Forum » Programiranje » Plače v IT industriji
Plače v IT industriji
Temo vidijo: vsi
karafeka ::
Kje vidite vi ta rjave v Sloveniji?
Men se zdi, da s "pri nas", mislite na tujino. Ker v Sloveniji ne vidim kakih rjavih, medtem ko kakih Ukrajincev ne moreš zgrešit.
Res pa je, da nisem tak gospod, da bi imel dostavo na dom.
Men se zdi, da s "pri nas", mislite na tujino. Ker v Sloveniji ne vidim kakih rjavih, medtem ko kakih Ukrajincev ne moreš zgrešit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()

kriptobog ::
v Ljubljani jih je preccej. E zadnjič sem bil na Bledu v eni restavraciji in sem videl v kuhinjo pa so bili zadaj sami črni. Slovenska domača kulinarika in azijski kuharji
BlaY0 ::
Kot je nekoč napisal Invictus za Poljake, napišem tole: Dela z indijci ne priporočam, ker se vam bo še zmešalo.Da da ... če delaš v zmešanih okoljih, to drži. Osebno imam v timu tako indijce kot nigerijce in vsi so čist fajn dečki.
No no, imaš jih v "timu", delaš pa ne z njimi niti oni ne s tabo, tako da.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
matic492 ::
Ne pretiravam, če naročiš Wolt v Mariboru je vsaj 50% šansa da te bo dostavljalec klical v angleščini. Pa večina jih je rjavih.
X870 AORUS Elite, R9 9900X3D, 64GB, INNO3D RTX 5080, HX1000i
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
karafeka ::
Ni mi jasno kaj potem delajo v Sloveniji. A jim nihče ni povedal, da dobijo več v Avstriji oz. Nemčiji? Če narediš več tisoč kilometrov da prideš v Indijo Koromandijo, pa ja narediš še tistih nekaj sto kilometrov več.
enavlaka ::
Tukaj dobijo nastanitev. Ker so v EU lahko potem delajo drugod po EU članicah. Po parih letih avtomatsko dobijo državljanstvo.
Če jim rata, dobijo še državne doklade in podporo, medtem ko na črno delajo v tujini ali pa direktno sem zvlečejo družine po slovenskem zakonu o združitvi, ta pa potem pumpa podporo.
Če jim rata, dobijo še državne doklade in podporo, medtem ko na črno delajo v tujini ali pa direktno sem zvlečejo družine po slovenskem zakonu o združitvi, ta pa potem pumpa podporo.

Mato989 ::
IgorCardanof je izjavil:
IgorCardanof je izjavil:
Ne gre se o tem. Gre se o tem, da morajo redno zaposleni plačevati visoke prispevke. Prispevke, katerih v svojem življenju nikoli ne bodo dobili. Normiranci pa se lahko temu lepo izognejo.
Seveda bi recimo vsi raje dali 0 v pokojninsko blagajno. Pa žal ne gre to. Samo določeni razred to lahko počne.
Zato bo pa 99% zaposlenih dobilo višjo penzijo... ni to bistvo? Ali je bistvo kraja delavnim za penziče?
Popoldanci in normiranci plačujejo minimalne prispevke, da jim čimveč ostane.
Iz tega ne moreš polnit pokojninske blagajne in je bolje, da so ti ljudje redno zaposleni.
Saj nočemo polnit propadajoče blagajne... bomo sprejeli minimalno penzijo v zameno za prispevke... ki btw niso minimalni ampak so višji od tistih na minimalni plači...
Penzine ne bo. Za nobenega, ki je trenutno pod 40 recimo. Zakaj bi morali samo redno zaposleni obvezno vlagat v ta ponzi?
A te kdo sili bit zaposlen? Odpri normiran SP!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
c3p0 ::
bm1973 ::
No ja, jaz delam z Indijci zadnje 2 leti, tako neučinkovite firme Evropejec ni sposoben narediti.
Da ne govorimo o managerskem overheadu.
Inženirji so še kar o.k., vsaj tisti s katerimi jaz delam. Sicer so površni, pa se da...Ostalo je pa podn...
Mi je pa kolega zadnjič pravil, ko Indijec preide na managerski nivo, se mu plača eksponencialno dvigne. Skoraj na evropsko raven. In zato se potem borijo za lasten stolček in zatirajo sposobne...
Da ne govorimo o managerskem overheadu.
Inženirji so še kar o.k., vsaj tisti s katerimi jaz delam. Sicer so površni, pa se da...Ostalo je pa podn...
Mi je pa kolega zadnjič pravil, ko Indijec preide na managerski nivo, se mu plača eksponencialno dvigne. Skoraj na evropsko raven. In zato se potem borijo za lasten stolček in zatirajo sposobne...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
IgorCardanof ::
Je pa zanimivo sicer. Vecina ameriskih top IT podjetij je vodena s strani indijcev. Tako da top talent ziher znajo sprovest.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof je izjavil:
Je pa zanimivo sicer. Vecina ameriskih top IT podjetij je vodena s strani indijcev. Tako da top talent ziher znajo sprovest.
Na znj milijonov je pac dejstvo da bo en sposoben
kow ::
Pomoje si slep. Albancev in Bosancev je zmanjkalo. Kaksni pa lahko se pridejo, razen "rjavih"? Nisi nikdar pogledal v kaksno kuhinjo? Gradbisce? Skladisce?
Meni je kar malo komicno gledati delavca bosanca, ki ima zdaj svojega "bosanca". Vsi z balkana so kar naenkrat postali priviligirani imigranti. "Svezi" Srb, gre direkt za natakarja. V kuhinji je pa rjav.
Kar se tice IT indijcev. Meni kulturno nikoli niso sedli. Radi signalizirajo kako so veliko naredili. Povsem kontra srednjeevropski kulturi, kjer pravimo: "dobra roba se sama hvali".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
IgorCardanof je izjavil:
Milijarda in pol jih je. Jasno da se najde...
Kar se tice IT indijcev. Meni kulturno nikoli niso sedli. Radi signalizirajo kako so veliko naredili. Povsem kontra srednjeevropski kulturi, kjer pravimo: "dobra roba se sama hvali".
Saj oni to počnejo. Hvalijo se.
Tako jih učijo že na faksih, da se morajo na sestankih oglašati. nekaj povedo, čeprav čisto mimo teme sestanka. Ampak so bili pa slišani. Managerji si ponavadi ne zapomnijo vsebine, si pa zapomnijo, kdo se je oglašal.
Zgodovina sprememb…
darksamurai ::
Tako jih učijo že na faksih, da se morajo na sestankih oglašati. nekaj povedo, čeprav čisto mimo teme sestanka. Ampak so bili pa slišani. Managerji si ponavadi ne zapomnijo vsebine, si pa zapomnijo, kdo se je oglašal.
Veliko managerjev pojma nima o vsebini in si zapomnijo samo najbolj glasne.
IgorCardanof je izjavil:
Indijski neopotism
https://www.bbc.com/news/business-59554...
https://www.peoplematters.in/news/talen...
https://www.cnet.com/tech/better-com-la...
https://qz.com/india/2129041/why-vishal...
Following a redistribution of talent by the New York-based online mortgage company, the bulk of the new jobs it generated—1,000—is now in India. The proportion of Better.com employees working in India increased from 38% on June 30 to 44% on Dec. 31, Bloomberg noted.
Ahim ::
Ce bi vsi naredili enako (npr. da bi vsi kot cigoti viseli na socialni s po 10 otroki ... ali pa vsi placevali bistveno manj v proracun, aka. "odprli normiran s.p."), bi bilo zabave takoj konec - za vse, saj to najbrz razumes? Resitev je ukinitev anomalije, ne pa prehod vseh po vrsti med nje.
David Mayer ::
Ce bi vsi naredili enako (npr. da bi vsi kot cigoti viseli na socialni s po 10 otroki ... ali pa vsi placevali bistveno manj v proracun, aka. "odprli normiran s.p."), bi bilo zabave takoj konec - za vse, saj to najbrz razumes? Resitev je ukinitev anomalije, ne pa prehod vseh po vrsti med nje.
WTF! Kakšne idiotije, za posrat! Ahim, ne boj se ti za to, to pa res ni tvoja skrb, saj pa to ni tvoj resor... Izgleda, da je bolj skrb vlade. Zanimivo, kako se razni IgorjiCardanofi in Ahimi bojijo za takšne stvari, medtem, ko se vladajoči ne, še več, popuščajo uzde. Pred volitvami, jasno, saj bodo potem zategnili, ko zmagajo.
Mato989, odličen predlog, tudi Levica v vladi se strinja s tem. Neki Ahimi pa so pač to, kar so.
Saj razumljivo, tudi BEGUNKE so se ognile nekoč davno, z okna vlaka...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
David Mayer je izjavil:
WTF! Kakšne idiotije, za posrat! Ahim, ne boj se ti za to, to pa res ni tvoja skrb, saj pa to ni tvoj resor... Izgleda, da je bolj skrb vlade.
Ja, si pac idiot, ampak tukaj nimamo kaj naredit, saj je ocitno genetsko. Ne razumem pa zakaj kar naprej vlacis politiko v to temo? Aja, najbrz ravno zaradi te tvoje idiotije. No, naredi nam uslugo in pojdi kam drugam s svojim javkanjem o politiki; zagotovo obstajajo deli foruma, ki so precej bolj primerni za to ;)
Ja, si pac idiot, ampak tukaj nimamo kaj naredit, saj je ocitno genetsko. Ne razumem pa zakaj kar naprej vlacis politiko v to temo? Aja, najbrz ravno zaradi te tvoje idiotije. No, naredi nam uslugo in pojdi kam drugam s svojim javkanjem o politiki; zagotovo obstajajo deli foruma, ki so precej bolj primerni za to ;)
Ahime, Ahime... Ajejej ejej, ti naš forumski finančni minister brez listnice. Težko bi se Sloveniji pisalo brez tebe, verjetno bi pa kljub temu bil kakšen drobec boljši od Boštjančiča :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
David Mayer je izjavil:
Tebi razlagam, da si zavisten nesposobnež, samo bolj na fin način, če ti argumenti vlade niso zadostni in ti niso. Samo ne morem pomagat, ko si razumsko... ehm... precej izzvan, poskušam pač večkrat, naivno upajoč. Saj nisi edini, mimogrede. Ahime, Ahime... Ajejej ejej, ti naš forumski finančni minister brez listnice. Težko bi nam bilo brez tebe.
Ti si - kot si ze sam lepo pojasnil zgoraj - idiot; "fin nacin" in ti ne gresta skupaj, si res prevec "izzvan" (challenged).
Pusti tale podforum, ce nisi sposoben sodelovati v normalni debati brez da kar naprej vlacis politiko v teme. Se boljse: nasploh se raje izogibaj temam, katerih vsebine ne razumesm, saj samo dokazujes svojo neumnost.
Ti si - kot si ze sam lepo pojasnil zgoraj - idiot; "fin nacin" in ti ne gresta skupaj, si res prevec "izzvan" (challenged).
Pusti tale podforum, ce nisi sposoben sodelovati v normalni debati brez da kar naprej vlacis politiko v teme. Se boljse: nasploh se raje izogibaj temam, katerih vsebine ne razumesm, saj samo dokazujes svojo neumnost.
Raje zapri svoja lepa zavistna nesposobna usteca, bo, upajmo, več koristi od tebe kot pa z zavistjo legitimnim nomirancem, ker si očitno nesposoben, ni druge razlage, ne v tem vesolju. Tak super sposoben intelekt in da gnije v službi... Še leva politika se ne strinja s teboj, kako se ti potem sam s seboj, ne vem, ampak ok, to je tvoja težava, ti naš fin, z(a)merljiv, nesposoben, zavisten Ahimek, nedvomno z željo biti nov finančni minister, ki se boji, da bi gospodarstvo preplavili normiranci :D Tega ne more reči idiot, to je previsoka stopnja inteligence, tudi za ekstremno slovensko levico :D

To pomeni da je drzava prepozresna ce ne zmore z prispevki od normiranih sp pokriti zdravstva
Dejansko bi po zakonu jaz vsakega dal na normiran sp pol pa bi se z leti izboljšala pismenost
V spjevsko prekarstvo zaposlene silijo delodajalci s preslabimi plačami. Na tak način si potem reveži izvajajo socialni korektiv, da jim ostane več, ker si plačujejo manj prispevkov kakor pri rednem delu.
To ima sledeče posledice:
1. Prispevki v pokojninsko blagajno so nižji in posledično je penzion neobstoječ
2. Tak prekarec nima nobene socialne varnosti in pravic
Je pa to v korist tajkunu:
1. Prekarca lahko "odpusti" čez noč s prekinitvijo pogodbe
2. Ne potrebuje plačevati ne bolniških, ne odpravnine
Sp-jevska anomalija obstaja samo zaradi slabih razmer na trgu dela, drugače bi vsak odprl d.o.o.
1. Prispevki v pokojninsko blagajno so nižji in posledično je penzion neobstoječ
Sp-jevska anomalija obstaja samo zaradi slabih razmer na trgu dela, drugače bi vsak odprl d.o.o.

V spjevsko prekarstvo zaposlene silijo delodajalci s preslabimi plačami. Na tak način si potem reveži izvajajo socialni korektiv, da jim ostane več, ker si plačujejo manj prispevkov kakor pri rednem delu.
Moje izkušnje so drugačne in večina mojih znancev in kolegov ki je odprla sp je to odprla zaradi tega ker je večini delodajalcev tezko ali nocejo placat več kot povprečno plačo razen če si doktor znanosti na večih področjih
In če pri povprečni placi štejemo not vse in 25 dni dopusta in potem delimo na urno postavko potem je razlika zaposlitev napram sp tam od oka 650 eur na mesec
Pa je tu v računano da si 1 mesec na off
To pa se že pozna kajne to je 7k pa nekaj na leto ce od tega 3k das v etf si na boljšem takoj in čez leta
Zako ::
Vsi bi morali odpreti SP in bi z tem prisili drxavk da razmisli o davkih, ki jih pobira od plač.
Obvezno je treba znižati davek na plačo.
Moj primer - bil sem zaposlen na podjetju, kjer sem se dogovoril za 6k bruto. Šef mi reče, da mi tega ne more dat, zaradi bruto bruto, ki bi bil nekje 7k. Zmenila sva ase da grem na SP 6k na mesec in imam dopust in bolniško, kot če bi bil zaposlen.
Vmes sem dobil še kakšen projekt od drugje.
Čez čas sem končal tam ok sedaj delam več ali manj za stranke iz tujine.
Vsi na SP, fuck the government.
Še to, vmes sem moral na eno operacijo, ki je bila vedno plačana iz ZZZS, ko sem prišel k zdravniku, da mi da napotnico mi je rekel, da je po novem samoplačniška.
Od te vlade dalje, če sem jaz ali moja partnerka rabil kakšen zdravstveni pregled, vse plačala sama, saj so povsod čakalne dobe predolge.
Obvezno je treba znižati davek na plačo.
Moj primer - bil sem zaposlen na podjetju, kjer sem se dogovoril za 6k bruto. Šef mi reče, da mi tega ne more dat, zaradi bruto bruto, ki bi bil nekje 7k. Zmenila sva ase da grem na SP 6k na mesec in imam dopust in bolniško, kot če bi bil zaposlen.
Vmes sem dobil še kakšen projekt od drugje.
Čez čas sem končal tam ok sedaj delam več ali manj za stranke iz tujine.
Vsi na SP, fuck the government.
Še to, vmes sem moral na eno operacijo, ki je bila vedno plačana iz ZZZS, ko sem prišel k zdravniku, da mi da napotnico mi je rekel, da je po novem samoplačniška.
Od te vlade dalje, če sem jaz ali moja partnerka rabil kakšen zdravstveni pregled, vse plačala sama, saj so povsod čakalne dobe predolge.
Zako je zakon!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zako ()
Fury ::
To je tocno to, kar razni zasebni poslovni lobiji hocejo:
- delodajalci vse zaposlene na sp, pogodba z 1 teden odpovednim rokom, dokler te majo radi ti placajo dopust, ce ne te lahko cez noc ven vrzejo
- farmacija, bolnice vse for profit, torej tisto kar se splaca delaj, tisto kar je low risk delaj, ce je high risk al pa se ne splaca, ne delaj, pusti cloveka umret raje
- itd..
To kar ti pises zgoraj je sistem vsak zase, pa sta bude bude. Mogoce se tebi zdi to zdele glede na tvojo situacijo super, ko bos pa mel uklescen zivec pa ne bos mogel vec tipkat in bos par let na SP brez prihodkov in ne bos moral placat zdravstva, sociale ne bo, ker smo jo skenslal, ker je samo za lene itd.... takrat bos pa jebal jeza pa govoril, kako je vse nefer, da samo tisti, ki imajo denar itd...
Al pa ce obrnemo plosco, pa raje recemo, dejmo zrihtat drzavne aparat. Zmanjsat stevilo zaposlenih tam kjer je prevec, dodat tam kjer je premalo. Dejmo met zajebane zakone proti korupciji, tezke kazni za tak kriminal. Dejmo uvest mnozicno inspekcijo, pofukejmo vse k ne placajo davkov, vse k kradejo pri javnih narocilih. Scentralizirajmo zdravstveno narocanje, ne vsak ZD zase itd. In ce se to dobr fura, pol lahko se davke zmanjsas na koncu, ker ni slo pol dnarja v luft.
To je seveda tezko, ampak je IMO edino, kar pelje v situacijo, kjer cela druzba soobstaja, brez da mas na koncu situacijo, kjer revni in lacni pobijejo ostale.
EDIT: No, razen ce mas plan bit eden od unih iz prvih alinej zgoraj... potem bos mel neki cajta super (ampak moralno na psu) lajf, dolker te omenjeno lacni ne pobijejo... zberi...
- delodajalci vse zaposlene na sp, pogodba z 1 teden odpovednim rokom, dokler te majo radi ti placajo dopust, ce ne te lahko cez noc ven vrzejo
- farmacija, bolnice vse for profit, torej tisto kar se splaca delaj, tisto kar je low risk delaj, ce je high risk al pa se ne splaca, ne delaj, pusti cloveka umret raje
- itd..
To kar ti pises zgoraj je sistem vsak zase, pa sta bude bude. Mogoce se tebi zdi to zdele glede na tvojo situacijo super, ko bos pa mel uklescen zivec pa ne bos mogel vec tipkat in bos par let na SP brez prihodkov in ne bos moral placat zdravstva, sociale ne bo, ker smo jo skenslal, ker je samo za lene itd.... takrat bos pa jebal jeza pa govoril, kako je vse nefer, da samo tisti, ki imajo denar itd...
Al pa ce obrnemo plosco, pa raje recemo, dejmo zrihtat drzavne aparat. Zmanjsat stevilo zaposlenih tam kjer je prevec, dodat tam kjer je premalo. Dejmo met zajebane zakone proti korupciji, tezke kazni za tak kriminal. Dejmo uvest mnozicno inspekcijo, pofukejmo vse k ne placajo davkov, vse k kradejo pri javnih narocilih. Scentralizirajmo zdravstveno narocanje, ne vsak ZD zase itd. In ce se to dobr fura, pol lahko se davke zmanjsas na koncu, ker ni slo pol dnarja v luft.
To je seveda tezko, ampak je IMO edino, kar pelje v situacijo, kjer cela druzba soobstaja, brez da mas na koncu situacijo, kjer revni in lacni pobijejo ostale.
EDIT: No, razen ce mas plan bit eden od unih iz prvih alinej zgoraj... potem bos mel neki cajta super (ampak moralno na psu) lajf, dolker te omenjeno lacni ne pobijejo... zberi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fury ()
Tody ::
Vse kar si napisal je res ampak problem si tisti zgoraj.
Nekdo osnuje zakon, ki bi naredil točno to kar ti praviš, gre skozi pravno politično sito in dobi neke spremembe in luknje in izjeme. OK zakon se sprejme, z veljavnostjo takoj in prec brez časa za prilagoditev in traja 4 mesece ko jih dejanski vladarji te dežele pokličejo na razgovor in opet spreminjamo situacijo.
V slo je zadost analitikov in raznih pametnih ljudi, ki imajo situacijo pod nadzorom in vedo kaj se zgodi če dvignejo eno stopnjo za 2 procenta.
Nepredvidljivost ubija gospodarstvo in ne davki.
Nekdo osnuje zakon, ki bi naredil točno to kar ti praviš, gre skozi pravno politično sito in dobi neke spremembe in luknje in izjeme. OK zakon se sprejme, z veljavnostjo takoj in prec brez časa za prilagoditev in traja 4 mesece ko jih dejanski vladarji te dežele pokličejo na razgovor in opet spreminjamo situacijo.
V slo je zadost analitikov in raznih pametnih ljudi, ki imajo situacijo pod nadzorom in vedo kaj se zgodi če dvignejo eno stopnjo za 2 procenta.

To je tocno to, kar razni zasebni poslovni lobiji hocejo:
- itd..
Bistveno je to, da takrat imaš kot sp več svobode... in to je tisto kar manjka Sloveniji, ne ta Svoboda z veliko ampak tista svoboda z malo črko s...
Saj to da si na spju ne pomeni da ne plačaš prispevkov, več jih vsak normiranec plača od bilokogar na minimalcu to je defakto...
Utk ::
Jaz bom počakal do volitev, če zmagajo spet levi zaprem popoldanca in grem v ilegalo. Jebe se mi.
Fury ::
Vse kar si napisal je res ampak problem si tisti zgoraj.
To se 100% strinjam. Definitivno ni OK, da cist vsako leto spreminjamo pogoje poslovanja, davke itd. To ti onemogoca planiranje in si gotov. Najvecji problem je IMO korupcija in interna dogovarjanja, to kar sem pisal tudi zgoraj...
Je pa res, da so dvigi minimalne place pac normalna stvar, ki bi se mogla dogajat vsako leto, ker je gospodarstvo dokazalo, da je samo ne bo dvigovalo (sej je logicno, zakaj bi dal vec, ce ni treba). Tko da ta dvig letos je cisto predvidljiv, vsi so vedli, da bo. Lani je bil skoraj 0, in je imelo gospodarstvo eno leto cenej dela... to ni noben vesel skakal, zdaj pa vsi v luft kako niso mogli planirat.
Obvezna bozicnica, dva meseca preden zapade v placilo, je bila pa cista neumnost in popolnoma politicni move. No... podobno kot Janseva sprememba dohodninske lestvice tik pred odhodom :)
Nestabilnost na trgih je večja kakor plačilna dinamika.
Ostalo imaš pa prav.
Ni lepo od trenutne vlade ampak enkrat je treba zagristi v kislo jabolko.
Ostalo imaš pa prav.
Ni lepo od trenutne vlade ampak enkrat je treba zagristi v kislo jabolko.
To pomeni da je drzava prepozresna ce ne zmore z prispevki od normiranih sp pokriti zdravstva
Dejansko bi po zakonu jaz vsakega dal na normiran sp pol pa bi se z leti izboljšala pismenost
Mato989, smesno je da ti komentiras kaj bi ti "dal na normiran s.p.". Le zakaj "bi ti to dal"? In kar "po zakonu" bi dal ... po katerem zakonu to? Samo zato ker si bucman na neki nepomembni funkciji v neki nepomembni firmici iz vukojebine in bi rad na tak nacin izpadel manj nezanimiv v druzbi samooklicanega trolling idiotka Davida Mayerja z nevemkaterim accountom ze na enem internetnem forumu? Pojasni prosim zakaj "bi ti to dal", "po zakonu"
In zaupaj nam se koliko let normiranega s.p. je po tvojem mnenju dovolj da "bi se z leti izboljsala pismenost"? Uporabil si kar mnozino; radoveden sem kdaj lahko pricakujemo izboljsanje pismenosti od tebe?
Zako ::
sodelavec star 55 let ves vesel placuje davke od place. In vse ostale davke, ces da imamo javno zdravstvo.
Pred 2 mesecema je moral na operacijo - nujo - seveda je dobil cakalno dobo vec kot 3 mesece, na hitro si je placal privat. Od takrat dalje mu je zal, da placuje davke.
Tolk o tem, koliko imate zaposleni bolje pogoje kot SPjevci. Na koncu smo vsi v istem dreku. Javnega zdravstav realno vec ni.
Pred 2 mesecema je moral na operacijo - nujo - seveda je dobil cakalno dobo vec kot 3 mesece, na hitro si je placal privat. Od takrat dalje mu je zal, da placuje davke.
Tolk o tem, koliko imate zaposleni bolje pogoje kot SPjevci. Na koncu smo vsi v istem dreku. Javnega zdravstav realno vec ni.
Zako je zakon!!!

Kar je krivda leta in leta prenizkih vplačil.
Krivda je leta in leta plačevanja preveč storitev z vidika ZZZS košarice... košarico je treba oklestit in uvesti participacijo ampak to kar ostane v košarici pa čakalnih dob daljših od 7 dni pač ne sme biti
srus ::
BTW. EU podpisala mednarodni sporazum z Indijo o prostem pretoku blaga in ljudi.
Pripravite se na znižanje plač v IT...
Vsaj dokler Indijcem ne potegne kako drago je živeti tukaj.
Bi rekel, da ni panike, stvari se ciklično ponavljajo od dot gone v letih 2000 - 2001. Vsakih nekaj let zraste in zasede položaje nova generacija menežderjev, ki v svojih zaposlenih vidi največji strošek, ne največjega bogatstva. In tretira vse razvojnike do zadnjega kot opeke modularce istih dimenzij, ki jih lahko poljubno prestavljaš. In bolj težko razumejo, da je razlika produktivnosti med posamezniki 1 : 10 in več.
Da, tudi v multinacionalki za katero delam, smo, po nareku ameriške vlade, zadnje čase skregani s Kitajci in na novo veliko prijateljujemo z Indijci. Po nekje 15 letih dela z obojimi, bi v enem stavku povzel, da je kitajski inženir tiho, naredi kar mu rečeš, brez besed popravi kar je narobe, med tem ko se indijski inženir od prvega dneva širokousti kako vse obvlada, je sposoben vse narediti, ko je pa čas za izdajo SW, so pa nenadoma njegovi problemi tvoji problemi. In takoj spremeni temo pogovora, ko mu začneš postavljati konkretna vprašanja o njegovem znanju ali problemih, ki jih je povzročil.
Krivda je leta in leta plačevanja preveč storitev z vidika ZZZS košarice... košarico je treba oklestit in uvesti participacijo ampak to kar ostane v košarici pa čakalnih dob daljših od 7 dni pač ne sme biti
Saj ni nič več noter, skoraj vse si že moraš sam plačat al doplačat.
Če bi imel samo osnovno zavarovanje, ti ne krije ničesar.
In tretira vse razvojnike do zadnjega kot opeke modularce istih dimenzij, ki jih lahko poljubno prestavljaš. In bolj težko razumejo, da je razlika produktivnosti med posamezniki 1 : 10 in več.
Njihova ideja nima stika z realnostjo. Produktivnost (in zahvale) ima tudi največjo vodja oddelka, ki na koncu stisne štempelj.
Vedno se pozabi, da je v projektih ogromno support dela in ko odstraniš temelje na katerih lahko gradiš se polomi vse. Saj je zabavno gledati razpise, ki se ponavljajo več let, vsak mesec za delo, ki si ga opravljal in je bilo čisto "nepotrebno".
Po nekje 15 letih dela z obojimi, bi v enem stavku povzel, da je kitajski inženir tiho, naredi kar mu rečeš, brez besed popravi kar je narobe, med tem ko se indijski inženir od prvega dneva širokousti kako vse obvlada, je sposoben vse narediti, ko je pa čas za izdajo SW, so pa nenadoma njegovi problemi tvoji problemi. In takoj spremeni temo pogovora, ko mu začneš postavljati konkretna vprašanja o njegovem znanju ali problemih, ki jih je povzročil.
Stik z kitajskimi oddelki je zelo horizontalen. Tam ni problema, da je v slovenijo prišel vodja ekipe, da s svojimi odpravi napake. Zelo so pridni in podjetni.
"Naši slovenci" ti sploh nočejo dvigovati telefon, ko enkrat plačaš.
Filipinci in nepalci so pridni za fizično delo, vendar jim težko razložiš zadeve.
Indijci te pa ne poslušajo in tupijo svoje.
Korejci so v redu ampak so absolutno prestrašeni do kosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()

Saj ni nič več noter, skoraj vse si že moraš sam plačat al doplačat.
Če bi imel samo osnovno zavarovanje, ti ne krije ničesar.
Potem bolje da vse skup ukinemo pa je... evtanazijo pa na 10k ali pa častimo davkoplačevalci ko se ne morš več zdravit, bo več reda... pa tudi nekajenje in nepitje in zdrav lajf bo bolj zaželen ker bo cenejši kot pa samoplačniško zdravljenje.
Krivda je zanič organizacija in cel kup administracije.
Plus cel kup firm s svojo provizijo pri nabavi materiala...
Pa še marsikaj...
Denarja je dovolj, sam porazdeljen je slabo.
Zgodovina sprememb…
med tem ko se indijski inženir od prvega dneva širokousti kako vse obvlada, je sposoben vse narediti, ko je pa čas za izdajo SW, so pa nenadoma njegovi problemi tvoji problemi. In takoj spremeni temo pogovora, ko mu začneš postavljati konkretna vprašanja o njegovem znanju ali problemih, ki jih je povzročil.
This...
Opažam trenutno pri meni, ko mi je inženiring fuknil neke serverje, ki sploh niso pravilno inštalirani...
In zdaj rabimo "team effort" da se popravi...
Jaz samo rečem, da rabim dokumentacijo "operation procedures" in workshop, kaj so naredili... Se vse zamakne za pol leta, ker Indijec NE PIŠE dokumentacije. Vse ščveka na sestankih. Njihova pisna angleščina je pa taka, da bi pri nas v OŠ dobil cvek...
Zgodovina sprememb…