Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
Wortex14 ::
Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup novega gaming PC-ja... cena bi bila nekje okoli 1000€. Moje mnenje je da bo dovolj i5 procesor, saj ne nameravam obdelovati kakoih videov ali kaj podobnega. Se splača vzeti gtx970 za tako ceno? Nimam ravno izkušenj v tem področju pa me malo zanima kje bi se mi to najbolj splačalo naročiti.?
Zahteve so pač da bi PC podpiral vse igre tudi za nekaj časa vnaprej, SSD obvezno. Ni potrebe po matični z možnostjo overclockanja, tako da tudi procesor ne bi imel overclock supporta.
Hvala za odgovore.
L.p.
Zanimam se za nakup novega gaming PC-ja... cena bi bila nekje okoli 1000€. Moje mnenje je da bo dovolj i5 procesor, saj ne nameravam obdelovati kakoih videov ali kaj podobnega. Se splača vzeti gtx970 za tako ceno? Nimam ravno izkušenj v tem področju pa me malo zanima kje bi se mi to najbolj splačalo naročiti.?
Zahteve so pač da bi PC podpiral vse igre tudi za nekaj časa vnaprej, SSD obvezno. Ni potrebe po matični z možnostjo overclockanja, tako da tudi procesor ne bi imel overclock supporta.
Hvala za odgovore.
L.p.
m0LN4r ::
3-4-5 strani nazaj si lepo prelistaj pa preglej, pa poišči eno sestavi z rdečo sliko z 1231v3 in gtx 970 pa prilimaj sem.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Insan3Lik3 ::
preberi moj podpis, to sem si kupil pred mesecom dni in je super :) sicer sem dal malo več, 1300€ tukaj v sloveniji, če naročiš iz tujine prideš dost cenej
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
mizar-alcor ::
Ni potreben, cel sistem porabi ob max obremenitvi _do 300W, tako da lahko je slabši recimo seasonic 520 ali xfx 450 je tudi dovolj.
Pa plata je lahko komot kaka B85 H97 ranga 50-70EUR.
Kje pa maš ram?
Pa plata je lahko komot kaka B85 H97 ranga 50-70EUR.
Kje pa maš ram?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ja to je kopija tiste sestave, nisem niti opazil da manjka ram.
Torej če dodam še nek 8gb ram in 1TB HDD je to še max. 170EUR in potem je sistem pripravljen za nadalnjih nekaj let?
8gb rama pa je za gaming PC še vedno dovolj ne?
Torej če dodam še nek 8gb ram in 1TB HDD je to še max. 170EUR in potem je sistem pripravljen za nadalnjih nekaj let?
8gb rama pa je za gaming PC še vedno dovolj ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wortex14 ()
Dovolj je ja, če pa ne pa dokupiš še 8gb, kadarkoli.
8gb crucial sport CL9 + 1tb wd blue je okoli 120€
8gb crucial tactical CL8 + 1tb blue pa okoli 130€. Razlika je neopazna oz. 1%. Samo v ceni pa tudi ni neke razlike.
Mogoče vzemi zaenkrat 1x8gb rama (daš kak evro več) in pozneje še 1x8 dokupiš, ko boš menjal grafo recimo.
8gb crucial sport CL9 + 1tb wd blue je okoli 120€
8gb crucial tactical CL8 + 1tb blue pa okoli 130€. Razlika je neopazna oz. 1%. Samo v ceni pa tudi ni neke razlike.
Mogoče vzemi zaenkrat 1x8gb rama (daš kak evro več) in pozneje še 1x8 dokupiš, ko boš menjal grafo recimo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
matic492 ::
Pozna kdo katero izmed naslednjih trgovin?
Razen hoh.de tam sem probal pa ne pošiljajo več sploh v slovenijo.
Nisem najboljši v nemščini pa ne vem če sploh ostali pošiljajo v Slo.
Razen hoh.de tam sem probal pa ne pošiljajo več sploh v slovenijo.
Nisem najboljši v nemščini pa ne vem če sploh ostali pošiljajo v Slo.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
denis9 ::
MindFactory.de sam kokr vem majo 30EURpoštnino pa na ebay-u se da ponavad zmenit da ti pošljejo v Slovenijo
za druge pa nevem
za druge pa nevem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: denis9 ()
Hmm, ne vem če se mi da ubadat da prišparam teh 10-15€, ker na mimovrste imajo akcijo za MX100 512GB za 199€ z zastonj poštnino.
DarwiN ::
Ja, za teh 10-15€ se najbrž ne splača tujina... Razen če kupuješ več izdelkov.... Sicer playIT pošilja in dostava stane 10-12€, ampak...
Imaš pa Transcend 512Gb za 160€ na nemškem amazonu. ~171€ z dostavo.
Imaš pa Transcend 512Gb za 160€ na nemškem amazonu. ~171€ z dostavo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
SandForce controller:D, ne vem, mam nekaj čustveno proti temu :D
hojnikb ::
ni to sandforce, ampak SM2246EN, ki je čist spodobn. Istega uporablja tudi bx100 recimo.
#brezpodpisa
ni to sandforce, ampak SM2246EN, ki je čist spodobn. Istega uporablja tudi bx100 recimo.
Aja sem gledal neke strani pa ponekod je pisalo sandforce ponekod pa tole. Pa to na nemškem amazonu samo naprej klikam ni treba nič posebej zato ker je v sloveniji?
Torej kaj bi se tu dalo zamenjati, oz. je kaj potrebno spremeniti? Bi se dalo kaj prišparati na račun matične, bi jo zamenjali z h97? Je res potreben 650W napajalnik?
Se bi mi splačalo zdej vse to iz tujine naročit, no to je jasno da cene so nižje. Torej v kateri trgovini bi se mi to najbolj splačalo naročit tu se ne sekiram za tistih 10EUR al pa 20EUR. kakšen je čas dobave in s katerimi trgovinami imate izkušnje.? Kako je z garancijo na komponente, če kaj vem je mednarodna garancija in se jo da koristiti tudi v Sloveniji?
Aja pa še to. Zakaj so tako velike razlike med proizvajalci GPU, je res taka razlika v kvaliteti, ker mi ni jasno da je ista grafična kartica malo manj znanega proizvajalca 10-15% ceneje.
Še enkrat hvala vsem za odgovore.
L.p.
Zgodovina sprememb…
Dovolj je ja, če pa ne pa dokupiš še 8gb, kadarkoli.
8gb crucial sport CL9 + 1tb wd blue je okoli 120EUR
8gb crucial tactical CL8 + 1tb blue pa okoli 130EUR. Razlika je neopazna oz. 1%. Samo v ceni pa tudi ni neke razlike.
Kaj točno si spremenil od takrat, ko si tole prebral?
Večina odgovorov je ponudba/povprašeganje, hlajenje in boost clock.
Glede trgovina pa sta odpri temi in za hwv in za computeruniverse.
Za HWV imaš večino odg. na strani 6.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
GTX970 ::
Insan3Lik3 je izjavil:
preberi moj podpis, to sem si kupil pred mesecom dni in je super :) sicer sem dal malo več, 1300EUR tukaj v sloveniji, če naročiš iz tujine prideš dost cenej
Tvoja matična: če imaš rev 1.0 je ok, drugače so te nategnili
https://slo-tech.com/forum/t200222/p468...
http://uk.hardware.info/reviews/5835/sp...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Darko! ::
Pozdravljeni!
Po dolgem prebiranju prvič pišem na ta forum. Nakako mi je postalo jasno, da za internet, office in gledanje HD filmov ne rabim druzga kot neki na osnovi J1900 kot naprimer ASROCK Q1900M (BIOSTAR J1900NH2 nima DVI, jest mam pa to na monitorju).
Hvala hojnikB in m0LN4R
Ker mam doma staro ATX ohišje in delujoč DVD in HDD bi to plato montiral not, dal bi še pocen SSD pa 4G RAM, nimam pa napajalca. A lahko vstavm en navaden pocen napajalc in mu odšraufam ventilator. Bom mel neslišen sistem :))
A bo delal ?
Čist resen. Al je kašna druga varijanta ?
Prosm za odgovor.
Po dolgem prebiranju prvič pišem na ta forum. Nakako mi je postalo jasno, da za internet, office in gledanje HD filmov ne rabim druzga kot neki na osnovi J1900 kot naprimer ASROCK Q1900M (BIOSTAR J1900NH2 nima DVI, jest mam pa to na monitorju).
Hvala hojnikB in m0LN4R
Ker mam doma staro ATX ohišje in delujoč DVD in HDD bi to plato montiral not, dal bi še pocen SSD pa 4G RAM, nimam pa napajalca. A lahko vstavm en navaden pocen napajalc in mu odšraufam ventilator. Bom mel neslišen sistem :))
A bo delal ?
Čist resen. Al je kašna druga varijanta ?
Prosm za odgovor.
>A lahko vstavm en navaden pocen napajalc in mu odšraufam ventilator. Bom mel neslišen sistem :))
ne tega delat. Potem raje vzami uno asrock plato, k že ma vgrajen napajalc in zram en 19V napajalc...
ne tega delat. Potem raje vzami uno asrock plato, k že ma vgrajen napajalc in zram en 19V napajalc...
#brezpodpisa
Nisem 100% siguren, ampak J1900 nima 4K output, če boš kdaj hotel nanj 4K tv priklopit.
Plat je veliko različnih, edino glej da cena nebo presegla kak h81+pentium. Pol nisi kaj velik profitiral.
Plat je veliko različnih, edino glej da cena nebo presegla kak h81+pentium. Pol nisi kaj velik profitiral.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
trnvpeti ::
>A lahko vstavm en navaden pocen napajalc in mu odšraufam ventilator. Bom mel neslišen sistem :))
komot lahko to naredi, ce bo za low power
al pa kupiš http://geizhals.at/eu/asrock-q1900dc-it... in si mirn.
Itk nebo neke grozne cenovne razlike med nekim pocen napajalcem + barebone j1900 plate in tole DC varjanto.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
za DC plato bo dal malo vec
pol bo rabil se napajalnik/brick z pravim vticom
ce ima kaksen star napajalnik, se lahko znajde (obrne ohisje, in da na vrh kaksen filter)
ali ce dobi kaksen compaq napajalnik, kjer je ventilator na vrhu
pol mu se samo ssd manjka
pol bo rabil se napajalnik/brick z pravim vticom
ce ima kaksen star napajalnik, se lahko znajde (obrne ohisje, in da na vrh kaksen filter)
ali ce dobi kaksen compaq napajalnik, kjer je ventilator na vrhu
pol mu se samo ssd manjka
No, če ima kak napajalnik doma, potem se lahko zmoda. Zdej kupovat nov atx napajalnik za tak low power sistem, je pa mal bosa. Potem raje kak € zram in vzameš eno kompaktno itx ohišje z pasivnim napajalcem...
#brezpodpisa
No, če ima kak napajalnik doma, potem se lahko zmoda. Zdej kupovat nov atx napajalnik za tak low power sistem, je pa mal bosa. Potem raje kak EUR zram in vzameš eno kompaktno itx ohišje z pasivnim napajalcem...
ja tako ja, in uporabis j1900 za mocen pasiven sistem za malo denarja(posebej ce se kaksen viska ram(sodimm ali dimm,plosce dobis za oboje) kje valja)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trnvpeti ()
Kako je s sestavo PC-ja. Vedno sem si želel sam sestaviti PC. Je prezahtevno za nekega običajnega človeka..? Elektronika mi ni ravno tuja, tako da to mi ni problem, navodila so najbrž kakšna priložena pri komponentah. Kaj bi lahko šlo narobe.? So kakšne stvari ki jih moram vedeti vnaprej?
vsah človek z bralnim sposobnostim in zdravimi rokami je lahko sposoben skup spravit. Če še nisi delal, poišči kak yt video in mu sled.
#brezpodpisa
vsah človek z bralnim sposobnostim in zdravimi rokami je lahko sposoben skup spravit. Če še nisi delal, poišči kak yt video in mu sled.
Ja sej to, teh tutorialov je itak na pretek. Skup spravit mi ni problem skrbi me samo da bi bil kje kak kratek stikpa da mi že takoj k je novo kej skur :D
pazi samo, da se razelektriš, to je pa to. Če paše noter, potem nebo panike.
#brezpodpisa
Ja, za teh 10-15EUR se najbrž ne splača tujina... Razen če kupuješ več izdelkov.... Sicer playIT pošilja in dostava stane 10-12EUR, ampak...
Imaš pa Transcend 512Gb za 160EUR na nemškem amazonu. ~171EUR z dostavo.
Verjetno naključje ampak sm se pa nasmejal, ko sem stvar naročil čez par minut za tem je cena šla na 210EUR in novi prodajalec ne pošilja več v slovenijo :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
komot lahko to naredi, ce bo za low power
al pa kupiš http://geizhals.at/eu/asrock-q1900dc-it... in si mirn.
Itk nebo neke grozne cenovne razlike med nekim pocen napajalcem + barebone j1900 plate in tole DC varjanto.
za tole plato piše da ma:
1 x Print Port Header
- 1 x COM Port Header
- 1 x TPM Header
- 1 x Chassis Intrusion Header
- 1 x CPU Fan Connector (3-pin)
- 1 x Chassis Fan Connector (3-pin)
- 2 x SATA Power Connectors
- 1 x Front Panel Audio Connector
- 1 x SPDIF Out Connector
- 1 x USB 2.0 Header (Supports 2 USB 2.0 ports) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 1 x USB 3.0 Header by ASMedia ASM1074 (Supports 2 USB 3.0 ports) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
kam potem priključim DVD (če tadva uporabm za SSD in HD) ?
A ne piše tako pod specifikacijami na proizvajačevi strani????
- 2 x SATA2 3.0 Gb/s Connectors, support NCQ, AHCI and Hot Plug
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug
Daš na počasnejšega.
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug
Daš na počasnejšega.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
A ne piše tako pod specifikacijami na proizvajačevi strani????
Daš na počasnejšega.
Ok vprašam po kmečko :)
Torej vsak tale SATA podatkovni priključek ima na tej plati še svoj napajalni priključek ?
Napajanje dobiš iz napajalnika in verjetno boš imel več kot 4.
Sem zamešal poste. Potem lahko pogledaš na sliko in jih prešteješ:
Yeah, took me a while to find them lol (just under the SATA ports themselves in the photo, for anyone still in squint mode hehe). Looks like they used FDD power headers or similar, which take up less space than a long SATA power header as seen on some ITX boards. :)
BTW, I like the ability to delete my own posts on this forum. Just double posted then, and was able to delete it myself. Less tedious work for the mods.
Tam glej od 4:30
Možno, da boš potreboval kak razdelilec.
Drugače pa:
http://www.asrock.com/support/note/Q190...
Možno, da boš potreboval kak razdelilec.
Drugače pa:
http://www.asrock.com/support/note/Q190...
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
matejmesar ::
V kompletu s plato prideta 2 kabla za napajanje, ki se priključita na plato z mini molex? (kot je bil za disketnik). Na vsakem od teh dveh kablov sta (malo po spominu) 2 ali clo 3 napajalni SATA konektorji. Torej 4 naprave zagotovo lahko priključiš. Nisem pa siguren, če je morda tudi kak navaden MOLEX
matejmesar je izjavil:
V kompletu s plato prideta 2 kabla za napajanje, ki se priključita na plato z mini molex? (kot je bil za disketnik). Na vsakem od teh dveh kablov sta (malo po spominu) 2 ali clo 3 napajalni SATA konektorji. Torej 4 naprave zagotovo lahko priključiš. Nisem pa siguren, če je morda tudi kak navaden MOLEX
Imaš tudi razdelilce, ki jih lahko dokupiš, samo ne vem kako moč bi zdržali tile na tej matični.
Torej tu je neka okvirna končna opcija.
Mi je pa zanimivo da v njihovem konfiguratorju ni mogoče izbrati XFX PRO450W. Je morda premamo močan ali je to le preventiva ki jo konfigurator postavi?
Bi kdo kaj spremenil, je kje kakšna komponenta, ki izstopa v + ali v - in bi mi bremzala celoten sistem?
Mi je pa zanimivo da v njihovem konfiguratorju ni mogoče izbrati XFX PRO450W. Je morda premamo močan ali je to le preventiva ki jo konfigurator postavi?
Bi kdo kaj spremenil, je kje kakšna komponenta, ki izstopa v + ali v - in bi mi bremzala celoten sistem?
Zgodovina sprememb…
Spock83 ::
Rabim 3,5" 2TB sistemski disk (SSD odpade). Pogoj je da ni preveč glasen. Kaj priporočate?
Kak posebn razlog za _sistemski_ hdd ?
Sicer pa karkoli tihega (recimo wd green) bo tudi počasno za sistem...
Sicer pa karkoli tihega (recimo wd green) bo tudi počasno za sistem...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Spock83 ::
Gre za en iMac in ima plac za samo en disk. Zdaj sprašujem koelga, če ima dva sata koenktorja da vgradi 2x 2,5" v 3,5" bay.
512GB SSD lahko rukneš bilokam, tudi v 2,5" režo, ne rabi bit pritrjeno.
Če maš za imaca maš tut za 1-2tb SSD ane.
Če maš za imaca maš tut za 1-2tb SSD ane.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…