Forum » Programiranje » Plače v IT industriji
Plače v IT industriji
Temo vidijo: vsi
user4683 ::
Banke ze lep cas pri normirancih gledajo prihodke in dejansko porabo (koliko denarja ti ostaja) - na daljsi rok. Ta "daljsi rok" je lahko pri tebi problematicen, ce bos sp odprl tik pred zdajci. Ce ga odpres sedaj in dobro leto ali dve sluzis konstantno 60k+/letno, porabis pa 20k, bi se verjetno dalo marsikaj dobiti.
Ne skodi tega vprasanja in hipoteticnega scenarija (X prihodkov v zadnjih Y letih, od tega je ostalo Z denarja) ze sedaj poslati na cim vec bank in bos dobil najboljsi odgovor. Je pa tudi res, da v dveh letih si lahko zmislijo cisto druga pravila :) Ampak bos vsaj okvirno vedel pri cem si.
Ne skodi tega vprasanja in hipoteticnega scenarija (X prihodkov v zadnjih Y letih, od tega je ostalo Z denarja) ze sedaj poslati na cim vec bank in bos dobil najboljsi odgovor. Je pa tudi res, da v dveh letih si lahko zmislijo cisto druga pravila :) Ampak bos vsaj okvirno vedel pri cem si.
ziki ::
Hvala vsem 4 za odgovore in nasvete. V načrtu je klasična gradnja na vasi, tako da ocenjen strošek je med 250k - 300k, s tem, da bi itak vsak od naju s partnerko vzel svoj kredit.
@maticb49, slišal sem že, nisem pa se še poglabljal v normirance ipd., bi se pa itak posvetoval o tem z znanci, ki imajo izkušnje s tem. Zanima me samo, če mi lahko pojasniš, od kod si iz 72k na leto, prišel na 1200€ na mesec dobička, oz kaj spreglejujem, glede na to, da kot pravi @Ahim, bi bil dohodek in posledično obrok nižji? Verjetno je nekaj butastega, kar sem spregledal, ampak vseeno :)
Obresti so sicer trenutno ugodne, ampak večina znancev se je s kreditom vezala na 15-20 let. Po višjem zaslužku se praktično oziram zgolj zaradi tega, da bi kredit lahko čimprej odplačal.
Bi pa z veseljem slišal še kak komentar od koga, ki dela na vzhodnem trgu, torej Slovaška ipd., ker kolikor sem preskrolal temo vidim, da se omenja predvsem Nemčija, Avstrija, Švica,...
@maticb49, slišal sem že, nisem pa se še poglabljal v normirance ipd., bi se pa itak posvetoval o tem z znanci, ki imajo izkušnje s tem. Zanima me samo, če mi lahko pojasniš, od kod si iz 72k na leto, prišel na 1200€ na mesec dobička, oz kaj spreglejujem, glede na to, da kot pravi @Ahim, bi bil dohodek in posledično obrok nižji? Verjetno je nekaj butastega, kar sem spregledal, ampak vseeno :)
Obresti so sicer trenutno ugodne, ampak večina znancev se je s kreditom vezala na 15-20 let. Po višjem zaslužku se praktično oziram zgolj zaradi tega, da bi kredit lahko čimprej odplačal.
Bi pa z veseljem slišal še kak komentar od koga, ki dela na vzhodnem trgu, torej Slovaška ipd., ker kolikor sem preskrolal temo vidim, da se omenja predvsem Nemčija, Avstrija, Švica,...
amacar ::
Pri normirancu imaš priznanih 80% stroškov (čeprav jih kot developer nimaš niti blizu), zato je uraden dobiček le 20% vseh prihodkov. Torej 72k*0.2/12 = 1.2k
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
dvojka ::
@ Znupy, pravzaprav me ni niti ena banka vprašala koliko mi ostane konec meseca res niti ena. So me pa vse vprašale naj prinesem davčno napoved za preteklo leto in če imaš normiranca ter zaslužiš do 100.000€ zna biti malo problem.
@amacar, hvala, nisem poznal tega podatka, je smiselno zdaj.
@dvojka, lahko poveš več kaj o tem "problemu"? Ravno zaradi tega, kar @amacar omenja, da ti priznajo le 20% prihodkov kot dobiček, ali je v ozadju še nekaj drugega? Se potem splača vzeti karkoli drugega kot normiran s.p.?
@dvojka, lahko poveš več kaj o tem "problemu"? Ravno zaradi tega, kar @amacar omenja, da ti priznajo le 20% prihodkov kot dobiček, ali je v ozadju še nekaj drugega? Se potem splača vzeti karkoli drugega kot normiran s.p.?
matic492 ::
@amacar, hvala, nisem poznal tega podatka, je smiselno zdaj.
Ne splača se ti nič drugega, normiranc pomeni da plačaš 4% davka na dohodke (20% od 20%) + prispevki.
Ne se bat da ne boš dobil kredita, ker niso več butasti na bankah, kot rečeno vem da je kolega ravno dobil. Sicer zneski niso Ljubljanski in za hišo ampak za stanovanje, na 15 let.
Tako na oko stroški za 50k letno so nekje 600-800EUR na mesec polni prispevki in davek, lahko še manj če dobiš tiste subvencionirane prispevke.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Cupakabra123 ::
Ima kdo kaksne informacije v katera podjetja trenutno najraje migrirajo FE Angular dev-i? Zanima me predvsem za katera podjetja se odlocate seniorji. Zanima me namrec koliko je priblizno vrednost mojega dela drugje. Trenutno dobim 3600EUR bruto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cupakabra123 ()
Sam sem kredit jemal pred 5 leti, z dobrimi 100k prihodki na normiranca in od 8 bank sta mi 2 upostevali koliko men dejansko ostane denarja in sem dobil zelo lep mesecni obrok in zelo nizko obrestno mero. Poznam tudi nekaj normirancev, ki so v zadnjih 2 letih dali skozi podobno zgodbo.
Ahim ::
Hvala vsem 4 za odgovore in nasvete. V načrtu je klasična gradnja na vasi, tako da ocenjen strošek je med 250k - 300k, s tem, da bi itak vsak od naju s partnerko vzel svoj kredit.
Vsak svoj kredit- upam, da razumes, da ce gre hipotekarni kredit za isto nepremicnino, sta s partnrko en drugemu porok za poplacilo kredita, torej vidva efektivno jemljeta skupni kredit in sicer pri tisti banki, ki bo dala najugodnejse pogoje (en ali oba bosta svoje poslovanje prenesla tja v zameno za te ugodnejse pogoje).
Kar se tice obrestovanja za orientacijo - neka indikacija za pricakovanja v prihodnosti so ponudbe kreditov z kombinirano obrestno mero (najprej fiksno, nato variabilno) in pa razlika v visiniobrestne fiksne in variabilne mere. Ce banke (ki imajo ziher boljsi vpogled kakor nek navaden drzavljan) zahtevajo ogromno razliko med fiksno in variabilno obrestno mero, potem pricakujejo, da bo osnovna obrestna mera sla gor. Ce je razlika nizka, potem pricakujejo, da bo EURIBOR se dolgo ostal nizek. Analogno tudi ne ponujajo kreditov s kombinirano obrestno mero ali s fiksno za zelo dolgo obdobje, ce pricakujejo vecjo rast v prihodnje, saj bi s tem tvegale skodo zase.
Ko ze omenjam kredit s kombinirano obrestno mero - Unicredit je imel par let nazaj kar ugodno ponudbo, 10 let fiksno, potem variabilno. Ce lahko pricakujes, da bos v 10 letih precej zmanjsal glavnico (npr. iz naslova dodatnega zasluzka, prodaje kaksne druge nepremicnine itd.) lahko postane tudi kredit za "20" let (to se skrajsa zaradi prejsnjega poplacila dela glavnice) zelo predvidljiva stvar.
Sorry ker ti lahko pomagam samo glede kredita, ne glede Slovaske
Vsak svoj kredit- upam, da razumes, da ce gre hipotekarni kredit za isto nepremicnino, sta s partnrko en drugemu porok za poplacilo kredita, torej vidva efektivno jemljeta skupni kredit in sicer pri tisti banki, ki bo dala najugodnejse pogoje (en ali oba bosta svoje poslovanje prenesla tja v zameno za te ugodnejse pogoje).
Kar se tice obrestovanja za orientacijo - neka indikacija za pricakovanja v prihodnosti so ponudbe kreditov z kombinirano obrestno mero (najprej fiksno, nato variabilno) in pa razlika v visiniobrestne fiksne in variabilne mere. Ce banke (ki imajo ziher boljsi vpogled kakor nek navaden drzavljan) zahtevajo ogromno razliko med fiksno in variabilno obrestno mero, potem pricakujejo, da bo osnovna obrestna mera sla gor. Ce je razlika nizka, potem pricakujejo, da bo EURIBOR se dolgo ostal nizek. Analogno tudi ne ponujajo kreditov s kombinirano obrestno mero ali s fiksno za zelo dolgo obdobje, ce pricakujejo vecjo rast v prihodnje, saj bi s tem tvegale skodo zase.
Ko ze omenjam kredit s kombinirano obrestno mero - Unicredit je imel par let nazaj kar ugodno ponudbo, 10 let fiksno, potem variabilno. Ce lahko pricakujes, da bos v 10 letih precej zmanjsal glavnico (npr. iz naslova dodatnega zasluzka, prodaje kaksne druge nepremicnine itd.) lahko postane tudi kredit za "20" let (to se skrajsa zaradi prejsnjega poplacila dela glavnice) zelo predvidljiva stvar.
Sorry ker ti lahko pomagam samo glede kredita, ne glede Slovaske
Ja glede kredita sva ze zanimala že pri NLB, s trenutnimi prihodki je 80-100k€ za vsakega dosegljivo. Bi pa bil porok nekdo drug, predvidoma starši, tako, da predvidevam, da potem tisti prvi del, kjer omenjaš skupni kredit ne bo držal za najin primer, je pa možno da se motim, nisem se še konkretneje poglabljal, ker se nisem zavedal, da bo debata šla v to smer .
Drugače pa hvala ti, vsak tak nasvet definitivno pride prav, če ne zdaj potem pa kdaj kasneje, ko bom dejansko v taki situaciji. Ko prebiram vaše poste imam občutek, da je res vse odvisno od banke do banke, tako, da bo potrebno razposlati povpraševanja.
Ahim ::
Ti bodo na banki povedali - ce bi recimo samo ti vzel hipotekarni kredit, lastnika nepremicnine bi pa bila s partnerko oba (recimo 50/50, ampak dejansko razmerje sploh ni vazno, samo dan ni 100% samo v tvoji lasti), potem bo partnerka tudi porok za tvoj kredit, ceprav bi morda ona svoj del nepremicnine placala takoj s prihranki.
Oba ga bosta najbrz vzela zato, da bosta lahko dobila dovolj sredstev, pri isti banki pa zato, ker nima smisla placevat pri eni banki drazjega kredita, ce lahko oba dobita pod istimi pogoji. Mogoce bo se celo kaj ugodnejse, ker bodo pridobili ne enega, ampak dva komitenta
Pa na NLB dvomim da bos dobil najugodnejse pogoje - "shop around". Slo ti bo nekaj casa, ampak v dnevu dveh najbrz ne zasluzis toliko, kot lahko s tem prisparas.
Oba ga bosta najbrz vzela zato, da bosta lahko dobila dovolj sredstev, pri isti banki pa zato, ker nima smisla placevat pri eni banki drazjega kredita, ce lahko oba dobita pod istimi pogoji. Mogoce bo se celo kaj ugodnejse, ker bodo pridobili ne enega, ampak dva komitenta
Pa na NLB dvomim da bos dobil najugodnejse pogoje - "shop around". Slo ti bo nekaj casa, ampak v dnevu dveh najbrz ne zasluzis toliko, kot lahko s tem prisparas.
tilen03 ::
Je v Sloveniji bolje plačan Android ali iOS developer? Kakšne so razmere na trgu pri nas za junior/mid-level?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tilen03 ()
Invictus ::
A okej, tale "v kratkem" je mišljen tam 2023-2024, prej definitivno ne, toliko, da bi imel čim več prihrankov. Vsaj tak je bil plan do sedaj, če bi ostal v trenutni službi. Torej bi teoretično vzel kredit po odprtju s.p.
Ne čakaj predolgo, ker se situacija na trgu lahko hitro spremeni.
Zdaj je čas za remote jobe, takrat, ko ti planiraš, bo mogoče vsega tega že konec. Marsikatera firma ni furala remote razvoja do sedaj, ker jim drugega ne preostane. Večina HOČE ljudi onsite...
Poleg tega joba ne dobiš v enem dnevu, takoda lahko traja tudi pol leta do prvega. Začni sedaj...
ZA kredit rabiš ponavadi pol leta prilivov na s.p...
Če daš konkreten polog za nepremičnino + je cenitev okoli tvoje nakupne cene boš dobil.
Sploh pa če računaš 6k * 12 = 72k, že normiran dobiček bo 14400 kar je -> 1200EUR na mesec dobička, že če ti samo to štejejo, je že to normalna plača za kredit dobit.
Saj nekatere banke vedo, kako potekajo finance pri normirancih. Tiste, ki ne, jim rečeš adijo...
@ Znupy, pravzaprav me ni niti ena banka vprašala koliko mi ostane konec meseca res niti ena. So me pa vse vprašale naj prinesem davčno napoved za preteklo leto in če imaš normiranca ter zaslužiš do 100.000€ zna biti malo problem.
Niti malo problemov ni na pravi banki, in ob pravem kreditnem svetovalcu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Sam sem kredit jemal pred 5 leti, z dobrimi 100k prihodki na normiranca in od 8 bank sta mi 2 upostevali koliko men dejansko ostane denarja in sem dobil zelo lep mesecni obrok in zelo nizko obrestno mero. Poznam tudi nekaj normirancev, ki so v zadnjih 2 letih dali skozi podobno zgodbo.
Meni so naračunali, glede na moje prihodke, kreditno sposobnost čez 400k. No najprej so mi naračunal 20k na 10 let, ker je uslužbenka zajebala. Sem bil prijazen, opozoril na napako, naslednji dan dobim sms z opravičilom.
Koliko sem sedaj kreditno sposoben nimam pojma, sem pa 2 leti nazaj b.p. dobil kredit za 170k na 10 let...
Nekatere banke še vedno višino kredita računajo glede na višino plačanih prispevkov. Takim se samo lepo zahvali in jim reci naj splezajo ven iz jame...
TheBlueOne ::
To je bilo na 10 let... Na 30 bi najbrž dobil še več. Čeprav sem že malo stran za 30 letni kredit .
Za 400k/10 let je mesečni obrok tam cirka od 3,7 - 4k...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Vanquish ::
@Invictus - lahko poves s katerimi bankami sodelujes? Ker naceloma vse zelijo toliko poslovanja, da se eno leto zakljuci in seveda zneski kot si sam omenil so sramotni.
To je bilo na 10 let... Na 30 bi najbrž dobil še več. Čeprav sem že malo stran za 30 letni kredit .
Jap, meni so tudi izračunali dobre 4k obroka, ampak takrat samo nekaj bank, ostale so bile še precej shizofrene - "jap, vidimo, da imate prihodke in odhodke zadnja leta taksne, da vam vsak mesec ostane 5 mestno stevilo na racunu ampak vec kot 700/mesec vam glede na ta DDD obrazec ne moramo dat"
Unicredit ve, kaj pomeni normiran s.p.
gojira ::
Je v Sloveniji bolje plačan Android ali iOS developer? Kakšne so razmere na trgu pri nas za junior/mid-level?
Se mi zdi da je tam tam kar se tiče iOS vs. Android. Razmere oz. ponudbe pa zelo varirajo. Npr. za Senior pozicijo so ponudbe od 3k-5k in tudi več. Za mid pa nekoliko manj - cca 2k-3k.
Takrat, ko sem se jaz zanimal za kredit (imel osebni in poslovni racun pri Unicreditu ze nekaj let) nista vedela kaj z normiranci ne Unicredit ne DH :) V bistvu je bilo se tako, da je unicredit ravno nekaj mesecev pred tem povsem spremenil politiko za normirance. Ocitno so kmalu za tem, ko sem spokal, ponovno zaceli gledati dejansko stanje na racunu in ne striktno DDD.
ytodf ::
Kaj je dandanes v IT-ju remote contracting jaw-dropping hourly rate za extra senior backend, database developerje in arhitekte, zanima me samo toliko, da mi spet malo favšijo požene po žilah in da stopim iz cone (prepoceni) udobnosti, ker imam samo 25% utilizacijo kapacitete, saj ni grozno slabo, samo cilji so veliki, časa je malo, in ne bi o njih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ytodf ()
500-600/dan ne bi smel biti problem dobiti...
oemdzi ::
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Choc ::
Upajmo, da je to malce boljše od Teslinega autopilota ...
Self-driving Tesla does ‘the craziest things you can imagine’: Boston man’s viral video shows autopilot dangers
Self-driving Tesla does ‘the craziest things you can imagine’: Boston man’s viral video shows autopilot dangers
kuall ::
Pripravite se na masaker:
https://deepmind.com/blog/article/Compe...
nope. google translate deluje 1000x bolje kot ti auto code generatorji pa je naredil masaker med prevajalci? ni, samo v pomoč jim je, če kaj, da so bolj učinkoviti.
endelin ::
Upajmo, da je to malce boljše od Teslinega autopilota ...
Daleč je še do robotaxija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
111111111111 ::
Pripravite se na masaker:
https://deepmind.com/blog/article/Compe...
He, he, he... Nekdo bo moral programirat algoritme.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
matic492 ::
Nič se ne bo spremenilo, worst case pomeni samo da bi bilo manj Juniorjev in na splošno manjše število programerjev, ti bi pa bili bolj code architecti. Do popolne avtomatizacije smo pa še zelo daleč.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Galaxy ::
Iskreno imam trenutno težavo dobiti mid/senior full-stack React+Ruby developerja za 5000-9000€ bruto. Če pozna kdo koga, naj mi prosim napiše ZS.
#insanecajti
#insanecajti
majster123 ::
Ah, tisto ko ti je IT zanimiv, a bi kljub vseenu sel delat kaj lazjega najraje LOL
Manj bi se trpelo probably
Manj bi se trpelo probably
Iskreno imam trenutno težavo dobiti mid/senior full-stack React+Ruby developerja za 5000-9000€ bruto. Če pozna kdo koga, naj mi prosim napiše ZS.
#insanecajti
Ne boš dobil. :) Premalo denarja. Potegni enega povprečnega in ga dvigni na pravi nivo v 2-3 letih?
Magic1 ::
Premalo denarja bo vedno premalo denarja. Ali bo problem, da ne bo zagnan zadosti, da ga boš spravil na nivo v treh letih, ali pa bo boljšo ponudbo dobil, ko bo dosegel nivo. Tukaj se morajo res zvezde poravnat, da dobi človeka pod vrednostjo na dolgi rok. Informatik načeloma zna preverit stanje na trgu.
Magic
Premalo denarja bo vedno premalo denarja. Ali bo problem, da ne bo zagnan zadosti, da ga boš spravil na nivo v treh letih, ali pa bo boljšo ponudbo dobil, ko bo dosegel nivo. Tukaj se morajo res zvezde poravnat, da dobi človeka pod vrednostjo na dolgi rok. Informatik načeloma zna preverit stanje na trgu.
Dobrega pač dobro plačaš. Kar verjemi, da ljudje zelo neradi menjajo dobre službe. Pri nas še niso začeli razmišljat v to smer. Raje iščejo strokovnjaka, kot vzgajajo svoje. Če človek v firmi napreduje, ga pošiljaš na izobraževanja, si družini prijazno podjetje, ne bo nihče tako nor da bi zamenjal. Se najde tu in tam kakšen, ampak večinoma ne.
Treba pa spremeniti pogled: smo ogromno v njega vlagali in nam je dolžan. Dokler ti človek dela plus, se ga držiš in ga primerno nagradiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
111111111111 je izjavil:
Treba pa spremeniti pogled: smo ogromno v njega vlagali in nam je dolžan.
Podjetju nisi nikoli dolžan, kljub ne vem kakim bonbončkom. Saj si delal tam in je podjetje imelo od tebe dobiček, ki ga najbrž nisi nikoli videl kot zaposleni.
Pa tudi "ogromno vlagali" je zelo relativen pojem. Ste ga poslali na tečaj, vreden 10k? Večkrat ? Al to pomeni pool urno mentorstvo na teden in zanič narejena interna predavanja? Pa bonbončki, hallo...
1. Izobraževanje -> kaj naj sam študiram v mojem prostem času za dobiček lastnika?
2. Redna plača - to je zakonska obveza, pa se pojavlja kot feature v oglasih
3. Družini prijazno podjetje - brezzvezen marketing. Ko ti šef začne težiti, ker si mogoče "preveč" doma zaradi bolnega otroka, ga prijaviš za mobing.
4. Zastonj kava, sadje - firmo to stane praktično nič, pri ostalih stroških.
5. Fleksibilen delovni čas - ponavadi pomeni, da moraš tam viseti od pred prihoda šefa do po odhodu šefa z neplačanimi nadurami. Pogodbe se podpišejo za 40 urni delovnik...
Bi se kaj napisal, pa naj bo dovolj...
Jaz nisem, sam opažam kaj se dogaja na trgu...
Moram biti non stop malo na preži...
Moram biti non stop malo na preži...
Zakaj ne naredis level up? Namesto da sam delas za odlicno placane ure najdes dva ali tri, ki delajo zate za OK placane ure in dobis svoje ure skoraj brez dela? Morda bi bil zanimiv delodajalec, ce imas ultimomanire.
Žal ne gre tako na mojem področju... Folka za to kar počnem, ni veliko na trgu in vsi so dragi. Tudi poslov ni na pretek. Saj bi lahko naučil folk, pa posli niso nikoli dolgega roka...
Poleg tega nočem biti ven iz tehnike, ker imam par znancev, ki danes tolčejo "revščino", ko so izgubili svojo "managerske" pozicije in tehnično znanje...
Razmišljal sem o "level up", pa bi se moral pol preveč ukrvarjati s folkom ...
Poleg tega nočem biti ven iz tehnike, ker imam par znancev, ki danes tolčejo "revščino", ko so izgubili svojo "managerske" pozicije in tehnično znanje...
Razmišljal sem o "level up", pa bi se moral pol preveč ukrvarjati s folkom ...
Ko služiš 150k ali še več, mislim, da je škoda živcev za (še več) ubadanja z ljudmi. Sploh če uživaš v tehničnem delu in ne v menegiranju. Če pa se non stop ženeš za še več, ti pa itak ni pomoči... nima veze koliko level-upov narediš :)
Razmišljal sem o lastni agenciji za posredovanje dela, sam to pomeni, da moraš imeti pisarno blizu stranke. Ne bi se selil v Nemčijo...
Ko služiš 150k ali še več, mislim, da je škoda živcev za (še več) ubadanja z ljudmi. Sploh če uživaš v tehničnem delu in ne v menegiranju. Če pa se non stop ženeš za še več, ti pa itak ni pomoči... nima veze koliko level-upov narediš :)
Kaj pa vem, kakor zivi Invictus je redko blagodejno za zivce. Je praviloma dosti lazje managirati, seveda v primeru dobrega koncepta.
Razmišljal sem o lastni agenciji za posredovanje dela, sam to pomeni, da moraš imeti pisarno blizu stranke. Ne bi se selil v Nemčijo...
Tudi jaz, samo za Avstrijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
x3ca ::
111111111111 je izjavil:
#insanecajti
Ne boš dobil. :) Premalo denarja. Potegni enega povprečnega in ga dvigni na pravi nivo v 2-3 letih?
9k ni ravno malo denarja. Vecina v sloveniji dela za manj, tako da ne vem, zakaj ne bi koga nasel. Razen ce so kaksni drugi red flagi (slab culture, work/life balance).
Verjetno je vec kot dosti kesa. Sicer ne poznam tocno tehnologij ampak zvenijo kar eksoticne in je verjetno bolj problem, da je njihovo podjetje eno redkih, ki v Sloveniji producira take kadre.
ytodf ::
Wow, v Sloveniji se stvari res fino premikajo, sem kakšno leto nazaj dobil 30% od najvišje znane ponudbe za fulltime kontraktorje, danes pa od druge firme še za 12,5%, želja je sicer 25%, ampak, če dodajo hardware, licence, remote in podobno in obljubljajo neko vlogo... Pecej blizu spodnji meji napotil - v Sloveniji!! Moram malo prespati vso stvar, ker se z večino strank dobro ujamem... Verjetno še bomo poiskali, to je bil kaj, en, dva dneva, heh-heh.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ytodf ()