» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
503 / 1149
»»

DarwiN ::

@Zakelinho, najcenejša trgovina pri nas je funtech.si, ampak je še vedno dost draga napram Nemčije... Nekaj takšnega dobiš:

Zdaj, 16Gb rama "mali" še lep čas ne bo potreboval, tko da je 8 polna kapa in po potrebi dokupiš še 8Gb čez par let... Grafična je pa srce igričarstva, zato tukaj v tem budgetu skoraj ni druge kot GTX 970.. Radeon 280x je sicer cenejša ~120EUR, ampak 50% počasnejša in če pogledaš v prihodnost, naslednje leto bo "mali" želel oculus rift (očala navidezne resničnosti) in potem bo štala... Tko da pri grafi definitivno ne šparat... Raje pri procesorju ali kjerkoli drugje..

Tko da 1000EUR hitro postane minimum.. Iz Nemčije pa dobiš podobno sestavo za ~850EUR (poleg tega velja brezplačna dostava in boljši garancijski pogoji, z brezplačno poštnino v obe smeri)..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

hojnikb ::

prco lahko kamot downgradaš na 4460, tistih 300Mhz več ne uporaviči 40€ premiuma.
#brezpodpisa

SumTingWong ::

Odlično, hvala. Super deluje. Bom poročal naprej, ni moj "mali" :)) Vem da je iz Nemčije ceneje, ampak .... hja, ne znam razložit, pač mora biti kupljeno v Sloveniji (garancija, vrnitev izdelkov kao bolj na easy). In verjamem da je grafična srce ja, ker pri meni tudi zdejle najbolj grafična peša po dobrih dveh letih, ostalo je še OK.

mare4444 ::

kupujem računalnik za 500€. uporabljal ga bom za internet in hd filme. fajn bi bilo če bi bil čim tišji.
ima kdo kakšen predlog glede komponent?

GTX970 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

SuperVeloce ::

zakaj pri zdravi pameti bi kupoval 2x2gb rama in za to dajal 70eur? Pa za taksnega celeroncka ne rabis 212evo, da bo zadeva tiha, verjetno se na stock coolerju ni ravno glasno
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

Tole.. S tem da 4Gb rama, 128Gb SSD in 1TB HDD..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

SuperVeloce :
My bad, mišljeno je bilo 2*4 gb.
http://www.mlacom.si/pomnilniki/g-skill...

Stock cooler ni nikoli tih :D.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

krypt ::

ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5, GeForce GTX 970, 4GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort
ready for dispatch

362,61 €

362,61 €
Article No. HV20469KDE
Intel Core i5-4690K Box, LGA1150
ready for dispatch

246,89 €

246,89 €
Article No. HV1143IHDE
Gigabyte GA-H97-D3H, Sockel 1150, ATX
ready for dispatch

100,21 €

100,21 €
Article No. HV20G390DE
8GB-Kit G.Skill Ares PC3-17066U CL9-11-10-28
ready for dispatch

68,74 €

68,74 €

Je ta konfiguracija ok? Skupaj 778,45 €. Disk, napajalnik in ohišje že imam.

CellarDoor ::

H plata in K procesor nista najboljša kombinacija (a rabiš matično za 100 EUR), procesor je 60 EUR dražji od 4460, kar ne opraviči, grafa je super, RAM-i bodo 10 EUR cenejši Crucial Sport popolnma OK, zdaj če ni problem denar, potem je tvoja kombinacija vsekakor hitrejša od predlagane in bo hitra zadeva, samo če misliš kaj prišparati oziroma razliko v kaj drugega boljšega dat pa probaj malo spremenit

Sem kar on the budget, tako da sem zadovoljen z vsemi predlogi. Katero matično pa naj potem vzamem?

PredatorX ::

krypt je izjavil:

Sem kar on the budget, tako da sem zadovoljen z vsemi predlogi. Katero matično pa naj potem vzamem?

Vzam rabljeno R9 290. Za 360EUR tista GTX 970 ni ravno budget in je over priced.

MOJA PRIPOMBA:
Lj grafične se hitro menjajo... neki vlagat v to ni ravno pametna izbira. Če pogledaš procesorje je pa tisti 30% kr velik... recimo i5 2500K je več kot preveč in je že zelo star. R9 290 ima pa boljšo podporo DX12, freesync, asynchronous (boljša).. no to troje je samo dodatek. Perf, poraba in cena. Na hitro :
- poraba 30-40W več od GTX 970
- perf +-5fps odvisno od špila... (tuki neboš opazu razlike)
- rabljena 130EUR manj nova 50EUR manj.

50EUR vložiš lahko v plato in cooler.

Kupit pa GTX 970 za 360EUR ni ravno dobra izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 - 362,61 EUR
ASRock H81M-HDS - 47,89 EUR
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport - 55,57 EUR
Intel Core i5-4460 in-a-Box - 182,89 EUR

Skupaj 648.96 EUR in razlike v igrah ne bo opazne, je pa 130 EUR zdaj prišparanega oziroma lahko še spremeniš, če misliš na Broadwella (kar se ne bo splačalo) prešaltat, potem rabiš H ali Z ploščo

z radeon 290 seveda lahko še dodatnih 60 EUR ali celo več prišparaš, ASUS 290 je preko idealota na hwv 285 EUR, vendar prej prosim napiši kateri napajalnik imaš

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

Cene Logitech artiklov gredo s 1.5 za 10-20% gor.

Bom premislil o radeon...samo prihajajo ravno novi modeli ven...
Mi lahko se kak monitor priporocite za okol 150-200€?

Insan3Lik3 ::

scipascapa je izjavil:

kaj? zakaj to? a je bilo kje objavljeno?
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

Aja. Samo še en pomislek; GTX 970 ima super silent mode, ki pride v sobi zelo prav, 290 tega nima?

krypt je izjavil:

Aja. Samo še en pomislek; GTX 970 ima super silent mode, ki pride v sobi zelo prav, 290 tega nima?

torej, poleg performanca je še glasnost, poraba, temperature in striktno gledano čim več za čim manj denarja, je 290 super nakup, na žalost pa ni samo to, odvisno seveda od kupca kako bo to dojemal pred in po nakupu oziroma ali že ima izkušnje s preglasno mašino... napiši kateri napajalnik in ohišje imaš in sicer napajalnik je pomembno, da je dovolj močan za 290 in upoštevati moraš dejstvo, da preveč obremenjen postane glasen in lahko tudi nestabilen, še posebej, če temperature v ohišju dosegajo nenormalne višine, skratka odvisno je od več dejavnikov

Zgodovina sprememb…

sedaj sem izbral naslednje kkomponente.
zanima me če je to vredu za ta denar in če velikost hladilnika za procesor ustreza matični plošči, torej da ni prevelik?

Mare druge rame (2*4 namesto 2*2) vzemi
https://slo-tech.com/forum/t200222/p476...

ni cisto vredu. Vzami 2x4gb za bolj ali manj isto ceno, ali se bolje 1x8gb. Hladilnik bi moral pasati, jaz ga imam postavljenega celo horizontalno (piha zrak navzgor)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

mare4444 je izjavil:

sedaj sem izbral naslednje kkomponente.
zanima me če je to vredu za ta denar in če velikost hladilnika za procesor ustreza matični plošči, torej da ni prevelik?

velikost hldilnika je OK, če imaš možnost pa vse to izberi v funtech.si, boš ceneje prišel skozi in seveda nujno 2x4gb oziroma za tvoje potrebe bo dovolj 1x4gb za okoli 40 EUR
vprašanje tudi ali je Zalman Z3 s 2 pocenima ventilatorjema dovolj tiha zadeva, najboljše da izbereš Zalman Z3 Plus verzijo in če bodo ventlatorji preglasni, jih odklopiš, saj nimaš nobenega velikega (beri: kurilne naprave aka Radeon 280/290) porabnika v konfiguraciji

rauzmisli tudi o kakšnem prenosniku, Hofer ima za 400 EUR že solidne zadeve z i3 procom 5. generacije, za 500 EUr pa lahko že trofiš IPS zaslon in i5 najnovejši CPu, na grafo pa pozabiš

Zgodovina sprememb…

se opravičujem očitno sem skopiral napačno stran.
bom tukaj prilepil prve komponente:
ohišje
napajalnik
matična plošča
procesor intel i5
procesorski hladilnik
rami
ssd disk

torej zanima me če je to vredu za ta denar in če velikost hladilnika za procesor ustreza matični plošči, torej da ni prevelik?
cena pa znaša 537EUR. hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare4444 ()

Epialt ::

BEJJZZZZ OD AGT !!!!!

Če ga naročiš pri AGT, ga mogoče nikoli ne boš videl (ne računalnika, ne denarja)...

zakaj pa to?
tukaj sem našel najcenejše komponente.

Poglej malo teme po forumu, AGT so nateguni. Naroči iz funtech.si, kot ti je bilo rečeno

Zgodovina sprememb…

ni mi pa jasno kako jim uspeva še poslovati potem

z3 plus
evo ti, že samo ohišje je precej ceneje tukaj, kot pri AGT. edit: ok nisem videl, da si pri agt izbral drugega...

Zgodovina sprememb…

ok bom upošteval nasvet.
kaj moje vprašanje glede komponent in hladilnika?

Epialt ::

mare4444 je izjavil:

zakaj pa to?
tukaj sem našel najcenejše komponente.

AGT Računalniki, AGT Trgovina
Fantje vzamejo naročilo, čakajo po 3 mesece in bluzijo kako dobavitelj štrajka z dobavo.
Po 3 mesecih... mooogoooče dobiš računalnik, v večini primerov pa zagroziš z inšpekcijo in dobiš nekega lepega dne - poleti ( če si naročil računalnik pozimi ), denar nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Epialt ()

Saj smo ti povedali, izbira je ok (212evo), je pa res vprašanje, če potrebuješ tako drag hladilnik. Sestavi si to zadevo na funtech.si pa da vidimo, če si poslušal :P

Zgodovina sprememb…

na funtechu pride podobna konfiguracija 525€ s tem da sem izbral cenejši hladilnik in to ohišje.
ali je ta hladilnik ustrezen za to matično ploščo?

kaj lahko priporočaš kateri bi bil pravi?

ok hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare4444 ()

Han ::

Samo v vednost: slika za GA-B85M-HD3 na Funtech strani je napačna.

CellarDoor je izjavil:

Skupaj 648.96 EUR in razlike v igrah ne bo opazne, je pa 130 EUR zdaj prišparanega oziroma lahko še spremeniš, če misliš na Broadwella (kar se ne bo splačalo) prešaltat, potem rabiš H ali Z ploščo

z radeon 290 seveda lahko še dodatnih 60 EUR ali celo več prišparaš, ASUS 290 je preko idealota na hwv 285 EUR, vendar prej prosim napiši kateri napajalnik imaš

Ok, da še zadnjo stvar vprašam. Pri tej plati me moti, da ima tako malo RAM slotov (2), je pa vredu cena. Glede GTX 970 pa... predvsem bolj so optimizirane igre, tišja je in manj pokuri, to me nekako prepričuje, da je vredna 60€ več. A bo napaka če jo vzamem al kako?

Še nekaj, povsod vidim 2x 4GB rama, a je to kaka fora al zakaj se 8 gb v enem kosu manj prodaja?

sukisimon0 ::

Pozdarvljeni! Po dolgem razmisleku sem se odločil, da si bom kupil namizni računalnik, sestavil bi

si ga sam oz. sem si ga okvirno že sestavil in bi vam ga rad predstavil če bi te komponente vse

pasale ena zraven druge. Obračam se na vas ker vas je večina tu gor večjih strokovnjakov kot jaz

in bi na koncu rabil nekoga če bi mi vse tole pokomentiral, pokritiziral, kaj dodal ali odvzel, mi

svetoval. Moj budget je max 1500€.

Komponente, ki sem jih izbral sam(na spletni strani hardwareversand.de):

1. Procesor: Intel Core i7 4790K Box Lga1150, 8MB, Intel HD Graphics 4600, 4.0-4.4 GHz

2. Grafična kartica: MSI GTX 970 GAMING 4G 4GB, PCI Exspress 3.0 x16, 1140-1279MHz

3. Matična plošča: MSI Z97 PC Mate, Sockel 1150, ATX ALI MSI Z97-G43, Sockel 1150, ATX

4. Trdi disk: WD Green WD20EZRX 2TB SATA 6Gb/s ALI WD Red 2TB SATA 6Gb/s

5. SSD disk: Samsung EVO 850 120GB SATA 6Gb/S (zasledil sem tudi PRO verzijo in me zanima

kaj je razlika med verzijama??)

6. Pomnilnik RAM: Corsair Vengeance DDR3 16GB (2 x 8 GB) DIMM 240 PIN, CL10, 1600MHz

(zanima me pomen teh MHZ pri pomnilnikih, npr. 1600, 1866, 2100 itd.??)

7. Napajalnik: Corsair CX Series Modular CX750M 750 Watt

8. Ohišje: Cooler Master HAF 912 (pri ohišju nimam pojma katerega naj vzamem, omenjeni se mi

zdi nekak vredu, mogoče se motim)

9. Hladilniki v ohišju: V zgoraj omenjenem ohišju sem opazil da sta vgrajena 2 (spredaj in zadaj), bi

si mogoče moral vzeti še enga zraven ob strani(140mm??)

Skupna vsota komponent je: 1297,90€

Zraven tega bi si vzel monitor znamke AOC LED IPS monitor i2267Fwh 21,5'' prek spletne strani mimovrste.com

Če ima kdo kaj časa in bi mi vse skupaj na kratko pregledal in povedal svoje mnenje bi bil zelo hvaležen, hvala.

Še nekaj me zanima. Če bi si naročil komponente prek spletne strani harwareversand.de, koliko bi me stala poštnina približno za vse to naenkrat??

krypt je izjavil:

CellarDoor je izjavil:

Ok, da še zadnjo stvar vprašam. Pri tej plati me moti, da ima tako malo RAM slotov (2), je pa vredu cena. Glede GTX 970 pa... predvsem bolj so optimizirane igre, tišja je in manj pokuri, to me nekako prepričuje, da je vredna 60€ več. A bo napaka če jo vzamem al kako?

Še nekaj, povsod vidim 2x 4GB rama, a je to kaka fora al zakaj se 8 gb v enem kosu manj prodaja?

glede rama in matične naj te ne skrbi, več kot 8Gb ne boš rabil še kar nekaj časa, če pa te to skrbi, kupi 1x8Gb in ne bo razlike v hitrosti (samo teoretična v benchmarkih, ampak za to ne kupuješ PC-ja pedvidevam) in boš lahko še eno 8Gb palčko dal, če bo treba v prihodnjosti (daljni verjetno, če je za gaming ta PC)

CellarDoor je izjavil:

krypt je izjavil:

torej, poleg performanca je še glasnost, poraba, temperature in striktno gledano čim več za čim manj denarja, je 290 super nakup, na žalost pa ni samo to, odvisno seveda od kupca kako bo to dojemal pred in po nakupu oziroma ali že ima izkušnje s preglasno mašino... napiši kateri napajalnik in ohišje imaš in sicer napajalnik je pomembno, da je dovolj močan za 290 in upoštevati moraš dejstvo, da preveč obremenjen postane glasen in lahko tudi nestabilen, še posebej, če temperature v ohišju dosegajo nenormalne višine, skratka odvisno je od več dejavnikov

Pa od kje vam to? Take bedarije... phfff

Nič ni glasna pa tud vroča ni.
http://www.kitguru.net/components/graph...
60-70C imajo aftermarket coolerji.

Tud GTX 980 se bi pregrevala na AMD stock coolerju.

Zgodovina sprememb…

krypt je izjavil:

http://www.techspot.com/review/977-nvid...
najnovejši bencmarki za porabo GTX 970 in R9 290.

potem imaš še hladnejše
http://www.guru3d.com/articles_pages/po...

zdej to ni problem grafična bo tiha in hladna.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Ja to je tist v katerem sta avg. in peak. vrednost mešana.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

scipascapa ::

Insan3Lik3 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

kaj? zakaj to? a je bilo kje objavljeno?

$-€....

Verma ::

Kateri 120mm ventilator priporočate. Najbolj pomembna stvar je, da je karseda tih. Gledal sem tega:

http://www.mlacom.si/noctua-nf-s12b-red...

Do sedaj sem imel standardnega, sedaj pa bi kupil PWM verzijo, ki uravnava hitrost vrtenja. Moram imeti kaj posebnega na matični plošči, razen 4-pinskega konektorja.

ja to je to. Fino je še, če lahko v biosu sam nastaviš krivuljo pwm/°c

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: nofaith ()

jolly123 ::

Zdravo!

Imam namen kupiti nove kompunente (tujina/slo) Glede cene nekje med 700€-800€ (z grafično nekje 900€)
Sem zasledil da naj bi prišle nove AMD grafične. Verjetno bi se najbolj splačalo kupiti rabljeno in počakati na novejše?
Zato me zanima katere kompunente priporočate
Hvala in lp

PredatorX je izjavil:

CellarDoor je izjavil:

krypt je izjavil:

Pa od kje vam to? Take bedarije... phfff

Nič ni glasna pa tud vroča ni.
http://www.kitguru.net/components/graph...
60-70C imajo aftermarket coolerji.

Tud GTX 980 se bi pregrevala na AMD stock coolerju.

če tako ozkogledno gledaš, potem imaš prav, samo temperatura kartice ni edino kar šteje, še posebej ker kartice oddajajo toploto v kišto, sploh pa ugotovitve so skupek ugotavljan, ki se že leta vlečejo, 290 ni izjema, so pač to 250 do 300 TDP čipi, nimaš kaj

issak ::

SuperVeloce je izjavil:

Za ostale plate ne vem, ampak z Asus 'FanXpert' ki je del AI Suite lahko krivuljo nastaviš on the fly v Windowsih.
Na nozi Z97 plati lahko nastaviš da se case fani celo čisto ugasnejo pod določeno temperaturo.

To ni neki novega, vsaj za Asus ne...

Verma je izjavil:

Kateri 120mm ventilator priporočate. Najbolj pomembna stvar je, da je karseda tih. Gledal sem tega:

Do sedaj sem imel standardnega, sedaj pa bi kupil PWM verzijo, ki uravnava hitrost vrtenja. Moram imeti kaj posebnega na matični plošči, razen 4-pinskega konektorja.

Za 14cm nimaš prostora?
Drugače so pa Fractal Design tudi zelo tihi ventilatorji. Za upraljanje vrtljajev pa jaz delam tudi s 3 pinskimi ventilatorji na Asus plati.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: issak ()

Verma je izjavil:

vsekakor Scythe Kotetsu za 35 EUR ga imajo v Mlacomu, za primerjavo, v DE je 29 EUR tako da ni velike razlike oziroma je cena za slovenske razmere zelo spodobna

issak je izjavil:

SuperVeloce je izjavil:

Za ostale plate ne vem, ampak z Asus 'FanXpert' ki je del AI Suite lahko krivuljo nastaviš on the fly v Windowsih.
Na nozi Z97 plati lahko nastaviš da se case fani celo čisto ugasnejo pod določeno temperaturo.

To ni neki novega, vsaj za Asus ne...

...

Seveda, se da. Sem pač omenil bios, ker ponavadi se to 1x nastavi in je mir (vsaj takšen je namen PWMja). Na eni plati h87 (asrock) je software za to precej problematičen (a-tuning), nabija cpu ob lock screenu, novejših verzij za to plato pa ni.

Verma ::

Da se razumemo, imam 7 let staro Supermicro matično, kjer ni možnosti nobene fine nastavitve ventilatorjev. Sedaj sem imel enega Thermaltake tt 1225, ki je konstantno delal na 1400RPM in povročal 24 db hrupa. Potem se je pa še ležaj očitno okvaril in je povročal res ogromen hrup. Pogledal sem na matično. Matična ima klasičen 3 PIN konektor, tako je bil sedaj priključen na ventilator in pa 4 PIN-ski (na matični piše FAN CONTROL) priključek.

Sedaj me samo zanima ali vzamem fiksnega (konstarno 700RPM vrtenja), poleg tega najtišji na trgu (6 db) in pretok zraka 57 m3

ali vzamem PWM verzijo, ki omogoča spreminjanje vrtljajev. Večji pretok zraka (med 60 - 100 m3), vendar tudi v najmanjših vrtlajih proizvaja (18 db), kar je 3x več.

Glede na to ali bi pretok zraka močno vplival na moje komponente. V kišti imam GTX 960, i7 920 (stock cooler), 3x2GB rama in SSD in HDD.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Verma ()
««
503 / 1149
»»