Forum » Programiranje » Plače v IT industriji
Plače v IT industriji
Temo vidijo: vsi

c3p0 ::
Morda pa obstaja kak "jail-hub", kjer je vsaj taka izbira, kot na Docker hubu.
Ali pa vse sam narediš iz nule, rabiš le še naročnika, ki bo cenil to, da je "50%" časa projekta šlo za izdelava nečesa, kar drugje že obstaja in se po potrebi le prilagodi in uporabi, ne glede na undelying tech.
Ali pa vse sam narediš iz nule, rabiš le še naročnika, ki bo cenil to, da je "50%" časa projekta šlo za izdelava nečesa, kar drugje že obstaja in se po potrebi le prilagodi in uporabi, ne glede na undelying tech.

Smurf ::
111111111111 je izjavil:
1200 bruto če boš imel srečo. :) Ponavadi QA zraste iz programerja in potem sprejmeš kako senoir pozicijo v drugi firmi. Redkokdo vzame QA brez izkušenj, raje ponucajo katerega svojega, ki že pozna software.
Eh to ne drzi, ta najnizje postavke se zacnejo okoli 1500 bruto.

111111111111 ::
Zanimivo. ZA firmo v Sloveniji, junior pozicija? POtem se pa oproščam.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:
Zanimivo. ZA firmo v Sloveniji, junior pozicija? POtem se pa oproščam.
Ja. 1500 bruto je nek standard za nekoga, ki pride iz faksa in ima 0 izkusenj.

Invictus ::
kaksna je povprecna slo placa za quality assurance? testiranje softverja oziroma manual testing program oziroma kakorkoli se temu ze rece?
za nekega zacetnika brez izkusenj?
Večina firm v Sloveniji tega sploh nima...
Dobršen del backend komponent je pa najhitreje dosegljiv prek dockerja ker so narejene virtualke. Saj se lahko hicaš z drugimi virtualizacojami. Samo to pobira čas.
Ja, dosegljiv je. Super, da narediš hitro en prototip.
Ko pa pride do problemov, se pa nikomur ne sanja v čem je problem. Videl večkrat. Sploh, ko je kar naenkrat docker "a-must-in-production", čeprav ni enega pametnega razoga zanj, razen buzzworda...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()

wehawt ::
Živjo!
Mene zanima kakšen razpon plače lahko pričakujem glede na svojo trenutno pozicijo: Full stack (.Net, Angular, Mysql), diplomiral 1 leto nazaj, slabo leto redna zaposlitev in 1 leto delo prek študenta. Prej sem delal nekje cca pol leta, ampak tisto si ne štejem čist zraven, ker nisem prav veliko odnesel od tistga šihta. Načeloma mi je delo všeč, tudi v kolektiv sem se v redu vklopil, me pa malce moti moja plača. Imam 2000€ bruto, kar načeloma ni spet tok slabo, sam je pa že skoraj vsak drug znanec bližje 3k kot 2k, pa tudi zelo veliko oglasov vidim, ki so +2500. (Mi je pa zanimivo, da npr. sošolci s faxa, ki so končali mag. imajo enako plačo kot jaz ali pa še manjšo, nekateri, ki pa pišejo diplomo že več let pa lagano chillajo s 4k+... to precej pove o tem kok se splača sploh študirat.)
Imam še slaba 2 meseca preden se mi izteče pogodba, a se mi splača iskat službo še kje drugje preden se mi izteče? (da bi lahko posledično začel takoj, ko se mi izteče pogodba, namesto da čakam odpovedni rok). Sicer verjamem, da mi bodo zvišali trenutno plačo, ampak dvomim, da bo to nad 2500.
Kaj bi vi storili na mojem mestu in kakšno plačo bi pričakovali (oz. pri kako nizki številki bi se vam ponudba zdela že malce žalostna)? (žal trenutno nimam nobenih github projektov, ki bi jih lahko pokazal in plačo upravičil vnaprej..)
Mene zanima kakšen razpon plače lahko pričakujem glede na svojo trenutno pozicijo: Full stack (.Net, Angular, Mysql), diplomiral 1 leto nazaj, slabo leto redna zaposlitev in 1 leto delo prek študenta. Prej sem delal nekje cca pol leta, ampak tisto si ne štejem čist zraven, ker nisem prav veliko odnesel od tistga šihta. Načeloma mi je delo všeč, tudi v kolektiv sem se v redu vklopil, me pa malce moti moja plača. Imam 2000€ bruto, kar načeloma ni spet tok slabo, sam je pa že skoraj vsak drug znanec bližje 3k kot 2k, pa tudi zelo veliko oglasov vidim, ki so +2500. (Mi je pa zanimivo, da npr. sošolci s faxa, ki so končali mag. imajo enako plačo kot jaz ali pa še manjšo, nekateri, ki pa pišejo diplomo že več let pa lagano chillajo s 4k+... to precej pove o tem kok se splača sploh študirat.)
Imam še slaba 2 meseca preden se mi izteče pogodba, a se mi splača iskat službo še kje drugje preden se mi izteče? (da bi lahko posledično začel takoj, ko se mi izteče pogodba, namesto da čakam odpovedni rok). Sicer verjamem, da mi bodo zvišali trenutno plačo, ampak dvomim, da bo to nad 2500.
Kaj bi vi storili na mojem mestu in kakšno plačo bi pričakovali (oz. pri kako nizki številki bi se vam ponudba zdela že malce žalostna)? (žal trenutno nimam nobenih github projektov, ki bi jih lahko pokazal in plačo upravičil vnaprej..)

AEx_1-7 ::
Živjo!
Nismo na vasem mestu zato ne poznamo vseh relevantnih okoliscin in vasih zelja/potreb/znanja/pristopa do dela -- ampak, v (fizicno) druzbo tistih z 4K+ bo treba, pa vam morda kje kaj odprejo, ce so res tako u-izi in in-the-know, kaj pravite? Razmisljam napacno? Veste, nove izzive se isce konstantno, ne 1 mesec pred iztekom projekta, pa brez zamere.
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Saj ravno to. Par let nazaj je kolega iskal šiht v tej smeri, pa so bolj odprte pozicije za senoir. POnavadi osnove QA delajo kar programerji, ker so stvari enostavno premajhne.

Magic1 ::
Živjo!
Mene zanima kakšen razpon plače lahko pričakujem glede na svojo trenutno pozicijo: Full stack (.Net, Angular, Mysql), diplomiral 1 leto nazaj, slabo leto redna zaposlitev in 1 leto delo prek študenta. Prej sem delal nekje cca pol leta, ampak tisto si ne štejem čist zraven, ker nisem prav veliko odnesel od tistga šihta. Načeloma mi je delo všeč, tudi v kolektiv sem se v redu vklopil, me pa malce moti moja plača. Imam 2000EUR bruto, kar načeloma ni spet tok slabo, sam je pa že skoraj vsak drug znanec bližje 3k kot 2k, pa tudi zelo veliko oglasov vidim, ki so +2500. (Mi je pa zanimivo, da npr. sošolci s faxa, ki so končali mag. imajo enako plačo kot jaz ali pa še manjšo, nekateri, ki pa pišejo diplomo že več let pa lagano chillajo s 4k+... to precej pove o tem kok se splača sploh študirat.)
Ti kar podaljšaj pogodbo in reči še za kakšnih 10-20%. Sej lahko potem še vedno iščeš boljšo službo. En mesec odpovednega roka ni nič. Moraš se zavedat, da se zdaj spet popravlja minimalno plačo in to za čez 10%.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Vanquish ::
111111111111 je izjavil:
1200 bruto če boš imel srečo. :) Ponavadi QA zraste iz programerja in potem sprejmeš kako senoir pozicijo v drugi firmi. Redkokdo vzame QA brez izkušenj, raje ponucajo katerega svojega, ki že pozna software.
jaz imam zelo mesane obcutek glede QA iz developerja, ponavadi je to bolj fail glede kvalitete, ki jo dobis. QA mogoce zveni enostavno, ampak je potreben dolocen mindset in ce tega nimas se bos ga tezko naucil.
Tisti developerji, ki so sposobni tudi QA podrocje do nekatere meje kvalitetno pokrivat, pa so financi dovolj preskrbljeni, da ne rabijo delat menjave, razen ce si zelijo spremembe v karijeri.

wehawt ::
Nismo na vasem mestu zato ne poznamo vseh relevantnih okoliscin in vasih zelja/potreb/znanja/pristopa do dela -- ampak, v (fizicno) druzbo tistih z 4K+ bo treba, pa vam morda kje kaj odprejo, ce so res tako u-izi in in-the-know, kaj pravite? Razmisljam napacno? Veste, nove izzive se isce konstantno, ne 1 mesec pred iztekom projekta, pa brez zamere.
Seveda, sprašujem za vaša mnenja in izkušnje, kako je v vaših firmah, itd. Ne pričakujem, da mi bo podjetja kar dalo takoj 4k, verjamem, da tisti ki imajo toliko, so si verjetno tudi zaslužili. Zgolj zanima me vaše mnenje glede razponov plač trenutno, recimo za full stack .net developerja (2 leti del. izkušenj) + osnovno znanje ostalih jezikov (java, python, js, kotlin,..), ker so prikazane plače precej raznovrstne. Nekateri za junior pozicije ponujajo od 1500-2500, nekateri pa iščejo seniorje od 2000 naprej.
Pogodba se izteče čez 1 mesec in jo bom lahko po želji tudi podalšal, če se v tem času ne odločim kaj želim, tako se na to ni treba opirati.
edit: Ne bi pa rad pri razgovoru butnil smešno prenizke oz. previsoke številke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: wehawt ()

111111111111 je izjavil:
POnavadi osnove QA delajo kar programerji, ker so stvari enostavno premajhne.
Niso premajhne, sam slovenski lastniki ne vedo, kaj je to QA

111111111111 je izjavil:
POnavadi osnove QA delajo kar programerji, ker so stvari enostavno premajhne.
Niso premajhne, sam slovenski lastniki ne vedo, kaj je to QA.
oziroma kje lahko prihranijo :D

Zahtevaj raje več, nižje lahko greš, višje precej težje. Tudi službo je ponavadi lažje menjat, kot dobit znatno višjo plačo. 2 leti izkušenj je sicer malo, pa ne da je edini kriterij.
Mi že imamo 2x QA in iščemo nove. Kandidatov je malo, ali pa slabe kvalifikacije, kak misli da bo klikal po appu in je to to.
Mi že imamo 2x QA in iščemo nove. Kandidatov je malo, ali pa slabe kvalifikacije, kak misli da bo klikal po appu in je to to.

AEx_1-7 ::
Seveda, sprašujem za vaša mnenja in izkušnje, kako je v vaših firmah, itd. Ne pričakujem, da mi bo podjetja kar dalo takoj 4k, verjamem, da tisti ki imajo toliko, so si verjetno tudi zaslužili. Zgolj zanima me vaše mnenje glede razponov plač trenutno, recimo za full stack .net developerja (2 leti del. izkušenj) + osnovno znanje ostalih jezikov (java, python, js, kotlin,..), ker so prikazane plače precej raznovrstne. Nekateri za junior pozicije ponujajo od 1500-2500, nekateri pa iščejo seniorje od 2000 naprej.
Pogodba se izteče čez 1 mesec in jo bom lahko po želji tudi podalšal, če se v tem času ne odločim kaj želim, tako se na to ni treba opirati.
O placilu brez DOBREGA poznavanja vsebine projekta in podjetja samega (v vseh aspektih) je zelo na pamet -- ce delajo lon-arbeit (kar mnoge web-firme izkljucno pocno) potem veste kje ste, ce imajo pa lasten izdelek, ki ga trzijo je ponavadi lahko bolje, ni pa njuno, ker tu je vse bolj garazno, gazda sistem, ... mi smo la-la-la!
O placi naj spregovorijo oni, ker oni jo bodo ponudili, ne se iti licitacije, ko-moze-jeftinije -- postavite korektna in vsebinska vprasanja o delu/projektu/leto+ v prihodnost, da se vidi ali so resni, ali menjajo zaposlene kot gate. Pa ne govorite prevec, velja 80/20 rule, vsaj na 1. pogovoru, raznih osebnih vprasanj in malo-po-domace se izognite, tam ste/boste zaradi kakovostnega opravljanja dela on-time/on-budget/no-issues, ne zaradi place! Ce place ne omenijo, potem na fini nacin le omenite, da pricakujete njihovo celovito ponudbo.
Poglejte celotno zadevo se iz njihovega aspekta, kaj ce bi vi zaposlovali in bi oni bili vas potencialni novi zaposleni!
So sole in so sole, veste.
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
Zgodovina sprememb…
- spremenila: AEx_1-7 ()

jaz imam zelo mesane obcutek glede QA iz developerja, ponavadi je to bolj fail glede kvalitete, ki jo dobis. QA mogoce zveni enostavno, ampak je potreben dolocen mindset in ce tega nimas se bos ga tezko naucil.
Tisti developerji, ki so sposobni tudi QA podrocje do nekatere meje kvalitetno pokrivat, pa so financi dovolj preskrbljeni, da ne rabijo delat menjave, razen ce si zelijo spremembe v karijeri.
Gibal sem se v premajhnih firmah, da bi bil QA samostojni oddelek. PO večini smo delali QA med sabo. Jaz tebi ti meni. Kar je pa večjih, pa ima redkokdo v Sloveniji ekipo QA, da bi iskal junior. Seveda so to samo moje izkušnje izpred 8+ let. Če se je vmes kaj izboljšalo, ne bi vedel, ker po teh vodah ne plavam več.
Zahtevaj raje več, nižje lahko greš, višje precej težje. Tudi službo je ponavadi lažje menjat, kot dobit znatno višjo plačo. 2 leti izkušenj je sicer malo, pa ne da je edini kriterij.
Torej ali bi zaposlili začetnika, ki misli, da bo klikal po appu in ga priučili za 1500 na mesec?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Ne, trenutno se išče znalce svojega področja, ne priuke, ker mora bit koristen po par tednih uvajanja, ne par mesecih ali kasneje.

Ja, ce si ostal v 90ih letih. Ampak od takrat je minilo ze nekaj casa. Ne vem kje ti vedno pobiras te svoje "slovenske firme". A to mas opravka samo z garaznimi firmami, ka delajo racunovodske/erp sisteme za tistih 5 slovenskih strank, al kako?
Jaz ti bom dal en cist drug nasvet, poisci tako firmo, ki ima dovolj visoko dodano vrednost in ponuja dobro mentorstvo. Ne optimiziraj danes ali bos imel 2000 ali 2200 place, ampak razmisljaj kako bos prisel recimo do 5k.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()

Ne, trenutno se išče znalce svojega področja, ne priuke, ker mora bit koristen po par tednih uvajanja, ne par mesecih ali kasneje.
Evo smurf, vidiš. NOben neišče neizoibraženega kadra. Vsi bi imeli znalce. :D Mislim, da je v Sloveniji skoraj nemogoče dobiti QA Junoir pozicijo, direktno iz faksa z nič znanja.

TheBlueOne ::

111111111111 je izjavil:
Gibal sem se v premajhnih firmah, da bi bil QA samostojni oddelek. PO večini smo delali QA med sabo. Jaz tebi ti meni. Kar je pa večjih, pa ima redkokdo v Sloveniji ekipo QA, da bi iskal junior. Seveda so to samo moje izkušnje izpred 8+ let. Če se je vmes kaj izboljšalo, ne bi vedel, ker po teh vodah ne plavam več.
sej se je sedaj precej podobno.
Mene ponavadi najamejo kot lead-a, ki potem dela z ekipo juniorjev, postavi framework, jih vpelje in dela heavy lifting, juniorji pa potem preko mentoringa se vpeljujejo.

Tody ::
111111111111 je izjavil:
Evo smurf, vidiš. NOben neišče neizoibraženega kadra. Vsi bi imeli znalce. :D Mislim, da je v Sloveniji skoraj nemogoče dobiti QA Junoir pozicijo, direktno iz faksa z nič znanja.
To ni res. Brez znanja si vreden manj, ker podjetje porablja še ostale vire, da te spravi v red. Torej direktno iz faksa pač ne moreš dobit 4k plače. Ko se pogovarjamo o kolegih in podobno nekateri potem prikladno pozabite, da so nekateri začel programirat že pri 13 do 15 letih in da ko pridejo iz faksa majo že 10 let takih ali drugačnih izkušenj in posledično znajo reševati marsikak problem. Če začneš resno se ukvarjat s poslom šele ko prideš iz faksa pač moreš nadoknati teh 10 let.

111111111111 je izjavil:
Mislim, da sem v zadnjem mesecu videl vsaj kaksnih 10 oglasov za junior QA tako, da tudi to ne drzi.

TheBlueOne je izjavil:
To pa mora biti enostavno delo, ce si koristen po tako kratkem casu.
Z nadzorom oz. lepše rečeno mentorstvom in dobro razčlenjenimi nalogami, se komot da.
Trenutnega QA-ja smo učili od junior statusa, zdaj pa si ne moremo privoščit mesecev ali celega leta, preden bo nekdo koristen.

Z nadzorom oz. lepše rečeno mentorstvom in dobro razčlenjenimi nalogami, se komot da.
Trenutnega QA-ja smo učili od junior statusa, zdaj pa si ne moremo privoščit mesecev ali celega leta, preden bo nekdo koristen.
Povej nekoliko vec, kako vam to uspe.

6bt9hmDwY ::
TheBlueOne je izjavil:
Povej nekoliko vec, kako vam to uspe.Kjer sem do sedaj bil jaz nisi imel sans da spoznas od produkta do tehnologij, do detajliranih funkcij in na vse to programerskega standarda itn. Se nisem videl koga, da bi bil vec kot poluporaben prej kot v pol leta.
Ti si ja hecen, pri nas pogodbe potečejo v pol leta, kar pomeni, da moraš biti operativen v 1-2 tednih. Če nisi, fyck off.

CartmanF ::
Sem v dokaj podobni situaciji kot wehawt. Zaposlen 2 leti (+ 8 mesecev preko studenta) pri istem IT podjetju (cca. 80 zaposlenih), polozaj Front-end (Angular, React in vse stvari ki pripadajo zraven), bruto placa 2000€. Vse ostalo super, kar se tice dela, sodelavcev, okolja ipd., me pa isto malo moti da ni nobene povisice.
Sem brez kreditov, v lastniskem stanovanju, rad pa bi seveda imel visjo placo. Se truditi v istem podjetju, iskati drugje?
Sem brez kreditov, v lastniskem stanovanju, rad pa bi seveda imel visjo placo. Se truditi v istem podjetju, iskati drugje?

Tody ::
Sem v dokaj podobni situaciji kot wehawt. Zaposlen 2 leti (+ 8 mesecev preko studenta) pri istem IT podjetju (cca. 80 zaposlenih), polozaj Front-end (Angular, React in vse stvari ki pripadajo zraven), bruto placa 2000€. Vse ostalo super, kar se tice dela, sodelavcev, okolja ipd., me pa isto malo moti da ni nobene povisice.
Mislim da moreš to svojega nadrejenega vprašat. Prej si moreš zmislit, zakaj hočeš večjo plačo. Samo namig: Ker je tako pisalo na Slo-tech ni dober odgovor.

TheBlueOne je izjavil:
Povej nekoliko vec, kako vam to uspe.Kjer sem do sedaj bil jaz nisi imel sans da spoznas od produkta do tehnologij, do detajliranih funkcij in na vse to programerskega standarda itn. Se nisem videl koga, da bi bil vec kot poluporaben prej kot v pol leta.
ne vem kaki kader ponavadi iscete, ampak lead-i in seniori ze v prvem mescu zacnejo s svojim inputom. Ni poanta, da poznas ti vse tehnologije in funkcije, temvec, da znas postavljat prava vprasanja in odpirat pravilne teme.
Ko pa berem tukaj komentarje imam obcutek, da je potrebno lociti sledece: tester ni enako kot QA engineer in v veliki meri se QA v podjetjih napacno uporablja. Testerji pridejo na koncu, ki zadevo pretestirajo.
Pravilno pa je, da je QA od samega zacetka zraven, doda dodatno dimenzijo ze pri samem zacetku razvojnega procesa in ima vpliv na vse dele razvojnih procesov.

TheBlueOne je izjavil:
Ti si ja hecen, pri nas pogodbe potečejo v pol leta, kar pomeni, da moraš biti operativen v 1-2 tednih. Če nisi, fyck off.
Potem pa delate dokaj enostavne zadeve ali pa je vse skupaj anarhicno. Mi pa ni jasno kako sploh koga dobite. Mora biti dober, da se takoj vse nauci ampak ceprav je dober in je izbire koliko hoces, se strinja s pogodbo za pol leta.
Kakor jaz trenutno vidim zadeve je tako, da lahko vsi iz software developmenta zamenjajo job danes, ker ponudbe letijo od povsod.
Kjer sem trenutno jaz, kar je industrija polprevodnikov je ucenje ekstra dolgo. Lahko traja tudi vec let. Recimo Automotive, kemijska itn., kjer sem bil prej je bilo za tehnicne kadre najmanj sest mesecev ucenja. Drugace ti dela vsak po svoje in imas delujoce skropocalo katerega kasneje nihce ne zares razume.
TheBlueOne je izjavil:
ne vem kaki kader ponavadi iscete, ampak lead-i in seniori ze v prvem mescu zacnejo s svojim inputom. Ni poanta, da poznas ti vse tehnologije in funkcije, temvec, da znas postavljat prava vprasanja in odpirat pravilne teme.
Absolutno se strinjam. Ampak nimas kaj za pokazati. Razlika je med tem, da od nekoga ze imas ucinek ali pa da poikusas ugotoviti ce je ucljiv. Jaz sem imel obcutek, da nekateri tu zelijo nekoga, ki bo samostojno delal svojo "obrt" po dveh tednih. Sem izhajal iz tega:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()

TheBlueOne je izjavil:
Dobi magari le delček za naredit, da offloada vsaj kak task od mentorja. Potem pa malo večjega, itn. Dokler ne dobiva večje slike.
Lahko pa ga kar vržeš notri in upaš, da splava. Ali pa odide.
Ne pravim, da je popolnoma samostojen lahko že zelo hitro, ne glede na prejšnje izkušnje.

ampak to je popolnoma napacen pristop do QA in ne izkorisca glavnih benefitov, ki jih QA prinasa.

Mislim, da sem v zadnjem mesecu videl vsaj kaksnih 10 oglasov za junior QA tako, da tudi to ne drzi.
Lahko deliš kakega od teh? JAz govorim za Slovenijo.

6bt9hmDwY ::
TheBlueOne je izjavil:
Potem pa delate dokaj enostavne zadeve ali pa je vse skupaj anarhicno. Mi pa ni jasno kako sploh koga dobite. Mora biti dober, da se takoj vse nauci ampak ceprav je dober in je izbire koliko hoces, se strinja s pogodbo za pol leta.
Kakor jaz trenutno vidim zadeve je tako, da lahko vsi iz software developmenta zamenjajo job danes, ker ponudbe letijo od povsod.
Kjer sem trenutno jaz, kar je industrija polprevodnikov je ucenje ekstra dolgo. Lahko traja tudi vec let. Recimo Automotive, kemijska itn., kjer sem bil prej je bilo za tehnicne kadre najmanj sest mesecev ucenja. Drugace ti dela vsak po svoje in imas delujoce skropocalo katerega kasneje nihce ne zares razume.
Spoštovani posplošujoči forumski sogovornik, nas vpokličejo kot task force, ko je kaj zyebano. Uporabljamo postopke, common sense, izkušnje in določena namenska orodja, da ugotovimo, kako olje teče po sistemu. Ne najemajo nas, da rešimo celoten informacijski sistem, jih predrago pride. Če se mora pri vas tester učiti vsega skupaj, pač stvari nimate pravilno strukturiranih na dovolj enostavna opravila. Konec debate.

Spoštovani posplošujoči forumski sogovornik, nas vpokličejo kot task force, ko je kaj zyebano. Uporabljamo postopke, common sense, izkušnje in določena namenska orodja, da ugotovimo, kako olje teče po sistemu. Ne najemajo nas, da rešimo celoten informacijski sistem, jih predrago pride. Če se mora pri vas tester učiti vsega skupaj, pač stvari nimate pravilno strukturiranih na dovolj enostavna opravila. Konec debate.
Kaj pa bos drugega kot posplosil? Sem pa bolj v razvoju ali pa imam skrb, da proizvodnja tece, kar je verejetno vecina tehnikov. Taki, kot ste vi, neka intervencijska sluzba, ste bolj izjema in seveda izvzeti iz splosnih diskusij.
Kot tretje pa tako krpanje praviloma ni dolgorocna resitev, ce hoces stabilnost.

c3p0 QA mora biti vkljucen od samega zacetka projekta. Fajn je, ce se naredi test plan/strategy, da se sploh identificira kaj je vse potrebno, da se zadeve izvedejo in takrat se ze ugotavlja ali je kadrovsko vzdrzno. V kolikor ti sredi projekta uvajas nekoga v QA si nekje prej zasral.
Kot sem napisal ze enkrat - QA niso samo "testerji", ce se jih uporablja samo za testiranje aplikacije, je popolnoma zgresen koncept kaj QA predstavlja.
Kot sem napisal ze enkrat - QA niso samo "testerji", ce se jih uporablja samo za testiranje aplikacije, je popolnoma zgresen koncept kaj QA predstavlja.

111111111111 je izjavil:
https://outfit7.com/jobs/
https://www.visionect.com/careers/
https://www.better.care/jobs/qa-enginee...
https://sowalabs.recruiterbox.com/jobs/...
https://databox.com/careers

c3p0 QA mora biti vkljucen od samega zacetka projekta. Fajn je, ce se naredi test plan/strategy, da se sploh identificira kaj je vse potrebno, da se zadeve izvedejo in takrat se ze ugotavlja ali je kadrovsko vzdrzno. V kolikor ti sredi projekta uvajas nekoga v QA si nekje prej zasral.
Zagotovo drži pri določeni specifiki. Naš SaaS app je pa projekt, ki se vleče od začetka do konca obstoja podjetja oz. acquirea produkta (če kdaj bo). In nekdo ne more prit zraven pri začetku projekta, če je projekt v delu že leta, onboarding bo torej vedno "sredi projekta".

111111111111 je izjavil:
Pri outfitu nisem našel.
Vision connect ne išče juniorja
Better care išče
We are looking for an experienced Quality Assurance Engineer to help
Sowa labs išče mid-level
Databox išče senioor.
Nobeden od oglasov ne išče junior. Sem kaj spregledal?
https://slo-tech.com/delo/4266
https://slo-tech.com/delo/4229
Tale drugi išče bolj začetnika, ponujajo pa od 1000-1500€.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Outfit ima oglas za junior quality engineer: https://outfit7.com/job-position/Junior...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()

Outfit ima oglas za junior quality engineer: https://outfit7.com/job-position/Junior...
Eden pa res. Ni jih pa deset. :)

leeon ::
111111111111 je izjavil:
111111111111 je izjavil:
Pri outfitu nisem našel.
Vision connect ne išče juniorja
Better care iščeWe are looking for an experienced Quality Assurance Engineer to help
Sowa labs išče mid-level
Databox išče senioor.
Nobeden od oglasov ne išče junior. Sem kaj spregledal?
https://slo-tech.com/delo/4266
https://slo-tech.com/delo/4229
Tale drugi išče bolj začetnika, ponujajo pa od 1000-1500€.
sodelavec dal odpoved in šel na better care. po enem tednu prišel nazaj. ne glejte samo plače

Bizkit45 ::
sodelavec dal odpoved in šel na better care. po enem tednu prišel nazaj. ne glejte samo plače
pa si vprašal sodelavca zakaj je prišel nazaj? dobil boš odgovor na svoj zadnji stavek - ugibam

Od nastetih jih ene 5 isce (tudi) junior QA. Pa nisem ti iskal vseh opcij, to je bilo 15min googlanja.

Junior QA je malo konfuzna pozicija.
Kako boš odgovoren za kvaliteto produkta, če si pa junior in v osnovi nimaš pojma ?!?!?!?!
Kako boš odgovoren za kvaliteto produkta, če si pa junior in v osnovi nimaš pojma ?!?!?!?!

PrimoZ_ ::
Mentoriranje, kaj je to ? 
Mi rabimo experta, takoj sedaj. Usposobi ga naj pa nekdo drug ali pa sam v prostem času. Nimamo mi časa da nekoga učimo.

Mi rabimo experta, takoj sedaj. Usposobi ga naj pa nekdo drug ali pa sam v prostem času. Nimamo mi časa da nekoga učimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrimoZ_ ()

Junior QA je malo konfuzna pozicija.
A to je resno vprasanje?
Zacuda je podobno kot na vseh drugih delovnih mestih. Zacel bos z lahkimi nalogami in z mentorjem in se pocasi ucil.
Ja, resno vprašanje...
Kako bo nek smrkavec, komaj frišno iz faksa, s par seminarskimi in malo fušanja okoli, znal poskrbeti za kvaliteten produkt?
Še folk z 10 in več leti izkušenj tega ne zna...
Očitno je to nov buzzword (po blockchainu) za službe v Sloveniji, no nekaj firm pač že zna to peljat... Večina pa ziher ne...