Forum » Operacijski sistemi » multi live-cd... kako?
multi live-cd... kako?
hokuto ::
sestavil sem si racunalnik, ki ga imam namen uporabljat brez diska, za kar so live-cd distribucije seveda idealne. zaenkrat sem nasel dve "simpaticni", ki mi dokaj ustrezata - puppy in slax. lepa lastnost obeh je tudi, da sta precej majhni (60mb prva, 180mb druga), zato bi ju najrajsi spravil na isti cd (po potrebi pa dodal se kaksno v prihodnosti, recimo kaksno rescue varianto - any tips?). kako bi lahko naredil, da bi se ob zagonu racunalnika startal boot menu v katerem bi izbral zeljeno distribucijo, ki bi se nato pognala in delovala kot, da bi bila sama na svojem cdju?
doke!
Daedalus ::
Poglej si malo isolinux bootloader...ta zna poganjat take reči. Še link. Za kaj več pa google.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
hokuto ::
hvala, bom pogledal
edit: mislim, da sem nasel vse kar rabim tukaj :)
zdej, ce ima kdo se kak nasvet katero/e distribucijo/e bi blo vredno se dodat, da zapolnim cd se priporocam ;) mora pa biti karseda hitra, dovolj majhna, da gre na preostali prostor na cdju, samozadostna (dodatne instalacije aplikacij po zagonu ne pridejo v postev), preprosta za uporabo (nek graficen vmesnik torej slejkoprej nujen), relativno neproblematicna glede hardware-a in ce gre za rescue varianto mora polno podpirati (tudi) windoze file systeme, ce gre za desktop varianto pa predvajanje cimvec media formatov (audio, video) vkljucno z dvdji.
edit: mislim, da sem nasel vse kar rabim tukaj :)
zdej, ce ima kdo se kak nasvet katero/e distribucijo/e bi blo vredno se dodat, da zapolnim cd se priporocam ;) mora pa biti karseda hitra, dovolj majhna, da gre na preostali prostor na cdju, samozadostna (dodatne instalacije aplikacij po zagonu ne pridejo v postev), preprosta za uporabo (nek graficen vmesnik torej slejkoprej nujen), relativno neproblematicna glede hardware-a in ce gre za rescue varianto mora polno podpirati (tudi) windoze file systeme, ce gre za desktop varianto pa predvajanje cimvec media formatov (audio, video) vkljucno z dvdji.
doke!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hokuto ()
sverde21 ::
ti bom čez ene pol leta eno priporoču... wait ! Aja pa SLO distro bo to
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Low level format WDOddelek: Pomoč in nasveti | 1539 (1322) | mayhem |
» | kako naj sformatiram disk brez namestitve OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1517 (1373) | gumby |
» | [Windows][XP] Format diska in namestitevOddelek: Operacijski sistemi | 3201 (3010) | slowie |
» | Pomoč - kako ugotoviš da ga disk serje?Oddelek: Pomoč in nasveti | 777 (691) | ~Speed |
» | kako odstraniti ali odkleniti administratorjevo geslo?? ---pomoč!!!---Oddelek: Operacijski sistemi | 8190 (7701) | gapi000 |