» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
95 / 1148
»»

intelček ::

mene sam zanima a je res taka razlika med ASUS P8Z68-V Pro in ASUS P8P67 Pro,
da bi se odločil za Z86 in plačal 20e več (razlika pri navijanju?)
airsoft

izzysan ::

Boljša grafa in recimo 2500K. Boš navijal? Boš igral na 1080p+
Če ze za jurja kupuješ potem pojdi na 570GTX.

Navijal ne bom ker se na to ne spoznam, in res nebi rad vrgu 1000 skoz okno ker sm neki zajebu. 1080p+ bom pa igral če bo delal :D

Ne vem no, sam sem vdelal GTX 560 Ti v 620EUR vreden build in jo je i3 sistem ''šopal'', da bo pa enaka grafa v skoraj 2x dražjem buildu, je pa mau huda :(

PLata H61 in 2500 (brez K) pa 570 GTX in bo veliko bolje :)

A ta ista plata k sm jo napisu je ok? Kakšna je pa razlika med K in brez k? Ker ni tolk vlka cenovna razlika cca 20 eur.
eVGA Geforce GTX570 1.2GB PCIe npr? Kakšna je razlika me HD in brez HD... HD je 20 eur cenej, zakaj? Al si mislu bl uno 2,4 GB?

Kot prvo se Mlacom ne izbere, ampak kak Dinocomp - prihranek 100€ ali tujina prihranek 150+.

Mlacom sem pac uzel za osnovo, sej zato sm pa uprasu kje mate dobre izkusnje. Garancija, kako se obnasajo ce se ti kej pokvar ipd. Tujina me mal skrbi ker si pol sestavs komp pa ugotovis da neki ne dela si takoj u minusu zarad postnine.

2x4 mushkini 63€ ? jao jao....kingston 53€, tujina pod 40 itd, gskill 40€ itd.

2x2x4=4x4=16gb, ta je bil pac najcenjsi v ponudbi.

zakaj 2600k, ko imaš 2500k za 190€ ? in potem eno najcenejšo osnovno ploščo, bravo.

Zakaj pa ne pol kr i3 ta je še cenejsi, lol. Povej mi zakaj bi se raj za to odlocu. Kaj pa je narobe maticno plosco, podpira dovolj RAM kot hočem, in ta procesor, kaj pa še rabim?

psu absolutno preslab, vsaj LC POWER GP3 650W 50€...ali raje kak CORSAIR 650W 80-85€ pa mir.

Zakaj 650W? Če je ocenjena poraba 350W je ze 500 overkill? Razen če je to ful slab napajalnik ba bi se mi splačal uzet bolšo izdelavo to bi razumu ampak zakaj bi rabu 2x več moči kot jo komponente rabjo?

PrimozR ::

kmetek je izjavil:

hm hoh. de ceneje!!!

Warenwert ohne Mehrwertsteuer 800,25 €
19% Mehrwertsteuer 152,05 € fak kok država vzame, zamislite si ZDA, brez DDV!!!
Porto und Verpackung 21,99 €
Gesamtbetrag inkl. 19% MwSt 974,29 €

intelček: kako boš plačal? iz kje si? se ti lahko pridružim na hoh.de naročilu? imaš paypal? daj me rukn na ZS :)

Mja, DDV-ja res nimajo. Majo pa druge davke, ki so odvisni od zvezne države, torej jih moraš prišteti sam. Razen v Oregonu, kjer so baje tax free. But it's Oregon.

Kaj pa boš naročal da nimajo/te v Comshopu? :)

Sssaga je izjavil:

Yohan del Sud je izjavil:

Evo še iz prve roke, teh par človekov nad mano ima prav. Itak to vem tudi sam, zato sem vdelal 2.5 turbo hondin motor v mercedeza iz sedemdesetih let. :) Podrobnosti (komponente) nekaj (deset) postov nazaj. Povzetek: 9 let starega Chiefteka s 360W napajalnikom sem vgradil i5 2500k in 6850tko, še nekaj drugih komponent in dela. No, Skyrim testiram vse do konca kar gre, da zašvica in ni problema (se pa grafa zelo grdo dere).

Ampak! Navijanje pa ne gre (sem vedel da bo to problem že prej). Greš. naviješ za 5% in se sistem ne zbudi več. Zbudi se napajalnik. Matična zmrzne. Reset Cmos samo še potem. Tak, če bo še kdo spraševal, kaj so simptomi watno podhranjenega sistema.

Svak čast!

Sam sem '09 testiral i7 920 C0 2.66 Ghz (130W) navit na 3.4 Ghz in okol 1.3 v kar prinese krepko čez 150W porabe, 2x 9800 GT v SLI načinu (2x~120W), 1 HDD, 4x1 GB DDR3 rami ter ostala šara na takrat pol leta starem LC 550W (+12V1=18A + +12V2=16A) pa mi je GTA 4 delal brez problema ceu teden po več ur. Zračunajte (cirka 430W max porabe) in potem poglejte efektivnost LC-ja, ki je koliko? Krepko pod mejo 80%, haha :D

Seveda je šlo naslednji enkrat vse k vragu... Ampak je pa delal brez problema tisti teden :)

Iz napak se učimo, mar ne? >:D

Oj @Yohan del Sud, daj mi še povej karakteristike tvojega Chiefteca.

550 W napajlc vedno da od sebe 550 W (če je spodoben seveda). Razlika v učinkovitosti se obračuna med izhodno močjo in štekarjem na zidu - pri 550 W obremenitvi in 80% učinkovitosti bo tak PSU potegnil 690 W.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

kmetek ::

PIPI: ni fora, kaj nimamo. Fora so naši slovenski dobavitelji, oni imajo v štartu višje cene, vemo zaradi česa. Pač zaradi velikosti trga.

Webeg ::

izzysan je izjavil:

Boljša grafa in recimo 2500K. Boš navijal? Boš igral na 1080p+
Če ze za jurja kupuješ potem pojdi na 570GTX.

Navijal ne bom ker se na to ne spoznam, in res nebi rad vrgu 1000 skoz okno ker sm neki zajebu. 1080p+ bom pa igral če bo delal :D

Ne vem no, sam sem vdelal GTX 560 Ti v 620EUR vreden build in jo je i3 sistem ''šopal'', da bo pa enaka grafa v skoraj 2x dražjem buildu, je pa mau huda :(

PLata H61 in 2500 (brez K) pa 570 GTX in bo veliko bolje :)

A ta ista plata k sm jo napisu je ok? Kakšna je pa razlika med K in brez k? Ker ni tolk vlka cenovna razlika cca 20 eur.
eVGA Geforce GTX570 1.2GB PCIe npr? Kakšna je razlika me HD in brez HD... HD je 20 eur cenej, zakaj? Al si mislu bl uno 2,4 GB?

Kot prvo se Mlacom ne izbere, ampak kak Dinocomp - prihranek 100€ ali tujina prihranek 150+.

Mlacom sem pac uzel za osnovo, sej zato sm pa uprasu kje mate dobre izkusnje. Garancija, kako se obnasajo ce se ti kej pokvar ipd. Tujina me mal skrbi ker si pol sestavs komp pa ugotovis da neki ne dela si takoj u minusu zarad postnine.

2x4 mushkini 63€ ? jao jao....kingston 53€, tujina pod 40 itd, gskill 40€ itd.

2x2x4=4x4=16gb, ta je bil pac najcenjsi v ponudbi.

zakaj 2600k, ko imaš 2500k za 190€ ? in potem eno najcenejšo osnovno ploščo, bravo.

Zakaj pa ne pol kr i3 ta je še cenejsi, lol. Povej mi zakaj bi se raj za to odlocu. Kaj pa je narobe maticno plosco, podpira dovolj RAM kot hočem, in ta procesor, kaj pa še rabim?

psu absolutno preslab, vsaj LC POWER GP3 650W 50€...ali raje kak CORSAIR 650W 80-85€ pa mir.

Zakaj 650W? Če je ocenjena poraba 350W je ze 500 overkill? Razen če je to ful slab napajalnik ba bi se mi splačal uzet bolšo izdelavo to bi razumu ampak zakaj bi rabu 2x več moči kot jo komponente rabjo?

Oznaka K pri procesorju pomeni, da je odklenjen in se lazje navija. Torej brez K ce ne bos navija. Za igre igrati je i5 2500 dosti dobra (quad core je) I7 2600 je quad core pa ma multi-threading torej 4 virtualne procesorje zraven, ce ne bos uporabljal programov, ki bi to izkoristili je brezveze vzeti I7... Razlika v frekvenci procesorja I5 2500 in I7 2600 je pa 100 Mhz... I3 je pa dual core zato ne vzames I3...

H67 cipovje na maticni plosci pomeni, da ne mores navijat na tej plosci. Torej je K model procesorja potrata.

A bo Silver Arrow Thermalright sedel v Antec P182? Mugen 3 in Noctua DH14 tudi? Zdaj se še odločam med temi 3.
Obstaja tudi možnost Gelid Tranquillo ver2. dosti ugoden 26€.

s51as ::

Mislim da glede višine ne bo problema pri nobenem. Bodi pa pozoren na RAM, ker če maš kake pahlače hladilne na ramu potem boš moral zunanji ventilator dat na levo stran, kar je precej smotano, ker je tam že ventilator za izpuh iz ohišja....
It's just me myself and I

Yohan del Sud ::

Izvoli: tam en amerikanc

Zanimivo, da tole rabljeno (refurbished) prodajajo po imho še kar visoki ceni.

Itak, da sem pričakoval probleme, pa jih je bilo manj kot sem jih pričakoval. Vsaj 20% rezerve je itak dobro imet že zaradi nihanj napetosti. Ali pa če si omisliš UPS, kot ga imam sam, domnevam, da je manj problemov tu ...

Ohišje je bluedragon full tower istega proizvajalca, kupljeno v kompletu. Mislim da v začetku 2003. V JAE, če me ne vara spomin.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Tsunamii ::

Zdravo,

kakor sem višje omenil, rabim comp za CAD in podobno, ter kakšno novejšo igro.
Ker sem Out že precej let glede komponent, mi prosim pomagajte pri pravilni izbiri.
Računal sem do 700 vendar mi ne uspe. Sedaj izbiral sem pri Dinotu, kjer bi tudi vzel racunalnik. Zdaj pa prosim povejte, če je pravilno sestavljen oz kaj bi se dalo popraviti.

-je razlika med 8gb in 12gb rami, za uporabo CAD...
-diski so postali zelo dragi zato sem izbral neki poceni
- procesor se mi zdi OK
-grafična bi bila fantove igre čisto ok ?

Hvala za pomoč.. se pa malček mudi, da dobim še letos comp.

Dino

Dino

jazbec ::

Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX 199.60 €
ASRock Z68 Pro3 99.60 €
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V 45.00 €
MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC 220.80 €
.Rasurbo Vort-X USB3.0 39.90 €
Corsair Gaming Series GS600W - 80+ 78.00 €
Skupaj: 682.90 € na dinokomp

disk pa poglej rabljen na bolhi ali tukaj pod malimi oglasi

ASRock Z68 Pro3 99.60 €
Skupaj: 682.90 € na dinokomp

Hvala jazbec za dopolnitev component. in tako hiter odgovor :D

Vidim, da je razen procesorja skoraj vse menjano.
Vcasih so matične od ASrocka veljaja za poden oz vsaj meni se tako zdi ? Verjetno se časi spreminjajo..ni kaj.

Grafična..je tale geforska precej boljša od ATija potem ?

Hvala .. super ste glede nasvetov. Z veseljem bom še čekiral tukaj na tem forumu.

LP

_IKE_ ::

emm...... da ne odpiram nove teme :

Z elektriko nisva bila nikoli prevelika kolega zato me zanima sledeče :

Psu kalkulator da ven 30-50 watov manj, kot je moč napajalnik ( napajalnik je 80+ ).....recimo psu calc pravi 570 napajalnik je 600 (80+)

Je to ok ali preveč blizu za neko normalno uporabo ?

Blizu tudi moj problem. Se sprehodim danes po nov 550W napajalnik, da nadomestim z njim starega 360W. In ne dela. Za razliko od starega. Če priključim samo glavni 20pinski konektor se matična zbudi za nekaj sekund, kot tudi pri stari varianti. Če priključim še štiripinskega pa se ne zbudi sploh, tudi če vse odjemalce fizično odklopim. Za razliko od starega, ki dela ok (dokler ne priklopim gor še par večjih odjemalcev). A kdo ve kaj delam narobe (sem sledil navodilom), ali sem kupil limono? Model napajalnika je LC5550 V2.2 in matične Gigabyte Z68AP-D3. Ostala konfiguracija pa par 10 postov višje.
www.strancar.com

Zamenjaj PSU, skoraj zagotvo je DOA. Ko sem kupoval svojega Cooler Masterja sem imel nekako podobne probleme, enostavno se ni hotel prižgati oz. je samo za pol obrata obrnil ventilatorje. Če sem povezal zeleno žico z ozemljitvijo (signal za PWR ON), je neobremenjen napajalnik deloval (ventilator se je vrtel). Z drugim je zadeva špilala in še špila.

Eh, rešil. Štiripinski konektor je bil obrnjen. Ne delam tega vsak dan in v navodilih piše da je trotlproof in se ga ne da narobe not vtaknit. My ass. Nauk: ne šraufaj računalnika na modri ponedeljek.
www.strancar.com

sm4rt4ss ::

Pozdravljeni. Kupujem spodoben računalnik za domačo rabo. Uporabljal ga bom za spremljanje HD videjev, brskanje po spletu in stvari za faks. Nič posebnega. Kaj pravite na to konfiguracijo?

Comp1

Comp1

Comp2

Comp2

Zdaj okvirno je meja tam nekje 500€. Za trdi disk še nisem ziher, vem da lahko dobim več za isto ceno, pa tud procesor mislim da bi lahko bil boljši, ali pač? + Kje bi lahko kaj prihranil in kje bi lahko kaj dodal?

PS: koliko sem pogledal prejšnjih par strani je ta konfiguracija čez glavo, tako da...

Hvala za odgovor že vnaprej!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sm4rt4ss ()

mikic007 ::

Za tocno tak disk sem na mimovrste pred dvema letoma dal 51€ :( Sicer mi cisto dobro sluzi, ampak 134€?!

sm4rt4ss ::

mikic007 je izjavil:

Za tocno tak disk sem na mimovrste pred dvema letoma dal 51€ :( Sicer mi cisto dobro sluzi, ampak 134€?!

Vem, sem že pred 5imi mesci mislil nabavit in mi je zdaj malo žal. Iščem alternative ampak imam prednost v tem da ne plačam jaz.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sm4rt4ss ()

Sssaga ::

PrimozR je izjavil:

kmetek je izjavil:

hm hoh. de ceneje!!!

Warenwert ohne Mehrwertsteuer 800,25 €
19% Mehrwertsteuer 152,05 € fak kok država vzame, zamislite si ZDA, brez DDV!!!
Porto und Verpackung 21,99 €
Gesamtbetrag inkl. 19% MwSt 974,29 €

intelček: kako boš plačal? iz kje si? se ti lahko pridružim na hoh.de naročilu? imaš paypal? daj me rukn na ZS :)

Mja, DDV-ja res nimajo. Majo pa druge davke, ki so odvisni od zvezne države, torej jih moraš prišteti sam. Razen v Oregonu, kjer so baje tax free. But it's Oregon.

Kaj pa boš naročal da nimajo/te v Comshopu? :)

Sssaga je izjavil:

Yohan del Sud je izjavil:

Evo še iz prve roke, teh par človekov nad mano ima prav. Itak to vem tudi sam, zato sem vdelal 2.5 turbo hondin motor v mercedeza iz sedemdesetih let. :) Podrobnosti (komponente) nekaj (deset) postov nazaj. Povzetek: 9 let starega Chiefteka s 360W napajalnikom sem vgradil i5 2500k in 6850tko, še nekaj drugih komponent in dela. No, Skyrim testiram vse do konca kar gre, da zašvica in ni problema (se pa grafa zelo grdo dere).

Ampak! Navijanje pa ne gre (sem vedel da bo to problem že prej). Greš. naviješ za 5% in se sistem ne zbudi več. Zbudi se napajalnik. Matična zmrzne. Reset Cmos samo še potem. Tak, če bo še kdo spraševal, kaj so simptomi watno podhranjenega sistema.

Svak čast!

Sam sem '09 testiral i7 920 C0 2.66 Ghz (130W) navit na 3.4 Ghz in okol 1.3 v kar prinese krepko čez 150W porabe, 2x 9800 GT v SLI načinu (2x~120W), 1 HDD, 4x1 GB DDR3 rami ter ostala šara na takrat pol leta starem LC 550W (+12V1=18A + +12V2=16A) pa mi je GTA 4 delal brez problema ceu teden po več ur. Zračunajte (cirka 430W max porabe) in potem poglejte efektivnost LC-ja, ki je koliko? Krepko pod mejo 80%, haha :D

Seveda je šlo naslednji enkrat vse k vragu... Ampak je pa delal brez problema tisti teden :)

Iz napak se učimo, mar ne? >:D

550 W napajlc vedno da od sebe 550 W (če je spodoben seveda). Razlika v učinkovitosti se obračuna med izhodno močjo in štekarjem na zidu - pri 550 W obremenitvi in 80% učinkovitosti bo tak PSU potegnil 690 W.

Veš, za tole pa hvala! Veliko folka govori čez LC, ker imajo finto pri določanju output wattage in sem za njih mislil ravno obratno. Torej, da LC 550W pripišejo kao vhodno moč in ne izhodne...

Da razčistimo: Torej je pri Corsair 750W, teh 750W le 80% inputa in ne kontra?

750 W je 750 W outputa. Koliko pa daš noter je pa ovisno od dejanske obremenitve in učinkovitosti pri tej obremenitvi (80+ standard samo določa, da mora biti učinkovitost nad 80% med 20 in 100% obremenitvijo - osnoven standard, 80+ platinum pa to IIRC na istem območju dvigne na 90+% učinkovitost).

MrStein ::

Ne, ampak pri 20%, 50% in 100% obremenitvi.
See: 80%2B @ Wikipedia
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

H-60 ::

Pozdravljeni vsi skupaj.
Sem nov na forumu in se bol malo spoznam na računalnike.
Zanima me kateri računalnik je bolši za igranje zahtevnih iger.

PCX EXIES 3,4 GHz (PCX EXIES 15)
GAMER Extreme V3

Hvala za odgovore.
(pripombe dobrodošle)
Če pa ima kdo v mislih kakšnega bolšega prosim za link.
Hvala.

Zaradi grafične je boljši tadrugi. Se ti pa morda splača pogledat kje drugje.

Na kaj pa je treba nabol paziti?

Za igrce bi jest priporočal i5 2500 je cenejši in enako dober
8gb rama
560 ti grafična kartica

os plošča, disk, ohišje in napajalc po izbiri...

H-60 je izjavil:

Pozdravljeni vsi skupaj.
Sem nov na forumu in se bol malo spoznam na računalnike.
Zanima me kateri računalnik je bolši za igranje zahtevnih iger.

PCX EXIES 3,4 GHz (PCX EXIES 15)
GAMER Extreme V3

Hvala za odgovore.
(pripombe dobrodošle)
Če pa ima kdo v mislih kakšnega bolšega prosim za link.
Hvala.

Oh joj...
Ce poznas nekoga, ki se spozna na racunalnike se ti veliko bolj splaca kupit po komponentah... Si za ta denar lahko kupis boljso sestavo.

Mislim, da ti celo nekatere online trgovine sestavijo comp, ce ga po komponentah narocis pri njih... (dinokomp?)

Malo poglej po tejle temi oz. ene 3-4 strani nazaj imas sestave za 900 eur...

i5 2500k
z68 maticna
8gb rama
geforce 560 ti
nek napajalnik pa ohisje in SSD disk
navadnega diska ne bi kupoval trenutno

Drugace pa od navedenih je GAMER extrene boljsi zaradi grafike... Ampak i7 je skoraj potratno vzeti za racunalik na katerem bos igral igre... Ti je ista stvar i5 pa se 100 eur presparas...

Ah ja pa se en hladilnik za procesor pa se pol navije na 4ghz ali pa vec...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Webeg ()

Nekaj takega bi znalo biti boljše:

Pa namesto SSDja je približno ista cena za 2Tb samsung HDD če ti bolj paše.

Če bi naril v nemčiji moraš računat še z 35 eur poštnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s51as ()

V čem pa je razlika SSDja in HDD.
HDD je mehanski kukr vem.
Kaj pa SSD?

HAHA
najdu sm isti računalnik mnogo cenejši za več kot 100€
Klikni me(drugi po vrsti)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: H-60 ()

Jah SSD je pač novotarija. Sicer ogrmno stane napram HDD ampak deluje hitreje in neslišno. Za stacionarca je po moje vseen oz. še bol HDD...

Glede linka.. imaš grafično 550 ti. je tudi vredu samo ni primerljiva z 560 ti

te cene so brez DDV.

hojnikb ::

Karkoli delaš, ne kupit prebuilt kompa, sploh pa ne tistga iz linka.

550ti in 2600 ?
#brezpodpisa

Najdi enega z 560 ti pa i5 2500 namesto i7 pa 550ke pa bos na boljsem ce noces sam sestavljat oziroma narocit.

s51as je izjavil:

Jah SSD je pač novotarija. Sicer ogrmno stane napram HDD ampak deluje hitreje in neslišno. Za stacionarca je po moje vseen oz. še bol HDD...

Glede linka.. imaš grafično 550 ti. je tudi vredu samo ni primerljiva z 560 ti

Vseeno defenitivno ni; se pozna na odzivnosti.Najbolši je met oboje.

550ti je tak-tak, za gejmat na dolgi rok defenitivno ne.Že danes zna bit ozko grlo pr kakih višjih resolucijah/nastavitvah.
#brezpodpisa

A bi lahko kdo zdele sestavil sodobni računalnik za igranje iger.
Samo spisek bi rabil.
Kot sem že omenil se ne spoznam najbolje na računalnike.

Hvala.

Webeg je izjavil:

Najdi enega z 560 ti pa i5 2500 namesto i7 pa 550ke pa bos na boljsem ce noces sam sestavljat oziroma narocit.

Greš lepo na sestavi.si al pa dinokomp, namečeš skup komponente ko ti jih priporočamo, oni ti jih pa sestavijo pa je.
#brezpodpisa

eieieie1 ::

Odvisno kolko misliš za računalnik dat in za kakšen namen uporabljat...

Po njegovih linkih sodec do 900eur pa za igranje iger.

Sej sem ti gor dal en seznam komponent pa pejdi po tistem...

Glede SSD HDD... sej ne pravim da SSD ni boljš, samo je 15x dražje... pa če že gre za igrce, verjetno čas ni problem, tako da je HDD po moje čist vredu izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s51as ()

Aja nisem videl da ista oseba to sprasuje :P

Ok, ce ne misliš navijat procesorja potem:
i5 2300
gtx 560 ti
120GB SSD ali kak HDD, ampak ker so trenutno HDDji drago ko svinja, rajši SSD in čez kake pol leta en HDD
8GB najcenejsih ramov
okoli 600W napajalnik
pa ena matična, ki ima usb 3 support...

Če pa misliš navijat pol pa:
i5 2500k procesor pa še kak hladilnik za 30€ pa matično Z68 ali p67

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eieieie1 ()

ok Hvala
Bom neki sestavu pa jutri napišem kakšen se vam zdi.
Ker zdele nekam šibam.

Aja, pol že rajši namesto i5 2300 vzameš i5 2310, ki stane 1,2€ več... (dinokomp)

Najboljše je da pri dinokompu sestaviš pc, pa poveš da ti ga naj sestavi in ga dobiš domov. Edino če neveš windows gor dat... Pol pa rajši kak sestavljen pc najdi, al pa kakega kolega prosi :)

qwea ::

Kakšne ideje za PC in zaslon 750-800€. Hvala.

qwea, povej za kaj rabiš pc in kakšn monitor si si zamislil?

qwea ::

PC bo več ali manj hišni (uporabljali vsi družinski člani), monitor pa bi lahko bil 24".

Glede uporabe je bolj važno ali želiš igrati nove igrce?

BALAST ::

Grafična kartica
PCI-E 2.1 SAPPHIRE
Radeon HD 6850,1024MB 137.88

DDR3-RAM KIT 8 GB,
1333 MHz, CL9,KINGSTON HyperX 37.48

Napajalnik LC
Power SilentPower LC5550 550W/12 36.57

Ohišje Midi
THERMALTAKE V4 Black Edition 45.51
Mainboard S-AM3+
GIGABYTE GA-970A-UD3, ATX 89.69

Procesor AMD
Phenom II X4 960T,3,0GHz, Quad-Core, 115.12

DVD/RW Sony
AD-7280 SATA 17.79

Trdi disk Samsung
EcoGreen F4 2TB 32MB SATA2 HD204UI*** 160.00

WLED Monitor AOC
E2450SWDA 59,8cm 154.04

Skupaj: 794.09€ na www.sestavi.si
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Trdi disk Samsung
EcoGreen F4 2TB 32MB SATA2 HD204UI*** 160.00

istega imam jaz novega, račun 24.11 za 130€.

BALAST ::

Tudi naš kmetek pride kdaj na pomoč (cena je res ugodna na današnjo situacijo poplavnih cen).

Za tistih 30€ ki ti jih prihrani kmetkova ponudba, pa lahko kupiš namesto predlagane grafične HD6850 kar HD6870 za 161€, ki je tako 10-20% boljša.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Če pa ne rabiš za igrce, pa lahko mirno vzameš i3 2125 in uporabiš integrirano HD 3000 grafično kartico in se znebiš grafične kartice, stroška in šumenja grafičnega ventilatorja.

Zdravo sem pred dokončnim nakupom compa.
Glede na predlagane komponente tukaj na forumu :
ASRock Z68 Pro3 99.60 €

sem dal drugo grafično Sapphire Radeon HD 6870 1GB Rev.2 . Mislim, da kaj boljšega niti ne potrebujem. Saj pravijo, da je razlika med njima 5-10%.
To glede dražjega napajalca, ga verjetno komponente rabijo..in ga ne bom menjal.

Zanimam me glede matične ASRock. Je to zanesljiva matična..oz boljše kakšna ASUS ? V nasprotnem primeru pustim in naročim še ta teden.
BTW je važno kateri dvd-rw vzamem oz so vsi isti ?

Vsem hvala za pomoč pri izbiri komponent.
««
95 / 1148
»»