» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
466 / 1154
»»

m0LN4r ::

Pradlagam windowse z vkloljeni UAC na max. in neadmin račun. Pa bo zdržalo 10let.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

hojnikb ::

Ali pa windowsi z deepfreeze...
#brezpodpisa

Next-Gen ::

porihtano je izjavil:

saj vem, da sem sam zasral, ko sem hotel gledati nek fuzbal preko streama in mi je predlagalo, da si naložim nek player in od takrat je tako...pač nočem laptopa, ker so mi glupi in dokler plačam popravilo si raje kupim nov namizni računalnik pa imam zopet mir nekaj let...

zdaj ste me itak čist zmedli...na koncu bom šel v hofer po kišto =)

še eno vprašanje imam, ker vidim, da imajo eni windowse že naložene drugi pač ne...kaj je bolje vzeti?
ker 2 isti kišti na eni z na drugi pa brez windowsov razlika v ceni 100e!
in kjer so že naloženi in če crkne zadeva ali so potem ob formatiranju zopet že sami od sebe naloženi?

hvala,

seveda je razlika 100€ to je razlika al so nalozeni gor winsi al ne
winsi stanejo od 90€-120€ odvisno od punudnika in kere vindose mas
win 7 ultimate stanejo tut 200€
jst sm 2 dni nazaj formatirav svojga acerja pa ni blo treba nc nalagat mi niti drajverjev niti nc je use samo nardil
to je Acer eRecovery
za druge nevem

porihtano ::

DarwiN je izjavil:

Druga stvar je pa monitor.. Kakšnega imaš trenutno? Vprašam zato, ker če se ti v kaj splača investirat, je to monitor. Sploh če imaš kakšno staro jajco. Samsung S32D850T na primer.

Razmišljal sem, da bi kupil kar en tv diagonale 80 pa ga priklopil na računalnik...

Drugace razumem, da windowsi pač stanejo toliko, ubistvo sem glupo vprasal: torej zanima me, kjer so winsi vključeni ali dobiš to prednaložene in zraven še cd ali so samo 1x prednaloženi in ob morebitnem formatiranju ostaneš brez njih?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: porihtano ()

če misliš met tv, je še en razlog več, zakaj ne kupit tiste kište za 600€

>torej zanima me, kjer so winsi vključeni ali dobiš to prednaložene in zraven še cd ali so samo 1x prednaloženi in ob morebitnem formatiranju ostaneš brez njih?

ponavadi so prednaloženi, serijska je zapečena v BIOS (torej ti jo ni treba vpisovat še enkrat). CDja kolker vem ni zram. Ob formatiranju jasno gre vse pa-pa (sj to je pomen formatiranja). V tem primeru si potegneš uradn image dol z microsoftove strnai, zapečeš na cd/usb in normalno inštaliraš.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

repsolSlo ::

repsolSlo je včeraj ob 21:11:57 izjavil:

Katero trgovino mi predlagate za nakup računalnika (Mlacom, Dinokomp, ali katero drugo)

Moja sestava:
Matična:Gigabyte GA-Z97X-Gaming GT
Procesor:Intel Core i7 4790K (4.00Ghz, 8MB) BOX
Pomnilnik:Corsair Vengeance Blue 16GB 2133Mhz cl11 Quad KIT - 1.50V
Grafična:Gigabyte GeForce GTX 970 4GB Gaming G1
Disk:WD Black 2TB 64MB
Ssd disk:Kingston HyperX 3K SSD 120GB
Ohišje:NZXT Phantom Black
Hlajenje:Corsair Hydro Series H60 2nd Gen.
Napajalnik:Corsair CS Series Modular CS750M 750W

tole lahko kamot zbiješ še za kakih 200€ in invesiraš razliko v spodoben ssd/boljše hlajenje.
1231v3 namesto i7
h97 namest z97 plata
8gb preko glave
mx100 256GB namesto 3k

Kaj pa predlagaš glede hlajenja

en dober zračn kuler, če hočeš, da je tiho. Sicer bo pa tut stock ok
#brezpodpisa

novak-t ::

Kaj bi se dalo najboljše kupiti za 300€? Se splača kaj rabljenega? Namenjen je za 11 letnika.

MStrix ::

A obstaja kaka koda za dodaten popust pri Mindfactory ?

dzinks63 ::

Kar težka zadeva, vendar za 11 letnika bi bilo tole dovolj, novo, npr.:

Ohišje LC 7010B LC600H/12cm 600W 55,89 €
Matična plošča GIGABYTE GA-F2A78M-DS2 3.0 FM2+ mATX 52,69 €
Procesor AMD A10 5800K 3.8 GHz Black Edition BOX 94,56 €
KINGSTON Hyperx Fury 4GB DDR3 1866 CL10 blue HX318C10F/4 44,13 €
Trdi disk WD 500GB SATA 6GBs 7200 16MB (WD5000AAKX) 54,55 €
Liteon IHAS124-14 24x DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn, oem 15,20 €
= 317,02 €

apu je nesmisel.

Za tak denar se vzam 1150 pentium g3258 in se potem dograjuje postopoma.
#brezpodpisa

evo sestava za prihodnje nadgradnje (ko si bo poba zaželel igric)..

1. Procesor Intel Pentium Anniversary Edition G3258 BOX, Haswell
2. Matična plošča GIGABYTE, LGA1150,mATX, H81 (GA-H81M-DS2)
3. Pomnilnik Crucial DDR3 4GB 1600MHz CL11 CT51264BA160B
4. Trdi disk WD 1TB 7200RPM 64MB 6GB/S BLUE WD10EZEX
5. Ohišje LC PRO933B LC600H-12
6. SSD INTENSO 2,5 128GB III TOP (3812430)
314,41 € funtech.si

tole bo odziven sistem, ki bo lahko poganl tudi kak starejši naslov na low. Ko bodo pa spet finance, se pa poči noter ena bolša grafika (recimo kaka rabljena r9 270/280) in po potrebi še procesor. Lahko se pa že sedaj da noter i3 4160 in se odstrani SSD (bo pa zato slabša odzivnost).
#brezpodpisa

Trenutno rad igra GTA IV tako da bi bilo super, da bi delala. Glede SSD, tega pa res ne rabi.
Kaj pa kakšne rabljene kište?

denis9 ::

katere komponente pa ima zdaj morda se kej splača obdržat

Žal ima že res zastaran računalnik kjer ni nič uporabnega.

purgeru ::

Prosim za pomoč, sestavil sem računalnik na Hardwareversand.de preko idealo.de,
in me zanima kje bi lahko še malo pristrigel cene. Potreboval bi pa ga za grafično oblikovanje (adobe photoshop, indesign, illustrator) in igranje iger. Ali je takšen cpu hladilnik sploh potreben?

sestava

sestava

novak-t je izjavil:

Trenutno rad igra GTA IV tako da bi bilo super, da bi delala. Glede SSD, tega pa res ne rabi.
Kaj pa kakšne rabljene kište?

Tole bo treba dat zram saj se kakih 100e..
#brezpodpisa

Kaj bi bilo bolje vzet? tega ali tega?

nič od tega. Dodaj še 100€ ~zram in kupi skoraj nov računalnik (minus grafa, ki jo pa dobiš z garancijo) ki bo posekal te starine po dolgem in po črez

1. Matična plošča GIGABYTE, LGA1150,mATX, H81 (GA-H81M-DS2)
2. Pomnilnik Crucial DDR3 4GB 1600MHz CL11 CT51264BA160B
3. Trdi disk WD 1TB 7200RPM 64MB 6GB/S BLUE WD10EZEX
4. Ohišje LC PRO933B LC600H-12
5. Intel Core i3 4150 BOX procesor, Haswell
304,84 € funtech.si

grafična http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...

Malo še poglihaš na grafi pa prideš na ~400€. Pa maš spodoben gaming build, ki ima garancijo in je cca 3x hitrejši v igrah kot te žalosti z bolhe.
#brezpodpisa

Če pa res nemoreš it čez 300€, bo pa tudi vgrajena grafika v i3 dovolj za poganjat gta, dokler ne nabaviš kake bolše grafe..
#brezpodpisa

On je star 11 let, vse kar igra je GTA IV, kaj novejšega ga še par let ne bo zanimalo. Sestra mi je rekla, da bi dala od 250-300€ in to vem da je tudi njen maximum, saj si s svojo minimalno plačo že toliko težko privošči, tako da kakšni računalniki za več kot 300€ odpadejo.

potem vzami tisto sestavo z i3, boš vsaj mel garancijo, če gre kej narobe.
Ko in če se odloči poba, da bo igral še kej več kot GTA IV (in bo seveda denar) se pa lahko ta sistem zelo enostavno nadgradi (boljša grafika, boljši procesor).

Če vzame tiste starine od dilerjov, pa lahko pozabi na kake garancije in nadgradnje.

V končni fazi, če igra samo GTA IV, mu lahko kupite tudi kako konzolo (ps3, xbox360) za male pare, preostanek pa v en čist poceni komp (če ga še nima oz. je tastar za preč).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Če vzame tiste starine od dilerjov, pa lahko pozabi na kake garancije in nadgradnje.

Se pridružujem.

Vzame se i3 na 1150, ki ga boš čez 3 leta komot nadgradil za srednjo šolo.
Čez tri leta dodaš ram, 1231 proc, in grafično pa bo dober še za naslednjih par let.
Tega bo na pretek takrat na bolhi.
300€ novo z možnostjo nadgradnje ali 300€ brez tega dvojega.
Trade Republic 38MVDVXM

Lonsarg ::

Matične plošče so tako poceni, da v praksi skoraj noben ne nagrajuje iz i3 v i5, pač pa se menja zraven še plato novo. Namreč novejše generacije procesorjev zamenjajo socket... Tak da prosim nehajte z "zaenrkat i3, potem nadgradi v i5", ker če imaš količkaj namen i5 je ceneje zate ga že zdaj kupit, kot pa se bavit z preprodajo. Če pa boš šele čez 3 leta nov komp kupoval bodo pa itak i5 že tako nove generacije da se starih za stari 1050 slot ne bo več splačalo kupovalo.

Tak da če se išče minimalni budget za GTA 4, potem je rabljeno zelo dobra izbira. Razen napajalnikov se ostale stvari v računalnikih bore malo kvarijo namreč.

Rabljeno dobiš za dobrih 200€ računalnik, ki poganja GTA 4 do konca(razni i3 buildi), oziroma še manj, če se zadovoljiš z kakšnim starejšim a še vedno zmogljivim 4jedrnikom kot je Q6600, grafe ki to poganjajo so na bolhi 50€. Novo je pač vsaj 100€ dražje.

Pozabljaš, da NEVEŠ kaj bo on rabil čez 3 leta. Ne gre se tu o gameru.
Z novo kišto bo imel opcijo nadgradnje glede na svoje potrebe:
- če nebo gejmal, bo dal notr 1231 xeona (i7) za 130-150, odvisno KDAJ
- če bo igral igre, dokupi grafo
- če rabi RAM, dokupi ram.
- ima 2+ garancije na vsako komponento

Pri rabljenem pa nima nič od tega. Nobene fleksibilnosti in samo opcijo da teh 300€ zabriše v koš,
ko se mu porodi želja po čemerkoli več.

Tu ni govora o buildu za gamera, ki ve da čez 3 leta boš še večji gamer.
Ampak o nekomu, ki še sploh neve kaj bi rad v prihodnosti, torej 3 leta. Srednja šola.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

Pozabljaš, da NEVEŠ kaj bo on rabil čez 3 leta. Ne gre se tu o gameru.
Z novo kišto bo imel opcijo nadgradnje glede na svoje potrebe:
- če nebo gejmal, bo dal notr 1231 xeona (i7) za 130-150, odvisno KDAJ

Če bo že hotel več kot i3 se mu ne splača narediti tega, pač pa veliko bolj menjati še plato zraven in iti na nov socket, ki bo takrat že zunaj. Face it CPU in plato se kupuje skupaj za vedno z izjemo hobistov, o katerih tukaj NE govorimo. Tako da če kupujemo v smeri menjave CPUja v prihodnosti pridemo do zelo neoptimalnih buildov!

Kar seveda ne pomeni da ni treba novo kupit, ampak niti slučajno zaradi zgoraj naštetega razloga prosim. Garancija in "peace of mind" le nekaj velja, to je razlog zakaj sem jaz novo kupil, no pa zato ker sem hotel cutting edge zadeve, torej je staro itak odpadlo. Ampak meni ni škoda dati 100€ več zaradi tega, marsikomu pa je.

Kak ne? Menjava proca bo max. 120-150€. Kolko bo pa dal, da zamenja vse? Nov socket, nov cpu, ddr4 ram ???? 400€ ?? 3gen-4gen-5gen zaenkrat še ni bil razlog, da bi menjal cel sistem, naprimer.

Nima se smisla kregat, naj se sam odloči kaj mu več pomeni.
Fleksibilnost + garancija ali pa nobeno od tega.
Trade Republic 38MVDVXM

Jah na koncu je zelo enostavno, če bo upgradal je bolje tvoja pot, če pa ne bo pa pač ne. In verjetnost da NE BO upgradal, tudi če gre tvojo pot je veliko večja, enostavno je, osebne izkušnje... Ta froc bo čez 5 let lepo eno gaming mašino kupil, kar bo zdele dobil bo šlo pa bodisi za v uporabo komu bodisi odpad/prodaja.

Upgrade build samo in izključno v primeru, ko oseba IZRECNO pove, da bo to počela -- tako to je.

Še enkrat. Tiste sestave so bolše samo v grafični kartici (pa še to ne pretirano, ker so intelove rešitve v i3 and up kr solidne) v zameno za to pa dobiš uber staro platformo, ki ni nadgradljiva, lahko crkne vsak trenutek. Boš potem ti menjal na lastno pest nekomu zastonj (glede na to da so finance panika) ?
Z novim vsaj pridobi garancijo (ki je še najbolj bistvena pri celi stvari). Bombončki, kot so nadgradnje je pač bonus nove platforme in v resnici ni tolk bistvenega pomena tukaj.
V vsakem primeru bo pa lahko igral željeno igro.

Ta froc bo čez 5 let lepo eno gaming mašino kupil, kar bo zdele dobil bo šlo pa bodisi za v uporabo komu bodisi odpad/prodaja.

ali pa vzame danes dobro celoto, ki jo lahko takrat zlahka proda in nameni denar v nakup bolše zadeve. V kar pa močno dvomim, da bo lahko naredil z 775.

Pač, ali nov setup ali konzolo. Kdor trdi drugo, pač nima pojma ali pa bi se rad znebil svojga builda.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Nisem o 775 govoril, sem ga sicer omenil kot "še cenejšo" varianto, načeloma pa sem z 200EUR+ rabljenem imel v mislih 1155 socket. Varianta z Q6600 za GTA4 rabljena pa zna priti celo samo 150EUR. In za nov sistem, ki bo igral GTA 4 bo težko kaj dosti cenejši od 400EUR, ne pa njegov budget limit 300EUR, recimo da bi zbasal skupaj Pentium G 3220(ta je tako poceni da se splača kupit novega) in R7 250 v 350EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

zgoraj sem sestavil NOV build z 1150 in i3 4150 (HD4400) za ~300€. Brez težav bo poganjal GTA IV
#brezpodpisa

m0LN4r je izjavil:

248EUR z hdmi plato. Malo so pa res.
+36EUR = 256gb ssd
+48 = i3-4160
ali
+ 12cm spirit
ali
+ bolj fensi malo ohišje
ali
večji disk
ali
boljši napajalnik, recimo pasiven.

Ni tko slabo za 300€ kaj se vse dobi.

Pa za en špil in brez denarja se odpovedat garanciji je gLupost.
Trade Republic 38MVDVXM

Za en špil odpovedat? Jaz sem razumel da je cel point nakupa tega računalnika, da bo poganjal GTA IV. In ja, če vprežemo še tujino v debato, potem je res še manj in je že v 300€ budgetu. Pentium G,4GB,1TB, R7 250,poceni ohišje z napajalnikom ... cirka 290€+poštnina je 300€. Ampak primerljivi rabljen je dobrih 150€, sicer je starinca in glasnejši, ampak dela.

Glede garancije, torej ker ostalo praktično ne crkne recimo da crkne napajalnik, neseš v garancijo si 30 dni brez. Če si brez garancije pa tiste 2 dni, ko čakaš da ti poštar prinese novega.

>Če si brez garancije pa tiste 2 dni, ko čakaš da ti poštar prinese novega.

če nemore zdej it čez 300€, kako misliš, da bo pa potem kr dal 50€ za nov napajalnik ?

Pa kdo pri zdravi pameti kupi r7 250. To je skor nivo integrirane grafe..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Ja pri cheap grafičnih karticah je zelo slab price/performanse, zato pa pravim rabljeno... Rabljena grafična primerljiva z 250 je 30-40EUR.

Edit: ups pardon, seveda sem mislil R7 250X...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

hja no, recimo opcija bi bla tole

http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...
ali kej takega
ali
pa nova sestava z pentium
1. Matična plošča GIGABYTE, LGA1150,mATX, H81 (GA-H81M-DS2)
2. Pomnilnik Crucial DDR3 4GB 1600MHz CL11 CT51264BA160B
3. Trdi disk WD 1TB 7200RPM 64MB 6GB/S BLUE WD10EZEX
4. Ohišje LC PRO933B LC600H-12
5. Procesor Intel Pentium G3220 BOX, Haswell
243,89 EUR funtech.si

z malo glihanja prideš pod 300EUR. Ampak riziko obstaja (nema garancije na grafo/bolha nategi) + ni nujno, da bo takle setup delal toliko boljše kot i3. GTA IV ni ravno prijazna do 2 nitnih procesorjev.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

neseš v garancijo si 30 dni brez.

Izkušnje bi rad?
Direkt k proizvajalcu in nazaj 14dni, xfx.
Comshop laptop se je vleklo 2 mesca, popravilo nič.

Ali integrirana ali kaj nad 100€. Vse ostalo je BS.

Za en špil odpovedat? Jaz sem razumel da je cel point nakupa tega računalnika, da bo poganjal GTA IV.

Ja saj, a si spregledal da igra samo in to? Kaj ti to pove? Da je gamer? Daleč od tega.

Zato pa ena up_to_date osnova in to je to.
Trade Republic 38MVDVXM

V glavnem še enkrat znova.
Sestra mi je dala nalogo, da najdem računalnik za malega, rabljenega ali novega. Trenutno imata 10+ let starega namiznega hp-ja, ki ni več uporaben. Ker v šolah imajo vedno več stvari, za katere rabiš računalnik doma (naprimer kolesarski izpit se dela doma preko računalnika), je potrebno nabaviti neko mašino. Budget je 250-300€. Kadar je pri meni rad igra GTA IV, bi mu rad omogočil da bi jo lahko igral doma. Sicer možnost je tudi, da bi mu dal moj stari računalnik, ki ga sedaj uporablja moja mati in bi ji potem kupil nekaj drugega (uporablja samo za internet).

Moj stari računalnik je takšen:
Matična plošča ASUS P5Q SE S775/PCIE/S/R/F1600
INTEL procesor CORE 2 QUAD Q9550, 2.83 GHz
MUSHKIN 2GB HP2-6400 996589 + 4gb dodanih
Grafična kartica HD 4870 512M DDR5 PCIE 2DVI/TVO LITE
Trdi disk Western Digital 750GB 7200 16MB SATA2/300 GREEN POWER
Antec - Three Hundred
COOLER MASTER REAL P. M620W

daj mu svoj stari računalnik, za GTA IV pa kupte eno konzolo + rabljeno gta iv. Bo ceneje in ravnotako dobro.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Maš vse odgovore zgoraj. Preberi najprej. Potem pa se odloči.
Trade Republic 38MVDVXM

SuperVeloce ::

Kupi svoji mami neko mini-itx pasivno kišto bazirano na j1900 in daj tamalemu svoj kompjuter za gta 4 in internet bo super. Takšne 6-7 let stare kište z bolhe so loterija, starost je pa že prava, da ti rado kaj odpove (sploh osnovna plošča in napajalnik)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

recimo ps3
http://playgame.si/Playstation-4-konzol...

zram pa še kupiš gta iv z bolhe, če mu V ni kul.
Računalnik pa daš tist od mame.

Win-win

>Takšne 6-7 let stare kište z bolhe so loterija, starost je pa že prava, da ti rado kaj odpove (sploh osnovna plošča in napajalnik)

točno to. Zdej pa išči 775 plato za normaln dnar
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Kaj bi lahko največ za ta denar dobil iz Nemčije? Sestavil mu ga bom že, to znam, ampak iz teh oznak in vsega sem pa padel ven.

pri takem rangu ne kej velik bolšega...

Pomoje bo bolše, da nabaviš konzolo. Sj gta bo glihtako lahko igral.
#brezpodpisa

Če je opcija tale računalnik tvoj je to fajn opcija, čeprav glede na grafiko imaš to bolj vse na low najbrž? Po drugi strani je pa ta računalnik ravno to kar tvoja mati rabi, torej nisi za njo naredil nič, ker moraš samo novo kupovati. No ne ravno nič, lušna neslišna mala J1900 ohišja majo svojo prednost, če ji to kaj pomeni.

Torej, odločil sem se, da se kupi novo za njega. Kaj bi potem kupil iz Nemčije?

Matična plošča ASUS P5Q SE S775/PCIE/S/R/F1600
INTEL procesor CORE 2 QUAD Q9550, 2.83 GHz
MUSHKIN 2GB HP2-6400 996589 + 4gb dodanih
Grafična kartica HD 4870 512M DDR5 PCIE 2DVI/TVO LITE
Trdi disk Western Digital 750GB 7200 16MB SATA2/300 GREEN POWER
Antec - Three Hundred
COOLER MASTER REAL P. M620W

čak, tale računalnik ma tvoja mama oz. bi ga lahko dal njemu ?

Če je temu tako, potem upgrejdi grafo in je to to..

Če pa misliš it z nemčijo, pa vzami mojo sestavo zgoraj. Čeprav pretirano neboš profitiral pri tak nizkem budgetu..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

markk1 ::

Pozdravljeni,

ker kupujemo nov računalnik za normalno domačo uporabo (mail, internet, office,) me zanima kaj mi priporočate. Cena nekje med 300 in max 400€.

hvala

lp,

j1900, 4GB rama, 120-256GB ssd, mitx ohišje. več nerabte..
#brezpodpisa

Xxxzilla ::

120gb intenso bo za disk povsem ok.
««
466 / 1154
»»