» »

Register...?

Register...?

|Stevo| ::

Zdravo!


Imamo majhno prosno... Najprej me zanima ce bi mi kdo lahko mal razlozil sploh delovanje registra kak to zgelda in kaj dela itd..
potem pa me zanima ce obstaja kak programcek ki bi mi te igrice ki ni so bile pravilno izbrisane in so ostale se v registru kako izbrisal..


hvala
Light My Fire

sidd ::

probaj z registry mechanic al pa tune up utilities al pa kaj podobnega...samo pazi kaj brišeš ven;)

TitanSLO ::

system mechanic itd... vse skup je za en k... , ker ponavadi avtomatsko zbrisejo dolocene ključe, ki jih ne bi smeli, tako da določeni programi prenehajo delovati. Naqjboljše je sam ročno odstranit določene registre (zbrisanih aplikacij,iger,...)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE ter HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE druge stvari kar se tiče optimiranj itd... je dober program pa še zastonj je LINK


sidd ::

ja sej semnapisal da PAZI kaj brises, drugače res vse popuče vun..
drugač pa ročno brisanje je kul pa najbol ziher :)

gzibret ::

V času Windowsev 3.1 si imel fajl win.ini, system.ini, boot.ini.... kjer je bilo napisano vse - od barve ozadja do tega, katere ikonice si imel... Vsak fajl za svoje področje. Od WIN95 naprej je Microsoft zadevo poenostavil in vse stlačil v eno glomazno in nepregledno reč, ki se ji reče register. Do njega prideš, če v start/run napišeš "regedit".

Deluje pa tako, da če zbrišeš najbolj nepomembno reč, windowsi ne delajo več. A ne moreš zaganjati programov, ali se ne prikaže start meni, ali ne moreš več poslušati muzike in podobna sranja.

Zato pri poseganju v register bodi skrajno previden in briši le tiste ključe, ki se točno nanašajo na neko datoteko, recimo c:\program files\....exe

Ne briši ničesar v CLSID, ker boš verjetno to kasneje obžaloval.

Vsekakor pa se splača pred spreminjanjem registra v regedit-u uporabiti funkcijo "file/export", čisto tako, za vsak slučaj. Pa kakšno zagonsko disketo si prej naredi.

Kar pa se system mechanica tiče, pa je pri svojem delu kar malo preveč temeljit.
Vse je za neki dobr!

Azrael ::

Mogoče kdo pozna ali je Abexo free registry cleaner v redu stvar ali je že preveč temeljit?

Opazil sem da najde več napak v registru kot Reg-cleaner4.3, vendar ima slednji mnogo več opcij in možnosti poseganja uporabnika, kot Abexo, kjer je vse avtomatsko.
Nekoč je bil Slo-tech.

sidd ::

hmm, sej (hvalabogu) na koncu izpiše za kaj je vsak ključ, pa še možnost maš kaj naredit z njim. pa lepo piše kje in na kaj na disku se nanaša, tak da se mi zdi da bi se dalo uporabljat brez večjih težav, pa še nek system rstore naredi mensezdi. nevem, men je všeč :8)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za čiščenje kompa

Oddelek: Programska oprema
164556 (3816) opeter
»

Program za razbremenitev sistema?

Oddelek: Programska oprema
111219 (1099) mkonci
»

Kateri RegCleaner?

Oddelek: Programska oprema
101678 (1364) EMET
»

Program za čiščenje registry-ja

Oddelek: Programska oprema
112213 (2052) SynTax64
»

Dober program za ciscenje registra?

Oddelek: Programska oprema
271872 (1365) franc3e

Več podobnih tem