Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi

kduh ::
Občasno delam na računalniku z i7 860 in 12 GB ram, pa rama ponavadi zmanjka oz. sta pri računanju s procesorjem oba na 100%. GTX 770 sem dodal zaradi rendiranja, ampak mislim da bom že parkrat na leto počakal tistih par ur za nekaj renderjev. Skaliranje z grafiko ne pride v poštev - da se stvar splača mora biti grafika Tesla ali Quadro. Štirijedrnika pa bom že stisnil čez 4 GHz, da bo dal čimveč od sebe. Vseeno pa razmišljam o dodatnem 2 TB disku za shranjevanje projektov. Najlepša hvala za pomoč Azgard.

Lonsarg ::
Včasih so Teala in Quadro ble drugačne grafične kartice od gamerskih. Z prihodom CUDE je CUDA jedro pač CUDA jedro in 770 ima 4krat več cuda jeder kot Quadro od unega testa, ki si ga prilimal. Pa že tisti Quadro je bil omejen z diskom in je prinesel le 50% pohitritev, ko so dodali IO disk pa je prinesel več, ampak tudi ne nekaj groznega, najverjetneje CPU bottleneck. Tak da morda če daš kak GTX 750/650 notri bo rezultat isti, torej cirka 50%.
Recimo GPGPU scaling od Adobe Premier je tak, da katerakoli grafična nad 100€ da ENAK retultat, ker pride do CPU bottlenecka(eni optimisti vseeno kupijo grafično za 500€).
Recimo GPGPU scaling od Adobe Premier je tak, da katerakoli grafična nad 100€ da ENAK retultat, ker pride do CPU bottlenecka(eni optimisti vseeno kupijo grafično za 500€).

zahec ::
ena fajna debata o render GPU:
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i...
In our office we use the gtx 580 for the rendering (and some for viewport) We have also purchased the gtx titan black. After much testing the Titan performs on par with two gtx 580's for 2+ times the cost. Its great in viewport performance but the cost at least in the GPU rendering world is still way to high vs the older GTX 580's. We also have a few GTX 780, and 770's. These work great for viewport performance and they do render well, but still beatan by the gtx 580 at least in the rendering world.
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i...
In our office we use the gtx 580 for the rendering (and some for viewport) We have also purchased the gtx titan black. After much testing the Titan performs on par with two gtx 580's for 2+ times the cost. Its great in viewport performance but the cost at least in the GPU rendering world is still way to high vs the older GTX 580's. We also have a few GTX 780, and 770's. These work great for viewport performance and they do render well, but still beatan by the gtx 580 at least in the rendering world.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zahec ()

m0LN4r ::
Za gpu rendriranje:http://www.teddygage.com/AEBENCHCS6/CS6...
Zaenkrat je stanje tako, da so pri GPU rendriranju hitre grafe z širokim vodilom, število CUDA jeder v 3D rendanju z GPU trenutno nima veze, dokler ne zrihtajo boljši controller.
@kduh
Če 6 jedrnika naviješ, boš profitiral veliko. Poglej si tole:
- 1203 | i7-5820K @4.20GHz | 8GB DDR4 CL15 @2133MHz SingleChannel | _Denny_
- 1210 | i7-4930K @ 4.50GHz | 16GB DDR3 @1866 QuadChannel
-- 934 | i7 4790K @ 4.60Ghz | 8GB DDR3 @2400 cl9 | All
Stem, da 4790K je pri 4.6ghz nekako zlata meja. Vse ostalo je odvino od primerka cpuja in sreče, tako da več ne pričakuj.
Če bi več podrobnejšega infota mi piši na ZS.
Quadroti imajo prednost le pri določenih programih, kjer imajo na kožo pisane driverje in je omejitev količina rama:
Zaenkrat je stanje tako, da so pri GPU rendriranju hitre grafe z širokim vodilom, število CUDA jeder v 3D rendanju z GPU trenutno nima veze, dokler ne zrihtajo boljši controller.
@kduh
Če 6 jedrnika naviješ, boš profitiral veliko. Poglej si tole:
- 1203 | i7-5820K @4.20GHz | 8GB DDR4 CL15 @2133MHz SingleChannel | _Denny_
- 1210 | i7-4930K @ 4.50GHz | 16GB DDR3 @1866 QuadChannel
-- 934 | i7 4790K @ 4.60Ghz | 8GB DDR3 @2400 cl9 | All
Stem, da 4790K je pri 4.6ghz nekako zlata meja. Vse ostalo je odvino od primerka cpuja in sreče, tako da več ne pričakuj.
Če bi več podrobnejšega infota mi piši na ZS.
Quadroti imajo prednost le pri določenih programih, kjer imajo na kožo pisane driverje in je omejitev količina rama:
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()

deninho1989 ::
Kupujem rabljen pc.. je morda prevelika cena? 250€ za spodaj našteto...meni se zdi dokaj realno vse skupaj
Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550 4x2,83 ghz socket 775
Matična: Gigabyte G41M-ES2H
Ram: 6gb ddr3 ram 1333 mhz, podpira do 8 gb rama (? nekaj ne štima z matično, ker kolko vem, podpira ddr2, edino če se je prodajalec kaj zatipkal)
Grafična: Nvidia Geforce 460GTX 1gb ddr5 pci-e
Disk: Western Digital 640 gb sata2
DVD enota: DVD RW zapisovalnik
Ohišje: Atx + napajalnik 3x ventilatorji (1x blue 120mm spredaj in 2x80mm zadaj)
Ram: 6gb ddr3 ram 1333 mhz, podpira do 8 gb rama (? nekaj ne štima z matično, ker kolko vem, podpira ddr2, edino če se je prodajalec kaj zatipkal)
Ohišje: Atx + napajalnik 3x ventilatorji (1x blue 120mm spredaj in 2x80mm zadaj)

scipascapa ::
malo predrago, poglej primerljive nove komponente in upoštevaj, da so tvoje brez vsake garancije - % izguba vrednosti na dobo (na leto računaj najmanj 30-40% izgubo vrednosti na ceno.)
na hitro z glave:
procesor 40-50€ max
matična 20-25€ max
rami 20-30€ max
grafična 30€ max
disk 15-20€ max...novi 1tb so po 45-50€
pekač 10€... novi po 15-20€
ohišje z venti 20-30€ max
200€ bolj realno.
na hitro z glave:
procesor 40-50€ max
matična 20-25€ max
rami 20-30€ max
grafična 30€ max
disk 15-20€ max...novi 1tb so po 45-50€
pekač 10€... novi po 15-20€
ohišje z venti 20-30€ max
200€ bolj realno.

LoNc ::
Lep pozdrav !
Ker je že moj računalnik star okoli 6 let, bom drugo leto zamenjal komplet vse (škatla,monitor,miška,tipkovnica,zvočniki)
Predvsem sem se tukaj obrnil na vas pri izbiri komponent računalnika. Računalnik bi se uporabljal bolj za domače namene (filmi,muska,igre,brskanje po spletu...). Ker hočem, da bi računalnik lepo deloval kot je ta (min. 4-5 let) , bom raskiral malo več denarja za desktop. Samo za škatlo naj bi bil pripravljen odšteti okoli 800€ .
Prosil bi vas, da mi poveste katere spletne trgovine so najboljše in najcenejše pri nas v Sloveniji glede sestave računalnika , ter dodate primere različnih konfiguracij računalnika
Hvala že vnaprej!
Ker je že moj računalnik star okoli 6 let, bom drugo leto zamenjal komplet vse (škatla,monitor,miška,tipkovnica,zvočniki)
Predvsem sem se tukaj obrnil na vas pri izbiri komponent računalnika. Računalnik bi se uporabljal bolj za domače namene (filmi,muska,igre,brskanje po spletu...). Ker hočem, da bi računalnik lepo deloval kot je ta (min. 4-5 let) , bom raskiral malo več denarja za desktop. Samo za škatlo naj bi bil pripravljen odšteti okoli 800€ .
Prosil bi vas, da mi poveste katere spletne trgovine so najboljše in najcenejše pri nas v Sloveniji glede sestave računalnika , ter dodate primere različnih konfiguracij računalnika
Hvala že vnaprej!

gddr85 ::
kake igre in na kaki res. kolk fancy itn., če je kaka lol, solitaire ipd. imaš komp za splet, musko, filme za 4 leta velik cenej kot 800eur
funtech, mlacom, dinokomp, techtrade, chiptrade ipd.
konfiguracije imaš en par strani nazaj
funtech, mlacom, dinokomp, techtrade, chiptrade ipd.
konfiguracije imaš en par strani nazaj

DarwiN ::
Funtech je najcenejši pri nas.
Dobiš pa I5-4460 BOX, Gigabyte H81 plošča, 8Gb rama, 1Tb WD green disk, 256Gb MX100 SSD, Sapphire 280X grafično in XFX 550W napajalnik za ~770€... Dodaš eno ohišje in en tak 27" 1440p IPS monitor in si na konju.
Dobiš pa I5-4460 BOX, Gigabyte H81 plošča, 8Gb rama, 1Tb WD green disk, 256Gb MX100 SSD, Sapphire 280X grafično in XFX 550W napajalnik za ~770€... Dodaš eno ohišje in en tak 27" 1440p IPS monitor in si na konju.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

deninho1989 je izjavil:
Kupujem rabljen pc.. je morda prevelika cena? 250EUR za spodaj našteto...meni se zdi dokaj realno vse skupaj
Lahko bi si kupil nekaj novega do 300EUR in manj potratnega, z garancijo iz tujine.
@LoNc
Glej performance žal ne raste linearno z zmogljivostjo in ta ne drži vode na dolgi rok enako, kot nekoč.
Linearno z ceno, my bad.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…

Alfonzo ::
Pozdravljeni fantje,
Rabil bi malo vaše pomoči. Gre se za nov računalnik. Potreboval bi ga za delo s SolidWorksom, Lightroom-om,...
Budget je nekje 1000€, ker pride zraven še 27" ekran.
Kakšne pametne ideje?
Aja... more bit pa celoten sestav ( procesor,.... ohišje, napajalnik )
Hvala!
Rabil bi malo vaše pomoči. Gre se za nov računalnik. Potreboval bi ga za delo s SolidWorksom, Lightroom-om,...
Kakšne pametne ideje?
Hvala!

Pozdravljeni fantje,
Kakšne pametne ideje?
Hvala!
Če ne igraš igre imaš spodaj zelo dobre konfige:
Če igraš igre pa izberi nekaj vmes iz tega grafa:
Seveda se lahko znotraj tega budgeta marsikaj prilagodi, ampak cpu+ram+mobo+grafa načeloma ostane isto.
Filozofiralo naj bi se pri ohišju, disku, hlajenju blablabla...
Cene so iz nemčije preko iskalnika idealo in geizhals izpren 2-3 tednov.
Za slovenijo prištej cca. 200+ evrov.
Lp
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

Next-Gen ::
Pozdravljeni sem nov v tem in bi rad sestavil nov računalnik k mi bi služil p/p price performance na ultra 1080p ali pa very-high naslednjih 5 let
moje omejitve so samo to da mora biti komp power house izkljično za gaming za 1300€
Brez navijanja
gledal sam ze sam za graficno gtx 970
in nevem ce je dobra gigabyte gaming 3 plata za drugo se mi ne sanja
morda i5 4690K sam je baje bolj kot ne za navijanje
hvala za vsak nasvet
lp
moje omejitve so samo to da mora biti komp power house izkljično za gaming za 1300€
Brez navijanja
gledal sam ze sam za graficno gtx 970
in nevem ce je dobra gigabyte gaming 3 plata za drugo se mi ne sanja
morda i5 4690K sam je baje bolj kot ne za navijanje
hvala za vsak nasvet
lp

5let to več ne obstaja. Bolj realno je 2x3-4. Ni sam fora v hardweru, ampak tudi v softweru.
Zakaj? V naslednji 1.2.3 letih se bo zgodilo mainstream:
- dx12
- low frequency & multicore
- mantle 2
- 4K
- 3D
- Oculus cv1
- 120-144hz
itn.
Boljše je zdaj zapravt malo manj in pozneje nebo tako boleče se prilagajat.
Zakaj? V naslednji 1.2.3 letih se bo zgodilo mainstream:
- dx12
- low frequency & multicore
- mantle 2
- 4K
- 3D
- Oculus cv1
- 120-144hz
itn.
Boljše je zdaj zapravt malo manj in pozneje nebo tako boleče se prilagajat.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…

sepravi bi se dalo "izžeti" vsaj 4 leta ?
cez 4 leta bo verjetno ze 4K zelo ugodnejši kot je danes ?
Kaj se potem splaca in ce se sploh da prebiti skozi 4 leta brez navijanja ?

matic492 ::
sepravi bi se dalo "izžeti" vsaj 4 leta ?
Navijanje ti ne da nič, oz. minimalna razlika in ni nobena "future proof" stvar katero boš čez 3 leta navil da bo potem za še +1 leto... Danes grejo stvari prehitro in je težko sploh reč kaj bo čez 4 leta.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

hvala za info :)
sepravi kar sm zgoraj napisal gigabyte gaming 3 bi bil uredu ?
in katero gtx sicer je baje loterija zaradi coila :/
rama je dovolj 8gb in kater nenavijalski procesor se pol splaca ? in ce se splaca kupit dodaten hladilnik sam sem namrec imel do sesaj procesor z hladilnikom ki je ze prisel zraven pa ni bilo problema
sepravi kar sm zgoraj napisal gigabyte gaming 3 bi bil uredu ?
in katero gtx sicer je baje loterija zaradi coila :/
rama je dovolj 8gb in kater nenavijalski procesor se pol splaca ? in ce se splaca kupit dodaten hladilnik sam sem namrec imel do sesaj procesor z hladilnikom ki je ze prisel zraven pa ni bilo problema

windxxx ::
Jaz bi vprašal glede teh SSD diskov. Nagledanega imam 840 EVO od Samsunga 250gb. Zanima me ali se pripravlja slučajno kaj novega v letu 2015? Glede cen me zanima, če je možno pričakovat kakšen padec cen ali zaenkrat še ne.

Insan3Lik3 ::
Jaz bi vprašal glede teh SSD diskov. Nagledanega imam 840 EVO od Samsunga 250gb. Zanima me ali se pripravlja slučajno kaj novega v letu 2015? Glede cen me zanima, če je možno pričakovat kakšen padec cen ali zaenkrat še ne.
sicer je dobr disk ampak če se že uzema samsungovega 840 se uzame PRO kateri ima MLC chip (EVO je TLC)
ampak pri ceni 190 eur nevem če se splača, jst sm si glihkar uzeu 250gb od Transcend (MLC) za cca 105eur in zadnje čase o transcendu slišim same dobre stvari, skoraj nič reklamacij kar se tiče ssd diskov, usb ključkov ipd

Insan3Lik3 je izjavil:
sicer je dobr disk ampak če se že uzema samsungovega 840 se uzame PRO kateri ima MLC chip (EVO je TLC)
ampak pri ceni 190 eur nevem če se splača, jst sm si glihkar uzeu 250gb od Transcend (MLC) za cca 105eur in zadnje čase o transcendu slišim same dobre stvari, skoraj nič reklamacij kar se tiče ssd diskov, usb ključkov ipd
Ma je takšna razlika v hitrosti? Zdaj kar se tiče kako dolgo bo zdržal verjetno 20 let ga nobeden nebo uporabljal, ker bo vmes na marketu po vsej verjetnosti že star trek tehnologija^^ :)

Insan3Lik3 ::
Insan3Lik3 je izjavil:
Ma je takšna razlika v hitrosti? Zdaj kar se tiče kako dolgo bo zdržal verjetno 20 let ga nobeden nebo uporabljal, ker bo vmes na marketu po vsej verjetnosti že star trek tehnologija^^ :)
jah pri 840 EVO je tko, read/write ma kolk, okoli 500 mb/sec če se ne motim, če kopiraš velke fajle bo po parih sekundah začelo padat vse do 90-120MB/sec, sicer je tole samo firmware bug če se ne motim in nevem če so že dali vn kšn nov firmware ki fixa tale problem nism se nč pozanimal odkar sm nazadnje o tem zanimal

SuperVeloce ::
Nižje write hitrosti so pri večjih datotekah. Verjetno ne kupuješ SSDja, da boš kopiral bluray sem ter tja... 250gb pa ima itak že kar poštene hitrosti, slc cache pa v 99% primerih itak izniči slabosti in kvečjemu ponudi višje hitrosti od konkurence.
bug je pa vplival na read pri zelo starih datotekah in nima nič veze z write hitrostmi. So nekaj popravili.
Sicer pa... konkurenca je načeloma cenejša
bug je pa vplival na read pri zelo starih datotekah in nima nič veze z write hitrostmi. So nekaj popravili.
Sicer pa... konkurenca je načeloma cenejša
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()

hojnikb ::
840evo se ne splača že dolgo več. Danes je na sceni ultra ii in mx100.
to ni noben bug, ampak samo trik, ki ga samsung uporablja. Namreč 120/250GB pogon 500MB/s write nemore kr tako dosežit (še najmanj pa z TLC) zato samsung simulira par GB zelo hitrega flasha, ko pa to zafilaš pa hitrost pade na normalno.
Ne, danes se vzame 850PRO, če se že morš dokazovat z benchmarki (tisti, ki res rabi hitrost, preskoči sata in gre direkt na pci-e ala xp941)
jah pri 840 EVO je tko, read/write ma kolk, okoli 500 mb/sec če se ne motim, če kopiraš velke fajle bo po parih sekundah začelo padat vse do 90-120MB/sec, sicer je tole samo firmware bug če se ne motim in nevem če so že dali vn kšn nov firmware ki fixa tale problem nism se nč pozanimal odkar sm nazadnje o tem zanimal
to ni noben bug, ampak samo trik, ki ga samsung uporablja. Namreč 120/250GB pogon 500MB/s write nemore kr tako dosežit (še najmanj pa z TLC) zato samsung simulira par GB zelo hitrega flasha, ko pa to zafilaš pa hitrost pade na normalno.
Ne, danes se vzame 850PRO, če se že morš dokazovat z benchmarki (tisti, ki res rabi hitrost, preskoči sata in gre direkt na pci-e ala xp941)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()

840evo se ne splača že dolgo več. Danes je na sceni ultra ii in mx100.
Glede nato da stanje ni rožnato v tej naši prelepi deželci ampak na srečo si še vedno lahko kaj privoščimo gledam jaz iz vidika kaj najboljšega dobit za takšno ceno. S Samsungom sem bil vedno zadovoljen, benchmarki pa me ne zanimajo preveč, ker nimam "kište" zato, da bi se komurkoli dokazoval. Hitrost se verjetno opazi takoj ko preklopiš iz HDD na SSD. Pri vsakdanji uporabi, kakšna igra, občasno visual studio se bo pa tale EVO verzija že obnesla ane? 60,70€ razlike v ceni med 840EVO in 850 PRO pa nažalost ni kar tak..

vzami mx100 ali ultra ii
pršparaš 13EUR oz 21EUR pri 256GB verziji (cene iz nemčije) za isti oz. hitrejši pogon.
In crucial/sandisk niso neke leve firme, ampak velike živali, saj delajo svoj nand.
Evo se enostavno ne splača, ker ne ponuja nič omembe vrednega napram tema dvema (razn hudo zveneče znamke).
pršparaš 13EUR oz 21EUR pri 256GB verziji (cene iz nemčije) za isti oz. hitrejši pogon.
In crucial/sandisk niso neke leve firme, ampak velike živali, saj delajo svoj nand.
Evo se enostavno ne splača, ker ne ponuja nič omembe vrednega napram tema dvema (razn hudo zveneče znamke).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::
Na EnaA je MX100 256GB spet pod 100EUR
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Drugače je pa tema o SSD-jih:
https://slo-tech.com/forum/t318356/15549
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Drugače je pa tema o SSD-jih:
https://slo-tech.com/forum/t318356/15549
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()

Rabim nov SSD ker mi je 240GB premalo, samo razen tega da so MX100 vredu ne vem kaj preveč, a prihaja kaj novega v kratkem (2-3 mesce) ven?
Namreč, geldam MX100 512GB, prišu bi me nekje 185€ iz nemčije, samo bi mi blo na bed da je bol čez 1 mesec nekaj novega ven in stane ista velikost 20-40€ manj :D
Torej, kdo ko je bolj na tekočem, se splača kupit zdaj tega 512GB, ali bo v kratkem kaj boljšega?
Namreč, geldam MX100 512GB, prišu bi me nekje 185€ iz nemčije, samo bi mi blo na bed da je bol čez 1 mesec nekaj novega ven in stane ista velikost 20-40€ manj :D
Torej, kdo ko je bolj na tekočem, se splača kupit zdaj tega 512GB, ali bo v kratkem kaj boljšega?

kdaj pa nj bi pršou mx200?
This ^.
Pa ultra II ni cenejši, razen če narobe gledam?
http://www.hardwareversand.de/en/Solid-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()

tec ::
Potrebujem novo primary mašino, ker je trenutna stara cca 2 leti (i7 2600, Z68, 16gb). Ker že 2 leti ne sledim in sem bolj na hitro pogledal trenutno top ponudbo, bom mogoče mimo usekal z vprašanji. Tole sem si nagledal.
1. GIGABYTE GA-X99-UD4
2. Intel Core™ i7 5820K "Unlocked" tray
3. Crucial PC4-19200 "Ballistix Sport" KIT 32768 MB
4. Intel M.2 "530 Series" 180 GB
5. 2x 2tb WD2003FZEX "Caviar(R) Black™"
6. EVGA SuperNOVA NEX750G
7. 2x Gigabyte GeForce GT 640 "OC"
8. Fractal Design Define XL Titanium
9. Noctua NH-D15
10. Tecnoware ERA LCD 1.1
Uporabljal ga bom izključno za delo, torej nobenih igric. Večinoma vse od Adobe in CorelDraw, nekaj blenderja (amatersko) in ostalih grafičnih programov. To znese cca 2.000 eur
Sedaj pa vprašanja :)
1. Uporabljam 6 monitorjev na treh grafičnih. Vidim, da ima GeForce GT640 tri izhode (2xDVI, 1xVGA) in me zanima, če delajo gor trije monitorji?
2. Ali bi SLI kakorkoli pripomogel pri mojem delu?
3. Je M.2 proti Sata kakorkoli boljši? Izbral sem ga zaradi tega, da imam manj kablov v škatli, ampak če je sata boljša izbira bom zamenjal.
4. Je bolj pametno vzet npr 1150 in dražji proc ali 2011-3 cenejši proc?
5. Bo cena DDR4 rama kaj padla v 2-3 mesecih? Ker 32gb je skor 500€
Prosim za komentar, če se da kaj izboljšat, pa da ne grem preveč čez 2k €.
tnx
tec
1. GIGABYTE GA-X99-UD4
2. Intel Core™ i7 5820K "Unlocked" tray
3. Crucial PC4-19200 "Ballistix Sport" KIT 32768 MB
4. Intel M.2 "530 Series" 180 GB
5. 2x 2tb WD2003FZEX "Caviar(R) Black™"
6. EVGA SuperNOVA NEX750G
7. 2x Gigabyte GeForce GT 640 "OC"
8. Fractal Design Define XL Titanium
9. Noctua NH-D15
10. Tecnoware ERA LCD 1.1
Uporabljal ga bom izključno za delo, torej nobenih igric. Večinoma vse od Adobe in CorelDraw, nekaj blenderja (amatersko) in ostalih grafičnih programov. To znese cca 2.000 eur
Sedaj pa vprašanja :)
1. Uporabljam 6 monitorjev na treh grafičnih. Vidim, da ima GeForce GT640 tri izhode (2xDVI, 1xVGA) in me zanima, če delajo gor trije monitorji?
2. Ali bi SLI kakorkoli pripomogel pri mojem delu?
3. Je M.2 proti Sata kakorkoli boljši? Izbral sem ga zaradi tega, da imam manj kablov v škatli, ampak če je sata boljša izbira bom zamenjal.
5. Bo cena DDR4 rama kaj padla v 2-3 mesecih? Ker 32gb je skor 500€
Prosim za komentar, če se da kaj izboljšat, pa da ne grem preveč čez 2k €.
tnx
tec

4. Intel M.2 "530 Series" 180 GB 7. 2x Gigabyte GeForce GT 640 "OC"
tole vrži ven. Dodaj sandisk ultra ii ali mx100 instead.
za grafično pa kej od amd, kar ima čimveč izhodov. Imaš varjante z 4 izhodi in več..
ne, ker ne profitiraš praktično nič napram 1155, ki ga že maš.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

za grafično pa kej od amd, kar ima čimveč izhodov. Imaš varjante z 4 izhodi in več..
Obstaja ja, samo dvomim da bo ceneje kot pa 2x 640

640gt mora vzet 3, če hočeš met 6 izhodov (vga v 2014 pač nima kej iskat na grafikat, še manj pa v pro kišti).
http://geizhals.at/club-3d-radeon-hd-78...
evo 6 izhodov v eni grafi.
edini pogoj je 6 displayport enkranov :)
http://geizhals.at/club-3d-radeon-hd-78...
evo 6 izhodov v eni grafi.
edini pogoj je 6 displayport enkranov :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

Naj povem še to, da se mi gre v prvi vrsti za stabilno delovanje, tudi če to pomeni, da bo malo počasneje delovalo.

lahko daš po moje tud dp-dvi adapter, če imajo monitorji dvi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()

VGA je čist kul, ker imam tudi dva "mickey mouse" monitorja (nek 22" LG), kjer je na enem mail klient, na drugem pa server konzola, tko da mi je vseeno kašne so barve tam :) Tudi kalibriram jih sam enkrat na leto, tko da ni panike. Men je sam važno, da delajo po trije na eni grafi, da ne rabim treh imet.

http://geizhals.at/eu/powercolor-radeon...
http://geizhals.at/eu/crucial-mx100-256...
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...
za tiste vga enkrane si pa umisliš kak DP -> vga pretvornik (jih maš za par $ z ebay). Še vedno bolje k tiščat več graf v sistem.
http://geizhals.at/eu/crucial-mx100-256...
http://www.idealo.de/preisvergleich/Off...
za tiste vga enkrane si pa umisliš kak DP -> vga pretvornik (jih maš za par $ z ebay). Še vedno bolje k tiščat več graf v sistem.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

Vsi monitorji imajo DVI, tko da bi sam nabavil DVI na DisplayPort in to bi blo to. Ideja zelo dobra, sam da kje v slo najdem to grafično.
Zakaj pa pri SSDju crucial oz. če že crucial, zakaj ne M550 al pa npr. samsung XP941? Intela sem vzel zato, ker sem tako navajen. V sedanji mašini je 520 series, v laptopih pa crucial..razlike mi ni, sam intel se mi "sliši" bolj stabilno :)
Zakaj pa pri SSDju crucial oz. če že crucial, zakaj ne M550 al pa npr. samsung XP941? Intela sem vzel zato, ker sem tako navajen. V sedanji mašini je 520 series, v laptopih pa crucial..razlike mi ni, sam intel se mi "sliši" bolj stabilno :)

če mora bit iz slo pa vzameš lahko tud 2x rabljene 7850/7870/270x ipd. in potem tud adapterjev ne rabiš

intel že dolgo ni več sinonim za stabilnost, od kar so prešaltal na sandforce.
Crucial zato, ker je trenutno top opcija, kar se tiče price/performance/capacity. V končni fazi pa lahko greš tudi na raid0, če ti ostane keš. Za x941 morš met pa hudo dober razlog, da uporavičiš hud price premium ze na tako hudo bolši performance (isti performance dosežeš že z 2x mx100 v raid0).
Crucial zato, ker je trenutno top opcija, kar se tiče price/performance/capacity. V končni fazi pa lahko greš tudi na raid0, če ti ostane keš. Za x941 morš met pa hudo dober razlog, da uporavičiš hud price premium ze na tako hudo bolši performance (isti performance dosežeš že z 2x mx100 v raid0).
#brezpodpisa

stalker ::
Prijateljici sem sestavil ta gamerski pc na funtechu. Zanima me vaše mnenje glede izbire komponent. SSD in HDD sta obvezna in cena lahko gre le in samo še navzdol. Komentarji zaželjeni.
1. Intel Core i5-4570 3,2 GHz (Haswell) 1150 - boxed
Redna cena 247,20 € | Spletna cena 197,76 € | Vaš prihranek 20,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 197,76 €
2. ASRock H87 Pro4, Intel H87 Mainboard - S1150
Redna cena 98,21 € | Spletna cena 79,56 € | Vaš prihranek 19,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 79,56 €
3. SAMSUNG 8GB DDR3 1600 PC3-12800 CL11
Redna cena 91,87 € | Spletna cena 75,33 € | Vaš prihranek 18,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 75,34 €
4. SSD disk CRUCIAL MX100 256GB 2.5" SATA3 MLC 7mm, CT256MX100SSD1
Redna cena 129,37 € | Spletna cena 103,49 € | Vaš prihranek 20,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 103,49 €
5. VTX3D Radeon R9 280, X-Edition, 3072 MB DDR5 (VXR9 280 3GBD5-2DHXE)
Redna cena 234,86 € | Spletna cena 192,59 € | Vaš prihranek 18,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 192,59 €
6. Napajalnik Corsair Builder Series CX600 600 Watt
Redna cena 93,51 € | Spletna cena 76,68 € | Vaš prihranek 18,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 76,68 €
7. Samsung SH-224DB DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
Redna cena 17,42 € | Spletna cena 14,11 € | Vaš prihranek 19,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 14,12 €
8. Sestava komponent in testiranje kompatibilnosti
Redna cena 24,34 € | Spletna cena 19,47 € | Vaš prihranek 20,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 19,47 €
9. Ohišje Zalman Z3-Plus Midi-Tower - črno
Redna cena 58,17 € | Spletna cena 47,12 € | Vaš prihranek 19,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 47,12 €
10. Trdi disk WD 500GB SATA 6GBs Intellipower 64Mb Green(WD5000AZRX)
Redna cena 62,74 € | Spletna cena 50,82 € | Vaš prihranek 19,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 50,83 €
Vrednost naročila:
856,96 €
Embalaža, pakiranje in dostava:
4,00 €
Skupaj za plačilo:
860,96 €
1. Intel Core i5-4570 3,2 GHz (Haswell) 1150 - boxed
Redna cena 247,20 € | Spletna cena 197,76 € | Vaš prihranek 20,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 197,76 €
2. ASRock H87 Pro4, Intel H87 Mainboard - S1150
Redna cena 98,21 € | Spletna cena 79,56 € | Vaš prihranek 19,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 79,56 €
3. SAMSUNG 8GB DDR3 1600 PC3-12800 CL11
Redna cena 91,87 € | Spletna cena 75,33 € | Vaš prihranek 18,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 75,34 €
4. SSD disk CRUCIAL MX100 256GB 2.5" SATA3 MLC 7mm, CT256MX100SSD1
Redna cena 129,37 € | Spletna cena 103,49 € | Vaš prihranek 20,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 103,49 €
5. VTX3D Radeon R9 280, X-Edition, 3072 MB DDR5 (VXR9 280 3GBD5-2DHXE)
Redna cena 234,86 € | Spletna cena 192,59 € | Vaš prihranek 18,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 192,59 €
6. Napajalnik Corsair Builder Series CX600 600 Watt
Redna cena 93,51 € | Spletna cena 76,68 € | Vaš prihranek 18,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 76,68 €
7. Samsung SH-224DB DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
Redna cena 17,42 € | Spletna cena 14,11 € | Vaš prihranek 19,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 14,12 €
8. Sestava komponent in testiranje kompatibilnosti
Redna cena 24,34 € | Spletna cena 19,47 € | Vaš prihranek 20,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 19,47 €
9. Ohišje Zalman Z3-Plus Midi-Tower - črno
Redna cena 58,17 € | Spletna cena 47,12 € | Vaš prihranek 19,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 47,12 €
10. Trdi disk WD 500GB SATA 6GBs Intellipower 64Mb Green(WD5000AZRX)
Redna cena 62,74 € | Spletna cena 50,82 € | Vaš prihranek 19,00% | KOLIČINA: 1 | Znesek: 50,83 €
Vrednost naročila:
856,96 €
Embalaža, pakiranje in dostava:
4,00 €
Skupaj za plačilo:
860,96 €

vilonja ::
1 x Matična plošča ASROCK H97 Anniversary LGA1150 ATX
Cena: 83,06 €
Prihranek: 18,24 € (18,00%)
1 x Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 8GB Kit BLS2CP4G3D1609DS1S00
Cena: 80,69 €
Prihranek: 17,72 € (18,00%)
1 x Zalman Z1 Midi-Tower USB 3.0 - črn
Cena: 33,21 €
Prihranek: 7,78 € (19,00%)
1 x Napajalnik Corsair CX500 500W ATX
Cena: 59,65 €
Prihranek: 13,99 € (19,00%)
1 x Trdi disk Seagate Barracuda 1TB SATA3 6GB/s 7200 64MB 3,5" ST1000DM003
Cena: 57,86 €
Prihranek: 13,57 € (19,00%)
1 x Samsung SH-224DB DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn
Cena: 14,12 €
Prihranek: 3,31 € (19,00%)
1 x SSD disk CRUCIAL MX100 256GB 2.5" SATA3 MLC 7mm, CT256MX100SSD1
Cena: 103,49 €
Prihranek: 25,88 € (20,00%)
1 x Intel Core i5 4460 BOX procesor, Haswell
Cena: 192,89 €
Prihranek: 48,23 € (20,00%)
SKUPAJ: 624,97 €
http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf...
Grafično pa tole iz bolhe.

1 x Matična plošča ASROCK H97 Anniversary LGA1150 ATX
dvdrw se lahko vrn vrže, napajlc xfx 550w namesto tega corsair šrota, disk na bo wd blue..
čakej med 4460 in 4570 je cca 5eur razlike?
base frekvenca je ista, tko da nima neke veze..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

stalker ::
Vse gre iz funtecha + sestavljanje (zakaj, mi ni jasno). DVD rabi, napajalc in ram bom dal drugi, ostalo bo isto. Ni slabo, glede na to, da že precej let nisem na tekočem 
Hvala

Hvala