAL Ballistix Sport 8GB (2x 4GB) DDR3 1600 PC3-12800 CL9
Grafična kartica SAPPHIRE Dual-X R9 270X 2GB GDDR5 Boost OC Lite
Trdi disk Toshiba 1TB SATA3 8,89 cm 7200rpm 32MB DT01ACA100
SSD 120GB 2.5'' SATA3 V-NAND TLC 7mm, Samsung 850 EVO
Liteon IHAS124-14 24x DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn, oem
Gigabyte Odin Pro 550W napajalnik
Kako se bo obnesel? (AC Unity, Shadow of Mordor...)
sj si dobil čisto spodoben build že prej in potem spet sestaviš kr neki..
https://slo-tech.com/forum/t200222/p469...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
1BSN ::
Pozdravljeni,
prosil bi vas za malo pomoči, in sicer se odločam za nakup naslednjih komponent:
PROCESOR: Intel Core i5-4460 Box
GRAFIČNA GTX 970. Na tem mestu sem gledal več proizvajalcev, razliko pa sem opazil v ceni in hitrosti "chiptakta".
Odločam se med: KFA? GALAX Geforce GTX 970 EXOC Black Edition 4096MB GDDR5
Palit XpertVision Geforce GTX 970 JetStream 4096MB GDDR5
EVGA Geforce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4096MB GDDR5
Kakšno je vaše mnenje? Katero izbrati ali mogoče katerega drugega proizvajalca?
MATIČNA: ASRock H97 Anniversary (Tu me zanima če lahko še kaj prišparam in vzamem, katero cenejšo?).
Imam pa še eno vprašanje, in sicer trenutno si lastim LC Power Napajalnik Silent LC5550 V2.2 550 W, kupljen pred približni 4 meseci. Kupil sem ga zato, ker sem imel takrat namen kupiti konzolo in se nisem obremenjeval z računalnikom. Sedaj pa sem si premislil, in bom namesto PS4 raje nadgradil PC. Vem, da je bilo že veliko povedanega in, da je LC slab, pa me vseeno zanima, če ni nujno zlo, da napajalnika zaenkrat še ne menjam? Ali bi bilo bolje, da kupim novega?
Namen je predvsem igranje iger na max nastavitvah na resoluciji 1080p in čez kakšno leto na 1440p.
Hvala
prosil bi vas za malo pomoči, in sicer se odločam za nakup naslednjih komponent:
PROCESOR: Intel Core i5-4460 Box
GRAFIČNA GTX 970. Na tem mestu sem gledal več proizvajalcev, razliko pa sem opazil v ceni in hitrosti "chiptakta".
MATIČNA: ASRock H97 Anniversary (Tu me zanima če lahko še kaj prišparam in vzamem, katero cenejšo?).
Imam pa še eno vprašanje, in sicer trenutno si lastim LC Power Napajalnik Silent LC5550 V2.2 550 W, kupljen pred približni 4 meseci. Kupil sem ga zato, ker sem imel takrat namen kupiti konzolo in se nisem obremenjeval z računalnikom. Sedaj pa sem si premislil, in bom namesto PS4 raje nadgradil PC. Vem, da je bilo že veliko povedanega in, da je LC slab, pa me vseeno zanima, če ni nujno zlo, da napajalnika zaenkrat še ne menjam? Ali bi bilo bolje, da kupim novega?
Namen je predvsem igranje iger na max nastavitvah na resoluciji 1080p in čez kakšno leto na 1440p.
Hvala
Če max.combined 400w za 12V dejansko drži, potem boš še prišel čez s tem napajalnikom. Ni idealno, ampak delati bi moralo
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
GTX 970 porabi dovolj malo, da razen kakih res ekstremno švohnih LC 420W praktično ni napajalnika, da jo ne bi poganjal ;)
gtx 970 ima v resnici precej večjo porabo kot to diktira TDP...
Stvar kamot preseže 200W pri kaki nereferečni različici..
mal za občutek
Stvar kamot preseže 200W pri kaki nereferečni različici..
mal za občutek
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Seveda nima veze, ravno to hojnikb trdi...
No, veze nima, ampak je lahko pokazatelj okvirne porabe.
V vsakem primeru, 970gtx sploh ni tako varčna kartica, kot bi si mislu. Vsaj nereferečne...
V vsakem primeru, 970gtx sploh ni tako varčna kartica, kot bi si mislu. Vsaj nereferečne...
#brezpodpisa
Denc ::
Pozdravljeni
imam 3 lete star comp na katerem se je pokvarila graficna, sedaj pa me zanima s katero grafično bi jo bilo smisleno zamenjati, ne da bi preplačal grafično glede na ostale komponente.
maticna: Asus M5A99X EVO
trutna grafična: Gigabyte GeForce GTX 550 (GV-N550OC-1GI)
procesor: AMD Phenom II X4 955
napajalnik: corsair builder series cx 500W v2
Hvala
imam 3 lete star comp na katerem se je pokvarila graficna, sedaj pa me zanima s katero grafično bi jo bilo smisleno zamenjati, ne da bi preplačal grafično glede na ostale komponente.
maticna: Asus M5A99X EVO
trutna grafična: Gigabyte GeForce GTX 550 (GV-N550OC-1GI)
procesor: AMD Phenom II X4 955
napajalnik: corsair builder series cx 500W v2
Hvala
hocuspocus9 ::
Zdravo,
rabim eno grafično tam do 300€ novo ali rabljeno vseeno, Kaj bi bil best buy? se da dobit kakšna 970 rabljena za tak denar al pa 290x?
rabim eno grafično tam do 300€ novo ali rabljeno vseeno, Kaj bi bil best buy? se da dobit kakšna 970 rabljena za tak denar al pa 290x?
luxxx7 ::
Pozdravljeni, kupujem osebni računalnik za nekakšno ''normalno'' uporabo, pod to spada: igranje Far Cry 4, Call of Duty Ghost,BlackOps, itd... Od računalnika zahtevam, da bi poganjal takšne igre na HIGH nastavitvah, kakšne še bolj grafično dodelane pa tudi sprejemljivo na MEDIUM+ . Od ostale uporabe, pa nobenih zahtevnih programov. Uglavnem kupiti hočem računalnik za naslednjih cca.5 let. Cenovni okvir, ki sem si ga določil je do 750EUR, lahko tudi kakšen EUR več ali manj
Nekako takole sem jaz sestavil računalnik po svoje, prosil bi vas za pomoč pri sestavi. Računalnik lahko kupim doma ali v tujini.
Cena te sestave je: 730EUR
Nekako takole sem jaz sestavil računalnik po svoje, prosil bi vas za pomoč pri sestavi. Računalnik lahko kupim doma ali v tujini.
Cena te sestave je: 730EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenil: luxxx7 ()
Havala za vaš odgovor glede napajalnika.
Če prav razumem ne bi smelo biti nič narobe če bi recimo polovico leta, gtx 970, napajal moj LC 5550?
Kaj pa pravite glede same grafične: GRAFIČNA GTX 970.
TER
Hvala.
Če prav razumem ne bi smelo biti nič narobe če bi recimo polovico leta, gtx 970, napajal moj LC 5550?
Kaj pa pravite glede same grafične: GRAFIČNA GTX 970.
TER
Hvala.
dj_uro ::
pri matični poglej, da ima vse priklope ipd., katere potrebuješ... se pravi chipset h97, nato pa; m.2 ja/ne, sata express ja/ne, wifi ja/ne ipd... in vzameš najcenejšo glede na ponujene bombončke
vw-klub.si
infidelus ::
Spoštovani, kupujem nov računalnik za igre in avdio-video produkcijo. Tole sem sestavil: http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...
Kako bodo komponente delovale med sabo oz. kakšen bo fps pri novejših igrah? Hvala.
Kako bodo komponente delovale med sabo oz. kakšen bo fps pri novejših igrah? Hvala.
Če ti video produkcija koristi tudi gpu, potem vzami eno sestavo z malo bolšim gpujem (tale 760gtx je nesmisel, ker je zastarela roba). Če ne podpira cude/opencl, potem raje skoncentriraj svoj budget v neko 2011-3 setavo.
Če bo pa bolj gamerski računalnik, potem pa vzami sestavo zgoraj z 970gtx+ i5
Če bo pa bolj gamerski računalnik, potem pa vzami sestavo zgoraj z 970gtx+ i5
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
infidelus ::
Sem spremenil konfiguracijo. Procesor je še vedno i5 4690, grafična pa je GeForce GTX 960 "SC".
tole vzami, muchos bolše od tvojga setupa
#brezpodpisa
Insan3Lik3 ::
Katera trgovina je to? Problem je, da naročam pri slovenskih trgovinah.
hardwareversand.de
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
Hvala za vaše odgovore.
Kaj pa glede grafične:
1.KFA? GALAX Geforce GTX 970 EXOC Black Edition 4096MB GDDR5
2.Palit XpertVision Geforce GTX 970 JetStream 4096MB GDDR5
3.EVGA Geforce GTX 970 Superclocked ACX 2.0 4096MB GDDR5