» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
450 / 1154
»»

SuperVeloce ::

Testi niso ravno zgovorni, zato bi vprašal za MultiCore Turbo, kdo ma izkušnje s tem na poceni platah (h81, b85)? Kako pogosto to bios omogoča? Kot recimo Asrock b85 pro3 (B kot bussiness) ali asrock b85m?

Zgodovina sprememb…

johnnylitro ::

Živjo,

kolega me je prosil za nasvet pri nakupu računalnika.
Računalnik uporablja zelo osnovno, ne igra igric, ne uporablja zahtevnih programov...
Vseeno bi bilo fajn, da ta računalnik zdrži nekaj let osnovne uporabe, oziroma da se ga lahko posodobi z menjavo (prešibkih) komponent. Matična plošča mora imeti izhod HDMI (HDMI monitor).
Ima kdo kakšno pripombo/nasvet glede naslednjih komponent?
Hvala za pomoč!

http://www.computeruniverse.net/product...

DarwiN ::

Kar kul zadeva.. Ampak vzemi 1333 Mhz rame in Intenso 128Gb SSD, ker 64 bo hitro premalo, sploh če nimaš dodatnega diska, in windows 10 prihaja drugo leto... In pa napajalnik bo že tale Be Quiet 300W več kot preveč.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

hojnikb ::

vzami j1900 in eno mitx ohišje z napajalcom.Bo prek glave in ko je premal, enostavno vržeš stran plato in daš drugo zmogljivejšo not.
#brezpodpisa

m0LN4r ::

Jaz predlagam eno palčko 8gb najcenejšega 1600mhz rama. Cena je _okoli_ 60EUR.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

za osnovno rabo je ena palčka 4G prek glave :)
#brezpodpisa

dxx ::

hojnikb je izjavil:

za osnovno rabo je ena palčka 4G prek glave :)

Hehe, za res osnovno rabo (Facebook itd.) je še 2GB palčka dovolj

Vsekakor,
jaz bi vseeno vzel :)
(poznejša prodaja al nadaljna uporaba)

Sicer dgs 2.0+pentium tut ni slaba varianta, ampak sumim da gre tu za uporabnika, ki se kište nebo dotaknil, dokler nekaj ne crkne, torej nekaj let.
Trade Republic 38MVDVXM

Za tiste, ki čakajo oz. jih zanima še kako dolgo:
GTX 960 se pričakuje konec januarja: https://slo-tech.com/forum/t620484/p464...

Tako da vsak nakup nove GTX 760 se naj črta :D
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::

Geforce 960 črta 760, 280, 280x, 770 in še kakšno, za več pa je že 970. ... vmes lahko 290, če je dovolj zmogljiv napajalnik in psiha za tako žival
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Stari in slabi LCji še nebojo šli tako hitro v koš :)
Trade Republic 38MVDVXM

pripravek ::

Iscem masino za domaco pisarnisko uporabo, skype in pa za remote dostop...nic resnih iger, kvecjemu kaksne igrice xD
vzel bom verjetno v funtech, pa sem gledal da bi naredil tole:

1. Procesor Intel Pentium G3420 BOX, Haswell 62,49 €
2. Matična plošča GIGABYTE, LGA1150,mATX, H81 (GA-H81M-D2V) 51,24 €
3. SSD disk CRUCIAL MX100 256GB 2.5" SATA3 MLC 7mm, CT256MX100SSD1 102,93 €
4. Samsung SH-224DB DVD-RW zapisovalnik, SATA, črn 14,12 €
5. Ohišje mATX Chieftec 350W (BD-02B-B-U3) 64,59 €
6. Sestava komponent in testiranje kompatibilnosti 19,47 €
7. RAM Crucial BX Sport DDR3 4GB 1600MHz CL9 BLS4G3D1609DS1S00 43,68 €
SUM: 358,52 €

razmisljam se, ce se splaca vzeti 8.1 licencne al pocakam s 7ko do naslednje verzije...

kaksen komentar? hvala

ja, za pisarniško uporabe raje j1900 plato in eno itx ohišje
#brezpodpisa

vilonja ::

Če bodo igre ala internet bo to dovolj, drugače pa za igre, ki jih inštaliraš pa to ne bo.
Drugače pa veliko ljudi namesto petiuma vzame kar matično, ki ima integriran proc, je za pisarniško delo povsem dovolj, pa še hlajenje je pasivno, tako da je občutno tišje.

Leprechaun ::

FlyingBee je izjavil:

Geforce 960 črta 760, 280, 280x, 770 in še kakšno, za več pa je že 970. ... vmes lahko 290, če je dovolj zmogljiv napajalnik in psiha za tako žival

Rabljena 280x je še vedno super nakup ;) - sploh za 140€.

pripravek ::

Ce ze, se bolj nagibam, da bi se eno graficno dodal v racunalnik (da bo za peggle, plants vs. zombies ipd spile).
Pa ce prav razumem, mi bo tudi lazje zamenjat proc. in upgrejdat...

samo tudi ne vem, katero bi dal, ce bi in ce bo napajalnik potem dovoljsen..

Lonsarg ::

Najceneje za take špile kot omenjaš prideš skozi z kakim AMD FPUjem. Če pa hočeš svobodo morebitnega upgrada pa ti jaz priporočam da ohraniš kar si izbral z eno izjemo. Pejdi na ITX matično in itx ohišje, je prav hudo imeti majhno škatlico. Jaz sem ravno recimo ravno danes naročil na hardwareversand za 620EUR ITX gaming mašino. Izbira ohišja zame je bila enostavna, Silverstone SG06 najmanjše ohišje na planetu, ki omogoča grafične kartice do 10"(torej vae razen tiste res hude 300€+)

Silverstone SG06 USB 3.0
Core i5 4460
ITX Asus H81i-plus
Crucial 8GBb 1600Mhz, CL9
Saphire R9 270
Slim DVD-RW
MX100 256GB
be Quiet 2 SFX 400W

Z poštnino in 20€ kupončkom okoli 620€, v Sloveniji kakih 800€, priporočam!

pripravek je izjavil:

Ce ze, se bolj nagibam, da bi se eno graficno dodal v racunalnik (da bo za peggle, plants vs. zombies ipd spile).
Pa ce prav razumem, mi bo tudi lazje zamenjat proc. in upgrejdat...

samo tudi ne vem, katero bi dal, ce bi in ce bo napajalnik potem dovoljsen..

Za take stvari ti je integrirana dovolj... Z HD4600 lahko tudi poženeš kak 3D špil na low, al kak star špil na medium/high.
Zate bo dovolj dgs 2.0-pentium-300W-SSD cca. max. 300EUR tujina.
Za rezervo lahko tudi i3 pa obrneš kako staro 3D igro na integrirani. HD4600 = 730 -640 (ddr3) GT, tak na oko.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Thiassi ::

Živjo, sestavil sem en PC na hitro z nekim srednjim bugetom (700-800€)
prva verzija je sestavljena na AGTju samo sem bral da so nezanesljivi zato sem poiskal alternativo in našel mlacom.si, gor bom dal obe verziji komponente so iste razen seveda tistih ki jih na mlacomu/agju nmiso imeli sem jih zamenjal z nečim v istem denarnem/zmogljivostnem razponu.
Je usaj spodoben za ta denar?
Zdej veže me samo RAM ker je že kupljen vse ostalo pa se da spremeniti (pod pogojem da sprejme RAM seveda)
Za kakršnokoli pomoč/mnenje/spremembe sem hvaležen :)
AGT verzija:

Ohišje: AeroCool V3X Evil Blue Edition - 27,68€
Napajalnik: be quiet! System Power 7 500W - 69,24€
Matična plošča: ASRock Z97 Pro3 - 99,24€
Procesor: Intel Core™ i5 4460 - 177,99€
Procesorski hladilnik: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - 22,25€
Spomin 1: ŽE KUPLJEN (beri spodaj)
Grafična kartica 1: ASUS Radeon R7 260X "DirectCU II OC" - 126,09€
Trdi disk 1: Seagate ST2000DM001 "Barracudaź 14" - 77,97€
Trdi disk 2: Samsung 840 "EVO series" SSD 120GB - 69,51€
Optična enota: ASUS BC-12D2HT Silent - 60,50€
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Že kupljen spomin: Kingston PC3-12800 "HyperX Beast" KIT 16384 MB (Model: KHX16C9T3K2/16X) - cca 160€ v času nakupa
SKUPAJ BREZ SPOMINA: 731,47€

-----------------------------------------

MLACOM:

Ohišje: AeroCool V3X Evil Blue Edition - 27,05€
Napajalnik: be quiet! System Power 7 500W - 67,56€
Matična plošča: ASRock Z97 Pro3 - 99,16€
Procesor: Intel Core™ i5 4460 - 195,96€
Procesorski hladilnik: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - 19,06€
Spomin 1: ŽE KUPLJEN
Grafična kartica 1: SAPPHIRE R7 260X OC 2GB PCIe - 133,42€
Trdi disk 1: TOSHIBA DT01ACA200 2TB 7200/64M/S600 - 77,84€
Trdi disk 2: Samsung 840 "EVO series" SSD 120GB - 76,42€
Optična enota: ASUS DRW-24F1ST DVD-+RW SATA - 16,64€

SKUPAJ BREZ SPOMINA: 713,10€

mlacom ma še fajn lep link za sherat tk da dam še to zravn
http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

FlyingBee ::

groza, kako malo dobrega se v SLO dobi za 700 EUR, sestavil si pa tudi preveč mešano na žaru ... najprej, prosim, napii za kaj ga boš uporabljal!?
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

To upam da nisi sestavil za gaming, ker drugače je to totalno sfaljeno... Za gaming se v skoraj jurja (če štejemo še ram) drage kompe da grafično za 300-400EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Jp, sem za bivšga sošolca sestavil kišto, pa je prišparu ravno tolko, da je vrgu not en 512gb ssd.
Prinas ob istem dnarju, bi bil brez njega.

Tudi i3 in 970 ni slaba varianta za singleplayer comp.
Trade Republic 38MVDVXM

nej bi biu primarno za gaming rabo (prvič sestavlam karkoli tazga zato tud uprašam) sm zasledu da grejo grafe za 300-400 notr v builde z mal višjo ceno od moje in z veseljem jo porinem notr če mi lahko ostalo tok cenejš najdeš da sm šezmer v okviru 700-800€ nakonc :)

gtx 970 gre komot not
Trade Republic 38MVDVXM

No, največ bi aeveda prišparal pri RAMu, ker je 16GB metanje denarja stran. Najnovejše igre so trenutno na dobrih 2GB, tak da skupaj z sistemom 4GB lahko nagaja, tak da se kupuje 8GB čist za vsak slučaj.

Od preostalega nekaj blazno ne moreš več prišparati. Optična enota je v nedelovanju itak neslišna kupi nekaj za 15€...

Hladilnik za procesor je samo za ekatremne navijajce. Nežni navijalci in nenavijalci imajo priloženega več kot dovolj.

128GB SSD pomeni, da boš igre inštaliiral na počasni disk, kar pomeni glasnejše in počasnejše lovdanje, 256GB MX100 je samo 25€ več.

ram je žal že slabih 5mescev kuplen tko da tuki nemorm velik nardit x
optično bom pol od mlacoma upoštevu k je 16€
hladilnik vn bacim ker ne mislm neki velik navijat
glede ssdja bi gor vrgu eno max dve igri ki jih igram ker vse ostalo je bolj prehodno in mislm da za ostale sm se pa prpaavlen žrtvovt pa jih dt na počasnejši disk

zdej če je komu res dolgcajt al se pa rad s tem igra se nebom branu da sestav PC kot on misli da je najboše v meji 700-800€ z upoštevanjem zgoraj navedenega RAMa pa gremo pol na en per v centr :)

matic492 ::

Thiassi je izjavil:

glede ssdja bi gor vrgu eno max dve igri ki jih igram ker vse ostalo je bolj prehodno in mislm da za ostale sm se pa prpaavlen žrtvovt pa jih dt na počasnejši disk

Osebno ti povem da če maš OS na SSDju in imaš en novejši disk za ostale programe bo razlika v nalaganju minimalna. Ko HDD ne uporablja noben drug program (ker OS za vse temp datoteke ipd. uporablja samo SSD) ima zaporedno kopiranje do 200MB/s kar je praktično skoraj isto kot SSD.

Imam BF3 na SSDju, pa BF4 na HDDju, pa praktično oboje se mi naloži veliko hitreje kot ostalim ko imajo OS + igre na istem HDDju. Samo če boš pa kake torrente dol vleku ali karkoli drugega na isti disk istočasno se pa pozna malo.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Epialt ::

Ok fantje, rabim malo brainstorminga,
Kolegu je šla grafa ( gtx260 ) na PCju ( Q6600, 4gb rama ), katerega delo je bil predvsem gaming.
Fant igra CS:GO in LOL.
Poraja se vprašanje, je smiselno kupiti rabljeno grafično v rangu 50€ ( 560ti ali kaj podobnega ),
ali trenuten setup prodati za < 100€ in zraven stisniti dobrih 200€ ter kupiti novega?

Jah odvisno kok mu pomen dnar. Lahk pa hitro zagrabis 750ti, ki je med malimi oglasi!
Trade Republic 38MVDVXM

pokneš noter 270X pa basta..
#brezpodpisa

mazid ::

Zdravo.

Trenutno si lastim
Asus P5K SE
Q6600
radeona 7850 2Gb OC
4Gb RAM
Ohišje mam pa (če se kdo spomni) JAE je mel en gaming računalnik "Cyber warrior"

Rad bi počas zadevo nadgradil postono.
Največji zalogaj bo komplet plata+proc+rami (kašna kombinacija je optimalna)
predvsem pa kako naprej
Hvala za odgovore

za kaj uporabljaš komp ?
če za gaming, potem poči noter eno rabljeno 280x in si dober... Pa naviješ mal proc..
#brezpodpisa

Killermode ::

mazid je izjavil:

Zdravo.

Trenutno si lastim
Asus P5K SE
Q6600
radeona 7850 2Gb OC
4Gb RAM
Ohišje mam pa (če se kdo spomni) JAE je mel en gaming računalnik "Cyber warrior"

predvsem pa kako naprej
Hvala za odgovore

Zadnje dve strani si samo preber bo dovolj, da najdeš kaj približno bi rad mel.
Mal osnutka:
xeon e-3 1231(i5 k če bi rad navijo) + gtx 970 + 8gb ram + ssd mx100 + eno plato kera ti pač gre u budget + mogoče še kakšn napajalc.

Če ti to denar ne dopušča greš pa z komponentami navzdol.

mazid ::

hojnikb je izjavil:

za kaj uporabljaš komp ?
če za gaming, potem poči noter eno rabljeno 280x in si dober... Pa naviješ mal proc..

Za gaming predvsem ja.
Pa moja grafična mi ne deluje da bi jo rabu menjat.
Bolj me srbi plata (ne podpira več rama)
Pa procesor je ze tud kar v letih niti se ga ne da navit na tej plati.

Načeloma sam ne navijam, ker ne znam :)

matic492 ::

mazid je izjavil:

hojnikb je izjavil:

za kaj uporabljaš komp ?

Za gaming predvsem ja.

Nič ni v letih, če si kupiš 280x bo sprememba ogromna. Mislim je v letih ampak veliko večja razlika je če dokupiš grafiok, ki jo lahka pol preprosto naprej uporabljaš če boš kdaj procesor nadgradil
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

shibui ::

Zdravo,
glede na to, da imam namen zamenjati 6 let star računalnik za novega do 1000 € (gaming), ki bo zdržal približno enako obdobje, bi vas prosil za mnenje in info glede naslednje sestave.

Kaj pravite glede MSI matične? Gledal sem tudi ASUS Pro-gamer, vendar trenutno ni dosegljiva na tej strani. Je kakšna razlika med MSI in ASUS matičnimi v kvaliteti?

Kako je glede garancije pri nakupu iz tujine (v tem primeru hardwareversand)? Lahko uveljavljam tudi v SLO (npr. pri Acord 92 za MSI izdelke)? Kje vidim ali ima izdelek evropsko garancijo?

Hvala za pomoč.

spinn ::

Odločam se za nakup novega PC- ja. Računalnik kupujem za daljše obdobje in bi zanj odštel okrog 1000 - 1200 evrov.

Uporaba računalnika; delovni računalnik (arhitektura, modeliranje, rendriranje in oblikovanje); AutoCAD, Cinema 4D + Vray, 3DS max, ArchiCAD, Photoshop, Illustrator, Indesign, Lightroom

Komponente; (nekaj več bi odštel za CPU in dobro matično ploščo, ter kasneje dodajal po potrebi boljši GPU, hlajenje, dodaten RAM ...)

- CPU Intel Core i7-4770K ?
- Matična plošča (GA-Z87X-UD3H)?
- RAM za začetek 8GB, možnost nadgradnje vsaj do 16GB
- Disk; Sistemski disk SSD (120GB), podatkovni disk (500GB) ?
- Napajanje in ohišje (kakšen Fractal)? Važno mi je, da računalnik deluje čim tišje.
- GPU GeForce GTX 760 (če se izide cenovno) ali kar integrirana Intel HD kartica, ali kaj drugega?

Prosil bi vas za kakšne nasvete in predloge glede posameznih komponent in sestave PC-ja, da bo vse kompatibilno med sabo. Hvala.

Volta ::

Fantje, dajte si že enkrat zapomnit, da za dolgoročno uporabo (če ne boste navijali) vzamite Xeon E3-1231v3, ne pa I5, etc.

spinn je izjavil:

Odločam se za nakup novega PC- ja. Računalnik kupujem za daljše obdobje in bi zanj odštel okrog 1000 - 1200 evrov.

Uporaba računalnika; delovni računalnik (arhitektura, modeliranje, rendriranje in oblikovanje); AutoCAD, Cinema 4D + Vray, 3DS max, ArchiCAD, Photoshop, Illustrator, Indesign, Lightroom

Komponente; (nekaj več bi odštel za CPU in dobro matično ploščo, ter kasneje dodajal po potrebi boljši GPU, hlajenje, dodaten RAM ...)

- CPU Intel Core i7-4770K ?
- Matična plošča (GA-Z87X-UD3H)?
- RAM za začetek 8GB, možnost nadgradnje vsaj do 16GB
- Disk; Sistemski disk SSD (120GB), podatkovni disk (500GB) ?
- Napajanje in ohišje (kakšen Fractal)? Važno mi je, da računalnik deluje čim tišje.
- GPU GeForce GTX 760 (če se izide cenovno) ali kar integrirana Intel HD kartica, ali kaj drugega?

Prosil bi vas za kakšne nasvete in predloge glede posameznih komponent in sestave PC-ja, da bo vse kompatibilno med sabo. Hvala.

Na integrirani neboš neki glih modeliral. Bo pri kaki bolj kompleksno izrisani bajtici že štekalo vseskup.
Če si za tujino, razmisli o 5820K osnovi in sčasoma dodaš več rama, GTX 960 pride čez dober mesec. 760 je preteklost.
Če si začetnik vzemi najprej 8gb rama in se nauči optimalno delat in pozneje dokupiš še 8gb al 16 al karkoli.
Vglavnem odvisno od zahtevnosti. Eni grejo na faks z nekimi hudimi vizijami, pol pa še na magisterijo ni nič iz tega...
To kar delajo narediš na prenosniku za 500EUR.
Pa močno predlagam SSD 256GB. Sekundarni disk pa boš sam videl če rabiš.

Malo opiši kje in kaj boš delal pa ti lahk točneje povem.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

mazid je izjavil:

hojnikb je izjavil:

za kaj uporabljaš komp ?

Za gaming predvsem ja.

Tole so ti mal mimo svetovali pomoje, ja.. Grafična je edino, kar je še dobro v tvojem kompu, in med 7850 in 280x ne bo tolikšne razlike..

cpu+plata+8gb ram bi moral najprej menjat.. Še prej pa jasno SSD. Xeon ali I5-4690, ena H97 plošča, ram in pa 128/256Gb SSD.

7850 in 280x ne bo tolikšne razlike..

sj ne, da je 280x cca 2x-2.5x hitrekša od 7850hd ;((

Najprej grafo menjat, potem pa celo platformo. Kjub starosti, so ti procesorji še vedno capable, sploh naviti.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

@hojnik, men se zdi, da je prej ~50% hitrejša, ne 150. Pri omenjenem procesorju pa verjetno še precej manj..

GPU Boss

12bot34 ::

shibui, lahko pa mogoče kaj takega, če bo res izključno samo za gaming. Pa ko ti ena grafa nebo dovolj, kamot potem rabljeno 970 notri vržeš. Verjetno bo rabljena lih ene 200 eur.

DarwiN je izjavil:

@hojnik, men se zdi, da je prej ~50% hitrejša, ne 150. Pri omenjenem procesorju pa verjetno še precej manj..

GPU Boss

gpu boss ima pojma o grafah točno tolk kot krompir.

http://anandtech.com/bench/product/778?...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

DarwiN je izjavil:

GPU Boss

gpu boss ima pojma o grafah točno tolk kot krompir.

http://anandtech.com/bench/product/778?...

Malo več torej... Mogoče ~75% hitrejša v povprečju..

Recimo, da imaš prav.. Čeprav pri BF4 na primer, ki je CPU požrešen, bi mu bolj koristil nov cpu.. Sem občutil na lastni koži, ko sem kupil 280x, procesor pa nameraval obdržat star.. (Athlon X4 navit na 3.5Ghz). Sem imel 20fps in sem moral že naslednji dan naročit še cpu..

edit: pa GPU boss ima spodaj 3D mark benchmarke, ki definitivno niso iz krompirja zviti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

vse je odvisno tudi od tega kaj igra... Če igre niso cpu bound, potem je nadgradnja grafe smiselna... Sicer pa menjat celo platformo, ker 775 je še vedno zlato :))
#brezpodpisa

Ste ga sploh vprašal kok misli zapravt?
Trade Republic 38MVDVXM

mazid je izjavil:

Zdravo.

Trenutno si lastim
Asus P5K SE
Q6600
radeona 7850 2Gb OC
4Gb RAM

predvsem pa kako naprej
Hvala za odgovore

Ti imaš trenutno zelo balanciran računalnik, če karkoli kupiš ne bo veliko haska, ker bo potem druga zadeva bottleneck.

Najboljša odločitev je šparat in menjat komplet komp čez kako leto.

Ena možnost je menjat proc, z tem da ne bodo igre praktični NIČ hitrejše, ampak ker procesorji napredujejo zgolj 5% na leti ne boš nič kaj na slabšem, kot če čez eno leto menjaš.

Driga možnost je nakup maksimalno 280x grafične zdaj in ostalo kasneje. V igrah, ki niso CPU zahtevne boš profitiral kar nekaj, v nekaterih igrah pa skoraj ne bo profita zaradi CPU omejitve. Čez kako leto boš dobil za ceno 280x kake 20% boljšo grafiko.

To je to, zdaj se pa odloči:) BTW menjavanje matične je idealna priložnost za menjavanje ohišja na kak ITX;)

Tretja možnost, če finance dopuščajo je. Rabljen i3 (če se dobi pocen) + 4gb (rabljen) + 280x (rabljena) + nova plata in si na novem, dokaj poceni (cca. 300€) in za nekaj časa.
Pozneje pa daš notr rabljen i7, še 4gb in menjaš grafo.
Problem so edino cene rabljenih stvari prinas, ki se kosajo z novimi iz tujine, razen za 280x seveda.

Lahko pa da takrat več sploh neboš igral igre.
Trade Republic 38MVDVXM

i3 je tam tam z Q6600, to je potem velik dela za nič profita.
««
450 / 1154
»»