» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
94 / 1148
»»

MrStein ::

CPU: 65 W
GTS450: 150 W

Na vrh glave dovolj. (razen če je kaka čunga lunga firma napajalnika)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ariel ::

klinker je izjavil:

Vsekakor Intel varjanto. Napajalnik bi menjal za kak Corsair TX ali se raje EnermaxMODU, Antec
Btw...6950ke se ne odklepajo vec.

Ali bi bil ANTEC High Current Gamer HCG-620 620W dober?

mikic007 ::

Po 7 letih pocasi crkuje pc, sestavljen iz n "odpadnih" delov in tokrat se odlocam za investicijo v novega. Seveda bi presel na win 7 64bit, hkrati z novejsimi verzijami nekaterih programov (photoshop, pa se kak), racunalnik bo pa izkljucno za obicajno domaco rabo (kak hd film, stara igra mogoce, vec odprtih oken ipd.).

Torej, bi tole skupaj z obstojecim 500gb sata2 in starim ohisje bilo nekako ok za normalno uporabo v naslednjih letih? Bi potreboval kaksno graficno, boljsi napajalnik? Ni mi tezko dati tudi vec denarja, ampak ne bi pa rad gaming in navijaske konfiguracije (pa tudi celeronov in nekih starih podnozij ne). Pa tudi, ce je cena ok...

Konfiguracija i3-2120/8gb_vengence/p8h67/thtake530W

Konfiguracija i3-2120/8gb_vengence/p8h67/thtake530W

Prikljucen bo mnitor samsung 2443.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mikic007 ()

PrimozR ::

A imaš v kišti že GTX 580 in 5 diskov da si izbral tak napajalnik?

Ljudje božji, saj vem da sem že rantal o napajalcih in več kot očitno se ni prijelo nič. Ampak zdaj lahko z gotovostjo trdim, da quad Sandy (mislim da 2130) z 8 GB RAMa, enim diskom, optično enoto ter H67 matično deluje na 180 W PSUju. CPU je bil hkrati obremenjen z Intel Burnom in Furmarkom (diskretne grafične ni). Zakaj za vraga potem v takšne kište tlačite 500+ W napajalce??

BALAST ::

Ker so mainstream, pa če se mu bo enkrat v prihodnosti zahotlo po 200W požrešni grafični.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Ne razumem, 530 ali 450, ni bas neka velika razlika, v ceni pa je npr. LC Power mogoce 10€ manj. Izbral sem prvega, ki menda nekaj velja, saj je poceni. In vcasih imam noter tudi 3 diske, za graficno pa se sprasujem, koliko se mi splaca.

Bom pa seveda vesel predloga, kateri napajalnik za to konfirguracijo in ce si lahko se malo zmisljujem, naj bo tih. In ne ravno neka leva firma, ker bi pac naj bolj uveljavljeni vseeno malo dlje zdrzali, kar je moj cilj.

Torej, predlogi, ce je mozno, sem zelo dovzeten, ampak fino je, da ni nobene slo trgovine vkljucene (ali UK ali hoh.de npr., vse iz ene stacune, tudi ce ni najugodneje). Hvala ;-)

s51as ::

Res je tako da se danes kakega 300W napajalca niti ne dobi, kar je dost čudno ker bi res zadostil potrebam večine računalnikov. Tako da se kakršnakoli kvalitetna roba začne pri 500W.

+ da na vsaki grafični piše da rabiš napajalnik 500+W
It's just me myself and I

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s51as ()

s51as je izjavil:

Res je tako da se danes kakega 300W napajalca niti ne dobi, kar je dost čudno ker bi res zadostil potrebam večine računalnikov. Tako da se kakršnakoli kvalitetna roba začne pri 500W.

+ da na vsaki grafični piše da rabiš napajalnik 500+W

No no no, ne govorimo neresnic. Ne dobi se v Sloveniji, ker vsi povprek kupujete 500 W. Verjetno tudi zato, ker kvalitetnih napajalcev za pameten dnar pod 400 W slovenski trgovci niti niso ponujali. V končni fazi krivim trgovce, ker napajalci niso edino področje, kjer je ponudba enostavno mizerna.

http://geizhals.at/394506

Verjetno ni treba posebej omenjati, da je lažje (tišje) hladiti 20% odpadne toplote od 300 W kot 20% odpadne toplote pri 500 W (na moč oz. porabo namreč dimenzionirajo hladilni sistem oz. profil ventilatorja).

Več: http://geizhals.at/?cat=gehps&xf=1119_8...

Yohan del Sud ::

Evo še iz prve roke, teh par človekov nad mano ima prav. Itak to vem tudi sam, zato sem vdelal 2.5 turbo hondin motor v mercedeza iz sedemdesetih let. :) Podrobnosti (komponente) nekaj (deset) postov nazaj. Povzetek: 9 let starega Chiefteka s 360W napajalnikom sem vgradil i5 2500k in 6850tko, še nekaj drugih komponent in dela. No, Skyrim testiram vse do konca kar gre, da zašvica in ni problema (se pa grafa zelo grdo dere).

Ampak! Navijanje pa ne gre (sem vedel da bo to problem že prej). Greš. naviješ za 5% in se sistem ne zbudi več. Zbudi se napajalnik. Matična zmrzne. Reset Cmos samo še potem. Tak, če bo še kdo spraševal, kaj so simptomi watno podhranjenega sistema.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Ljudje, pogovarjamo se o par €. Ce bi hotel sparat, bi dal kar starega not, ni slab, saj dela ze vsaj 6 let, ampak zelim novo, ker se mi ne da zezat s starim. Ravno tako ne zelim gledat, koliko diskov ali kaksno graficno lahko dam se not naknadno. Ker gre za mogoce 10€ razlike in vse te spekulacije odpadejo.

Zanima me pa pri konfiguraciji ali rabim kaksno graficno (za normalno rabo), ce je napajalnik ok, dovolj tih in vreden te cene, ce se i3 sploh splaca in ce je plata ok (rad imam malo boljse, izkusnje imam, da je to rec, ki jo najbolj sovrazim menjavat, le zakaj? :-).

Ce je price/p?erformance boljsi pri i5, bom vzel i5 2500, ampak nekdo mi naj pove. Sem prebral precej za nazaj, ampak ali folk dela s celeroni totaln low budget, ali pa gaming z navijanjem. Vmesnega je bore malo, se posebej kar se tice slabsih graficnih.

zzokyy ::

Danes sem mislil naročiti računalnik, ki sem ga z vašo pomočjo sestavil (prejšnja stran). Zjutraj srečam poštarja in mi v roke porine reklamo od Hoferja in vidim to: http://aldi.medion.com/md8805/sl/?refPa...

Vem, da je to Hofer, ampak se spomnil ko sem vsakodnevno uporabljal (4 leta v šoli) njihov oz. medionov prenosnik. Pa še je nekje pospravljen in bi po petih ali šestih letih od nakupa še definitivno delal brez problema. Kar se pa tiče tega računalnika, pa je po specifikacijah zelo podoben tistemu, ki ga jaz mislim naročiti. Moti me edino, da niso napisali proizvajalcev različnih komponent, ne piše tudi katera je plata.
Torej, še je vedno bolje, da kar naročim tisti sestavljeni računalni ali bi lahko razmišljal o nakupu tega mediona?

Hvala že vnaprej za odgovore

ariel ::

Prosim za mnenja glede tega sistema (igre, amaterska video obdelava). V prihodnosti možno navijanje procesorja, mogoče SLI. Kaj zamenjati?

COOLERMASTER Elite 371 črn
THERMALTAKE Toughpower XT 675W
ASRock Z68 Extreme4 Gen3
INTEL Core i5 2500K 3.3G 6MB BOX LGA1155
G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL (4x4GB) DDR3
GIGABYTE GV-N560OC-1GI 1GB PCIe
CORSAIR Force 3 120 GB
LG BH10LS38 Bluray RW/DVDRW
SCYTHE Ninja 3 SCNJ-3000
Cena: 1.100€

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ariel ()

zzokyy je izjavil:

Danes sem mislil naročiti računalnik, ki sem ga z vašo pomočjo sestavil (prejšnja stran). Zjutraj srečam poštarja in mi v roke porine reklamo od Hoferja in vidim to: http://aldi.medion.com/md8805/sl/?refPa...

Vem, da je to Hofer, ampak se spomnil ko sem vsakodnevno uporabljal (4 leta v šoli) njihov oz. medionov prenosnik. Pa še je nekje pospravljen in bi po petih ali šestih letih od nakupa še definitivno delal brez problema. Kar se pa tiče tega računalnika, pa je po specifikacijah zelo podoben tistemu, ki ga jaz mislim naročiti. Moti me edino, da niso napisali proizvajalcev različnih komponent, ne piše tudi katera je plata.
Torej, še je vedno bolje, da kar naročim tisti sestavljeni računalni ali bi lahko razmišljal o nakupu tega mediona?

Hvala že vnaprej za odgovore

Evo, tema:

Hofer ponudba

zzokyy ::

@mikic007, sploh nisem opazil te teme. hvala za link

renegade ::

imam budget med 700 in 800€...lahko kdo kaj sestavi?

bom zelo hvalezen....

intel i5
grafa 1GB
ram 6GB ali vec
HDD 1tb ali vec
maticna
kista
opticna enota....

hvala...........

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: renegade ()

BALAST ::

SAPPHIRE HD6950 1024MB GDDR5 256bit PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D HDMI DisplayPort W Dual Fan BIOS aktiv LRTL € 215,98

KINGSTON 8GB 2x4GB RamKit DDR3 1333MHz Non-ECC CL9 30,82

SHARKOON T9 Value Edition schwarz ATX 9x 5, € 50,55

ASROCK Z68 PRO3 S1155 Z68 ATX € 102,62

LG ELECTRONICS DVD RW GH24NS70.AUAA intern SATA D € 15,75

THERMALTAKE TR2 700W 80Plus Bronze Aktiv PFC ATX 2.3 120mm € 90,02

SEAGATE Barracuda Green 5900.3 2 TB HDD 5900rpm SATA serial ATA 6Gb/s 64MB cache 8,9cm 3,5Zoll BLK € 120,--

CORSAIR SSD 120GB SATAIII 6GB-S € 163,90

Skupaj za 789€. Disk 2TB in SSD 120GB že v ceni.

Tole kupi v avstriji pri www.mylemon.at poštnina je manj kot 20€
Pa še nimajo smešnega zakona, da bi ti morali "dati ISO certifikat ali samo delno sestavljen računalnik", kot je po novem v sloveniji.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BALAST ()

kmetek ::

vidim, da imajo mastercard, torej se da plačati preko moneybookers mastercard kartice?

jazbec ::

BALAST je izjavil:

SAPPHIRE HD6950 1024MB GDDR5 256bit PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D HDMI DisplayPort W Dual Fan BIOS aktiv LRTL € 215,98

SEAGATE Barracuda Green 5900.3 2 TB HDD 5900rpm SATA serial ATA 6Gb/s 64MB cache 8,9cm 3,5Zoll BLK € 120,--

Pa še nimajo smešnega zakona, da bi ti morali "dati ISO certifikat ali samo delno sestavljen računalnik", kot je po novem v sloveniji.

kar brez procesorja al kaj
pa grafo zamenjaj za gtx560 ti

_IKE_ ::

6950 je čisto na ravni 560 ti tako cenovni tako performans ....stvar okusa....

ameba ::

Ti to resno? :D

Daj preberi link, preden ga postaš ;)

res, da sta v performansu tam tam ampak se gtx manj greje in manj porabi

ameba ::

PIPI obrazlož ?

Kaj točno je pomembno pri gledanju teh grafov, da vem za drugič, če sm se že zmotu ?

Povsod razen v Battlefield Bad COmpany 2 je GTX 560 hitrejši, porabi manj elektrike, vsaj po TDP-ju, in je običajno cenejša od primerljive 6950? 6950 v bistvu zmaga samo v prepustnosti pomnilnika ter s tem povezanega textel fill rate-a, poleg seveda zmogljivosti v BC2. Mislim gre itak za ZELO okrnjen test, 3 igre in trije sintetični testi ter primerjava porabe s TDP-jem sta daleč od podrobnega testa. Ampak vseeno pa ne moreš prileteti s testom, kjer je GTX 560 boljši, in reči da 6950 zmaga brez problema :D Ko da bi rekel 'v roki imam črn list', v bistvu pa bi držal belega.

BALAST je izjavil:

TNX ZA SESTAVo...bi raje v sloveniji kupil

thrunabilax ::

Pozdravljeni, že dalj časa se gibljem okoli nakupa grafične kartice, kaj pravite na tole >>> Geforce 560Ti za 150eur?

Če tole ni nateg samo kupi. Za tako ceno GTX 560 Ti ne boš dobil nikjer, vsaj nove ne.

Zelo dobra cena, čeprav malce sumljivo samo 150€ in brezplačna PTT?

thrunabilax ::

Hvala za odgovore, ena je že šla vmes :)), tudi meni se zdi cena smešna v primerjavi z ostalimi, čeprav ima tipo 100% feedback, kaj pa vem...

ej rizik je tvoj, smo v mislih s tabo, če dobiš 9200 namesto 560ti ;((

_IKE_ ::

thrunabilax je izjavil:

Pozdravljeni, že dalj časa se gibljem okoli nakupa grafične kartice, kaj pravite na tole >>> Geforce 560Ti za 150eur?

" padlo z tovornjaka ? "

Intel(R) Core™ i5 2310, osnovna plošča
Gigabyte H61 z vgrajeno LAN in zvočno kartico,
pomnilnik 6GB Kingston PC1333
grafična kartica Gigabyte AMD HD6670, 1GB
trdi disk WD 1TB, Sata 2, DVD-/+RW,
ohišje ATX s 450 W PSU

kaj menite o tem?

kaj zamenjati pa s čim

Ja vredu je... tko u izi, ampak vredu :D
6Gb rama mi nekako vn seka ampak Ok... 4 Gb al pa 8 Gb mi lepše zgleda :D

Edit... ja ne sej tole je res čudn 6gb... razen če si kje odkril 3 ali 6gb module?
Edit na edit... se še nisem zbudil.. lahko maš pa res 4 +2 gb ane :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s51as ()

renegade je izjavil:

Intelź Core™ i5 2310, osnovna plošča
ohišje ATX s 450 W PSU

kaj menite o tem?

kaj zamenjati pa s čim

rajši povej namen uporabe in budget

Spider9 ::

Rabim PC do 700€, net, filmi, kaka igrca v smislu simsov itd... Nobene potrebe po kompliciranju kaj je najboljše. Gledal sm

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/racu...

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/racu...
LP

Če ga boš sam sestavil ti lahko svetujemo komponente, če pa hičeš sestavljenega pa je po mojem najboljši zdaj i5 v Hoferju za 550 EUR. Ceneje in bolje ne bo niti po komponentah sestavljen.
Drgač pa povej, če ti je pomembno kakšno je ohišje in glasnost računalnika.

Spider9 ::

Ohišje, glasnost? Čisto vseeno. Najrajši vzamem komplet sestavljen pc, da samo windowse naložim, pa dela. Verjetno je vseeno kaj vzamem, bom pa pogledal to zadevo v hoferju. Hvala.
LP

njubi ::

Zdravo,

študiram o nabavi nove kište, budget ~ 750eur.
V mislih sem imel kot osnovo i5-2500k, 8gb rama in tera diska. Za vse ostalo bi pa prosil vas, da mi pomagate in predlagate ;)
Kišto potrebujem za delo, igre, filme, cubase, corel, photoshop. V bistvu nič kaj extra, rad pa bi imel enih par let mir +opcijo upgrejda (ram, gfx,..).
Vesel bi bil, če bi bila tiha pa da vizualno ne izgleda kot neki mothership. Naj še dodam to, da bi rad procesor pol kasneje tudi navijal, zato potrebujem plato, ki podpira overclock. Glede grafične nimam pojma. Sem bral o GTX560 TI, pa ne vem katero izmed 35-ih firm izbrat, če jo sploh. Glede diskov sem prav tako v dilemi. Trenutne cene so me 'sezule' in sploh ne vem od kod in kaj, če ga sploh naj kupim. Po večini sem gledal komponente na dinokomp pa tud na ostalih bolj revnih spletnih trgovinah.

Če ima kdo kakšno idejo kaj izbrat, zamenjat, dodat, da bo končni produkt zverina, se priporočam za odgovore.

Aja, pa še to! Se sploh splača kupit komponente zdaj ali je bolje počakat na januar 2012?

Hvala vsem vnaprej!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: njubi ()

jazbec je izjavil:

renegade je izjavil:

Intel� Core™ i5 2310, osnovna plošča
ohišje ATX s 450 W PSU

kaj menite o tem?

kaj zamenjati pa s čim

rajši povej namen uporabe in budget

budget 700-800€. namen uporabe. filmi,igre,c++ programiranje,photoshop,

Tsunamii ::

Zdravo vsem.
Ker sem zadnji comp kupil pred 10 leti, sem na računalniški sceni zastarel. Sebi sem kupil po vašem mnenju, prenosnika N71j in dela odlično!

Torej sledeče. Rabim za tasta comp katerega namen bo; auto cad, corel in podobno. Občasno se bo njegov sine priklopil na kakšno igro.
Rama naj bi bilo vsaj 6GB ter grafična spodnji srednji razred.

Rabim sistem do 600€ brez monitorja. Prosim, če mi svetujete kaj je najboljše za to ceno. Verjetno, kaj prida ne gre pričakovat za to ceno.
Comp je lahko po komponentah.

Hvala vsem za nasvete.

intelček ::

Jutri bom oddal naročilo pri hoh.de in me zanima če je vredu sestava (do 1000eur)
Namenjen je predvsem za 3dmax, cinema 4d in Adobe maste collection(predvsem Af in Pr).
Diska se ne mislim kupovati je ta stari 1,5 WD caviar black se uredu, edino za SSD pojma nimam.
Kakšen nasvet, mogoče akšna druga komponenta. LP
 sestava hoh.de

sestava hoh.de

airsoft

Zgodovina sprememb…

plato vzami z z68 čipovjem

pa zakaj 2600k, ko je 2500k vrh glave? a rabiš?

nižje cene imaš pri direct jacobu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

intelček ::

za procesor sem se kr odločil da bom tega vzel. Edino glede plate (bom mal navijal) nevem kero.
Pa SSD tut nevem, ali naj rajše OCZ Agility 3 120gb vzamem (do 140eur).
airsoft

hm hoh. de ceneje!!!

Warenwert ohne Mehrwertsteuer 800,25 €
19% Mehrwertsteuer 152,05 € fak kok država vzame, zamislite si ZDA, brez DDV!!!
Porto und Verpackung 21,99 €
Gesamtbetrag inkl. 19% MwSt 974,29 €

intelček: kako boš plačal? iz kje si? se ti lahko pridružim na hoh.de naročilu? imaš paypal? daj me rukn na ZS :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Tsunamii ::

Kako je glede naročila iz omenjene hoh.de ? Cene so ceneje kot pri nas ? Glede garancije verjetno ni težav ?

Sssaga ::

Yohan del Sud je izjavil:

Evo še iz prve roke, teh par človekov nad mano ima prav. Itak to vem tudi sam, zato sem vdelal 2.5 turbo hondin motor v mercedeza iz sedemdesetih let. :) Podrobnosti (komponente) nekaj (deset) postov nazaj. Povzetek: 9 let starega Chiefteka s 360W napajalnikom sem vgradil i5 2500k in 6850tko, še nekaj drugih komponent in dela. No, Skyrim testiram vse do konca kar gre, da zašvica in ni problema (se pa grafa zelo grdo dere).

Ampak! Navijanje pa ne gre (sem vedel da bo to problem že prej). Greš. naviješ za 5% in se sistem ne zbudi več. Zbudi se napajalnik. Matična zmrzne. Reset Cmos samo še potem. Tak, če bo še kdo spraševal, kaj so simptomi watno podhranjenega sistema.

Svak čast!

Sam sem '09 testiral i7 920 C0 2.66 Ghz (130W) navit na 3.4 Ghz in okol 1.3 v kar prinese krepko čez 150W porabe, 2x 9800 GT v SLI načinu (2x~120W), 1 HDD, 4x1 GB DDR3 rami ter ostala šara na takrat pol leta starem LC 550W (+12V1=18A + +12V2=16A) pa mi je GTA 4 delal brez problema ceu teden po več ur. Zračunajte (cirka 430W max porabe) in potem poglejte efektivnost LC-ja, ki je koliko? Krepko pod mejo 80%, haha :D

Seveda je šlo naslednji enkrat vse k vragu... Ampak je pa delal brez problema tisti teden :)

Iz napak se učimo, mar ne? >:D

Oj @Yohan del Sud, daj mi še povej karakteristike tvojega Chiefteca.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sssaga ()

izzysan ::

Rabim nasvet glede nakupa novega računalnika. Rad bi si setavil en dober "all-rounder", najbolj požrešne stvari ki jih bom na njem delal sta obdelava videa in igranje igric (verjetno predvsem za igranje, hehe). Budžet je cca 1000 eur, vendar bi za ta denar želel dobiti tudi soliden ekran. Trenutno sem si na Mlacomu sestavil tole rešitev. Prosim za komentarje posameznih komponent, in kje bi lahko prišparal cca 100 eur, ker tale konfiguracija gre za ene 100 eur čez moj budžet. Se mi komponetnte bolj splača naročiti kje drugje? Ve kdo za kakšne novoletne popuste ipd?

Konfiguracija:
Matična: ASUS P8H61-M Rev.3.0 (67,19eur)
Proc: INTEL Core i7 2600K 3.4GHz 8MB BOX LGA1155 (297,91eur)
RAM: 2x MUSHKIN Essentials (996769) 8GB (2x4GB) PC10600 DDR3 (68,04eur)
Grafična: POINT OF VIEW GTX560 Ti 2GB PCIe (236,1eur)
    -Nvidia zato ker se da pol Premiere CS5.5 nahecat da je to pro video kartica in omogoči strojno pospeševanje obdelave HD videa v real timu www.studio1productions.com/Articles/Pre... za video bi bla dovolj ze 550 Ti za igre pa ne vem....
Disk: SEAGATE ST500DM002 500GB 7.2/16M/S600 (95,18eur)
SSD: OCZ Vertex Plus 120GB 25/S300 (136,63 eur)
Ohišje: LC POWER LC 649B (20,35eur)
Napajalnik: Inter Tech SL-500W (20,34eur)
+Monitor: SAMSUNG S24A300B LED (LS24A300BS/EN) (173,00eur)

Skupaj torej: 1115 eur
Potrebujem torej nasvet kje naj teh 115 eur prišparam, če priporočate kakšne druge komponente namesto teh. Na koncu koncev lahko tudi riskiram teh dodatnih sto eur sam je itak ze 1000 velik, tko da raj nebi. Nebi pa tud želel preveč škrtarit, da mi bodo zadeve na tem kompu čimdlje čimbolj gladko delale.
PS: Preden mi kdo reče da mam premočen napajalnik, zbral sem najsibkejsega v ponubi
PSS: DVD bom prešrauval iz starega compa, 20 eur pa tud ni lih nič :)

Sssaga ::

Odlično za obdelavo videa (PD9), za igre pa ne najboljša kombinacija.

Boljša grafa in recimo 2500K. Boš navijal? Boš igral na 1080p+
Če ze za jurja kupuješ potem pojdi na 570GTX.

Ne vem no, sam sem vdelal GTX 560 Ti v 620EUR vreden build in jo je i3 sistem ''šopal'', da bo pa enaka grafa v skoraj 2x dražjem buildu, je pa mau huda :(

PLata H61 in 2500 (brez K) pa 570 GTX in bo veliko bolje :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sssaga ()

Kot prvo se Mlacom ne izbere, ampak kak Dinocomp - prihranek 100€ ali tujina prihranek 150+.
2x4 mushkini 63€ ? jao jao....kingston 53€, tujina pod 40 itd, gskill 40€ itd.
zakaj 2600k, ko imaš 2500k za 190€ ? in potem eno najcenejšo osnovno ploščo, bravo.
psu absolutno preslab, vsaj LC POWER GP3 650W 50€...ali raje kak CORSAIR 650W 80-85€ pa mir.
««
94 / 1148
»»