Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
barossa45 ::
Ja ne vem kako naj povem koliko denarja bi plačal za to, če pa nimam predstave koliko bi stale primerne komponente.
Vem da sem za zdajšnji računalnik takrat odštel okoli 45o€ z windowsi.
Torej, bi kaj od obstoječega sistema sploh prišlo v upoštev, ker ga nimam namena prodajat. Kar bo ostalo od njega bo šlo v drug računalnik za pisarniška dela. Bi bil disk sam po sebi dovolj hiter, ali bi mu moral dodati še en SSD ? Kaj pa napajalnik, 420W bo prešvoh ?
Nekako torej sem razumel da potrebujem najmanj 8Gb rama, procesor i3, x4 860K ali FX 6300, matična H81
@Predator X: Aha torej procesor 70e, matična 70e, grafična 117e, rami 70e
Ker me ne moti če je rabljeno bi lahko uzel tegale fx 6300 za 70e. Komponente v drugem oglasu so tudi ok? matična pa ram?
R9 270 grafična vidim da je pa kar čez 200€. Podnožje za procesor je potrebno kupiti posebaj?
lp.
Torej, bi kaj od obstoječega sistema sploh prišlo v upoštev, ker ga nimam namena prodajat. Kar bo ostalo od njega bo šlo v drug računalnik za pisarniška dela. Bi bil disk sam po sebi dovolj hiter, ali bi mu moral dodati še en SSD ? Kaj pa napajalnik, 420W bo prešvoh ?
Nekako torej sem razumel da potrebujem najmanj 8Gb rama, procesor i3, x4 860K ali FX 6300, matična H81
Ker me ne moti če je rabljeno bi lahko uzel tegale fx 6300 za 70e. Komponente v drugem oglasu so tudi ok? matična pa ram?
R9 270 grafična vidim da je pa kar čez 200€. Podnožje za procesor je potrebno kupiti posebaj?
lp.
hojnikb ::
Od prej lahko ponucaš disk in ohišje, ostalo na bolho ali za kak drug komp..
Do explain this...
Uglavnem, 8GB rama, vsaj r9 270 in i3 ali bolši procesor...
Podnožje za procesor je potrebno kupiti posebaj?
Do explain this...
Uglavnem, 8GB rama, vsaj r9 270 in i3 ali bolši procesor...
#brezpodpisa
Evo tole vzam...
http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf... zbij za kake 10-20€
tole pa z njemačke hardwareversand.de (ne pozabit poiskat preko idealo.de, da dobiš popust)
ne se jajcat z amd za tistih par 10€ :)
http://www.bolha.com/racunalnistvo/graf... zbij za kake 10-20€
tole pa z njemačke hardwareversand.de (ne pozabit poiskat preko idealo.de, da dobiš popust)
Intel Core i3-4160 3,6GHz LGA1150 3MB Cache Boxed CPU
8GB Crucial DDR3 1600 MT/s PC3-12800, CL11
XFX PRO450W Core Edition Full Wired Power Supply
ASRock H81M-DGS R2.0, Sockel 1150, mATX
275,96 €
ne se jajcat z amd za tistih par 10€ :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
pa še okol i3, če je slučajn strah, ker je sam 2jedern :)
http://www.techspot.com/review/991-gta-...
prehiti še amd 8 jedernike :)
http://www.techspot.com/review/991-gta-...
prehiti še amd 8 jedernike :)
#brezpodpisa
PredatorX ::
Ja ne vem kako naj povem koliko denarja bi plačal za to, če pa nimam predstave koliko bi stale primerne komponente.
lp.
Jap kr vzam FX 6300... zdej vzel bi lahko tud rabljeno 7950 za 120€, ki pa je tud dost hitrejša.
Drgač pa kombo MB+FX 6300 vs i3 .. je FX dost hitrejši v novejših špilih. Tudi v GTA.
barossa45 ::
Še eno kratko vprašanje.
Doma imam še en komp ki bi ga mogoče dobil na posojo, in sicer:
intel core i5-2320 3.2, amd radeon hd 6670 1gb, gigabyte h61m-s2v-b3, WD 1Tb green, 450W napajalnik, ram 6Gb
bi ta mogoče sfolgal?
lp.
intel core i5-2320 3.2, amd radeon hd 6670 1gb, gigabyte h61m-s2v-b3, WD 1Tb green, 450W napajalnik, ram 6Gb
bi ta mogoče sfolgal?
lp.
SuperVeloce ::
Še eno kratko vprašanje.
bi ta mogoče sfolgal?
lp.
Grafična kartica je pod vprašanjem... mogoče na low, ampak so določene scene, kjer bi verjetno postalo neigralno
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Še eno kratko vprašanje.
bi ta mogoče sfolgal?
lp.
samo rabljeno grafično 7950(glej hojnikb link) pa napajalnik bi blo fajn menjat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
Za PC skoraj zagotovo
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
lejca ::
Steinkauz ::
Mnja 5 let je vseeno kr dolga za entry level CPU.
Jst bi pa vsekakor vzel 256gb ssd namesto običnega diska.
Je sicer 50eur več, samo bo računalik veliko bolj letel.
Jst bi pa vsekakor vzel 256gb ssd namesto običnega diska.
Je sicer 50eur več, samo bo računalik veliko bolj letel.
lejca ::
Najbolj me zanima, če je tale "entry" CPU dovolj dober, ali bi bilo smotrno primakniti še nekaj za pentiuma?
m0LN4r ::
Take cpuje povozi tehnologija in čas, manj pa sama hitrost.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Steinkauz ::
Med pentiumum in celeronom ni glih dovolj razlike, da bi se splačalo.
Je procesor za kar si napisala vrh glave, samo 5 let si nebi upal rečt, da bo sprejemljivo. Za kake 3-4 leta bo verjetno ok.
Vsekakor raje daj več za SSD. Boš imela veliko več od tega kot od boljšega procesorja.
Je procesor za kar si napisala vrh glave, samo 5 let si nebi upal rečt, da bo sprejemljivo. Za kake 3-4 leta bo verjetno ok.
Vsekakor raje daj več za SSD. Boš imela veliko več od tega kot od boljšega procesorja.
glede na to, da je za dane taske dovolj ze core2duo star 7 let, bo tut en pentium za naslednih 5 ;)
#brezpodpisa
eric_cartman ::
Živjo!
Še ena pomoč. Če bi vzel R9 280x, kater napajalnik se splača vzet, tam do 70€?
Kot vidim rabi 2x 8pin priključek. Kater napajalnik sploh to ponuja? Ali morš pol tiste pretvornike kupovat molex --> pin?
Hvala.
Lp
Še ena pomoč. Če bi vzel R9 280x, kater napajalnik se splača vzet, tam do 70€?
Kot vidim rabi 2x 8pin priključek. Kater napajalnik sploh to ponuja? Ali morš pol tiste pretvornike kupovat molex --> pin?
Hvala.
Lp
andro3211 ::
Imam matično ploščo Gigabyte GA-H97-HD3
http://www.gigabyte.us/products/product...
Zanima me če je dobra za gaming računalnik in seveda, če bi mi lahko pomagal kere komponente naj dam notri.
Jaz bi dal:
Matična plošča: Gigabyte GA-H97-HD3
Rami: nevem
procesor: Intel Core i5 4690 BOX procesor, Haswell
Grafična kartica: nekje do 200EUR.
ohišje: ZALMAN ZM-Z1
napajalnik: nevem priporočajte mi..
Če sem kaj pozabil napišite in hvala :)
http://www.gigabyte.us/products/product...
Zanima me če je dobra za gaming računalnik in seveda, če bi mi lahko pomagal kere komponente naj dam notri.
Jaz bi dal:
Matična plošča: Gigabyte GA-H97-HD3
Rami: nevem
procesor: Intel Core i5 4690 BOX procesor, Haswell
Grafična kartica: nekje do 200EUR.
ohišje: ZALMAN ZM-Z1
napajalnik: nevem priporočajte mi..
Če sem kaj pozabil napišite in hvala :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andro3211 ()
proc je lahko kamot 4460, *90 ni vreden extra denarja, plata je kul, ram je lahk random 8GB kit...
Grafično pa ali rabljeno 280X ali 290, kar pride v budget. Napajalc standardno xfx 550w oz. cooler master b600 v2, če loviš budget.
Grafično pa ali rabljeno 280X ali 290, kar pride v budget. Napajalc standardno xfx 550w oz. cooler master b600 v2, če loviš budget.
#brezpodpisa
NejcSSD ::
Evo rame:
http://www.hardwareversand.de/1600+Low+...
Napajalc:
http://www.hardwareversand.de/500+-+600...
Proc:
http://www.hardwareversand.de/Sockel+11...
Plata:
http://www.hardwareversand.de/DDR3/1690...
hvala tudi hojnikb
http://www.hardwareversand.de/1600+Low+...
Napajalc:
http://www.hardwareversand.de/500+-+600...
Proc:
http://www.hardwareversand.de/Sockel+11...
Plata:
http://www.hardwareversand.de/DDR3/1690...
hvala tudi hojnikb
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
issak ::
brezveze fm2+, to je deadend platforma...
Za 400EUR (nikjer sploh ne piše tak budget) se stisne rabljena 270ka, en pocen case z napajalcem... Zram pa nov i3, 4GB rama, cheapo h81 plat
4GB vram nebo dost za GTA V. Athlon x4 860K bo ravcno tako hiter kot tisti i3. No malce počasnejši. FM2+ je cenejša ... poleg tega je AThlon x4 860K hitrejši od konzole tako, da nebo problemov novejši špil. Recimo idealno bi blo vzel Rabljeno am3+ za 50EUR + FX 6300 za 70EUR.
VRAM = video ram, in 3,5GB ga je dovolj za večino stvari na ultra (GTX970 s svojimi "4"GB vrama ki je dejansko 3,5), bi pa seveda delalo na low tudi z manj vrama.
RAMa bi pa res priporočal 8GB če le budget dopušča, ker je za GTA5 4GB RAMa minimum requirement.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Večino špilov dela čisto ok z 4GB rama.
Lahk pa za foro stestiram na mojem setupu, da vidim, če je res tako hudo tudi na kakem "bolšem" konfigu od zgoraj prikazanega :)
Lahk pa za foro stestiram na mojem setupu, da vidim, če je res tako hudo tudi na kakem "bolšem" konfigu od zgoraj prikazanega :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
markosismis ::
Zdravo,
prijatelj potrebuje računalnik, večinoma za igre in občasno ustvarjanje v AutoCAD-u.
Njegov budget je od 500EUR do max 600EUR, sam sem sestavil nekaj takega:
Kakšna se vam zdi sestava? Bi kaj spremenili?
prijatelj potrebuje računalnik, večinoma za igre in občasno ustvarjanje v AutoCAD-u.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: markosismis ()
markosismis je izjavil:
Zdravo,
nope, i5 in rabljena 280X.
#brezpodpisa
DarwiN ::
Sej dobi novo za ta denar.. Ker očitno je budget 600 brez diska.
Če pa je napaka in potrebuje še disk, pol pač 1TB disk in novo 280.
Rabljene 280x so namreč razgrabili... Trenutno samo 13 kartic na bolhi.. Samo ena za realnih 150€, in še ta sumljiva.
Če pa je napaka in potrebuje še disk, pol pač 1TB disk in novo 280.
Rabljene 280x so namreč razgrabili... Trenutno samo 13 kartic na bolhi.. Samo ena za realnih 150€, in še ta sumljiva.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
H81 je best buy za večino od nas... Razen če imaš več kartic, 8 hard diskov in potrebuješ 15 USB vhodov.. Zgornja plata ima tudi 4 CPU faze, enako kot marsiktera Z97. Tko da.. H97 je denar proč vržen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
miazvija ::
http://www.ebay.at/itm/Gaming-PC-Intel-...
uporaba: photoshop, illustrator, 3dsmax+vray, autocad, ipd...
vaša mnenja? hvala
uporaba: photoshop, illustrator, 3dsmax+vray, autocad, ipd...
vaša mnenja? hvala
Han ::
Khm, tale ASRock H81M-GL izgleda s svojimi zunanjimi priključki predpotopno. A ne bi rajši vsaj Gigabyte GA-H81M-HD3, ki ima DVI, HDMI, DisplayPort, Optical Audio, 4x USB 3.0...? Razlika v ceni je zanemarljiva!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Ampak ta ima samo 3 cpu faze in potem bo po nepotrebnem spet govora o pregrevanju in throttlingu. :) ASRock H81M-HDS ima HDMI in 4 faze.. Pač poanta je, da kupiš to, kar potrebuješ, in povprečen uporabnik ne potrebuje veliko. Optični audio in 4x USB 3.0 sta že nekaj, kar redko kdo potrebuje..
Seveda ni.. Ampak te cenejše imajo ponavadi 4x 2.0 in 2x 3.0, tiste dražje pa obratno, torej 4x 3.0 in 2x 2.0, ali pa še več... In za povprečnega uporabnika je to isti šmorn, a ne.. 2.0, 3.0, whatever, 6 zunanjih USB priključkov je polna kapa, sploh pa še imaš notranje priključke.
scipascapa ::
kaj pa se na usb 3.0 razen zunanjih diskov sploh priklopi?
miška, printer, tipkovnica, kamera ipd je dovolj usb 2.0....
4x usb 3.0 zuanjih več kot dovolj.
miška, printer, tipkovnica, kamera ipd je dovolj usb 2.0....
4x usb 3.0 zuanjih več kot dovolj.
miazvija ::
Hm.. bolj kot 2x 3.0, me je zmotilo (Max. RAM-Größe-16 GB, Unterstütztes RAM-2 DIMM-Steckplätze), v primeru, da bi rabila še dodatnih 2x8 :/
Han ::
ASRock H81M-HDS je povsem druga pesem kot ASRock H81M-GL, ki je za današnje razmere konkretno podhranjena s priključki (nima ne DVI, ne HDMI, niti headerja za front USB 3.0).
sukisimon0 ::
Pozdravljeni! Mene bi zaenkrat samo zanimalo na kateri internetni strani se najbolje splača nabavljati posamezne računalniške komponente(vem da to ne spada zdraven te teme ampak nameravam nekje okrog avgusta si sestavljat računalnik)? A sta amazon.de ali hardwareversand.de vredu? Hvala
dj_uro ::
seveda...pa geizhals.de, geizhals.at, mindfactory ipd.... imaš tega malo morje ;)
idealo.de ....
idealo.de ....
vw-klub.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dj_uro ()
SumTingWong ::
Kupuje se računalnik (samo PC, vse ostalo že ima) za "malega" - prosim ne spraševat glede financ, hvala. Nor je glede GTA V, zato bi bilo priporočeno, da bi delalo vse na high pri 1080p, pa tudi kasneje bo bolj za igre računalnik. Zdej za naprej se ravno ne ve koliko časa bo zdržal, ampak da bi bil nekako dovolj zmogljiv dve leti bi bilo super. Plus zanima me ali se veliko profitira, če se da max budget na 1000EUR iz 800EUR?
Grafična je lahko AMD, ker je cenejša in ne bo nič renderiranja. RAM bi bilo super če je 16GB, procesor bi jaz rekel da je lahko i5 (plus ne rabi biti K verzija, saj ne bo navijanja, razen če se že na začetku navije in ostane pri temu), trdi disk 2TB. Zdej ne vem kako bi glede SSD, ker ne pozna razlike in vse na en disk meče (downloade, igre, programe, vse), morda 120GB za sistem? Ohišje in napajalnik pa lahko nekaj poceni in razmerno kvalitetno. Aja, pa [i]nujno komponente v Sloveniji kupljene[/i].
Hvala, če se bo kdo lotil tega.
Grafična je lahko AMD, ker je cenejša in ne bo nič renderiranja. RAM bi bilo super če je 16GB, procesor bi jaz rekel da je lahko i5 (plus ne rabi biti K verzija, saj ne bo navijanja, razen če se že na začetku navije in ostane pri temu), trdi disk 2TB. Zdej ne vem kako bi glede SSD, ker ne pozna razlike in vse na en disk meče (downloade, igre, programe, vse), morda 120GB za sistem? Ohišje in napajalnik pa lahko nekaj poceni in razmerno kvalitetno. Aja, pa [i]nujno komponente v Sloveniji kupljene[/i].
Hvala, če se bo kdo lotil tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SumTingWong ()
gddr85 ::
npr. xfx 550 psu, en i5 4690, b85/h97 plata, 8gb rama bo dovolj, ena r9 280x (rabljena/nova), en crucial 256mb (manj ne bi dajal), hdd wd 1/2TB...kišta po želji, gta 5 itak dela tekoče tud na slabših mašinah
"download" mapo za brskalnike in torrent lahko kamot nastavis na HDD. Instalirat igre na HDD ga pa ti naucis (razen mogoce GTA5 das na ssd, oz. tisto ki nonstop igra)