Forum » Programiranje » Problem z update tabele
Problem z update tabele
Shershen ::
Imam eno tabelo, ki pa nima primary_key določen. Se pravi, nima nekega id polja ki bi vedno naraščal.
Ima samo ene par stolpcev, ki bi jih lahko določil tudi v samem html-ju (npr. $blah = 'nekej';), vendar tega nočem.
No, ko hočem nekaj spremenit pa ne gre.
Niti z komando
UPDATE neka SET text='$pac' niti z
UPDATE neka SET text='$pac' WHERE 1.
Malo me bega ta WHERE...zakaj mi ne dela ?
Ima samo ene par stolpcev, ki bi jih lahko določil tudi v samem html-ju (npr. $blah = 'nekej';), vendar tega nočem.
No, ko hočem nekaj spremenit pa ne gre.
Niti z komando
UPDATE neka SET text='$pac' niti z
UPDATE neka SET text='$pac' WHERE 1.
Malo me bega ta WHERE...zakaj mi ne dela ?
.: zero and zero is nothing but zero :.
darh ::
mal si zgresu.. ce tabeli dolocis da je primary key, pol to ne pomen da bi mel neko polje k mu vrednost narašča... to funkcijo opravlja auto_increment opcija k jo določiš polju...
primary_key je lahko polje nekega drugega tipa naprimer VARCHAR...
glede stavka UPDATE in WHERE je pa tkole:
če ne dodaš WHERE zraven, se bo UPDATE izvršu skozi celo tabelo, npr: UPDATE neka SET text = '$pac' ri bo v celi tabeli neka zamenjal vrednost polja text v vrednost ki jo imas v $pac. Če tega nočeš, kar je bolj pogosto, kot da bi updejt čez celo tabelo delal, pol daš za SET blokom stavka še WHERE blok, v katerem določiš katera polja bodo updejtana, npr: WHERE id > 10 AND id < 20 bo updejtal SAMO tiste vrstice kjer je id večji od 10 in manjši od 20.
bo šlo ?
primary_key je lahko polje nekega drugega tipa naprimer VARCHAR...
glede stavka UPDATE in WHERE je pa tkole:
če ne dodaš WHERE zraven, se bo UPDATE izvršu skozi celo tabelo, npr: UPDATE neka SET text = '$pac' ri bo v celi tabeli neka zamenjal vrednost polja text v vrednost ki jo imas v $pac. Če tega nočeš, kar je bolj pogosto, kot da bi updejt čez celo tabelo delal, pol daš za SET blokom stavka še WHERE blok, v katerem določiš katera polja bodo updejtana, npr: WHERE id > 10 AND id < 20 bo updejtal SAMO tiste vrstice kjer je id večji od 10 in manjši od 20.
bo šlo ?
Excuses are useless! Results are priceless!
Shershen ::
Ja, saj to vem.
Mah...zdaj sem komaj videl, napaka je že v prejšnji datoteki, ki se potem preusmeri na to.
Mah...zdaj sem komaj videl, napaka je že v prejšnji datoteki, ki se potem preusmeri na to.
.: zero and zero is nothing but zero :.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] Izpis imen vseh datotek iz direktorija in poddirektorijevOddelek: Programiranje | 4915 (2944) | Slovenet |
» | [VB] datagridviewOddelek: Programiranje | 1934 (1317) | korenje3 |
» | [C#] brisanje tabele, glede na ključ druge(mssql)Oddelek: Programiranje | 1169 (916) | BlueRunner |
» | Klicanje drugih Form v Visual Basic .NETOddelek: Programiranje | 942 (862) | destiny |
» | UPDATE in prazen fieldOddelek: Izdelava spletišč | 912 (756) | SubOrbit |