» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
190 / 365
»»

pegasus ::

Obrtniška delovna sila je čist ok. Nenazadnje je cela Nemčija na njej zrastla gor. Koliko je vredna (torej "poceni") določa trg, torej ponudba in povpraševanje.
Razvoj je nažalost doumljiv večini ljudi šele takrat, ko že nekaj časa opravljajo svojo obrt in začenjajo opažat, da bi lahko kako malenkost opravili bolje, hitreje, učinkoviteje. Razvoj iz nule samo zaradi razvoja je silno redek in ponavadi na nek način motiviran s strani države. Ja, govorim o evoluciji vs revoluciji.

PARTyZAN ::

111111111111 je izjavil:

Žal mi na razgovor za sys admina uletavajo FRI-jevci, ki so konzolo v linuxu videli samo na predavanjih in vajah. Bi zaposlil sys admina, ki ne pozna osnove pisanja skript v linuxu in power shellu?

Vsak FRIjevec je dal skozi predmet operacijski sistemi, kjer se je spoznal z Bash skriptami. Če je VSŠjevec zna vsaj še Python. To, da nima osnov je bullshit.

scipascapa ::

poweroff je izjavil:

No, potem ga pa vprašaš ali je recimo že kaj delal s kakšnim posebnim softwerom. Recimo, ali se je igral s kakšnimi odprtimi bazami? Ali pa GIS. Whatever. Lahko tudi sistemska administracija.

Večina ne dela nič, razen igra igrice.

Tablica, filmi, warez, FB, Instagram, selphy ni da ni ;)

poweroff ::

Invictus je izjavil:

Seveda, falirani diplomiranci, oz. garažni home strokovnjaki so se pa izobraževali 26 ur na dan, ko so bili stari 21 let.
Daj že nehajte nabijat...

Večina ne. Tisti, ki so pa se, so pa danes nekaj dosegli...
sudo poweroff

Spura ::

Jst imam problem predvsem, da tezko najdem ljudi, katerim zaupat kakrsnekoli kriticne sisteme. Sej za knofe po ekranih premikat se najde folk. Ko je pa treba dosezt kak zanesljiv messaging po distribuiranem sistemu je pa druga pesem. Ali pa za narest nek model/bazo se tudi najde ljudi, ko pa bi rad, da dejansko hitro dela, pa da me ne zadane kap ko vidim da hibernate dela 20 joinov za trivialne stvari potem moram pa vse sam naredit. Ko bi rad da ima nek nov feature tudi pripravljeno migracijsko pot, deploy in konfiguracijo lahko tudi edino vse sam naredim. Vecina kadra pac zna basat podatke iz baze na ekran in obratno in to je to. Reliability, security, migrations, integrations, deployment, spanska vas.

In v tem smislu so tipicni igrackarji, ki so na rasberry pi doma nalozil torrent klient al pa podobne fore, vredni tok kot ritna luknja na komolcu. Ne hvala, teh "prototiparjev" poznam veliko, mi jih ne manjka. V trenutku ko je treba iz proof of concept naredit produkt pa niso koristni in pa tudi, roko na srce, so skrajno nesrecni ce jih prisilis da se ukvarjajo z "dolgocasnimi" stvarmi, kot je zakljucit in vzdrzevat nek izdelek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Invictus ::

Ko jih boš dobro plačal, jih boš tudi dobil ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

ginekk je izjavil:

pristen FRIjevc pa bo znal kaj povedat.
Meni so na Googlu povedali, da znaten delež diplomirancev ne zna odgovoriti na večino resnih vprašanj o podatkovnih strukturah in algoritmih.

Spura je izjavil:

Ko je pa treba dosezt kak zanesljiv messaging po distribuiranem sistemu je pa druga pesem
Jah, cena IBM MQ ni javno objavljena z dobrim razlogom.

A si dejansko pripravljen plačat človeka, da ti to zgradi?

Truga ::

Problem je pomoje nacin ucenja. Mene so ko sem bil 9 let star mulc ucili programiranja na nacin: "klele mas 5 problemov, pa racunalnik s turbo paskalom. poglej si help za funkcijo repeat until (dobil sem tud prevod v slovenscini, dokler nisem obvladal anglescine), in jih resi".

Ko sem bil na gimnaziji so nas ucili na nacin: "klele mamo problem A, ki ga v paskalu resimo z zaporedjem ukazov <skripta>"

Mislim da je jasno, od katere variante folk odnese vec znanja.

scipascapa ::

Spura: jih pa nauči?

Mavrik ::

jype je izjavil:

ginekk je izjavil:

Meni so na Googlu povedali, da znaten delež diplomirancev ne zna odgovoriti na večino resnih vprašanj o podatkovnih strukturah in algoritmih.

Torej praviš da jih večina zna a ne? ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Jasno, saj menda ja ne morejo kar vsi zblefirat skozi izpite.

Spura ::

Invictus je izjavil:

Ko jih boš dobro plačal, jih boš tudi dobil ;).

Ne najemam nicesar, tako da ni odvisno od mene.

jernejl ::

Skratka, če k meni pride diplomant s tehnične smeri (FRI ali FE), pa ne ve kaj je Raspberry Pi, Chromecast, Lego mindstorms, Arduino, Linux in ni vsaj kako od naštetih stvari že sam preizkusil... Potem ne vem kaj je hudiča študiral.

No... blagovnih znamk zagotovo ni študiral, ker na faksu učijo od tega pomembnejše (in obstojnejše) reči.

Znanja, ki so potrebna, so odvisna predvsem od tega, kaj naj bi ta človek pri delu počel. Če se bo ukvarjal z računalniško grafiko, je precej bolj fino, da zna osnove linearne algebre, kot pa to, koliko različnih linux distribucij je instaliral v večernih zimskih uricah.

Znanja, ki jih ti omenjaš, pa so denimo bolj prikladna za delovno mesto prodajalca v Conradovi trgovini.

Najbrž je ta delež precej znatnejši pri tistih, ki faksa niso videli od znotraj ali pa so obupali, ko je snov pri predmetu programiranje nanesla na kazalce.

jernejl je izjavil:

Najbrž je ta delež precej znatnejši pri tistih, ki faksa niso videli od znotraj ali pa so obupali, ko je snov pri predmetu programiranje nanesla na kazalce.
Drži. Takšnih tudi ne vabijo na razgovore, razen v izjemnih primerih.

AndrejO ::

Mavrik je izjavil:

jype je izjavil:

ginekk je izjavil:

Te statistike (uspeh pri tipu vprašanj razdeljeno glede na domnevno stopnjo izobrazbe) ne vodimo. Morda je Juretu kdo kaj povedal iz lastnih izkušenj, ampak konkretnih podatkov na to temo pač ni.

Kar se tiče vsebine vprašanj, so ta odvisna od delovnega področja. Verjetno ni potrebno posebej razlagati, da je pri nekaterih opravilih bolj pomembno, da znaš jedro operacijskega sistema razgraditi na prafaktorje, ko iščeš napako v implementaciji TCP/IP protokola, pri nekaterih drugih pa je bolj pomembno to, da razumeš kako lastnosti podatkov in arhitekturne lastnosti računalniške platforme vplivajo na izbiro in implementacijo algoritma.

111111111111 ::

Invictus je izjavil:

Iz vsega skupaj pa se da sklepati, da v izobraževanje ne mislite vlagati in hočete dobiti poceni obrtniško delovno silo...

Večina naših zaposlenih se ne strinja s tabo vključno z mano. Plačani CCNP, CCIE, OCP, MCSA... Šef je še vesel, če je kdo pripravljen it delat. Za bootcampe v ameriki nimamo še denarja, ampak menda bo. :)

Saj nisem rekel da iščemo profije. Za te rabiš konkretne denarce. Vzgajamo lastne programerje in znanja iz nule navzgor. Ni najhitrejša rast je pa solidna in naravna, da se ne zakreditira firma. Šef je precej previden človek. :)

Opisal sem začetne razgovore z amaterji, ki še niso nikoli delali. Imamo 2 pripravnika iz srednje šole, 2 še študirata (šef hoče, da je najprej faks potem pa delo). Iščem ljudi, ki bodo razvili možgane do te stopnje, ki jo opisuješ. Ampak to gre po korakih, ker si ljudi, ki imajo določen nivo znanja ne moremo privoščiti.

Lahko mi pa ti poveš kako iščeš kader in se nehaš obešati po mojih besedah in pametovat. Če imaš boljši način, kako dobiti entuziaste, ki so pripravljeni širiti obzorja, kar na plano z njim.

Yacked2 ::

111111111111 je izjavil:

Če imaš boljši način, kako dobiti entuziaste, ki so pripravljeni širiti obzorja, kar na plano z njim.

S študentskimi izzivi :)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Smurf ::

Yacked2 je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Če imaš boljši način, kako dobiti entuziaste, ki so pripravljeni širiti obzorja, kar na plano z njim.

S študentskimi izzivi :)

Nekako takole, potrebujes:
- konkurencno placo (ce lahko ponudis tako, ki je nekaj 10% nad povprecjem okolice, si zmagal)
- ponujati moras zanimivo delo, primerne delovne pogoje ter dobro mentoriranje
- vazna je tudi znamka firme (ki si ji povecas tako, da okoli hodis po raznih dogodkih)

Tilen ::

Primer:

Povprečne mesečne plače po: STATISTIČNA REGIJA, SKD DEJAVNOST, MESEC, PLAČE , MERITVE
Bruto plača
Plača za mesec [EUR]
Osrednjeslovenska
J INFORMACIJSKE IN KOMUNIKACIJSKE DEJAVNOSTI
2018 M02 2292,87

Podatke dobiš tukaj.

Se pravi, če bi želel po nasvetu predhodnika nekoga takega dobiti, moraš v osrednjeslovenski regiji pripraviti cca 3000 EUR bruto.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Malajlo ::

To je zafakturiranih 100 ur po 60€ z dovolj rezerve. Tako na prihodkovni strani kot z overheadom dopustov in bolnišk.
Razen če mora lastnik pobrati trikratnik. Potem pa ne gre več.
Zmotno je razmišljanje o trikratnem bruto pri visoko plačanem kadru.

thramos ::

Smurf je izjavil:

Nekako takole, potrebujes:
- konkurencno placo (ce lahko ponudis tako, ki je nekaj 10% nad povprecjem okolice, si zmagal)
- ponujati moras zanimivo delo, primerne delovne pogoje ter dobro mentoriranje
- vazna je tudi znamka firme (ki si ji povecas tako, da okoli hodis po raznih dogodkih)

S tem jih privabiš, a ne samo njih. Njega zanima, kako med vsemi privabljenimi sfiltrirati takšne, ki jih potrebuje.

Ampak ja, vsekakor je iskanje in filtriranje bolj jalovo, če niso izpolnjeni tvoji pogoji, ker potem je med privabljenimi ponavadi le malo uporabnih.

Mato989 ::

Sicer se večinoma govori o high skilled kadru oz. o visoko izobraženih, ampak mene v Sloveniji predvsem moti, da se niti malo ne ceni middle kadra... torej serviserjev, sistemcev ipd... Pa ne mislim toliko na plače... ampak dejansko sem iskal več kot 3 leta, da sem dobil šiht ki mi zelo ustreza, čeprav bi si želel ene 100€ višje plače pa imam res odličen delovnik, brez pritiskov ipd... ampak overall pa je katastrofa.

Večina delodajalcev se ne želi pogajat niti za 20€, čeprav imaš kar nekaj izkušenj in čeprav iščejo že mesece (preverjeno!), niti se ne želijo pogovarjat o delovnem času (manj kot 40ur recimo ali pa prilagojen delovni čas) pričakujejo neke neumne gratis ure...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

jukoz ::

Mato989 je izjavil:

Sicer se večinoma govori o high skilled kadru oz. o visoko izobraženih, ampak mene v Sloveniji predvsem moti, da se niti malo ne ceni middle kadra... torej serviserjev, sistemcev ipd... Pa ne mislim toliko na plače... ampak dejansko sem iskal več kot 3 leta, da sem dobil šiht ki mi zelo ustreza, čeprav bi si želel ene 100€ višje plače pa imam res odličen delovnik, brez pritiskov ipd... ampak overall pa je katastrofa.

Večina delodajalcev se ne želi pogajat niti za 20€, čeprav imaš kar nekaj izkušenj in čeprav iščejo že mesece (preverjeno!), niti se ne želijo pogovarjat o delovnem času (manj kot 40ur recimo ali pa prilagojen delovni čas) pričakujejo neke neumne gratis ure...

Pa ne samo njih, tudi viličaristov, monterjev, ... vsega. Po drugi strani se jih pa išče. Zato pa vsi odpirajo svoje firme/s.p. ali pa gredo delati v tujino. Sicer kot delodajalec rajši vzamem zanesljivega s.p., ker ve kako se mora obnašati in koliko kaj stane. Večina tistih, ki niso nikoli sami plačevali davkov in prispevkov ne vedo koliko kaj stane.

Sicer pa to niti ni slabo, če ponujaš slabo plačo, moraš vzeti neizkušene, ki potem dobijo izkušnje. Leto nazaj se sploh ni zaposlovalo =)

3p ::

Pri nas se pač ponujajo nižje plače kot izven Slo. Zato gre večina najboljših kadrov tja, kjer je več € za isto delo, pa običajno še boljši pogoji (za delo).
S preostalimi kadri potem doma produciramo produkte, ki so v pogosto "skoraj to isto kot delajo oni zunaj", samo malo bolj spacani in pol cenejši od konkurence.
Če hočeš ponujati boljše plače moraš zamenjati celotno prodajno strategijo.

SambaShare ::

jukoz je izjavil:

Sicer pa to niti ni slabo, če ponujaš slabo plačo, moraš vzeti neizkušene, ki potem dobijo izkušnje.

Ko jih dobijo, plača pa se ustrezno ne dvigne, pa grejo. In krog je sklenjen.

Mato989 je izjavil:

Tukaj je problem mentaliteta lastnikov. Imeli bi sistemca na lokaciji, ne bi ga pa prav dobro plačali. Seveda bi moral delati vse, od mreže, routinga, serverjev, klientov, vzdrževal naj bi webpage, pa še support za Office za butaste tajnice.

Za take firme bi bilo ceneje najeti zunanjo firmo z jasnimi pogoji (SLA), pa bi vsi bolje spali...

Mato989 je izjavil:

Manj kot 40 ur na teden NE SMEŠ delat, ker to ne omogoča zakonodaja. Za gratis ure se pa strinjam...

Vazelin ::

Kao primanjkuje kadra. Da bi nekdo plačal nekaj EUR več ... to pa ne:D

link_up ::

@invictus

garage over fri anytime...zakaj? Ker mu je jasno, da je treba znanje pridobivati vsak dan znova in ne samo na faksu. FRI(your alley?) diplomanti na zalost samo pilijo garazne ideje...
In and Out

harmony ::

Pobje ne se kregat. Vprasanje za vas.
Delam v AT kot sys admincek - dekla za vse, okej recimo zadnje case bolj kao v security temah...ampak to ni ta security, kater mene veseli.

Dobil sem ponudbo delat "nekje" (ni vazno sedaj tocno kje) kot security engineer...delovne naloge pasejo, tu bi se dejansko lahko ucil v miru, vlagajo v izobrazevanja (tle ne gledajo na ceno), je pa fora, da imajo tocno dolocene place in tu bi dobil krepkih 400-500€ bruto manj.

Razmisljam takole:

Trenutno imam recmo da dobro placo, delovne naloge so en wtf..., management je se en vecji wtf, sodelavci na lokaciji kjer delam so super, sodelavci iz druge lokacije so ene velike picke (nimajo znanja, delajo se pametni,...).
Ce grem v drugo firmo bom zasluzil manj, kolege so baje vredu (tam je sel delat tudi bivsi sodelavec), lahko bi se v miru ucil, ni stresa...
Problem vidim, da kot povprecni admincek ne bom mogel nikjer delati v security sektorju, vsaj ne v kaksni bolj resni firmi. Ce pa se tle potrudim in dobim znanja, bom lahko npr. cez tri leta se ze drugace pogovarjal s firmami, saj bom imel v rokah znanje, certifikate...
Torej financno grem tu 2 koraka nazaj, potem pa IMO cez par let 5korakov naprej, saj kdor poseduje security znanja je dobro placan.

Mnenja?

Malajlo ::

Ali razliko v plači investiraš sam ali pa pogoltneš in ti drugi "plačajo". Kaj je tukaj sploh dilema? Razen da imaš same pi.ke okoli sebe.

link_up je izjavil:

@invictus

garage over fri anytime...zakaj? Ker mu je jasno, da je treba znanje pridobivati vsak dan znova in ne samo na faksu. FRI(your alley?) diplomanti na zalost samo pilijo garazne ideje...

Seveda, zdaj se pa FRIjevci ne izobražujejo po faks. Kako nakladanje...

Garažni mojstri sploh ne pridejo do projektov velikih vrednosti... Ampak težijo tukaj, da je raspberry najboljša st6var po narezanem kruhu...

sebastjan28 ::

harmony je izjavil:

Pobje ne se kregat. Vprasanje za vas.
Delam v AT kot sys admincek - dekla za vse, okej recimo zadnje case bolj kao v security temah...ampak to ni ta security, kater mene veseli.

Dobil sem ponudbo delat "nekje" (ni vazno sedaj tocno kje) kot security engineer...delovne naloge pasejo, tu bi se dejansko lahko ucil v miru, vlagajo v izobrazevanja (tle ne gledajo na ceno), je pa fora, da imajo tocno dolocene place in tu bi dobil krepkih 400-500EUR bruto manj.

Razmisljam takole:

Trenutno imam recmo da dobro placo, delovne naloge so en wtf..., management je se en vecji wtf, sodelavci na lokaciji kjer delam so super, sodelavci iz druge lokacije so ene velike picke (nimajo znanja, delajo se pametni,...).
Ce grem v drugo firmo bom zasluzil manj, kolege so baje vredu (tam je sel delat tudi bivsi sodelavec), lahko bi se v miru ucil, ni stresa...
Problem vidim, da kot povprecni admincek ne bom mogel nikjer delati v security sektorju, vsaj ne v kaksni bolj resni firmi. Ce pa se tle potrudim in dobim znanja, bom lahko npr. cez tri leta se ze drugace pogovarjal s firmami, saj bom imel v rokah znanje, certifikate...
Torej financno grem tu 2 koraka nazaj, potem pa IMO cez par let 5korakov naprej, saj kdor poseduje security znanja je dobro placan.

Mnenja?

Če gre denar iz razlike v izobraževanje, ki si sam tudi želiš, jaz ravno ne-bi rekel, da je "bruto bruto" plačo toliko slabša. V končni fazi, bi si mogel izobraževanje sam financirati. Osebno bi izkoristil takšno priložnost - se posebej, če so ti oni ponudili. Če je plača fiskna si poskušaj dobiti kakšno drugo ugodnost - npr. delo od doma 1x tedensko.

Na koncu se boš seveda mogel sam odločiti :)

Zgodovina sprememb…

codeMonkey ::

111111111111 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Iz vsega skupaj pa se da sklepati, da v izobraževanje ne mislite vlagati in hočete dobiti poceni obrtniško delovno silo...

Večina naših zaposlenih se ne strinja s tabo vključno z mano. Plačani CCNP, CCIE, OCP, MCSA... Šef je še vesel, če je kdo pripravljen it delat. Za bootcampe v ameriki nimamo še denarja, ampak menda bo. :)

Saj nisem rekel da iščemo profije. Za te rabiš konkretne denarce. Vzgajamo lastne programerje in znanja iz nule navzgor. Ni najhitrejša rast je pa solidna in naravna, da se ne zakreditira firma. Šef je precej previden človek. :)

Opisal sem začetne razgovore z amaterji, ki še niso nikoli delali. Imamo 2 pripravnika iz srednje šole, 2 še študirata (šef hoče, da je najprej faks potem pa delo). Iščem ljudi, ki bodo razvili možgane do te stopnje, ki jo opisuješ. Ampak to gre po korakih, ker si ljudi, ki imajo določen nivo znanja ne moremo privoščiti.

Lahko mi pa ti poveš kako iščeš kader in se nehaš obešati po mojih besedah in pametovat. Če imaš boljši način, kako dobiti entuziaste, ki so pripravljeni širiti obzorja, kar na plano z njim.

Po mojih izkušnjah je največji problem takega kadra ter politike zaposlovanja v tem, da podjetje nima pojma o razvojnih procesih, vodenju kakovosti ipd. Takega kadra to ne zanima, ker je dolgočasno, vodilnim se tudi ne sanja in potem dobiš eno veliko zmešnjavo znotraj podjetja. Neefektivnost pa se nato korigira z nižjimi stroški dela, da je tako podjetje lahko konkurenčno.

Nekaj že izdelanih strokovnjakov je nujno potrebno plačati.

Zgodovina sprememb…

Invictus je izjavil:

Garažni mojstri sploh ne pridejo do projektov velikih vrednosti... Ampak težijo tukaj, da je raspberry najboljša st6var po narezanem kruhu...

Razen Facebooka, Microsofta in Appla. :)

codeMonkey je izjavil:

Po mojih izkušnjah je največji problem takega kadra ter politike zaposlovanja v tem, da podjetje nima pojma o razvojnih procesih, vodenju kakovosti ipd. Takega kadra to ne zanima, ker je dolgočasno, vodilnim se tudi ne sanja in potem dobiš eno veliko zmešnjavo znotraj podjetja. Neefektivnost pa se nato korigira z nižjimi stroški dela, da je tako podjetje lahko konkurenčno.

Zato pa uvajamo Agile, delamo na razvojnih procesih, odpravljanju napak v proizvodnji, ampak če nimaš ravno kapitala, moraš izobraziti lasten kader, da postajaš čedalje boljši. Žal nimamo denarja za izkušene strokovnjake.

codeMonkey ::

111111111111 je izjavil:

Invictus je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Zato pa uvajamo Agile, delamo na razvojnih procesih, odpravljanju napak v proizvodnji, ampak če nimaš ravno kapitala, moraš izobraziti lasten kader, da postajaš čedalje boljši. Žal nimamo denarja za izkušene strokovnjake.

V eni fazi ne boste imeli denarja za neizkušene in to bo potrebno opaziti. Sem že delal v podjetju, kjer je bilo to nujno potrebno, pa se je še vedno raje zaposlilo neprimerne ljudi, ker bi se drugače plačni sistem zrušil. Šef je bil tudi rad previden :)

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Super, daj še privleči ven kako je ne-FRIjevec izumil kolo...

Kaj ste pa slovenski garažni mojstri ustvarili? Razen zmede po večini podjetij in milijavžent verzij glavne knjige...?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

pegasus ::

Recimo opazni del domače HPC scene, kar sedaj izvažamo še v evropo: userji so zadovoljni.

ginekk ::

jype je izjavil:

ginekk je izjavil:

Jaz sem izdelal FRI še preden je bil Google na spletu. Kononeko je dajal take teste, da sem se moral urit reševanja s štoparico ob radiu, ker 100% znanje ni bilo dovolj, da si sploh uspel vse napisat. Da ne omenjam Kodekovih nebuloz.

Zato sem pa dodal pridevnik "pristen". Če je faks začel spuščat mimo vsakogar, potem bog pomagaj, sami sebi v skledo pluvajo.

jukoz ::

Invictus je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Kaj ste pa slovenski garažni mojstri ustvarili? Razen zmede po večini podjetij in milijavžent verzij glavne knjige...?

Invictus je merilo vseh stvari: stvari, ki so, da so, stvari, ki jih ni, da jih ni.

In slovenskih podjetij ni!

Ali pač? Meni je všeč Visonect. Preden so dobili zunanji keš so bili garažisti.

Invictus je izjavil:

Celtra recimo? Outfit 7?

111111111111 je izjavil:

Celtra recimo? Outfit 7?

Ustanovitelji so vsi FRIjevci ;).

sebastjan28 ::

Ali niste že malo preveč stari za takšne "debate"?

Invictus je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Celtra recimo? Outfit 7?

Ustanovitelji so vsi FRIjevci ;).

My bad. :D

ginekk je izjavil:

Zato sem pa dodal pridevnik "pristen". Če je faks začel spuščat mimo vsakogar, potem bog pomagaj, sami sebi v skledo pluvajo.
Niso govorili o FRI, ampak o faksih na splošno (v kontekstu tega, da jaz nisem nikoli končal nobenega, imel sem pa dve nalogi iz podatkovnih struktur in algoritmov in ju po njihovih besedah rešil odlično).

Google hoče preveč poceni ljudi, potem pa najema Indijce. Dobi kar dobi. Me potem ne čudijo rezultati ;).

Ne vem od kje fama, da so na Google samo pametni ljudje. Takih rabijo malo. Rabijo veliko poceni ljudi za "monkey" jobe...

Image so si pa dober ustvarili. Ampak to že zdavnaj ne drži več...

Invictus je izjavil:

Ne vem od kje fama, da so na Google samo pametni ljudje. Takih rabijo malo. Rabijo veliko poceni ljudi za "monkey" jobe...
Hm, mogoče so mene vodili po kakšnih čudnih hodnikih, ampak tam nisem srečal niti enega, ki ne bi bil pametnejši od tebe.

ginekk ::

sebastjan28 je izjavil:

Ali niste že malo preveč stari za takšne "debate"?

Ali si pa ti premlad (posebej ker hočeš stigmatizirat starost).

Dpool ::

Malo off-topic:
Trenutno iscem nove moznosti za zaposlitev v podrocju Data Science / Machine Learning (bolj zacetnik kot izkusen: Python / R, SQL, Tableau). Tezavo imam z iskanjem podjetij, ki bi zaposlovale ta kader v SLO. Trenutno poznam samo tri: Zemanta, Outfit7 in Celtra - ta podjetja nasploh edino poznam v SLO, zato sem opazil na njihovih spletnih straneh, da iscejo ta kader.

Predvsem imam problem, ker dejansko ne poznam veliko IT firm v SLO, seznam pa tudi tezko najdes kje na spletu, tako da se priporocam .

A te zanima tudi delo v tujini?
««
190 / 365
»»