Forum » Strojna oprema » Remote administrator in Ganymede 822
Remote administrator in Ganymede 822
civava23 ::
Imam ADSL modem Ganymede 822 in remote administrator 2.2 server na računalniku doma (brez dodatnega routerja, firawall ..) na Xp pro SP1 , vendar ne morem dostopati do njega preko intrenta. Ko vpišem n drugem računalniku v remote administrator 2.2 viewer public IP mi napiše Can't connect to the server. Porti so na obeh radmin na 4899.
Glede na to, da ima ADSL modem 4 vhode, ali se obnaša kot router, mu je treba dodatno odpreti kakašen port, kako sploh dostopati do njega. Poizkusil sem tudi dostopati preko navadne klicne povezave in se mi isti računalnik z remote administrator 2.2 server konektira BP.
Glede na to, da ima ADSL modem 4 vhode, ali se obnaša kot router, mu je treba dodatno odpreti kakašen port, kako sploh dostopati do njega. Poizkusil sem tudi dostopati preko navadne klicne povezave in se mi isti računalnik z remote administrator 2.2 server konektira BP.
tec ::
A si se probal konektat na modem?
tukaj pise, da lahko gor prikljucis tv, iptelefon in podobno opremo. Torej bi lahko iz tega sklepal, da je samo modem in ne kot router.
A si probal na radminu uporabit Connect through host? Tam naj bi vpisal zunanji ip, pod navadni ip pa vpises internega od masine. Sicer to ni temu namenjeno, ampak mogoce bi pomagalo. Kaj pa ce pingas domaco masino?
Kako pa se povezujes na net iz druge masine? Napisal si, da si probal dialup, sam od kje si to probal? Si se doma konektal na dialup in se potem povezal preko radmina iz druge lokacije, al si dial-up uporabil na drugi masini, preko katere si se povezal domov?
tukaj pise, da lahko gor prikljucis tv, iptelefon in podobno opremo. Torej bi lahko iz tega sklepal, da je samo modem in ne kot router.
A si probal na radminu uporabit Connect through host? Tam naj bi vpisal zunanji ip, pod navadni ip pa vpises internega od masine. Sicer to ni temu namenjeno, ampak mogoce bi pomagalo. Kaj pa ce pingas domaco masino?
Kako pa se povezujes na net iz druge masine? Napisal si, da si probal dialup, sam od kje si to probal? Si se doma konektal na dialup in se potem povezal preko radmina iz druge lokacije, al si dial-up uporabil na drugi masini, preko katere si se povezal domov?
civava23 ::
Doma sem se kontektiral na dialup namesto na Ganymede, potem pa sem od drugje preko ADSL dostopil na ta računalnik BP.
rebro ::
Veš, v čem ti je problem, jaz sem imel podobno težavo...Ti si moraš na Radmin viewerju naštimat ternutni ip od serverja, ki ga želiš dostopat, če to narediš, je vse ok.Težava je pa ta, da vsakokrat, ko se ti konekta server na internet, prevzame nov ip, tako da če si rugje, ne veš, kateri ip je pravi. Jaz sem sicer poizkusil z remote connection v winsih, pa sem klicu domov sestro, da je pogledala, kateri je nov ip, ga vpisal in je delal....nobenih novih portov ni treba odpirat, ker jaz imam tudi Ganymede pa uporabljam remote BP
Če pa še zmeraj ne dela, pa nastavi port od Radmina na 3389, ki je default remote port od winsov...ta ziher dela.
LP
Če pa še zmeraj ne dela, pa nastavi port od Radmina na 3389, ki je default remote port od winsov...ta ziher dela.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Remote AdministratorOddelek: Pomoč in nasveti | 1786 (1614) | karafeka |
» | Kako bi gledu na ekran druzga pcja na mrezi?Oddelek: Programska oprema | 1296 (1008) | rebro |
» | Remote desktopOddelek: Omrežja in internet | 2769 (2095) | eprasnikar |
» | Kako oddaljeno dostopati do domačega računalnika?Oddelek: Omrežja in internet | 2119 (1885) | ToniT |
» | ADSL + ststičen ip + remote desktop?Oddelek: Omrežja in internet | 2134 (1858) | kuntek |