Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
Sergio4 ::
zdi se mi, da imam radiator za vodno ki je delno iz bakra (moder del na sliki) in delno iz aluminija ali mogoče niklja (rdeč del na sliki). kako je zdaj to glede oksidacije in mešanja kovin v enem loopu?
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: bluefish ()
Xeroo ::
Lp,
Kupujem nov pc, namen pcja bo za igranje igric, gledanje filmov, brskanje po netu in za šolo.
Malce sem se sprehodil po tej temi, pripravljen sem odšteti do 900€.
Nakupoval bi v Sloveniji v trgovinah (Funtech, Dinokomp, Mlacom...) zaradi garancije.
V mislih imam naslednje komponente:
MATIČNA; Gigabyte H97-HD3
CPU; Intel Xeon E3-1231 V3
RAM; Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600Mhz cl9
SSD; SSD disk CRUCIAL MX100 256GB 2.5"
OPTIČNI; DVD-RW Asus DRW-24F1ST
NAPAJALNIK; XFX Pro Series Full Wired Edition 550W
OHIŠJE; Corsair Carbide 300R Midi-Tower
GRAFIČNA; XFX Radeon R9 280X 3GB Black Edition
Trdi disk imam že doma 1tb, prav tako tipkovnico, miško in monitor, zanima me če vse skupaj špila, proso bi za mnenja tistih ki se malo bolje spoznate na te zadeve. Nakup bi opravil čez 2 dni.
Hvala za odgovore :D
Kupujem nov pc, namen pcja bo za igranje igric, gledanje filmov, brskanje po netu in za šolo.
Malce sem se sprehodil po tej temi, pripravljen sem odšteti do 900€.
Nakupoval bi v Sloveniji v trgovinah (Funtech, Dinokomp, Mlacom...) zaradi garancije.
V mislih imam naslednje komponente:
MATIČNA; Gigabyte H97-HD3
CPU; Intel Xeon E3-1231 V3
RAM; Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600Mhz cl9
SSD; SSD disk CRUCIAL MX100 256GB 2.5"
OPTIČNI; DVD-RW Asus DRW-24F1ST
NAPAJALNIK; XFX Pro Series Full Wired Edition 550W
OHIŠJE; Corsair Carbide 300R Midi-Tower
GRAFIČNA; XFX Radeon R9 280X 3GB Black Edition
Trdi disk imam že doma 1tb, prav tako tipkovnico, miško in monitor, zanima me če vse skupaj špila, proso bi za mnenja tistih ki se malo bolje spoznate na te zadeve. Nakup bi opravil čez 2 dni.
Hvala za odgovore :D
s6c-gEL ::
Napajalnik zamenjaj, ostalo je ok: xfx 550 ts http://xfxforce.com/en-us/products/ts-s... .
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Janac ::
zdi se mi, da imam radiator za vodno ki je delno iz bakra (moder del na sliki) in delno iz aluminija ali mogoče niklja (rdeč del na sliki). kako je zdaj to glede oksidacije in mešanja kovin v enem loopu?
Fini so vedno iz bakra, chamber(tista komora, kjer so priključki/fittingi) je pa medenina(brass).
Ne bo težav.
Še tako, če ti pomaga:
Rdeč del baker rebra in ohišje bo straneh medenina,
Moder del je v celoti medenina.
Zgodovina sprememb…
Fini so vedno iz bakra, chamber(tista komora, kjer so priključki/fittingi) je pa medenina(brass).
Ne bo težav.
Še tako, če ti pomaga:
Rdeč del baker rebra in ohišje bo straneh medenina,
Moder del je v celoti medenina.
hvvala za pojasnilo glede modrega dela, ampak pri rdečem delu sem mislil tiste kanale znotraj radiatorja in ne fine. skozi luknje za fitinge sem videl da so tile kanali iz nekakšne srebrne kovine. sklepam da je to nikelj oz. aluminij? aluminij pa baje zelo oksidira z bakrom iz katerega imam vodni blok?
Zgodovina sprememb…
Medenina je in nič drugega.
Mogoče je kakšna taka barva ki pospeši odvajanje toplote...
Kakorkoli, ta radiator poznam in ne bo težav.
hojnikb ::
to da črna barva lažje oddaja toploto, je mit
#brezpodpisa
matic492 ::
Ne vem za ta radiator specifično ampak ponavadi je tako da so "fini" iz bakra, vse okoli, torej "ohišje" je pa iz aluminija, ker ni povezano z vodo ampak je samo za zaščito finov in pa z luknjami za pritrditev.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
s6c-gEL ::
slika je simbolična. sem pa skoraj prerpričan da je aluminij saj cel 160mm radiator tehta le 1,1kg
Izmeri gostoto (masa / volumen).
Ne vem za ta radiator specifično ampak ponavadi je tako da so "fini" iz bakra, vse okoli, torej "ohišje" je pa iz aluminija, ker ni povezano z vodo ampak je samo za zaščito finov in pa z luknjami za pritrditev.
Ne ni aluminij, je tako kot sem rekel. Daj s šraufom naredi prasko pa boš spodaj videl nekaj zlate barve, to je medenina. Kakšen aluminij ljudje? Aluminij imajo radiatorji iz china za 20$.
1,1 kg ni nič narobe. Moj 360 tehta 900g pa je izdelan iz medenine/ bakra.
slika je simbolična. sem pa skoraj prerpričan da je aluminij saj cel 160mm radiator tehta le 1,1kg
Daj potem slikaj tvoj radiator, kaj nam tukaj kažeš neke radiatorje, ki nimajo nobene veze s tvojim?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
torej lahko brez problema povežem z bakrenim blokom? ali raje vzamem tistega z preveeko iz niklja?
Noben nima nikeljne prevleke. Zakaj bi šel nekdo nikljat raditor, pa da se potem niti ne vidi? Niklja se samo zaradi izgleda. Toplotno je pa še slabše prevoden, vendar ker je nanos borih 4 mikronov mi tega ne opazimo.
Nevem iz kje izvira tvoj radiator, a če je bil iz kitajske poceni kupljem je možnost, da je celo v celoti aluminjast povem dopustna.
Pa prvič slišim za 160mm radiator, kaj maš ti to nekaj. Bi slikal prosim?!
Nevem iz kje izvira tvoj radiator, a če je bil iz kitajske poceni kupljem je možnost, da je celo v celoti aluminjast povem dopustna.
Pa prvič slišim za 160mm radiator, kaj maš ti to nekaj. Bi slikal prosim?!
Ja, to je aluminij. Ne bo težav, ker se ne dotika vode.
Tam na priključih pa vidiš zlato barvo, to je medenina.
Sicer pa sem mel tak radiator in je malce bolj restirktiven. Če se nemotim gre za Magicool III 360mm in seveda ne 160mm. Potem je tudi teža povsem ustrezna.
Priporočam ti bakren blok.
Tam na priključih pa vidiš zlato barvo, to je medenina.
Sicer pa sem mel tak radiator in je malce bolj restirktiven. Če se nemotim gre za Magicool III 360mm in seveda ne 160mm. Potem je tudi teža povsem ustrezna.
hvala. bolj me zanima spodnja stran. kakšne so prednosti oz. slabosti ponikljanega bakra pred navadnim bakrom
Ni omembe vredne razlike. Pač baker oxidira, nikelj ne. Če pa je razlika v temperaturi, pa bo manj kot 0,1C
Žal, je tvoje prepričanje v teoriji povsem pravilno. Ampak v praksi je pa nanos niklja le 4 mikronov (priporočljivo naj bi blo vsaj 10 mikronov), 4 mikrone je pokazalo eno neodvisno testiranje EK blokov, takrat ko so mel množičen incident z ponikljani bloki.
No kaj se zgodi po uporabi ponikjanega bloka s UPORABO EK COOLANTA :https://slo-tech.com/forum/t611506/p451...
Vzami bakrenega, lepo skrbi za njega in ti garantiram hlajenje brez nepričakovanih nezgod.
Žal mi je da EK še ni streznil tak incident, treba je samo posvarit ljudi, da se bo znižalo povpraševanje.
Pa si sto procent, da je enaka revizija grafične kot na EKWB?
Proper 7970 blok na desni in proper 7950 blok na levi...
BTW: Ta blok za 7970 sem kupu rabljenega od enga... je precej razžrt nickel, kljub temu, da je bil ta blok izdelan po tistem incidentu z EK bloki in njihovimi ponikljanimi bloki, ima oznako EN- electroless Nickel-Plating. Fant mi je zatrdil, da je uporabljal le antifriz in destilirano vodo. Tak da, priporočam raje gole bakrene bloke od EK.
Don't be afraid to rate/comment/subscribe
Priporočam ti bakren blok.
Zgodovina sprememb…
najlepša hvala za vso pomoč. restriktiven je glede pretoka vode ali pretoka zraka skozi fine?
sem pa z aluminijem mislil notranjo stran radiatorja, kajti ko pogledam skozi luknje za fittinge proti desni vidim kovino srebrne barve.
sem pa z aluminijem mislil notranjo stran radiatorja, kajti ko pogledam skozi luknje za fittinge proti desni vidim kovino srebrne barve.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sergio4 ()
Daj na začetek rebr ravnilo in si označi do kje je 2.54cm ter preštej rebra od začetka do te tvoje meje, kjer se konča 2.54cm. Tako dobiš FPI. Sporoči nam tule in ti povemo low RPM ali high RPM vente, vsekakor pa ene z statičnim pritiskom vsaj nad 1.
Restriktiven glede vode je bil pri meni.
Restriktiven glede vode je bil pri meni.
Zgodovina sprememb…
Ne ni aluminij, je tako kot sem rekel. Daj s šraufom naredi prasko pa boš spodaj videl nekaj zlate barve, to je medenina. Kakšen aluminij ljudje? Aluminij imajo radiatorji iz china za 20$.
Ja da ne bo res...
http://www.ekwb.com/shop/radiators-fans...
Material:
- Copper fins
- 90% copper tubing (H90)
- Brass chambers
- Aluminum housing
Zakaj bi za zunanji del dali baker, če ni povezan z vodo in hlajenjem.
Tale XTX ima pa celo jeklo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
13 fpi je. pa 45mm debel.
še vedno pa mislim, da me ne razumete glede morda aluminijastega dela. zanima me, kakšen material je na notranji strani teh kanalov. ko pogledam skozi luknje za fittinge pod kotom vidim srebrno barvo, prav tako je srebrno, če na zunanji strani radiatorja postrgam barvo iz tega kanala.
še vedno pa mislim, da me ne razumete glede morda aluminijastega dela. zanima me, kakšen material je na notranji strani teh kanalov. ko pogledam skozi luknje za fittinge pod kotom vidim srebrno barvo, prav tako je srebrno, če na zunanji strani radiatorja postrgam barvo iz tega kanala.
Ja da ne bo res...
Material:
- Copper fins
- 90% copper tubing (H90)
- Brass chambers
- Aluminum housing
Zakaj bi za zunanji del dali baker, če ni povezan z vodo in hlajenjem.
Tale XTX ima pa celo jeklo
Ja XT ma pa recimo samo baker in medenino tak kot sem rekel.
13 fpi je. pa 45mm debel.
A veš kateri model je in kako si prišel do njega?
Zgodovina sprememb…
vzel sem rabljenega. zagotovo je od firme magicool, nisem pa sihuren kateri model. Bom še poguglel malo
vzel sem rabljenega. zagotovo je od firme magicool, nisem pa sihuren kateri model. Bom še poguglel malo
Tukaj nimajo takega z sivim okoli:
http://www.magicool.biz/product_radiato...
Je mogoče prebarvan?
Tukaj nimajo takega z sivim okoli:
http://www.magicool.biz/product_radiato...
Je mogoče prebarvan?
Si mogoče pomislil na to, da je tak star model, da ga nimajo več na spletni strani, kjer predstavljajo predvsem aktualne izdelke.
Je zagotovo Magicool, saj sem imel podobnega, mogoče celo enakega, a moj je bil zagotovo bakren.
edit: http://www.performance-pcs.com/catalog/...
ta je na videz enak mojemu, s to razliko da je tanjši
ta je na videz enak mojemu, s to razliko da je tanjši
ouu v tej fazi je že prepozno, je kakšna možnost da to odkrijem prej? kakšen pa priporočaš ventilator za ta radiator?
alen p ::
Zdravo
Sestavljam si gaming pc, denar niti ni ovira, tam za 1500€ bi se dala dobit ze dobra masina
Procesor: Intel i7 4790k
Os. plošča: Gigabyte ga-z97x-ud5h
Pomnilnik: G.Skill 16gb ddr3 2133 quad-kit
SSD: Samsung 850 pro 256Gb
HDD: WD Caviar black 2Tb
Opticna enota: Dvd-Rw asus drw-24f1st
Napajalnik: Seasonic x650w
Ohišje: NZXT. 410 PANTOM
Brez graficne cca 1200€
S6c-gel je napisal da je i7 procesor za gaming prevec.. pa bo cez par let se vedno? Verjetno se bi ze sedaj opazl kej razlike v hitrosti v primerjavi z i5? Ce ze pri igrcah ne, pa na splosno v delovanju sistema ali pri kakih programih...
Hojnikb.. zakaj bi bil 850pro ssd brezveze? Kokr vem so najhitrejsi in najbol zaneslivi.. kaksna je razlika med x100 (razen cene ;) )
Zakaj ne 16gb rama namesto 8? Se vsi malo bolsi laptopi majo 12+... next gen. igre bojo verjetno zahtevale ogromno na ultra ( gta5 ). In zakaj ne vec kot 1600mhz? No razlike so res minimalne, kot tudi razlika v ceni ( se posebi ce imas denar)
Kar se tice napajalnika.. da bi raje vzel xfx ts 550w.. ima bronze standart, sistem z recino gtx 770 pa bi zahteval do max 500w porabe.. ni 50w razlike malo premalo? Kokr vem je dobro met mal lufta (se posebi pr napajalnikih z manjso ucinkovitostjo), nekje sem zaslediu da nej bi blo najbol kar 40% lufta...
Zakaj je disk lahko blue in ne black ce mam ze ssd? (Hitreje je bolje kokr js vem)
Lp, alen
Sestavljam si gaming pc, denar niti ni ovira, tam za 1500€ bi se dala dobit ze dobra masina
Brez graficne cca 1200€
S6c-gel je napisal da je i7 procesor za gaming prevec.. pa bo cez par let se vedno? Verjetno se bi ze sedaj opazl kej razlike v hitrosti v primerjavi z i5? Ce ze pri igrcah ne, pa na splosno v delovanju sistema ali pri kakih programih...
Hojnikb.. zakaj bi bil 850pro ssd brezveze? Kokr vem so najhitrejsi in najbol zaneslivi.. kaksna je razlika med x100 (razen cene ;) )
Zakaj ne 16gb rama namesto 8? Se vsi malo bolsi laptopi majo 12+... next gen. igre bojo verjetno zahtevale ogromno na ultra ( gta5 ). In zakaj ne vec kot 1600mhz? No razlike so res minimalne, kot tudi razlika v ceni ( se posebi ce imas denar)
Kar se tice napajalnika.. da bi raje vzel xfx ts 550w.. ima bronze standart, sistem z recino gtx 770 pa bi zahteval do max 500w porabe.. ni 50w razlike malo premalo? Kokr vem je dobro met mal lufta (se posebi pr napajalnikih z manjso ucinkovitostjo), nekje sem zaslediu da nej bi blo najbol kar 40% lufta...
Zakaj je disk lahko blue in ne black ce mam ze ssd? (Hitreje je bolje kokr js vem)
Lp, alen
Jaz v delovanju sistema nisem opazil razlike med enojedrnim celeronom na 1155 in i5 4570 na 1150. Edino razliko sem opazil v Lightroomu, brskanju niti ne, drugega pa tak ne počnem.
Sicer konfiguracija ni tako zelo napačna, bi si pa osebno za tak denar omislil custom vodno hlajenje.
Dal bi i5 4590K
Biostar Z97 WE plato
nek normalen 16gb 1600-1866mhz, odvisno od cene, 2133mhz pa noben bog ne opazi, torej zakaj bi to kupil če je/bo identično delovanje?
MX 500GB
Napajalec xfx TS 550W(Dovolj za dve 280), lahko pogledaš še Enermaxa, Lepo...
Phantom 410 ohišje je močno zastarelo inna trgu že kar nekaj let, tako, da bi ti v ta razlog priporočal NZXT H4444444440
Dal bi i5 4590K
Biostar Z97 WE plato
nek normalen 16gb 1600-1866mhz, odvisno od cene, 2133mhz pa noben bog ne opazi, torej zakaj bi to kupil če je/bo identično delovanje?
MX 500GB
Napajalec xfx TS 550W(Dovolj za dve 280), lahko pogledaš še Enermaxa, Lepo...
Phantom 410 ohišje je močno zastarelo inna trgu že kar nekaj let, tako, da bi ti v ta razlog priporočal NZXT H4444444440
To da je najbolj hitrejši še ne uporaviči 2x cene. Dejstvo je, da za igrice ne rabiš tako hitrega ssdja in bo pol cenejši mx100 veliko boljša izbira. ali pa vzameš 512GB za isto ceno. Zanesljiva sta pa oba (lahko bi rekel, da je mx100 celo bolj, ker je 850pro še precej nepreverjena zadeva).
Zato, ker lahko vedno rukneš več kasneje noter. Itk ti noben špil nebo delu slabše zarad tega, ker boš meu sam 8GB. Več kot 1600mhz je nesmisel, ker je itk memory controller naret samo za 1600mhz (več kot to pa že navijaš).
XFX ts je tudi v gold verziji. sistem z 770gtx ti _nikol_ nebo porabu 500W. Ena 770ka papca ~230W v full load. Torej je xfx 550w VRH glave za eno. Absolutno ne rabiš 40% lufta.
Zato ker je black dražji in glasnejši. In tisto igrovje, ko ga največkrat igraš daš na 512GB mx100. Vzameš blue in si prihraniš keš.
#brezpodpisa
m0LN4r ::
Zdravo
Sestavljam si gaming pc, denar niti ni ovira, tam za 1500EUR bi se dala dobit ze dobra masina
Brez graficne cca 1200EUR
Lp, alen
Za 50-70EUR manj dobiš enakovreden procesor za igre. 1231v3 al 1241v3. Posledično 50EUR+ EUR cenejšo matično.
8GB rama je dovolj, čez 3 leta pa če misliš še vedno met komp. Prodaš teh 8gb in kupiš 16gb kit. Ampak za gaming bo 8GB dovolj še nekaj časa.
850 PRO se ne splača za consumerje, neboš izkoristil tist malenkost večjo hitrost in NITI neboš opazil, celo v loadingu igre ne. Zato mx100. Rajši pol vzameš 512GB SSD.
Preostali dnar, ki si ga prišparal. Vržeš v novo maxwell grafo al vzameš 2x neko grafo. Pa boš nekaj časa mel mir.
Raje 2x grafa, kot pa overpriced CPU in OC plata, ter OC RAM in "hitrejši" SSD. Te stvari ti prinesejo max. 1-5% boosta. Medtem ko ti bo dodatna grafa prinesla 50-80% boosta.
BLACK diski niso zaradi hitrosti dragi. Narjeni so za sisteme, ki laufajo 24/7; za sisteme ki se malo vklapljajo in izklapljajo.
Jaz bi vzel takole in si pozneje nabavu 2x GTX 860, če bo res tak kul kot reklamirajo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
kaj ti nuca garancija, če ti crkne in nese podatke z seboj..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
12bot34 ::
Pozdravljeni forumaši!
Zanimam se za nakup namiznega računalnika do 1000 eur. Računalnik bom uporabljal za editiranje videov, najverjetneje Premier. Čas exporta mi ni vseen, zato vas sprašejem kaj moram vzeti, da bo čas exporta najhitrejši. Ali moram denar vložiti v procesor al v grafično? Koliko rama priporočate, 16gb ali 8gb? Ali se mi za ta denar splača vzeti vodno hlajenje?
Seveda bom pa gor igral tudi najnovejše igre, zato me zanima kaj se bolj splača grafa do 500 eur oz grafa za 250 eur in jo nato čez dve leti še ena ta 250 eur. Procesorja pa ne bom navijal.
Malo sem že po forumu bral,
Če grem gledat teste grafičnih kartic, najmanj koliko fps mora imeti, da se normalno da igrati?
Ali je hladilnik nujen?
Če mi prosim pomagate sestaviti kakšen konfig za tak računalnik.
Zanimam se za nakup namiznega računalnika do 1000 eur. Računalnik bom uporabljal za editiranje videov, najverjetneje Premier. Čas exporta mi ni vseen, zato vas sprašejem kaj moram vzeti, da bo čas exporta najhitrejši. Ali moram denar vložiti v procesor al v grafično? Koliko rama priporočate, 16gb ali 8gb? Ali se mi za ta denar splača vzeti vodno hlajenje?
Seveda bom pa gor igral tudi najnovejše igre, zato me zanima kaj se bolj splača grafa do 500 eur oz grafa za 250 eur in jo nato čez dve leti še ena ta 250 eur. Procesorja pa ne bom navijal.
Malo sem že po forumu bral,
Če grem gledat teste grafičnih kartic, najmanj koliko fps mora imeti, da se normalno da igrati?
Ali je hladilnik nujen?
Če mi prosim pomagate sestaviti kakšen konfig za tak računalnik.
1231v3 xeona vzameš je i7 s smešno ceno, ker ima malo nižje frekvence
8-16gb Odvisno kolko ga v premieru ponucaš. Za igre je 8gb dovolj.
NVIDIA CUDA, ti pohitri zadevo od 70% tudi do 90% export z "Mercury" export. Recimo od GTX 760, 770 (80-85% pohitritev), 780, 780Ti
Vodno, za ta dnar se ne splača.
Če nisi zahteven, ker če bi bil nebi spraševal je konstantnih 30fps z vsync idealno za večino ljudi na tem planetu.
Če misliš veliko rendrirat in nočeš poslušati še en ventilator, pač vzameš hlajenje.
- Če boš exportal z premierom z GPU, dodaj ob strani (14cm) vent na ohišje, da boš grafi znižal malo temp in bo tišja.
Še kaj? En tak konfig je bil 2 strani nazaj in ravno za premiere. Kaj drugega ti nebo noben novega povedal.
Malo si sumljiv, da si si nardil ACC ravno včeraj in sprašuješ isto, kot OP 2 strani nazaj :P
Kaj pa boš uporabljal? Premiere CS6 al CC 2014?
8-16gb Odvisno kolko ga v premieru ponucaš. Za igre je 8gb dovolj.
NVIDIA CUDA, ti pohitri zadevo od 70% tudi do 90% export z "Mercury" export. Recimo od GTX 760, 770 (80-85% pohitritev), 780, 780Ti
Vodno, za ta dnar se ne splača.
Če nisi zahteven, ker če bi bil nebi spraševal je konstantnih 30fps z vsync idealno za večino ljudi na tem planetu.
Če misliš veliko rendrirat in nočeš poslušati še en ventilator, pač vzameš hlajenje.
- Če boš exportal z premierom z GPU, dodaj ob strani (14cm) vent na ohišje, da boš grafi znižal malo temp in bo tišja.
Še kaj? En tak konfig je bil 2 strani nazaj in ravno za premiere. Kaj drugega ti nebo noben novega povedal.
Malo si sumljiv, da si si nardil ACC ravno včeraj in sprašuješ isto, kot OP 2 strani nazaj :P
Kaj pa boš uporabljal? Premiere CS6 al CC 2014?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Zakaj bi bil sumljiv ne razumem, pac prijatelj mi je povedal, da ste na naj na tem forumu vprašal pa sem se prijavil in vas vprasal.
Verjetno bom uporabljal premier cs6.
Zakaj bi bil sumljiv ne razumem, pac prijatelj mi je povedal, da ste na naj na tem forumu vprašal pa sem se prijavil in vas vprasal.
Za izhodišče imaš tole:
- Zadnji dve stvari sta po želji, tako kot sem ti napisal
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Verjetno bom namesto 1241 vzel 1231, saj je cenejši. Ali bo ta hdd dober, čeprav bo računalnik prižgan ves dan? Ali bo 550 w dovolj, če se bom odločil, ter čez par let zamenjal grafično.
ASRock H97 Pro4, Sockel 1150, ATX verjetno bom tole matično vzel, saj se mi zdi da se stvari lažje razporedijo kakor pri M verziji.
Če ima kdo izkušnje s grafično lahko kaj pripomni.
Ali je grafična dovolj močna za poganjanje iger?
Mogoče kdo ve kje so testi iger za to kartico?
ASRock H97 Pro4, Sockel 1150, ATX verjetno bom tole matično vzel, saj se mi zdi da se stvari lažje razporedijo kakor pri M verziji.
Če ima kdo izkušnje s grafično lahko kaj pripomni.
Ali je grafična dovolj močna za poganjanje iger?
Mogoče kdo ve kje so testi iger za to kartico?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 12bot34 ()