Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
nerd666 ::
Pozdravljeni!
Sem prvič na forumu in se zanimam za nakup računalnika (nekje okoli 1000€ + monitor), in me zanima če je tale konfiguracija OK (sicer je malo čez budget ampak morda bi še šlo, raje vidim kaj cenejšega):
http://www.anni.si/trgovina/racunalniki...
Ali je bolje če sam sestavim komponente, ali bi bilo kaj takega kar v redu?
Hvala za odgovore!
Sem prvič na forumu in se zanimam za nakup računalnika (nekje okoli 1000€ + monitor), in me zanima če je tale konfiguracija OK (sicer je malo čez budget ampak morda bi še šlo, raje vidim kaj cenejšega):
http://www.anni.si/trgovina/racunalniki...
Ali je bolje če sam sestavim komponente, ali bi bilo kaj takega kar v redu?
Hvala za odgovore!
nofaith ::
http://prntscr.com/5wj9wv as good as it can get za gaming za 1k iz hardwareversand.de
(da se znižat ceno iz idealo.de po že znani metodi)
(da se znižat ceno iz idealo.de po že znani metodi)
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.
GTX970 ::
nerd666
Taki sestavljeni kompleti so v 99% fail, tvoj to lepo dokazuje.
i7 in lc power LC600H psu, ssd manjka.
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Sprehodi se po temi in najdi sestavljeni kompleti od hojnika ali molnarja.
Taki sestavljeni kompleti so v 99% fail, tvoj to lepo dokazuje.
i7 in lc power LC600H psu, ssd manjka.
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Sprehodi se po temi in najdi sestavljeni kompleti od hojnika ali molnarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
coobain ::
Pozdravljeni,
odločujem se za nakup gaming računalnika oz. njegovih komponent. Omejen sem nekje na 750EUR. Na njem bi rad igral igre kot so Total war, War game, Hearts of Iron 4 mogoče kakšno strelsko BF4... Uporabljal bi ga tudi za kakšno 3D risanje, rendering ipd.
Po krajšem razmisleku sem prišel do teh komponent njihova vrednost je nekje 725EUR. HDD bi se dokupil kasneje.
Zanimajo me vaše mnenja ali predlogi.
LP
odločujem se za nakup gaming računalnika oz. njegovih komponent. Omejen sem nekje na 750EUR. Na njem bi rad igral igre kot so Total war, War game, Hearts of Iron 4 mogoče kakšno strelsko BF4... Uporabljal bi ga tudi za kakšno 3D risanje, rendering ipd.
Po krajšem razmisleku sem prišel do teh komponent njihova vrednost je nekje 725EUR. HDD bi se dokupil kasneje.
Zanimajo me vaše mnenja ali predlogi.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: coobain ()
hojnikb ::
švoh tole..
namesto amd dodaj i5 4460/4570 proc in h97 plato (boš vsaj mel moderno platformo), ssd menjaj z mx100, napajalnik naj bo xfx 550W (seasonic kvaliteta, maš tut modularnega), grafo pa rabljeno z bolhe...
namesto amd dodaj i5 4460/4570 proc in h97 plato (boš vsaj mel moderno platformo), ssd menjaj z mx100, napajalnik naj bo xfx 550W (seasonic kvaliteta, maš tut modularnega), grafo pa rabljeno z bolhe...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
DarwiN ::
Če vzameš 4460, H81 plato za 40€ in ohišje enega Zalmana za 30€, potem ti ostane 300€ za grafično in si lahko privoščiš GTX 970.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Z Asusom ne moreš zgrešit... Zraven vzameš eno 8Gb palčko rama in čez 2-3 leta po potrebi nadgradiš na 16Gb.
Be-quiet 500W napajalnik, Galax 970GTX in eden I5 cpu = flawless victory. :P
sicer je kul, ampak če maš viška keša se splača vržit v kako z h97 čipsetom. Čeprav bo tut ta delala čist ok--
#brezpodpisa
vilonja ::
@hojnikb, kaj bo pa drugače z h97 plato
So to priključki ali kaj drugega. Za zaslon imaš itak grafično. Verjetno enako dobro deluje, torej ne bo prej crknila ali kaj podobnega, ali se motim?
Itak vzameš eno 8gb paličico, tako da tam ne bi smel bit problem.
Prisparas pa 40 eur.
So to priključki ali kaj drugega. Za zaslon imaš itak grafično. Verjetno enako dobro deluje, torej ne bo prej crknila ali kaj podobnega, ali se motim?
Itak vzameš eno 8gb paličico, tako da tam ne bi smel bit problem.
Prisparas pa 40 eur.
@hojnikb, kaj bo pa drugače z h97 plato
profitiraš ram slote (do 32GB), več usb3 prikjučkov, več pci-e konfiguracij... Pa nekatere od teh najcenejših plat nimajo ravno najbolših vrmjov, tako da če obremeniš proc do max, se lahko začen throttalt zarad tega (nekje je bil primer z eno GB plato..)...
Evo še zadnja kombinacija grafična in matična spremenjena in HDD dodan.
evo kr kul build za 1080p. Lahko bi sicer prihranu in kupo rabljeno 280x, ampak če hočeš vse novo in bit v budgetu, je to to..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Throttling my ass. Grafična kartica je daaaaleč najpomemnejša komponenta za vsakogar, ki razmišlja v smeri gaminga, in gtx 970 je ~50% boljša od 280x.. tko da.. je*eš matično ploščo, ram slote, usb priključke in vse skupaj.
Throttling my ass. Grafična kartica je daaaaleč najpomemnejša komponenta za vsakogar, ki razmišlja v smeri gaminga, in gtx 970 je ~50% boljša od 280x.. tko da.. je*eš matično ploščo, ram slote, usb priključke in vse skupaj.
Throttle your ass you say ?
http://uk.hardware.info/reviews/5835/3/...
In ja, nihče ne zanika, da je grafika najpomembnejša. Ampak treba je gledat tudi budget contrainte..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
SuperVeloce ::
Tole ni toliko throttling, kot to, da rev2.0 nima serijsko vključenega enhanced turbo (kar je po intelu overclock). Torej na rev1.0 jim tale procesor teče na vseh 4 jedrih s 3.9ghz. Ko pri rev2.0 tole vključijo, so razlike minimalne. Sicer throttla, ampak to ni dizajn, ki je mišljen s strani intela.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
tudi na intel spec turbutu začne stvar throttlat...
Pač, šparajo na polno. Pa GB ni edini, ko to dela..
The significantly higher temperature of the components in the CPU power supply and the unbalanced load over the mosfets in the Rev 2.0 board make it likely that the new revision won't last as long as the Rev 1.0
What we can demonstrate beyond any doubt is that the CPU power supply of the Rev 2.0 board is not up to the task, even for normal consumer workloads. The video encoding test shows that thanks to the lower amount of mosfets temperatures rise much more quickly, leading to CPU throttling and lowered performance. Rev 1.0 does not show that behaviour at all.
Pač, šparajo na polno. Pa GB ni edini, ko to dela..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
ja imaš prav, pod x264 encodingom je throttling ruknilo. Jebiga, očitno računajo na večino nevednežev, ki kupijo takšno plato za i3 ali i5 in igrajo igrice... Imajo pa načeloma vse asrock plate enhanced turbo, zgleda ga uporabit ravno ne zmorejo.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zato se pa na plate z 3 fazami rukne kvečjemu kak pentium/i3, za kej več se pa gleda z 4 in več. Oz., če že gledaš na plate z 3 fazami, se vsaj pogleda kako moćne so..
#brezpodpisa
Ja, problem je tudi število, kot tudi rating posameznega mosfeta. Med 52A in 69A je ogromna razlika. Če bi imela rev2.0 slednje, bi bil verjetno rezultat drugačen.
edit, še huje je zgleda v primeru ene moje asrockove plate:
Na reviewih ponavadi izleda takole
Na njihovi uradni strani je celo rev1.03, kateri manjka en mosfet na fazo. Lahko da so pri platah z 2 mosfetoma slednji za višje amperaže, ampak se ne da iz slik prebrat model. Vsekakor bom počekiral doma, pod katero spada moja.
edit, še huje je zgleda v primeru ene moje asrockove plate:
Na reviewih ponavadi izleda takole
Na njihovi uradni strani je celo rev1.03, kateri manjka en mosfet na fazo. Lahko da so pri platah z 2 mosfetoma slednji za višje amperaže, ampak se ne da iz slik prebrat model. Vsekakor bom počekiral doma, pod katero spada moja.
Zgodovina sprememb…
denisbegood ::
Pozdravljeni
Imam računalnik z naslednjimi komponentami:
MB Gigabyte ga g41mt-s2pt
Procesor Q6600
RAm 4GB
3xHDD
NVidia Geforce 7600 gs
Napajalnik no name
Ker je nastal problem z igranjem novih igric (COD, FC4, FIFA 2015) na resoluciji 1920x1200m bi ga malo obnovil.
Dal bi noter boljšo grafično, mogoče SSD in po potrebi drug napajalnik skupaj nekje do 350€.
Prosim za nasvet.
Hvala in LP
Imam računalnik z naslednjimi komponentami:
MB Gigabyte ga g41mt-s2pt
Procesor Q6600
RAm 4GB
3xHDD
NVidia Geforce 7600 gs
Napajalnik no name
Ker je nastal problem z igranjem novih igric (COD, FC4, FIFA 2015) na resoluciji 1920x1200m bi ga malo obnovil.
Dal bi noter boljšo grafično, mogoče SSD in po potrebi drug napajalnik skupaj nekje do 350€.
Prosim za nasvet.
Hvala in LP
rabljeno radeon iz bolhe v stilu hd7870,7950 (270, 270x, 280), crucialov 256gb (ali kar pač rabiš), en ok napajalnik recimo xfx 550w. Tole bi znalo biti pod 300. Fino bi bilo tudi, če bi tvoja plata zmogla 333mhz fsb (3ghz frekvenca). Meni je pa procesor deloval na tej frekvenci s stock napetostmi (1,25V za 3ghz in spustil clocke ob neobremenjenosti na 2ghz pri 1,1V) več let, tudi pod rendering-om.
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Brat ima ta procesor in 6850 pa dela FC4 na low(low na FC 4 je dejansko zahtevna zadeva z kar dobro grafiko. Sam on ima 1680x1024 resolucijo. Lej ce navijes proc pa kupis kako grafiko za 100€ kot so zgoraj omenjene bos se malo podaljsal zivljenje, kakih hudih grafik pa ni za dajat na ta CPU. SSD je fajn, ker ga komot lasneje v novem racunalniku uporabis. Zdaj ce bos cez kako leto menjal se CPU plato in RAM potem se ti mogoce splaca tudi kako bolj ornh grafo. Ce pa ne bos pa prisparaj da bo cimprej komplet nov(razen diskov, ki jih bos ze imel) prisel na vrsto.
mizar-alcor ::
Kaj pravite na to sestavo?
Sicer nisem gamer, tako da mi je vseeno, če najnovejše igre ne laufajo v najvišji ločjivosti pri polnih detajlih, kdaj pa vseeno zaženem kakšen špil - tako da bi bilo fajn, da bi bil nov sistem sposoben poganjanja iger vsaj par let (četudi pri zmanjšanih nastavitvah). Poleg tega bi računalnik uporabljal za Autocad in podobno in bi že zato rad imel samostojno grafično. Se vam zdi GTX 750 Ti dobra izbira?
Za matično je sicer edina zahteva, da ima surround izhode, ker bi rad uporabil stare Creative zvočnike.
Sicer nisem gamer, tako da mi je vseeno, če najnovejše igre ne laufajo v najvišji ločjivosti pri polnih detajlih, kdaj pa vseeno zaženem kakšen špil - tako da bi bilo fajn, da bi bil nov sistem sposoben poganjanja iger vsaj par let (četudi pri zmanjšanih nastavitvah). Poleg tega bi računalnik uporabljal za Autocad in podobno in bi že zato rad imel samostojno grafično. Se vam zdi GTX 750 Ti dobra izbira?
Za matično je sicer edina zahteva, da ima surround izhode, ker bi rad uporabil stare Creative zvočnike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mizar-alcor ()
matic492 ::
Napajalnik si pa izbral najslabši kar je možno huh?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Napajalnik si pa izbral najslabši kar je možno huh?
Tole ohišje z napajalnikom 500W se mi zdi kar ugodna izbira, sem pa iskal najugodnejšo varjanto kište z USB 3.0 izhodom. Zdaj ne vem koliko je napajalnik bistven oz. kakšne so sploh razlike, se pa vsekakor lahko zamenja za katerega drugega, če se bolj splača.
m0LN4r ::
1. Hladilnik ti bo dovolj spirit 120mm.
2. Grafo vzemi najcenejšo, nereferenčno 960.
3. Za isto ceno dobiš CL8-CL9 rame od crucial.
4. Napajalnik vzemi XFX 450 ali seasonic 430
5. H81 plata za 70EUR ??? Za kaj že??? Za to ceno imaš H97 plato.
To popravi pa prilimaj sliko še enkrat.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
mizar-alcor je izjavil:
OK, hvala za nasvet. A za hladilnik je potem vseeno če vzamem kaj takega?
Aja stock je zraven, to pa je pomembna informacija, ker potem drugega hladilnika res ne rabim. Hvala :)
1. Hladilnik ti bo dovolj spirit 120mm.
Pa ima h97 za 70EUR tudi izhode za surround zvočnike? Bom poiskal in prilimal še tako specifikacijo.
OK hvala, bom upošteval nasvete in probal sestavt nekaj za ~600EUR, bom pol prilimal.
Zdej mam dve specifikaciji od katerih bo ena končna, zdaj me pa sam zanima kaj pridobim s tem XFX napajalnikom, glede na to da ne bom uporabljal SLI? Ker pri drugi sestavi sem dal raje enega Chiefteca 400W za 30 eur in GTX 960 namesto 750 Ti. Se mi zdi da bi pridobil več, čeprav vse skupaj potem še vedno precej prekorači 600 eur recimo da je še sprejemljivo.
GTX970 ::
XFX je rebrandan Seasonic.
chieftec iarena 400w je po googlu sodeč roba za vhodne trge (cwt oem), nekje na ravni lc power ali inter-tech (na +12V zmore: 17A in 18A http://www.chieftec.com/power_GPA.html http://www.realhardtechx.com/index_arch... .
chieftec iarena 400w je po googlu sodeč roba za vhodne trge (cwt oem), nekje na ravni lc power ali inter-tech (na +12V zmore: 17A in 18A http://www.chieftec.com/power_GPA.html http://www.realhardtechx.com/index_arch... .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Ne šparaj tistih 10-20 eur na napajalniku. Intertech ima zelo slabo zasnovane modele. Varnostni elementi na nuli (da o moči na 12V ne govorimo, je polovična tisti, ki piše na škatli). Za nekaj čez 40 eur se dobi kakšen osnovni be quiet 350 ali 400w napajalnik. xfx 450 pa tudi ni predrag, kot vidiš.
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
750ti vzem če ne misliš delat preveč v 3d, če pa ja pa se raztegni do 960
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM