» »

multi live-cd... kako?

multi live-cd... kako?

hokuto ::

sestavil sem si racunalnik, ki ga imam namen uporabljat brez diska, za kar so live-cd distribucije seveda idealne. zaenkrat sem nasel dve "simpaticni", ki mi dokaj ustrezata - puppy in slax. lepa lastnost obeh je tudi, da sta precej majhni (60mb prva, 180mb druga), zato bi ju najrajsi spravil na isti cd (po potrebi pa dodal se kaksno v prihodnosti, recimo kaksno rescue varianto - any tips?). kako bi lahko naredil, da bi se ob zagonu racunalnika startal boot menu v katerem bi izbral zeljeno distribucijo, ki bi se nato pognala in delovala kot, da bi bila sama na svojem cdju?
doke!

tintorel ::

Daedalus ::

Poglej si malo isolinux bootloader...ta zna poganjat take reči. Še link. Za kaj več pa google.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

hokuto ::

hvala, bom pogledal

edit: mislim, da sem nasel vse kar rabim tukaj :)

zdej, ce ima kdo se kak nasvet katero/e distribucijo/e bi blo vredno se dodat, da zapolnim cd se priporocam ;) mora pa biti karseda hitra, dovolj majhna, da gre na preostali prostor na cdju, samozadostna (dodatne instalacije aplikacij po zagonu ne pridejo v postev), preprosta za uporabo (nek graficen vmesnik torej slejkoprej nujen), relativno neproblematicna glede hardware-a in ce gre za rescue varianto mora polno podpirati (tudi) windoze file systeme, ce gre za desktop varianto pa predvajanje cimvec media formatov (audio, video) vkljucno z dvdji.
doke!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hokuto ()

sverde21 ::

ti bom čez ene pol leta eno priporoču... wait !:D Aja pa SLO distro bo to :P
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sverde21 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»