» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
strani: 1 ... 225 226 227 228

thetilko ::

7982884e je izjavil:

perci je izjavil:

Hehe, tole
in rad potuje po svetu
bi lahko prevedli v :
in se do strank rad vozi z letalom


Temu se pač ne reče potovanje :).

no, poslovno potovanje je se vedno potovanje. mnogim to ustreza, pac ce si brez familije in mlad.


Kaj ni, da poslovno gres na pot, zasebno pa na potovanje?

Drugace pa so podjetja za te kadre, posebej, ce so tako dobri, da jih lahko takoj kam posljes pripravljena dati 10.000€+++ samo headhunterju, ki ga najde.

Tody ::

Eno je da si greš lahko Pariz ogledat, v kako dobro restavracijo, zapeljat z ladico, drugo pa je da delaš ob 9 do 18,19 kar pomoje rezultira samo še v tem da si bi rad sesu v posteljo, kjerkoli je že ta. Hotel stane dnevnice tudi in greš tudi če je naslednji dan vikend domov.

zavtom ::

Dpool je izjavil:

Ce je kdo poznavalec CISCO tehnologij in rad potuje po svetu, me lahko kontaktira za vec info. Enako ce je morda tu kak interesent za Cyber security.


In kaj bi ta interesent za cybersec počel. Ali gre za pentesting, načrtovanje omrežij... ? Kot so že omenili, link do firme, če oglas ne obstaja, bi bil kar dobrodošel.

pegasus ::

A so potovanja še vedno po afriških vojnih območjih? ;)

Dpool ::

Fantje, oglas ze cybersec najdete na Slo-Tech, zavihek Zaposlitev. Ce pa bi imel kdo kaj vec vprasanj, me lahko preko ZS kontaktirate.

Smurf ::

Plačilo: 1200+ EUR / mesec?

Huh.

zavtom ::

Well, to so verjetno pozabili eno ničlo na koncu?


Od kandidatov zahtevamo
Poznavanje kibernetskih groženj in napadov na omrežnem, sistemskem ter aplikacijskem nivoju.
Poznavanje ključnih mehanizmov kibernetske obrambe (požarni zidovi, IPS, utrjevanje sistemov, anti-malware sistemi, iskanje ranljivosti, odprava ranljivosti, aplikacijska varnost).
Poznavanje delovanja in upravljanja sistemov Windows, Windows Server ter Linux.
Poznavanje delovanja in upravljanja IP omrežij (preklapljanje, usmerjanje, usmerjevalni protokoli, upravljavski protokoli, preferenčno z opremo Cisco).
Poznavanje delovanja omrežja Internet (naslavljanje, DNS, usmerjanje, posredovanje prometa, aplikacijski protokoli),
Poznavanje in interpretacija podatkov iz analizatorjev omrežnega prometa IP.
Sposobnost analize zapisov na sistemskem (syslog/event log) in omrežnem (NetFlow ipd.) nivoju.
Poznavanje tehnologij korelacije dogodkov (npr. sistemov SIEM).
Osnovno znanje programiranja in skriptanja (Python/Ruby/Groovy/Bash/Powershell ipd.).
Izkušnje s penetracijskih testiranjem ali varnostnim preverjanjem aplikacij.
Ali druge relevantne izkušnje povezane s kibernetsko varnostjo.


Saj gledma pravi oglas?

Smurf ::

Mogoce je misljen na dan. Ce ni me pa resnicno zanima kako to funkcionira. Zapravis ne vem 200€/dan za cloveka (hoteli, letala, dnevnice), ampak placo mu pa das 1200€?

ppika ::

Chuapoiz je izjavil:

Da in ne. :D Se držimo svoje vasice in nizke plače. :D
Saj to drugo ti oni tudi zagotavljajo.

Invictus ::

Smurf je izjavil:

Plačilo: 1200+ EUR / mesec?

Huh.

Plačilo je za SOC center, ne za predavatelja...

Tam si pa opica, ki bulji v ekran, in včasih implementira kako novo zadevo.

Sicer delovno mesto je za strokovnjaka, ampak le ti ne delajo v SOC/NOC centrih...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Dpool ::

Da ne bo prevec debata zasla glede place.. sem poeditiral oglas in napisal bruto placilo OD-DO.

Za CISCO poznavalca ni objavljen oglas na SLO-TECH.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dpool ()

zavtom ::

Just a question... če ima cybersec expert do 3500€ bruto... kako da fuck imate lahko potem povprečno plačo 3600€ bruto !?!

Vir: https://slo-tech.com/forum/t698729/p550...

SmeskoSnezak ::

Tam pise Zacetnisko znanje potrebno... torej ne more bit neki expert, ali?
@ Pusti soncu v srce... @

Dpool ::

@zavtom: Aja morda si si prevedel 'Strokovanjak' v expert. Mozno da je to tudi pravilen prevod, no tako je narejena verjetno sistemizacija tukaj in je poimenovano delovno mesto. Iz razpisa bi pa moralo biti razvidno, da ni omenjenih 'ekspert' besed. Razpis ima razpon place visok, ker je odvisno od znanja na posameznih podrocjih. Ce si res ekspert, potem gre tudi visje, ampak ponavadi takih ni v SLO (recimo to so SANS certificirani ljudje, vsaj z dvema SANSoma iz relevantnega podrocja, torej cybersecurity).

@Smesko: Tako. Ker je podrocje zelo zelo siroko( moras vedet programirati oz. vsaj skriptat v Pythonu, podatkovno analitiko opravljati, sistemski inzeniring ter networking - saj govorimo o delu znotraj SOC-a), je vsaj kul, da poznas te tehnologije in da imas vsaj v eni napredno znanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dpool ()

alkoo ::

Vedno bolj razmišljam, da bi se preizkusil v freelancerstvu. Koliko pomembno je znanje nemščine za pridobitev (prvega freelance!) dela v AT, DE? Večina projektov, ki jih najdem ima vpisano kot pogoj tudi nemščino. Sicer se še spomnim nekaj osnov in tudi imam namen osvežiti znanje jezika, ampak ga nisem aktivno uporabljal že več kot 10 let, ker je vsepovsod bila samo angleščina. Je možno iti preko tega ali je boljše najprej osvežiti znanje?

Invictus ::

Počakaj malo, zdaj je kriza v Nemčiji kar se tiče zunanjih izvajalcev.

Tudi nemške firme, ki so zunanji izvajalci, dobivajo odpovedi pogodbe.

Sicer pa išči. Prvi job je težko najti...

Nemščina je zaželjena, vsaj pogovorna. Ni pa nujna...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Vazelin ::

in zakaj se je to pojavilo? Firme stiskajo?
Vazelin Investments Ltd.
WE BAKE : YOU MAKE

Chuapoiz ::

Zaposlujejo.

Invictus ::

Iščejo redno zaposlene, kjer delaš non stop onsite. Nekako nezaželjeno za freelancerje. Bi se bilo treba preseliti.

Teorij je več.

Ena je, da ima nemška država dovolj tujcev, ki ne delajo v Nemčiji in ne plačujejo nič davkov. Letos sem pri enem razpisu za službo dobil obrazec, kjer sem moral vpisati koliko dni v letu bom v Nemčiji. Očitno bodo bolj pazili na to, koliko časa so tujci na ozemlju Nemčije zaradi davčnega rezidentstva. Slišal sem že tudi, da so tujcem, ki so presegli 183 dni bivanja v Nemčiji kar poslali odločbo o plačilu davka v Nemčiji, ker so zadostili pogojem za davčno rezidentstvo.

Druga teorija je BREXIT. Firme malo zaposlujejo na zalogo, ker znajo britanski državljani izgubiti pravico do dela v EU. In bodo vskočile nemške firme namesto njih.

Tretja teorija je pa najbolj osnovna slovenska fovšija, kjer so se Nemci naveličali plačevati višje zneske freelancerjem, kpot pa jih tam zasluži en res dober manager.

Ampak Nemčija je imela zdaj 12 let konjukture. Mora nastopit malo krize, skupaj z Dieselgate in prehodom avtov na elektriko. Kot ponavadi bo ta prehod plačala raja :D.

Na drugi strani je pa Nemčija blazno odvisna od Kitajske, kjer so prav gotovo že dovolj blizu s kopiranjem nemških izdelkov na podobno raven in domačo proizvodnjo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

thetilko ::

Se mi zdi, da so zadeve bolj racunovodske narave. Ko je slabo se planira kratkorocno in takrat pridejo prav freelancerji, ker lahko nekoliko drazje normalno poslujes, brez, da imas dolgorocno povisane stroske, kar ne marajo investitorji in lastniki. To se v praksi lahko prevede v doplacilo za fleksibilnost.

Poleg tega lahko ure freelancerja das v od investicijskih stroskov, optimizacije in se kaj, kjer se zaposleni pac ugnezdi med osnovne dolgorocne stroske. Vcasih je lahko davcno dosti ceneje, ce lahko te ure prikazes kot strosek za investicijo, kar je praviloma dosti manj obdavceno, kot navaden zaposlen ali pa celo deloma stipendirano. Mi smo skoraj vse projekte na prejsnji firmi, ki je bila v automotive realizirali s freelancerji skozi stroske projektov in vrsili zgolj nadzor, ce delajo OK.

Ko so dobri casi gledas predvsem na dolgorocno stabilnost, tam pa freelancerji zasijejo kot draga moznost in podjetja raje zaposlujes.

Invictus ::

To je sicer res, ampak na dolgi rok ne vem, če bo zadeva pila vodo. V Nemčiji je zaposleni zaščiten bolje od kočevskega medveda, sploh če je član sindikata. Zgleda pač nova muha nemških lastnikov, managerjev in računovodij. Dvomim, da bo zdajšnje zaposlovanje za projekte ravno pravšnje za kasnejše operativno delovanje.

Poleg tega ta zahtevana 100% prisotnost zunanjih izvajalcev povzroča kar precej sivih las. Kolega gor pravi, da bi brez problemov prodali stranki 100% več ljudi, ampak zaradi tega pogoja nihče noče delati.

Namreč, večina freelancerjev bi delala 50% remote.

Ker tukaj nihče ne popusti, projekti stojijo, oz. se izvajajo s premajhnim številom ljudi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

thetilko ::

Kaj pa vem... Imam obcutek, da vsi stockpilajo tehnicne kadre. Podjetja, ki se ukvarjajo z industrializacijo pravtako ves cas iscejo nove kadre, potem pa imas se leasing firme, ki pravtako delajo zalogo in naceloma deloma delajo trg bolj fleksibilen. Cisto iskreno, mene cudi, da je tole dosti drago freelancanje v taksni obliki prezivelo do danes.

Ce se ne motim je srednjerocno kadrovski problem najvecji problem podjetij, ce se razmere ne bistveno spremenijo, kar objasni, ko kje tehniki polovico delovnika narocujejo iz aliexpressa, sefi pa niti ne trznejo.

Si pa mislim, da sva midva v dosti bolj industrijskih branzah, ker za cisti IT menda ze nekaj casa ni roznato, posebej, ker v primeru, da je mozno 100% od doma imas na voljo freelancerje na globalni ravni.

Invictus ::

thetilko je izjavil:


Si pa mislim, da sva midva v dosti bolj industrijskih branzah, ker za cisti IT menda ze nekaj casa ni roznato, posebej, ker v primeru, da je mozno 100% od doma imas na voljo freelancerje na globalni ravni.

To je sicer res, ampak se na koncu izkaže, da je 3x ali 4x dražji Evropejec na koncu še vedno cenejši od globalnega Indijca, Pakistanca, ali Filipinca :).

In ker se firme slabo učijo na napakah drugih, jih še vedno najemajo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

TripleJ ::

zavtom je izjavil:

Just a question... če ima cybersec expert do 3500€ bruto... kako da fuck imate lahko potem povprečno plačo 3600€ bruto !?!

Vir: https://slo-tech.com/forum/t698729/p550...


Le kako neki, razni manegerji in vodje imajo toliko več :D
Če si ing. ne računaj na prav dobro plačo, tista lestvica ne velja zate.

Vazelin ::

A 3500 ni ok?
Vazelin Investments Ltd.
WE BAKE : YOU MAKE

TripleJ ::

Vazelin je izjavil:

A 3500 ni ok?


Tudi tega ne boš videl, dobiš pa CTOja, ki rad tolče po mizi in "glasno govori" :D

Vazelin ::

A ni NIL ena bolj prestižnih firm?:D
Vazelin Investments Ltd.
WE BAKE : YOU MAKE

Invictus ::

Vazelin je izjavil:

A ni NIL ena bolj prestižnih firm?:D

NIL ne obstaja več, je bil prodan ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vazelin ::

TripleJ je izjavil:

Vazelin je izjavil:

A 3500 ni ok?


Tudi tega ne boš videl, dobiš pa CTOja, ki rad tolče po mizi in "glasno govori" :D

A pol praviš da je zajeban boss?:D
Vazelin Investments Ltd.
WE BAKE : YOU MAKE

TripleJ ::

Prava beseda bi bila mobing.

TripleJ ::

Dpool je izjavil:

Ce je kdo poznavalec CISCO tehnologij in rad potuje po svetu, me lahko kontaktira za vec info. Enako ce je morda tu kak interesent za Cyber security.


In vprašajte zakaj iščejo ljudi.
Hint: ni zaradi povečanega obsega dela :D

zavtom ::

TripleJ je izjavil:

Dpool je izjavil:

Ce je kdo poznavalec CISCO tehnologij in rad potuje po svetu, me lahko kontaktira za vec info. Enako ce je morda tu kak interesent za Cyber security.


In vprašajte zakaj iščejo ljudi.
Hint: ni zaradi povečanega obsega dela :D


Please, do tell more. Vodstvo zmetalo ven kader, ki se ni priklonil ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavtom ()

Mavrik ::

Vazelin je izjavil:

A 3500 ni ok?


V primerjavi s plačami po Evropi za tak kader - niti ne. Ker lahko delaš za tuje firme (kljub Invictusovemu omejenemu pogledu na majhen košček ene industrije), ki bolje plačajo. Te številke ne obstajajo v vakuumu.

Drugače mi še vedno masovno zaposlujemo on-side, TCO se začne preko 100.000 za inženirje tudi direkt s faksa in zraste precej preko Invictusovih plač za inženirje z izkušnjami.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

hendriks ::

Mavrik je izjavil:

Vazelin je izjavil:

A 3500 ni ok?


V primerjavi s plačami po Evropi za tak kader - niti ne. Ker lahko delaš za tuje firme (kljub Invictusovemu omejenemu pogledu na majhen košček ene industrije), ki bolje plačajo. Te številke ne obstajajo v vakuumu.

Drugače mi še vedno masovno zaposlujemo on-side, TCO se začne preko 100.000 za inženirje tudi direkt s faksa in zraste precej preko Invictusovih plač za inženirje z izkušnjami.


Poveš kaj več o "vas" prosim? Kaj je potrebno znati v štartu ali je delo remote ali on-site ipd. Tnx.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hendriks ()

AndyS ::

Na Googlu dela

Mavrik ::

hendriks je izjavil:

Mavrik je izjavil:

Vazelin je izjavil:

A 3500 ni ok?


V primerjavi s plačami po Evropi za tak kader - niti ne. Ker lahko delaš za tuje firme (kljub Invictusovemu omejenemu pogledu na majhen košček ene industrije), ki bolje plačajo. Te številke ne obstajajo v vakuumu.

Drugače mi še vedno masovno zaposlujemo on-side, TCO se začne preko 100.000 za inženirje tudi direkt s faksa in zraste precej preko Invictusovih plač za inženirje z izkušnjami.


Poveš kaj več o "vas" prosim? Kaj je potrebno znati v štartu ali je delo remote ali on-site ipd. Tnx.


https://careers.google.com/locations/zu... :)
The truth is rarely pure and never simple.

FTad ::

Torej v firmi delam na projektu kjer je vecino logike implementiral senior inzenir, jaz sem bil zadolzen za GUI del. Sedaj je pa ta sodelavec na krajsem dopustu nakar sem bil primoran analizirati kodo, ki jo je spisal, saj je pri testih prihajalo do raznih shortdumpov.

Tekom analize sem ugotovil, da je napisal veliko stvari izredno povrsno in slabo zastavljeno. Torej deluje mi, kot da pravzaprav popravljam kodo nekoga, ki ni ravno za senior pozicijo.

Moje vprasanje: a naj zacnem razmisljati o povisici? Takih napak si en senior ne bi smel privosciti.

Smurf ::

FTad je izjavil:

Torej v firmi delam na projektu kjer je vecino logike implementiral senior inzenir, jaz sem bil zadolzen za GUI del. Sedaj je pa ta sodelavec na krajsem dopustu nakar sem bil primoran analizirati kodo, ki jo je spisal, saj je pri testih prihajalo do raznih shortdumpov.

Tekom analize sem ugotovil, da je napisal veliko stvari izredno povrsno in slabo zastavljeno. Torej deluje mi, kot da pravzaprav popravljam kodo nekoga, ki ni ravno za senior pozicijo.

Moje vprasanje: a naj zacnem razmisljati o povisici? Takih napak si en senior ne bi smel privosciti.

Najverjetneje. Nekaj je sicer moznosti, da je zgolj prvi sodelovec bistveno precenjen.

kingsix ::

Treba je tudi vedet v kakšnih okoliščinah se je zadeva delala. Na naši firmi npr imamo en projekt kerega so delali za enega naročnika bolj tako... Kot side projekt... Hkrati pa je naročnik skoz pritiskal s svojimi forami.. Ala na dan predstavitve je hotel kup sprememb l etc. kar se je potem več al manj "hackalo" po kodi. Koda je posledično bila zelo slaba, čeprav so na njej delali dobri razvijalci. Drugi projekti so bistveno drugačni.

Vedno je pač zelo lahko prit na en tak projekt in potem bit "pameten".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

Vazelin ::

FTad je izjavil:

Torej v firmi delam na projektu kjer je vecino logike implementiral senior inzenir, jaz sem bil zadolzen za GUI del. Sedaj je pa ta sodelavec na krajsem dopustu nakar sem bil primoran analizirati kodo, ki jo je spisal, saj je pri testih prihajalo do raznih shortdumpov.

Tekom analize sem ugotovil, da je napisal veliko stvari izredno povrsno in slabo zastavljeno. Torej deluje mi, kot da pravzaprav popravljam kodo nekoga, ki ni ravno za senior pozicijo.

Moje vprasanje: a naj zacnem razmisljati o povisici? Takih napak si en senior ne bi smel privosciti.

Na ta način boš utemeljeval povišico?
Vazelin Investments Ltd.
WE BAKE : YOU MAKE

FTad ::

Vazelin je izjavil:

FTad je izjavil:

Torej v firmi delam na projektu kjer je vecino logike implementiral senior inzenir, jaz sem bil zadolzen za GUI del. Sedaj je pa ta sodelavec na krajsem dopustu nakar sem bil primoran analizirati kodo, ki jo je spisal, saj je pri testih prihajalo do raznih shortdumpov.

Tekom analize sem ugotovil, da je napisal veliko stvari izredno povrsno in slabo zastavljeno. Torej deluje mi, kot da pravzaprav popravljam kodo nekoga, ki ni ravno za senior pozicijo.

Moje vprasanje: a naj zacnem razmisljati o povisici? Takih napak si en senior ne bi smel privosciti.

Na ta način boš utemeljeval povišico?


Nikakor nisem imel namena, da bi blatil sodelavca, češ kako je slabo kodo pisal. Bolj sem razmišljal v smeri, da so moje sposobnosti vendarle boljše kot sem sam sebe ocenjeval in bi na podlagi tega dejstva (+ kjer sem se izkazal na preteklih projektih in seveda na tem trenutnem), bil zaslužen dobiti povišico.

c3p0 ::

Znanje ni vse. Če bi vedel koliko so nekateri plačani za prvovrstno špageti kodo...

FTad ::

c3p0 je izjavil:

Znanje ni vse. Če bi vedel koliko so nekateri plačani za prvovrstno špageti kodo...


Zal ne vem. Lahko malce več o tem poveš prosim?

moose_man ::

FTad je izjavil:

Bolj sem razmišljal v smeri, da so moje sposobnosti vendarle boljše kot sem sam sebe ocenjeval in bi na podlagi tega dejstva (+ kjer sem se izkazal na preteklih projektih in seveda na tem trenutnem), bil zaslužen dobiti povišico.


Beri to, kar je bilo napisano tu:

kingsix je izjavil:

Treba je tudi vedet v kakšnih okoliščinah se je zadeva delala. Na naši firmi npr imamo en projekt kerega so delali za enega naročnika bolj tako... Kot side projekt... Hkrati pa je naročnik skoz pritiskal s svojimi forami.. Ala na dan predstavitve je hotel kup sprememb l etc. kar se je potem več al manj "hackalo" po kodi. Koda je posledično bila zelo slaba, čeprav so na njej delali dobri razvijalci. Drugi projekti so bistveno drugačni.


Tudi jaz sem v zivo videl kako je en velik projekt trpel zaradi podobnih vzrokov. Na takih projektih moras vcasih razumet zgodovino tega, kaj se je dogajalo, da razumes nekatere stvari ki se na prvi pogled zdijo totalno neumne.

Invictus ::

Mavrik je izjavil:


V primerjavi s plačami po Evropi za tak kader - niti ne. Ker lahko delaš za tuje firme (kljub Invictusovemu omejenemu pogledu na majhen košček ene industrije), ki bolje plačajo. Te številke ne obstajajo v vakuumu.

Drugače mi še vedno masovno zaposlujemo on-side, TCO se začne preko 100.000 za inženirje tudi direkt s faksa in zraste precej preko Invictusovih plač za inženirje z izkušnjami.

So pač to redne službe, ki vključujejo selitev.

Meni pa to smrdi ;), oz. sem nekako vezan kjer sem.

Itak da ima vsak omejen pogled, tako kot ti... ;)
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

thetilko ::

Smurf je izjavil:

FTad je izjavil:

Torej v firmi delam na projektu kjer je vecino logike implementiral senior inzenir, jaz sem bil zadolzen za GUI del. Sedaj je pa ta sodelavec na krajsem dopustu nakar sem bil primoran analizirati kodo, ki jo je spisal, saj je pri testih prihajalo do raznih shortdumpov.

Tekom analize sem ugotovil, da je napisal veliko stvari izredno povrsno in slabo zastavljeno. Torej deluje mi, kot da pravzaprav popravljam kodo nekoga, ki ni ravno za senior pozicijo.

Moje vprasanje: a naj zacnem razmisljati o povisici? Takih napak si en senior ne bi smel privosciti.

Najverjetneje. Nekaj je sicer moznosti, da je zgolj prvi sodelovec bistveno precenjen.


Jaz ne bi nokoli pri pogajanjih za placo delal kontrasta med sabo in ostalimi, posebej ne na nacin, da delo drugih vrednostim slabo. Zame je to otrocji nacin, kjer se zavedaj, da na teh primerih ne mores soditi vsega, kar pocne in se utegnes samo blamirati.

Ce ne znas vrednotiti svojega dela, potem je najboljse, da poskusis dobiti kaksno konkretno ponudbo iz drugega podjetja.

Drugace primeri manj doslednega programiranja visje rangiranega zaposlenega nikakor niso osnova za boljse place. Placa je samo deloma odvisna od tega, ampak gotovo to ni glavni faktor, posebej recimo od seniorja dalje. Ti lahko reces zase, da si med najbolj doslednimi in pedantnimi programerji na podjetju, ampak to je samo nekaj %+-.

Smurf ::

thetilko je izjavil:


Jaz ne bi nokoli pri pogajanjih za placo delal kontrasta med sabo in ostalimi, posebej ne na nacin, da delo drugih vrednostim slabo. Zame je to otrocji nacin, kjer se zavedaj, da na teh primerih ne mores soditi vsega, kar pocne in se utegnes samo blamirati.

Noben ni omenjal kako se pogajati, ampak da se mu (veretno) splaca pogajati.

thetilko ::

Smurf je izjavil:

thetilko je izjavil:


Jaz ne bi nokoli pri pogajanjih za placo delal kontrasta med sabo in ostalimi, posebej ne na nacin, da delo drugih vrednostim slabo. Zame je to otrocji nacin, kjer se zavedaj, da na teh primerih ne mores soditi vsega, kar pocne in se utegnes samo blamirati.

Noben ni omenjal kako se pogajati, ampak da se mu (veretno) splaca pogajati.


Sem razumel drugace, verjetno, ker mi je samoumevno, da se vedno splaca pogajati. :) Ampak mi ni neka dobra osnova, ki pa je praviloma predpogoj.

Old Spice ::

Ne bi ravno rad bral vseh 227 strani teme, me pa vseeno zanima ena groba ocena kakšna je v SI neto plača za nekoga iz IT področja? Rabim eno referenčno nulo :)

c3p0 ::

od minimalca do 4k+
strani: 1 ... 225 226 227 228