Forum » Programiranje » Plače v IT industriji
Plače v IT industriji
Temo vidijo: vsi
l0g1t3ch ::
In kaj so trenutno bolj aktualne tehnologije/programski jeziki z vidika lahkosti zaposlitve.
Je html, css, javascript, ajax, in Java ter PHP uredu ?
Je html, css, javascript, ajax, in Java ter PHP uredu ?
Mavrik ::
Po pravici povedano, znanje programiranja na nivoju PROGI in II ni lih nekaj s čimer bi se hvalo. PROGI znajo osnovnošolci, ki so šli na računalniška tekmovanja, PROGII pa srednješolci.
Vprašanje je koliko si se sposoben naučiti.
Vprašanje je koliko si se sposoben naučiti.
The truth is rarely pure and never simple.
l0g1t3ch ::
Meni se zdi, da če znaš samostojno rešit vse naloge, ki so na izibro za reševanje pri prog2 potem že nekaj znaš in nisi ravno antitalent za programiranje.
Jaz vem da je ogromno sošolcev melo velike težave z programiranjem 2 in so ga delali še v drugem letniku.
Sploh pa ima pred sabo še leto absolventa in v tem času se da marsikaj izpiliti. Zato me tudi zanima katere jezike/tehnologije svetovati.
Jaz vem da je ogromno sošolcev melo velike težave z programiranjem 2 in so ga delali še v drugem letniku.
Sploh pa ima pred sabo še leto absolventa in v tem času se da marsikaj izpiliti. Zato me tudi zanima katere jezike/tehnologije svetovati.
overlord_tm ::
jaz mam filing da se najbol isce java in c#. Poleg polno web programerjev z html, css, php in ajax skilli.
Drugace pa v sloveniji prevladujejo MS tehnologije, tak da .net, Sharepoint etc ...
Prog2 nevem kako je, mi smo imeli osnove programiranja 2 in sem imel po izpitu slab filing ne zato ker bi bilo tezko, ampak ker nisem mogel verjet da bi kdo dal tako lahek izpit. preprican sem bil da so ble kje kake zahrbtne fore vse dokler nismo dobili rezultatov. Res je blo lahko :D
Drugace pa v sloveniji prevladujejo MS tehnologije, tak da .net, Sharepoint etc ...
Prog2 nevem kako je, mi smo imeli osnove programiranja 2 in sem imel po izpitu slab filing ne zato ker bi bilo tezko, ampak ker nisem mogel verjet da bi kdo dal tako lahek izpit. preprican sem bil da so ble kje kake zahrbtne fore vse dokler nismo dobili rezultatov. Res je blo lahko :D
darkolord ::
Glede PHPja je tko, da se po mojih izkušnjah v večini išče "programerje" bolj za vzdrževanje obstoječih zadev kot za nove projekte...
poweroff ::
Če znaš dobro programirati (in imaš po možnosti že tudi kaj pokazati), veliko. Na formalno izobrazbo načeloma gledajo le državne firme, zasebne pa praviloma zanima samo, kaj znaš, ne v kakšne šole si hodil.
Načeloma ja, ni pa nujno. Določeni razpisi namreč zahtevajo, da ima podjetje zaposlenih toliko in toliko doktorjev znanosti. Zato je včasih formalna izobrazba tudi prednost.
(Če pa zraven kaj znaš, pa še toliko bolje)
sudo poweroff
IceIceBaby ::
Vprašanje je ali ti s.p. kar sam po sebi prinese več. "Plače" že morda, a kot rečeno je problem v plačevanju prispevkov in zavarovanj. Poleg tega si kot zaposleni v primeru bolniške bistveno bolje zavarovan kot v primeru s.p.
Prevoznik recimo si težko privošči, da bo šel na bolniško.
So pa seveda področja, kjer ti gre lahko prav dobro.
Sori za pozen odgovor. Nisem bral celotne debate tako, da je mogoče že kdo enako odgovoril.
Če si v firmi "zaposlen" kot s.p. se meni zdi logično, da imaš vse ugodnosti, ki jih imajo redno zaposleni.
To pomeni cca 20 dni (+- nekaj dni) plačanega dopusta in ustrezno višje plačilo v času, ko firma izplačuje regres. Tudi za bolniško se je treba dogovorit nekako. Recimo, toliko in toliko dni v letu ti tolerirajo bolniške. Enako velja za potne stroške, malico, službene računalnike in telefone in vse ostalo kar ti pripada.
Tam, kjer so ljudje zaposleni kot s.p. (večinoma storitveni sektor) načeloma ni delovnih fiksnih 8 ur dnevno od 9 do 5, zato tudi ni problem kakšen teden ostati doma, sploh, če lahko od doma delaš. Tudi firme so po mojih izkušnjah kar precej fleksibilne in se da marsikaj zmenit. Samo se je treba pogajat in si izborit položaj, sam od sebe ti nihče ne bo dal.
Torej, že greš v to s.p. varjanto moraš biti toliko podjeten in sposoben, da se dogovoriš za vse ugodnosti, kot jih imajo redno zaposleni. Sicer nima smisla. Je boljše, da dobiš par 100€ manj in nimaš nobenih skrbi in dodatnega dela.
Macketina ::
kst, to kar si napisal velja v nekem idealnem svetu, ki ne obstaja.
Firma najema s.p. ne zaradi podjetnosti, ampak zato, ker jih prides kar posteno ceneje kot redno zaposleni + vsak trenutek te lahko "odpustijo". Vcasih pa se outsoursat za kak projekt.
Vecino primerov ki jih poznam so ljudje naredili s.p. zgolj zaradi tega, ker jim je potekla pogodba o zaposlitvi za dolocen cas in je bilo ali s.p. ali nic. Enako pri studentih, ki jim pretece status.
Ne velja samo za IT. Prakticno katerkoli sektor. Seveda ima pa zraven se kar nekaj drzava, ker je prakticno nemogoce odpustiti delavca za nedolocen cas, legalno seveda. In v dneh ko zna ze vsak qurac svoje pravice na pamet, je to edino smiselno...
Firma najema s.p. ne zaradi podjetnosti, ampak zato, ker jih prides kar posteno ceneje kot redno zaposleni + vsak trenutek te lahko "odpustijo". Vcasih pa se outsoursat za kak projekt.
Vecino primerov ki jih poznam so ljudje naredili s.p. zgolj zaradi tega, ker jim je potekla pogodba o zaposlitvi za dolocen cas in je bilo ali s.p. ali nic. Enako pri studentih, ki jim pretece status.
Ne velja samo za IT. Prakticno katerkoli sektor. Seveda ima pa zraven se kar nekaj drzava, ker je prakticno nemogoce odpustiti delavca za nedolocen cas, legalno seveda. In v dneh ko zna ze vsak qurac svoje pravice na pamet, je to edino smiselno...
Sori za pozen odgovor. Nisem bral celotne debate tako, da je mogoče že kdo enako odgovoril.
Če si v firmi "zaposlen" kot s.p. se meni zdi logično, da imaš vse ugodnosti, ki jih imajo redno zaposleni.
Ne, ni logično. Podjetja niso dobrodelne ustanove in na področjih visoke konkurenčnosti (npr. pri prevoznikih) si kot s.p. takoj zamenljiv.
sudo poweroff
Malajlo ::
Pri vseh možnih produktih, ki so na voljo, se mi zdi, da je programiranja vedno manj.
Poleg tega je takih, ki znajo napisati nekaj v PHP, kot listja in trave. Zaposljiv si, ampak nekje v nizkem povprečju. Izdelava spletnih strani pa ni več programiranje, ampak dizajniranje.
Iščejo pa se mojstri, ki znajo na SharePoint obesiti kaj novega (C# torej), narediti kakšno mobilno aplikacijo (.NET, SilverLight npr.). Večina programja v SLO, tukaj je mišljen predvsem poslovni softver, je na MS platformah. Težko prepričaš kupca, da mu boš naredil novo poslovno aplikacijo, ki bo delala na LAMP, zamo zato, ker so licence zastonj. Izdelava aplikacije pač ne, vzdrževanje le-te je pa lahko precej drago, zaradi kakšnega hrošča so pa lahko posledice precej zoprne.
Sam tudi programiram, če na tržišču ni kakšnega produkta, ki je relativno poceni. Če lahko kupim kakšen dll za 50 USD, ga v enem dnevu ne napišem sam.
Največ povpraševanja je po implementatorjih in vzdrževalcih že narejenih stvari. Če znaš zraven še kaj popraviti, potem toliko bolje. Pa kakšne analize poslovnih procesov, iskanje možnosti zmanjševanja stroškov itd. Predvsem je pomembna samoiniciativnost pri delu. Da bi recimo narekoval kodo, je škoda mojega časa. Dober programer (in tudi tako plačan) je tisti, ki mu vržeš problem in zahteve na mizo in sam naredi rešitev. Strojepisci so pa iz Srbije in Indije prepoceni.
Kaj si pa kot programer predstavljaš, da bi delal?
Poleg tega je takih, ki znajo napisati nekaj v PHP, kot listja in trave. Zaposljiv si, ampak nekje v nizkem povprečju. Izdelava spletnih strani pa ni več programiranje, ampak dizajniranje.
Iščejo pa se mojstri, ki znajo na SharePoint obesiti kaj novega (C# torej), narediti kakšno mobilno aplikacijo (.NET, SilverLight npr.). Večina programja v SLO, tukaj je mišljen predvsem poslovni softver, je na MS platformah. Težko prepričaš kupca, da mu boš naredil novo poslovno aplikacijo, ki bo delala na LAMP, zamo zato, ker so licence zastonj. Izdelava aplikacije pač ne, vzdrževanje le-te je pa lahko precej drago, zaradi kakšnega hrošča so pa lahko posledice precej zoprne.
Sam tudi programiram, če na tržišču ni kakšnega produkta, ki je relativno poceni. Če lahko kupim kakšen dll za 50 USD, ga v enem dnevu ne napišem sam.
Največ povpraševanja je po implementatorjih in vzdrževalcih že narejenih stvari. Če znaš zraven še kaj popraviti, potem toliko bolje. Pa kakšne analize poslovnih procesov, iskanje možnosti zmanjševanja stroškov itd. Predvsem je pomembna samoiniciativnost pri delu. Da bi recimo narekoval kodo, je škoda mojega časa. Dober programer (in tudi tako plačan) je tisti, ki mu vržeš problem in zahteve na mizo in sam naredi rešitev. Strojepisci so pa iz Srbije in Indije prepoceni.
Kaj si pa kot programer predstavljaš, da bi delal?
jype ::
Malajlo> Težko prepričaš kupca, da mu boš naredil novo poslovno aplikacijo, ki bo delala na LAMP, zamo zato, ker so licence zastonj.
Malajlo> Če znaš zraven še kaj popraviti, potem toliko bolje.
Ja. In komot prepričaš kupca, da če mu MS rešitev ne bo delovala (kar se jim pogosto dogaja) bodo na popravek v povprečju čakali več mesecev, pri LAMP rešitvi pa dan ali dva.
Malajlo> Če znaš zraven še kaj popraviti, potem toliko bolje.
Ja. In komot prepričaš kupca, da če mu MS rešitev ne bo delovala (kar se jim pogosto dogaja) bodo na popravek v povprečju čakali več mesecev, pri LAMP rešitvi pa dan ali dva.
Malajlo ::
Še nisem naletel na težavo pri MS, ki je ne bi znal odpraviti. Mogoče tudi zato, ker imam ta privilegij, da lahko ves gnev in srd na kljukce na supportu izkričim, kaj pa vem.
Pri LAMP sem imel prevečkrat težave z nezdružljivimi verzijami ("ja, si dal gor 5.1, bi moral 4.9 ali pa 3.fg, ali pa 5.1, ampak potem 7.88 drugo, pa 3.f.l za četrto. Zato ne dela"). Pa čisto enostavna PHP stran je bila...
Pri LAMP sem imel prevečkrat težave z nezdružljivimi verzijami ("ja, si dal gor 5.1, bi moral 4.9 ali pa 3.fg, ali pa 5.1, ampak potem 7.88 drugo, pa 3.f.l za četrto. Zato ne dela"). Pa čisto enostavna PHP stran je bila...
Ne, ni logično. Podjetja niso dobrodelne ustanove in na področjih visoke konkurenčnosti (npr. pri prevoznikih) si kot s.p. takoj zamenljiv.
Res je, podjetja niso dobrodelne ustanove. Delavci pa tudi niso cunje, s katerimi se pometa, čeprav se jih večina tako obnaša. Veliko (IMHO večina) jih sprejme vse pogoje, ki jih postavi delodajalec brez besed in brez vsakega pogajanja. Veliko jih pretirano zasleduje "varno" zaposlitev, čeprav si ravno s tem ustvarjajo več tveganja in slabše pogoje.
Če sprejmeš službo v firmi kot s.p. ti morajo pripadati vse ugodnosti, ki pripadajo redno zaposlenim. Če tak dogovor ni mogoč greš drugam.
Iz lastnih izkušenj vem, da je to mogoče. Sem bil 2x v takšni situaciji. Če delaš dobro in direktor vidi, da si koristen potem se da dogovoriti marsikaj. Tudi direktorji imajo raje zanesljive in preverjene ljudi, kot, da vsake nekaj mesecev menjajo cel team (velja tudi za prevoznike).
Malajlo> Še nisem naletel na težavo pri MS, ki je ne bi znal odpraviti.
Malajlo> Pri LAMP sem imel prevečkrat težave z nezdružljivimi verzijami ("ja, si dal gor 5.1, bi moral 4.9 ali pa 3.fg, ali pa 5.1, ampak potem 7.88 drugo, pa 3.f.l za četrto. Zato ne dela"). Pa čisto enostavna PHP stran je bila...
Zanimivo, moje izkušne so pa ravno obratne.
Malajlo> Pri LAMP sem imel prevečkrat težave z nezdružljivimi verzijami ("ja, si dal gor 5.1, bi moral 4.9 ali pa 3.fg, ali pa 5.1, ampak potem 7.88 drugo, pa 3.f.l za četrto. Zato ne dela"). Pa čisto enostavna PHP stran je bila...
Zanimivo, moje izkušne so pa ravno obratne.
LeQuack ::
Sej nočte valda še vedno programirat po diplomi? Vsaj zase vem, da nočem. Tudi arhitekt si po diplomi ne želi it opek polagat, čeprav jih je mogoče med študentskim delom.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
oldguy ::
Hja, eni dejansko hočemo... Nas pač veseli. Kaj pa boš, pisal papirje in elaborate cele dneve? Ali ni logično, da svoje znanje uporabiš za to, kar rad počneš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()
Tody ::
LeQuack ja pomoje boš šeeee veliko programiral, ker te noben ne bo zaposlil za vodjo projekta brez izkušenj in kako rešit kak problem in kako se kaka zadeva naredi bolj optimalno in to...
Mavrik ::
Sej nočte valda še vedno programirat po diplomi? Vsaj zase vem, da nočem. Tudi arhitekt si po diplomi ne želi it opek polagat, čeprav jih je mogoče med študentskim delom.
Zakaj bi zapravljal čas na FRIju če bi bilo vse kar bi hotel delat v življenju to, da gonim na kup in se pizdim čez eno skupino ljudi ter v rit lezem drugi skupini ljudi?
The truth is rarely pure and never simple.
LeQuack> Sej nočte valda še vedno programirat po diplomi?
Da bi ne maral programirat?
Nonsense!
It makes me feel GREAT!
Smarter! More aggressive!
I feel like I could...
...like I could...
...like...
...I...
...could...
TAKE ON THE WORLD!!!
Nonsense!
It makes me feel GREAT!
I feel like I could...
...like I could...
...like...
...I...
...could...
TAKE ON THE WORLD!!!
Utk ::
Kaj pa misliš, da boš delal drugega kot programiral? Morda v državni službi ne, drugač pa sigurno. Lahko si samo jezik izbiraš. No, edino če nameravaš testirat ali kaj podobnega :)
PrimozR ::
To je pa RES primerjava ja... opeke polagajo edino mogoče gradbeniki. Tvoja primerjava s kodiranjem je nekje 'sej arhitekt tut noče po diplomi hiš risat'. Newsflash, večina jih :P
tony1 ::
LeQuack> Sej nočte valda še vedno programirat po diplomi?
Nonsense!
It makes me feel GREAT!
I feel like I could...
...like I could...
...like...
...I...
...could...
TAKE ON THE WORLD!!!
I don't think you should drink that... It looks bad for you...
Ja valda treba je bit malo ambiciozen. Sicer pa že delam, tako da hvala za vašo skrb :)
Res je primerjava z gradbeniki malo zgrešena, hotel sem samo ponazoriti, da so programerji ponavadi na dnu verige v IT firmi. Kar ni nič narobe, še vedno je potrebno veliko znanja za opravljanje tega poklica, le ni tako cenjen.
Res je primerjava z gradbeniki malo zgrešena, hotel sem samo ponazoriti, da so programerji ponavadi na dnu verige v IT firmi. Kar ni nič narobe, še vedno je potrebno veliko znanja za opravljanje tega poklica, le ni tako cenjen.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
LeQuack> Ja valda treba je bit malo ambiciozen.
Ampak zakaj bi si želel počet nekaj tako dolgočasnega, kot je vodenje projektov?
Ampak zakaj bi si želel počet nekaj tako dolgočasnega, kot je vodenje projektov?
LeQuack> Ja valda treba je bit malo ambiciozen.
Sej lahko po tej logiki rečeš, da je tudi biti direktor dolgočasno. In mogoče tudi je za nekoga.
Je pa vseeno IT področje dosti široko, da niso na voljo samo 2 ali 3 delovna mesta.
Quack !
Jasno, ampak če si želiš biti direktor ali kakšne druge oblike šef, potem nima smisla, da se na FRI učiš premetavat bite. Greš raje na faks, kjer ti ponujajo pomembnejša znanja za tvoje vrste nalog.
LeQuack> Tudi to je res. Ampak na koncu srednje šole smo še mladi pa naivni :)
Verjetno drži, ja, ker pametni smo šli po srednji šoli takoj delat :)
Verjetno drži, ja, ker pametni smo šli po srednji šoli takoj delat :)
PrimozR ::
Ne kako, katerega. Programiranja se lahko odlično naučiš sam, ker je itak pomemben mindset. Če nimaš pravega, jebiga, ti še 20 let FRIja ne bo prav preveč pomagalo. Nek gimnazijec bo pa težko takoj po srednji šoli začel načrtovati jeklene konstrukcije in podobne strojniško/gradbeniške zadeve.
roba87 ::
Jaz mislim, da se za vsakega kaj najde v računalništvu, če je volja... eni bolje programirajo, drugi rišejo in modelirajo...
Macketina ::
Meni je samo zalostno, kako malo uporabnega je na nasih faksih glede prakticnih zadev. Morda imam samo jaz tak obcutek, ne vem...
Ampak jype, ti imas pa resne probleme biti sef:) se ti ne da, right? :)
Ampak jype, ti imas pa resne probleme biti sef:) se ti ne da, right? :)
Ma, nad ljudmi prehitro obupam in se reči lotim sam. Najslabša možna lastnost, ki bi jo šef lahko imel.
Loki ::
šoferjev v mednarodnem zelo manjka. no, mogoce zdaj, ko je recesija, ne vec toliko, a je v normalnih casih kriz.
I left my wallet in El Segundo
Loki ::
LeQuack ja pomoje boš šeeee veliko programiral, ker te noben ne bo zaposlil za vodjo projekta brez izkušenj in kako rešit kak problem in kako se kaka zadeva naredi bolj optimalno in to...
nisi ti enkrat spraseval (ze dolgo casa nazaj), ce si lahko vodja projektov brez znanja programiranja?
I left my wallet in El Segundo
Loki še vedno mislim da je tako, samo malce se je spremenila vrsta vodji. Poznam ljudi, ki so uspešni v vodenju projektov pa "ne znajo" programirat. Kjer "ne znajo" pomeni da ne poznajo podorobnosti in varnostnih ter optimalnih rešitev. Ampak se lahko dogovorijo s stranko kaj bi radi in to skomunicira sodelavcem.
Da bi bil pa vodja projekta nekega razvoja produkta pa seveda moreš biti zelo dober programer da dobro razviješ zadevo.
Seveda te ne en ne drug ne bo zaposlil redno brez izkušenj...
Da bi bil pa vodja projekta nekega razvoja produkta pa seveda moreš biti zelo dober programer da dobro razviješ zadevo.
Seveda te ne en ne drug ne bo zaposlil redno brez izkušenj...
Pri projektu imaš načrtovalca produkta in programerja (coderja). Kaj mislite, kateri je bolj primeren za vodjo projekta.
sudo poweroff
Najbolj primeren je "project manager", ki dejansko vodi projekt, razporeja resurse, komunicira... Dober PM lahko vodi projekte v različnih industrijah. Enkrat v avtomobislki, drugič v IT.
yeti ::
Pri projektu imaš načrtovalca produkta in programerja (coderja). Kaj mislite, kateri je bolj primeren za vodjo projekta.
Najbolj primeren je "project manager", ki dejansko vodi projekt, razporeja resurse, komunicira... Dober PM lahko vodi projekte v različnih industrijah. Enkrat v avtomobislki, drugič v IT.
Najbolj primeren je tisti ki ima največ znanja in izkušenj. Res sicer je, da je dostikrat tak na položaju samo po mojih skromnih (no ja :D) izkušnjah so dostikrat tja pririnili ravno tisti ki imajo tega najmanj. Iz preprostega razloga, ker so kot programerji pač pogrešljivi. Dobrega programerja bi samo idiot promoviral na polozaj kjer se bo sel papirologijo in praviloma taki niti nočejo med papirje (tja pa seveda rinejo taki, ki so nesposobni za programiranje). In tudi ni osamljen primer da ima programer vecjo placo od svojih nadrejenih po dva ali tri nivoje navzgor. Ce ima firma kolikor toliko pošlihtano v glavi potem ima vzporedne veje managmenta (oz. vodilnih vlog) z tehničnimim osebjem...
Programerjem pogosto manjkajo "soft skills", ki so za vodenje projektov nujne. Če nisi komunikativen, pripravljen na konfrontacije in pripravljen na to, da je treba stalno nekomu nekaj razlagat potem pač ne moreš biti dober PM. Kolikor jaz poznam programerje jih je večina najbolj srečnih, če jih pustijo pri miru.
Tako kot vodje projektov dostikrat manjka hard skills oz. dejanskih znanj iz področja. Večina jih pride s kakšnega mehkega faksa ala Ekonomika, FDV in podobno, kjer se pri izpitih obkrožuje odgovore in podobne neumnosti. Tako da lahko iz dobrega razvijalca rata precej dober vodja, če pridobi še nekaj komunikativnih znanj, medtem ko je obratna pot skoraj nemogoča.
Quack !
LeQuack da si ne boš kej naredu no... Vsi vemo da rabiš za katerokoli službo več talentov in tudi če imaš talent tako za programiranje kot tudi za organizacijo in vodenje, brez izkušenj kako to dela v resničnem življenju ne bo šlo.
a.) zafukaš par stvari pa se tako naučiš, vprašanje je le čigav denar boš porabil
b.) sediš ob nekomu pa opazuješ kako se stvari dogajajo in potem tvoje napaka malce manj stanejo.
a.) zafukaš par stvari pa se tako naučiš, vprašanje je le čigav denar boš porabil
b.) sediš ob nekomu pa opazuješ kako se stvari dogajajo in potem tvoje napaka malce manj stanejo.
A vendarle obstaja razlikica...
Ce si nesposoben programer se bo to izkazalo v nekaj tednih. Stvar pač ne dela.
Ce si nesposoben vmesni vodja se lahko šlepaš na drugih (podrejenih) še leta in če imaš mičkeno
soft skillov kot so tunkanje drugih v svoje napake, zgovarjanja, hinavščine in kanček občutka za
laganje boš še napredoval. In slučajno in seveda je to zgolj čisto naključje je večina slovenskih
vodij, natančno takšnih.
Ce si nesposoben programer se bo to izkazalo v nekaj tednih. Stvar pač ne dela.
Ce si nesposoben vmesni vodja se lahko šlepaš na drugih (podrejenih) še leta in če imaš mičkeno
soft skillov kot so tunkanje drugih v svoje napake, zgovarjanja, hinavščine in kanček občutka za
laganje boš še napredoval. In slučajno in seveda je to zgolj čisto naključje je večina slovenskih
vodij, natančno takšnih.
yeti> In slučajno in seveda je to zgolj čisto naključje je večina slovenskih vodij, natančno takšnih.
To je vedno tako:
Peter Principle @ Wikipedia
To je vedno tako:
Peter Principle @ Wikipedia
Ja tocno tako. Ce je nekdo tako nesposoben da ti dela škodo ga promoviraj dokler ti
je ne more več delati. In potem se taki duvajo po forumih kakšne "soft skille" imajo.
In kako moraš imeti za njihov polozaj se kaj vec kot znanje programiranja (ki ga sami
sicer nimajo...). In to je tudi razlog da praviloma sposobni programerji ne rinejo v
management. Nocejo biti v taki druzbi...
je ne more več delati. In potem se taki duvajo po forumih kakšne "soft skille" imajo.
In kako moraš imeti za njihov polozaj se kaj vec kot znanje programiranja (ki ga sami
sicer nimajo...). In to je tudi razlog da praviloma sposobni programerji ne rinejo v
management. Nocejo biti v taki druzbi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yeti ()
Utk ::
Zakaj bi pa morali, sposobni programerji naj programirajo in zaslužijo več kot nesposobni menedžerji.
CrniE> Zakaj bi pa morali, sposobni programerji naj programirajo in zaslužijo več kot nesposobni menedžerji.
We do.
We do.