» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
208 / 1149
»»

medenko ::

a lahko poskenirate te kupone itd?

dogo ::

Kolarks je izjavil:

dogo je izjavil:

medenko je izjavil:

še nekaj mi povejte, preden naročim.....na hoh.de nekje piše zraven grafične NEVER SETTLE RELOADED nekje pa ne, da ne bi na koncu dal 220EUR za grafo, pa ne dobim kupona za 2 igre....

PowerColor Radeon HD 7870 Myst. Edition 2GB GDDR5

PowerColor Radeon HD 7870 Myst. Edition 2GB GDDR5 + Never Settle Reloaded

Sapphire Radeon HD 7870 XT Boost 2GB GDDR5

Jaz sem vzel sapphire pri dinotu in sem bil presenečen ko sem zraven dobil kupon za bioshock in tomb raider.

Jaz sem včeraj dobil sapphire 7870 xt boost pa ni blo kakega kupona zraven, kartico pa sem vzel pri dinokomp.si ...

Očitno sem imel potem srečo. Ne vem morda so oni vzeli od različnega distributerja ali kaj podobnega, pojma nimam.

medenko je izjavil:

a lahko poskenirate te kupone itd?

Ne razumem kaj hočeš s tem doseči.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dogo ()

da bi teoretično videl kako izgledajo, kodo itaq zakriješ.....ni ti pa treba hehe.

mooner ::

D3m je izjavil:

Če je Solidworks in Adobe in ostalo. Je moja ponudba dovolj dobra in bo 1GB V4900 dovolj in ne vidim smisla za 2GB grafično namenjene za igre.

Grafična V4900 je prav tako certificirana s strani Solidworks, Siemens itd.

Lep pozdrav!

Kaj pa takšna konfiguracija, sicer slabša, pa vendar rabim še ohišje in pa napajalnik, verjetno 400W ne bo dovolj.

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Pro_moted ::

Pa grafične nisi dodal :D Če boš imel FirePro kartico bo 400W dovolj. Torej 34 A na 12 V liniji.Ne kakšen napajalnik za 10 evrov.Lahko pa vzameš tisto LC ohišje z vgrajenim napajalnikom 600W.

Tako npr:

Ampak vseeno, ni take razlike v ceni napram d3m-ovi srstavi, s tem da ima on za renderiranje 25% hitrejši procesor v sestavi.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

Janac ::

medenko je izjavil:

kje si vzel: janac? ma ne fora je, da se pozna če dobiš s kuponi....špila lahko prodaš za 40€....na ocuk. forumih se bioshock in tomb raider prodajata po 18Ł, kar je 20€.

Nekdo mi jo je dobavil za 190EUR v SLO :)

Sicer bi vzel Sapphirjevo, pa je ni za dobit, no vsaj takrat je ni blo. Dinokomp ma pa itak svoje dobavitelje.

Maverick33 ::

Pozdravljeni!

Potrebujem računalnik za računovodske ter pisarniške potrebe, (z ekranom, tipkovnico, miško.)

Kje bi se dalo dobiti kaj ugodnega torej nezahtevne specifikacije vsekakor grafika ni potrebna (nobenega PS-ja...).

Nekoč se je nekaj prodajalo v Avstriji rabljeno verjetno se še ampak vseeno kje bi se dalo dobit kaj ugodnega?

D3m ::

mooner je izjavil:

D3m je izjavil:

Če je Solidworks in Adobe in ostalo. Je moja ponudba dovolj dobra in bo 1GB V4900 dovolj in ne vidim smisla za 2GB grafično namenjene za igre.

Lep pozdrav!

Kaj pa takšna konfiguracija, sicer slabša, pa vendar rabim še ohišje in pa napajalnik, verjetno 400W ne bo dovolj.

mooner imam še boljši predlog če rabiš že ohišje z napajalnikom.

Namesto FX-6300 vzameš FX-8120 grafično obdržimo V4900 in ohišje z napajalnikom LC in 16 GB rame.

In te pride: Končna cena 535 EUR, sicer izven cilja 500 EUR ampak zato obdržiš 8 jedrni procesor za Solidworks.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Pro_moted ::

Maverick33 je izjavil:

Pozdravljeni!

Potrebujem računalnik za računovodske ter pisarniške potrebe, (z ekranom, tipkovnico, miško.)

Kje bi se dalo dobiti kaj ugodnega torej nezahtevne specifikacije vsekakor grafika ni potrebna (nobenega PS-ja...).

Nekoč se je nekaj prodajalo v Avstriji rabljeno verjetno se še ampak vseeno kje bi se dalo dobit kaj ugodnega?

Bolj poceni kot nekaj takega ( pa da je za nekaj ) težko dobiš :

Potem jim napišeš pa ti sestavijo in je to to.

Ekran miško in ostalo pa nabaviš nekje po želji kar rabiš in kar ti ustreza. Za pisarno najbolj uporabno kak brezžični paket tipkovnice in miške ( seveda odvisno kaj si želiš, če kako mehansko tipkovnico ali kaj je sevedaa dražje).
Npr.:
http://www.mimovrste.com/artikel/227001...

Potem pa še en ekran, kakšna velikost ti ustreza, najbolje 16:10 razmerje za pisarno in je to to.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

mooner ::

D3m je izjavil:

mooner je izjavil:

D3m je izjavil:

Lep pozdrav!

mooner imam še boljši predlog če rabiš že ohišje z napajalnikom.

Namesto FX-6300 vzameš FX-8120 grafično obdržimo V4900 in ohišje z napajalnikom LC in 16 GB rame.

In te pride: Končna cena 535 EUR, sicer izven cilja 500 EUR ampak zato obdržiš 8 jedrni procesor za Solidworks.

Hvala D3m.
Sem se odločo da ne grem prek 500€, sicer je tale 8 jederni že pro varianta, pa vseeno malo preveč za enkrat.

@Pro moted: zgelda da sem neki zabluzu, sicer bi morala biti zraven FirePro V4900

Zdej če je 400W dovolj napajalnika ne bom rabo, sam za neko kišto se še morem odločit. Tnx

Potlej bo tvoja konfiguracija z FX-6300 6-jedrnikom in 8 GB rama OK. Veliko veselja pri uporabi mooner.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Loocas ::

novi Quadro K600 (Kepler), 8-jedernik, USB spredaj

Loocas je izjavil:

novi Quadro K600 (Kepler), 8-jedernik, USB spredaj

Malo sem pogledal zadevo in Quadro K600 se strojno ne more primerjati proti V4900 kljub temu, da je Kepler čip.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Sestava za jurja; uporaba: Gaming and stuff.

AMD FX-8320 (3,50Ghz, 16MB) BOX 125W
166.80 €

Corsair Vengeance Green 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V
61.20 €

Toshiba DT01ACA 2TB 64MB - SATA3 - 6Gb/s
100.80 €

Coolink Corator DS (775, 115X, 1366, am3, FM1) - AKCIJA
39.00 €

SATA LiteON IHAS124
18.00 €

.Sharkoon WPM600 - 600W - 80+
60.00 €

Sharkoon Vaya Value White Window
42.00 €

Gigabyte GA-990FXA-D3
117.60 €

XFX Radeon HD 7970 3GB Double Dissipation Edition
348.00 €

Skupaj: 953.40 €

or:

Sestava bazirana na Intel platformi, SSD, kvalitetnejše ohišje ipd.

Obe sestavi sta top za tak denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

@Pro_moted Hvala.

Vendar to z monitorjem in vsem nanese blizu 500 € kar je preveč.

Če se kje dobi kaj rabljenga javite :)

freesty ::

Monitor dobis za 130€. Miska+Tipkovnica te pride 30€ in si skupaj na 380€.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Maverick33 je izjavil:

@Pro_moted Hvala.

Vendar to z monitorjem in vsem nanese blizu 500 EUR kar je preveč.

Če se kje dobi kaj rabljenga javite :)

Tukaj je moja ponudba za vaše potrebe.

Kako velik monitor imate v mislih?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Svak mora zamenjati AMD x2 5600+, ker je nekaj na relaciji plata-proc-ram crknilo in bi torej fural dalje, če bi stvar delala.
Menjava bi bila
Intel Pentium G2020 2x2.90GHz ne Box 1155 Ivy Bridge
G.Skill 4GB PC3-10667 DDR3-1333 CL9 NT
ASRock PRO3-M B75 B75 Socket 1155 DDR3 mATX

za 136 EUR skupaj s poštnino pri hoh. Verjetno manj se ne da, pa da bi bil pentium, pa min toliko zmogljiv kot zgornji amd?

Ali obstaja podoben sistem od AMD - konkurenčen po ceni/zmogljivosti? AMD-ja ne poznam...

Hvala za odgovore.

Glede monitorja je neka zmernost povsem dovolj (se pravi 19-23) bolj važna je cena kot velikost v tem primeru.

Ubistvu rabim 3 računalnike + 3 zaslone + 3 miška, tipkovnica, da bi se za to splačalo imeti server in bi trije lahko delali na njem verjetno še ni dovolj?

Torej, če ima kdo kako količinsko ponudbo prosim na dan z njo (D3m).

Molde321 ::

@Aston 11

Sestava je v redu za takšno ceno, ampak za tak nizek budget lahko pogledaš tudi nekaj v tej smeri:
http://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/m...
http://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/p...
http://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/p...

Tale AMD build bo približno 135-140€ s poštnino pri funtechu. Sistem zna biti malce boljši, procesorsko ravno ne, vendar grafično definitivno ja! Lahko pa malce dodaš za A6/A8 modele ...

vaščan ::

Janac huda sestava za jurja. Sploh grafična je top.

vaščan je izjavil:

Janac huda sestava za jurja. Sploh grafična je top.

AMD al Intel ?

vaščan ::

Obe sta dobri AMD je v povprečju bolša za gaming ker je grafična res brutalna. Intel je pa manj požrešna in bolj naspidirana zarad SSDJA odvisno kaj češ.
Za grafično 7970 pa lahko rečem da mora bit res huda že moja 7950 navita komot šiba vse igre na max 60fps kakšno glajenje gor ali dol . Res dobre grafične so to 7870xt 7950 7970 najboljše je pa to da se sploh ne grejejo in niso glasne.

bogii ::

Pozdravljeni!

Pred nakupom novega rač. sistema bi rad tudi kakšno zunanje mnenje oz. kritiko, če bi lahko kaj izboljšal za isti denar.

Cena sistema je 706EUR skupaj s poštnino.

Ohišje imam, disk imam Seagate 1Tb Sata2 (tega bi uporabljal kot shrambo), prav tako imam napajalnik in ostale drobnarije.

Mnenja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bogii ()

Kolarks ::

bogii je izjavil:

Pozdravljeni!

Pred nakupom novega rač. sistema bi rad tudi kakšno zunanje mnenje oz. kritiko, če bi lahko kaj izboljšal za isti denar.

Ohišje imam, disk imam Seagate 1Tb Sata2 (tega bi uporabljal kot shrambo), prav tako imam napajalnik in ostale drobnarije.

Mnenja?

A procesor boš navijal? Če ne, vzemi 3570 brez K ali pa 3470. Če boš navijal pa seveda zraven vzemi še cooler. Ostalo je ok.

Brias ::

bogii je izjavil:

Pozdravljeni!

Mnenja?

kak napajalnik imas ( firma, model, kupljen kdaj, amperaza na 12v? )

Super bo.

@bogii

ok superca ....

resnicno ... ahilova peta ti bo samo stock cooler ...

se vedno ga lahko kupis kasneje ...

ampak tako dobra plata na K processor ... skoda 60/70 eur ... ce ne mislis navijat ...

Paradoxx ::

Zdravo

Sem pred nakupom novega računalnika za igranje iger ter vsakdanja opravila. Max cena naj bi bila tam okrog 800 €. Nekaj sem si že sam zamislil pa me zanima še vaše mnenje, če bi se dalo kej izbolšat al pa če kej ne gre skupi
 computer

computer

Vse štima.

Brias je izjavil:

@bogii

ok superca ....

resnicno ... ahilova peta ti bo samo stock cooler ...

se vedno ga lahko kupis kasneje ...

ampak tako dobra plata na K processor ... skoda 60/70 eur ... ce ne mislis navijat ...

Verjetno ne bom navijal, prosil bi samo za kak predlog za cenejšo (vseeno kvalitetno) plato v tem primeru.

@bogii

evo tole ti je vrh glave ( in cpu in plata ) ... 57,50 eur ceneje + nimas 40 eur stroska za cooler ki bi ga moral kupiti ... / skupaj skoraj 100 eur

Konlov ::

Mene pa zanima nov računalnik, kjer bi se tudi dirkaške igre vozile(GTR2 liga, Rf2 ipd)ter ostala domača raba.Ker finance nakupa na keš ne omogočajo, bi vzeli nekje na obroke in da bi bil računalnik že sestavljen, ker mi to nebi šlo po mojem mnenju...

kamuee ::

leilak pejt na banko pa vzem kredit, na obroke ti nebo te robe noben dal al si pa povečaj limit na računu.

jurja prbližno rabiš za tak komp oz. več da ti laufa vse na max.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamuee ()

dottor ::

Za brata imam namen uzet HD7870 XT. Zdej me zanima katero trgovino mi priporočate od naštetih:
-Dinokomp: 232,80€ + 6 oz 9€ ppt
-Mlacom: 237€ + 4€ ppt
-Sestavi: 243,10€ + 4€ ppt
-Demise PC: 234€ + 5€ ppt

Prva in zadnja sta najugodnejši. Zdej me zanima s katero trgovino bi blo najmanj težav, če bi bilo treba kakšno garancijo uveljavljat. Nekako se nagibam na Dinokomp, ampak pri njih še nisem kupoval. Hvala za mnenja.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

hojnikb ::

dinokomp
#brezpodpisa

Sestavi.si

Janac ali je v tvojem odgovoru čutiti sarkazem, alpa pričakujem obrazložitev :D

FlyingBee ::

v Mlacom, še posebej, če si v bližini Lj., imajo tradicijo in si res ne želijo težav, zato hitro rešijo probleme, ostale sicer ne poznam, ampak zlato pravilo je, da kupiš v najbližnji trgovini, ker po pošti in telefonu ne boš veliko uredil ob primeru težav

dj dottor, s takim vprašanjem se mi zdiš kot eden izmed udeležencev v poslovanju v eni izmed naštetih trgovin

Zgodovina sprememb…

ne razumem v čem je problem "uveljavljanja garancije"....prineseš grafično v trgovino ali servis, se naredi zapisnik itd....se počaka, da zadevo dobi serviser, če je defektna, se dobi nova....če je pooblaščeni servis v tujini se pač počaka kakšen teden več....vam katere trgovine kar menjajo na lepe oči?

tukaj: Sie sind hier: hoh.de / Never Settle Reloaded

najcenejša POWERCOLOR.

slovenski dobavitelj nihče ne garantira, da dobiš NEVER SETTLE RELOADED....tukaj na hoh ti. dobiš 2 igri, ki jih prodaš po 20EUR na kos ali 35EUR obe, in to z lahkoto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

FlyingBee ::

uveljavljanje garancije ni problem, je pa rešitev včasih problematična, recimo če je del matične defekten, uporabnik pa misli, da je GPU ali kaj drugega in odisejada pošiljanja se začne, kdo vse to plača ne vprašaj, rešitev je cel PC prinest in za nek denar zrihtajo, če ni komplet PC pri njih kupljen, ampak je zadeva potem rešena zagotovo

Zgodovina sprememb…

Nobena od trgovin mi ni blizu, ker sme z obale. Garancijo sem omenil, ker nekateri znajo kompliciran in si na koncu sam kriv kljub temu da nisi.

potem pa preko hoh.de pa je. fizično v trgovinah 7870xt ne boš dobil pomoje.

Glede teh 7870 XT ste pomoje za las zamudili zaloge :)

Malo po tujih forumih se na veliko piše, da je to bilo vse kar je blo. Čipi, ki niso prestal testa za 7950/7970 namesto da so stran metal so prepakiral v 7870 XT.

Mislim, da je to to kar je se ostalo v zalogah...

In pa iz ekonomskega razloga je 7870 XT marsikoga odvrnila od nakupa 7950 ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Saj se še prodajajo, kako zamudili zaloge potem? :)

Evo tole sem si naročil:

Sem si naročil kar Extreme plato in k procesor, ker se ne bi rad omejeval v navijanju ;). Zraven pa še cpu-cooler http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/.... Malo je šlo preko budgeta, ampak itak kupujem enkrat na 5let ponavadi take zadeve, tko da bo šlo skozi :). Hvala vsem za nasvete in pomoč.

a na hoh.de?

medenko je izjavil:

a na hoh.de?

https://www.getgoods.de/

Saj so mislim da ista firma oziroma so neki partnerji to se mi zdi. Cene in stroški poštnine so več ali manj isti :).

in zakaj nisi mene kontaktiral, ker naročam iz hoh.de pa rabii nekoga za delit ptt hehe....mora pa imeti paypal ;)
««
208 / 1149
»»