Forum » Operacijski sistemi » Ne morem povrniti originalne teme od xp-ov
Ne morem povrniti originalne teme od xp-ov

dado75 ::
Imam win xp professional sp1... Danes se mi je zgodilo, ko sem vklopil računalnik, da je v nadzorni plošči kjer je start i pa v oknih na orodni vrstici izginil xp izgled... Zdaj zgleda kakor, da imam kakšno staro verzijo windows-ov. Poskisil sem v nastavitvah tem spremeniti temo vendar mi ne dovoli spremeniti teme, ki bi povrnila prejšnjo obliko, karkoli drugega pa gre, če se spreminjajo samo barve in ikone na desktopu? Ko izberem temo katero bi ponastavil mi javi naslednji error:
The theme cuold not be loaded becouse the theme service is not running. You can turn the service on in the computer managment administrative tool in the control panel.
Sem preveril v tem service-u in imam vklopljeno themes... Started... Automatic, prav tako pa še eno zadevo katera naj bi bila povezana s temami... Tuneup winstyler theme service... Started... Automatic.
Naj povem še, da nisem imel ali imam inštaliranega nobenega programa za modifikacijo desktopa in tudi, da nisem že kar nekaj časa nič spreminjal. Edino včeraj sem na novo vstavil tuner kartico in inštaliral gonilnike zanjo.
Ali ima kdo kakšno iddejo kako odpraviti to zagato?
Hvala in lp!
[ Khm, drugic napisi sporocilo bolj razumljivo za ostale uporabnike. -- BigW ]
The theme cuold not be loaded becouse the theme service is not running. You can turn the service on in the computer managment administrative tool in the control panel.
Sem preveril v tem service-u in imam vklopljeno themes... Started... Automatic, prav tako pa še eno zadevo katera naj bi bila povezana s temami... Tuneup winstyler theme service... Started... Automatic.
Naj povem še, da nisem imel ali imam inštaliranega nobenega programa za modifikacijo desktopa in tudi, da nisem že kar nekaj časa nič spreminjal. Edino včeraj sem na novo vstavil tuner kartico in inštaliral gonilnike zanjo.
Ali ima kdo kakšno iddejo kako odpraviti to zagato?
Hvala in lp!
[ Khm, drugic napisi sporocilo bolj razumljivo za ostale uporabnike. -- BigW ]
- spremenil: BigWhale ()

RejZoR ::
Hja poba, praviš da nisi upoabljal nobenega programa za modificiranje desktopa, po drugi strani pa praviš da si uporabil Tuneup WinStyle, ki počne ravno to. In ni treba rečt dvakrat da ni ravno ta program krivec.
Poglej če je za to zadevo kakšna restore opcija oz enostavno dostrani TuneUp Utilities (predvidevam da 2006) pa boš videl če bo spet začelo delat. Bo pa v vsakem primeru vsaj za nas težko ker nimamo realtime dostopa do tvojih fajlov, registra niti ne vemo kaj se je dogajalo pred tem. V skrajni sili uporabi System Restore če ga imaš vklopljenega, ampak men je vedno naredil več škode, tko da je lepo izklopljen.
Lahko pa za hec probaš uporabit Windows XP Royal temo, ki si jo zastonj snameš iz SoftPedia strani. Če bo slednja delala pomeni, da zadeva dela ampak, da je neki hudo narobe z osnovno temo...
Za menjavo ne rabiš WinStylerja oz česarkoli ker je Royal tema uradna in dela brez vsakega patchanja, samo vrži jo na pravo mesto...
Poglej če je za to zadevo kakšna restore opcija oz enostavno dostrani TuneUp Utilities (predvidevam da 2006) pa boš videl če bo spet začelo delat. Bo pa v vsakem primeru vsaj za nas težko ker nimamo realtime dostopa do tvojih fajlov, registra niti ne vemo kaj se je dogajalo pred tem. V skrajni sili uporabi System Restore če ga imaš vklopljenega, ampak men je vedno naredil več škode, tko da je lepo izklopljen.
Lahko pa za hec probaš uporabit Windows XP Royal temo, ki si jo zastonj snameš iz SoftPedia strani. Če bo slednja delala pomeni, da zadeva dela ampak, da je neki hudo narobe z osnovno temo...
Za menjavo ne rabiš WinStylerja oz česarkoli ker je Royal tema uradna in dela brez vsakega patchanja, samo vrži jo na pravo mesto...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

dado75 ::
Najprej hvala za odgovor naprej pa...hja, res je nekaj čudnega in sumljivega na mojem compu...kot sem že omenil v prvem postu....nikoli in nikdar nisem uporabljal nobenih programov za modifikacije desktopa in nevem kaj za vraga dela ta skripta v mojih nastavitvah....noben ne šara po računalniku razen mene tako da...je pa tudi res, da sem danes odkril enga trojanca...sam mislm, da ta črviček glih ni direktni krivec za te tegobe, ki pestijo mojo mašinco. Tisto temo, ki si mi jo priporočal sem tudi že prej poizkusil in ne dela...sm pa poizkusil eno drugo temo...mislim, da iz iste strani...pa je delovala, samo mi pa ni spremenilča orodno vrstico in START knofa....
Še kakšna iddeja????
Še kakšna iddeja????

Spajky ::
revija Monitor Jan2006 (zadnji), stran 111 /samo še klasični videz/; navodilo za rešitev problema ...

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | bbpress adminOddelek: Izdelava spletišč | 970 (844) | bole80 |
» | Težave z windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 3160 (2566) | mrsofa |
» | Word-minizirana oknaOddelek: Pomoč in nasveti | 712 (651) | heron |
» | windows media player 11Oddelek: Programska oprema | 2526 (1642) | kr ena |
» | teme za xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1266 (1223) | BluPhenix |