» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
382 / 382
»
»»

enavlaka ::

Plača

pegasus ::

Ko me je klical FBjev HR, niso bili sposobni ponuditi toliko, da bi dvignil rit in se šel pogovarjat tja z njimi ... plus to kar delajo ne prispeva nič k boljšemu svetu, tako da se nisem prav veliko ukvarjal z njimi.

kunigunda ::

pegasus je izjavil:

Ko me je klical FBjev HR, niso bili sposobni ponuditi toliko, da bi dvignil rit in se šel pogovarjat tja z njimi ... plus to kar delajo ne prispeva nič k boljšemu svetu, tako da se nisem prav veliko ukvarjal z njimi.

Ja isto, plus da delas skoz v istem malem vrticku. Ne hvala. Ni dnar vse. To so za USA ponujali ? Mene so iz UK klical. Kao 185k pa nek goodies, sam to je bruto.

Kalifornija, da. Tam nekje 2013 ali 14, sem že pozabil. Ko sem rekel da se pod 150k ne pogovarjam, je teta kar debelo pogoltnila ...

bm1973 ::

Pač Zahod misli, da bo Vzhod delal za bakšiš.

Nič novega...

Moj poljski kolega je dobil ponudbo za DevOps v Nemčiji max 28 EUR/uro.

Mislim, da za ta denar tam ne dobiš niti zunanje čistilke...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

CartmanF ::

A vam AI kaj vpliva na plačo? Se mi zdi da v Sloveniji plačni razredi že nekaj časa stagnirajo,...

Da, raste :P

Malidelničar ::

Zanimiv graf o splošni rasti plač v OECD, Slovenija je druga (P.S. nekaj outlierjev z zeo nizkimi plačami 94' je izpuščenih, Balti, Slovaki):
https://www.reddit.com/r/EconomyCharts/...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

gfus ::

ja ai mi visa placo ker delam isto st ur, manj sem utrujen in vec naredim , vecja stimulacija. doskrat resujem z agenti 2 nalogi naenkat, cakam enega dakonca druzga testiram. no po novem raj 1 nalogo naenkrat je bl prijetno, pa ko ga cakam jaz testiram njegov izdelk. so dovri casi za programerje, se ene 5 let, vsaj za tiste ki imajo siht in imajo radi ai.

Tody ::

A resno mislite, da bodo kdaj tako dobri da bodo lahko reševal šit, ki ga userji sproducirajo? Programer, kot nekdo ki mora rešit nek problem in ni samo pisec kode po navodilu, bo imel še lep čas službo. Postavit wordpress pa že 15 let nazaj ni bil nek hud problem.

Tiger ::

IT_NaN je izjavil:

Malce si bom izposodil tole temo za svoje vprašanje (da ne smetim z novimi temami po forumu).

Že nekaj časa si ogledujem razpise za zaposlitev v Arnesu, pa bi rad od nekoga, ki je tam že bil zaposlen oz. je še vedno zaposlen pridobil nekaj informacij o tem, kako poteka delo na Arnesu, kakšne so zahteve, naloge, itd... Skratka, kam bi "padel", če bi se prijavil na razpis.

Sicer imam 18 let izkušenj na področju IT-ja (JU), večinoma razvoj programske opreme, poleg pa razvoj in integracija sistemov, splošna sistemska administracija (centos/redhat), nekaj omrežij, ...

Glede plače si že slišal, da je to javni sektor. Ampak tudi za javni sektor, so plače pri Arnesu kar solidne. Za kateri naziv DM pa kandidiraš, na Portalu plač JS si lahko pogledaš kolikšne so bile izplačane plače. (Izberi tipi izplačil na nivoju DM, Arnes ima šifro PU 34541)

Arnes plače

Arnes plače

Tody ::

Lahko si vse samo ne višji svetovalec :) Za 2000 bruto narediš danes kaj?

bm1973 ::

"Delaš" od doma :)).
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

IT_NaN ::

Tiger je izjavil:

... na Portalu plač JS si lahko pogledaš kolikšne so bile izplačane plače.

Hvala, za tole stran nisem vedel. Načeloma vidim, da so razporejeni na višja DM. Polovica zaposlenih jih je na podsekretarju oz. sekretarju. Saj drugega ne moreš pričakovati. Ne more nekdo imeti 10+ let izkušenj na področju IT-ja in potem delati za 2000 bruto. To nikjer ne gre v JU. Problem je v tem, da JU nima ustreznih DM za "eksperte" (no, ima DM "ekspert", vendar jih redko sistematizirajo in delijo).

Hvala še enkrat za tole stran. Če pa kdo pozna direktno ali indirektno koga tam, ki bi lahko kaj več povedal, se pa priporočam.

enavlaka ::

Expertov v JU ni, ker so ogabne plače.

Blinder ::

Tody je izjavil:

Programer, kot nekdo ki mora rešit nek problem in ni samo pisec kode po navodilu, bo imel še lep čas službo.

in koliko ima takega dela, da mora reševat neke probleme? Eno uro na teden?

IT_NaN je izjavil:

Ne more nekdo imeti 10+ let izkušenj na področju IT-ja in potem delati za 2000 bruto. To nikjer ne gre v JU.

khm khm. Za sys admin v JU je že predvidena samo minimalna plača. Tudi za programerja v JU so pozicije, za katere je predvidena samo minimalna plača oz. celo malo manj + dodatek do minimalne plače :))
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

jan_g ::

Saj je Golob imel idejo za digitalizacijo zdravstva ustanoviti firmo s 100% državnim lastništvom, sklepam da ravno zaradi plačne politike v javnem sektorju. No, zakon je bil sprejet, ne vem pa, če se že kaj dogaja glede zaposlovanja.

Predvidena je ustanovitev javnega podjetja, ki bo vzdrževalo in razvijalo centralni zdravstveni informacijski sistem. Razvijali bomo lasten kader, ki bo vodil razvoj procesov in digitalizacije.

Buggy ::

Code monkeyi taki in drugacni, gre za zacetek konca pa se lahko tolazite kokr zelite. Support in maintainace infrastukture je nova oranzna barva. Pri nas delamo pilota, kjer zahteve narocnika dodas v orodje, ne rabis analitike pa ti plune ven kaj so zahteve v kodi, skodira, stestira, se CM porihtamo pa smo tam.

dobrodosli v prihodnosti, kjer bo normiranec postal nepomemben, ker ne bo imel nic za ponudit, razen ce bo dobre dnarje dajal za licence :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

deepsick ::

Ahim ::

Buggy je izjavil:

Pri nas delamo pilota, kjer zahteve narocnika dodas v orodje, ne rabis analitike pa ti plune ven kaj so zahteve v kodi, skodira, stestira, se CM porihtamo pa smo tam.

A to imate editor pa si pisete AGENTS.md? :))

IgorCardanof ::

Dobra :D
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

estons ::

deepsick je izjavil:

Iz sosednje teme.

Glih zadnjič sem enemu mlademu programerju razlagal, da če on misli samo naprogramirat in odkljukat Jira ticket in potem za vse ostalo govorit, da to ni njegova odgovornost, da to lahko naredi tudi AI. Dodana vrednost je v razmišljanju o problemski domeni, ustrezno izbrani arhitekturi, 2nd level supportu za uporabnike, odgovornosti za buge...

Kot večkrat rečeno, dobri programerji ne bodo ob službe. Slabi code monkeyi pa...

Blinder ::

Enkrat se je programerjem reklo programerji. Potem so si programerji izmislili, da bi oni se zdej klicali "software engineer", čeprav niso imeli formalne izobrazbe inženirja. Zdaj pa so si izmislili, da so oni "software architect".
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

leeon ::

CartmanF je izjavil:

A vam AI kaj vpliva na plačo? Se mi zdi da v Sloveniji plačni razredi že nekaj časa stagnirajo,...

da, isto delo naredim hitreje -> efektivna urna postavka je višja
««
382 / 382
»
»»