Forum » Pomoč in nasveti » Komp Se Restarta mogoce rami krivi
Komp Se Restarta mogoce rami krivi
brdi ::
No velik sem ze videl glede restartanja kompov in glede tega ampak nic uporabnega da se men ne bi vec ! No men se komp kr tko rrja tist 1 dan dela pa spet rrja vcasih celo vec! No zanima me ce se dobi kak ram tester za OS XP! al kaj bi se lahko bilo krivo ?
- spremenil: brdi ()
SimplTech ::
Kaj je razlog za resetiranje računalnika je kar zajeban ugotovit na hitro. Lahko problemi z napajanjem, pregrevanje določenih komponent, napihnjeni kondenzatorji na plati, prah (sem imel že veliko primerov - celo totalna odpoved grafike samo zaradi praha - sem spihal in očistil, grafa dela naprej normalno že pol leta), spori stojne opreme, težave z gonilniki, problemi za RAM-om...
Najbolje je da greš po vrsti in najprej spucaš račualnik - posesaš notranjost in spihaš prah. Potem preveri malo temperature (če se ti resetira ob obremenitvi - recimo ko igraš igre je lahko vzrok pregrevanje ali švoh napajalnik).
Potem stestiraj RAM s programom MEMtest86+, ki ga najdeš tukaj: Memtest86+
Najbolje je da greš po vrsti in najprej spucaš račualnik - posesaš notranjost in spihaš prah. Potem preveri malo temperature (če se ti resetira ob obremenitvi - recimo ko igraš igre je lahko vzrok pregrevanje ali švoh napajalnik).
Potem stestiraj RAM s programom MEMtest86+, ki ga najdeš tukaj: Memtest86+
NO RACUNALNIK S ENE PREGREVA 39stoponj max 42. spiham ga usake 2 meseca! am najbol mislim daje ram. ampak ko nevem s kerim programom sprecekirat ram? to me ful zanima ! drgace napajalnik je rs bol svoh sam prej je vedno delalo vse ok! sedaj pa kr nenkrat tist kr neki ! aja pa se rame mi tko nevem kr neki pozira. ko rrjam komp imam sam 28% RAMa in use tak cez ene 20 min pa ze okol 44% zato bi rad ram prechekiru a veste za kak program ? pls
SimplTech ::
Sem ti dal link za Memtest. Dol potegni iso fajl, posnami na CD in bootni mašino iz CD-ja. Pa pusti nekaj ur da testira.
ja ker iso naj dljam? ce sem enga dljal pa je prazn rar ! da mi direkt link od tistega k ga naj dljam !
no jaz sem sprobal cheknit rame ampak rami so ql nit 1ne napakice! Zanima me sam zakaj meni delajo rami na 200MHz ce pa so rami 400MHz a lahko to kje nastavim ? pa tut komp se je se sedaj 1x rrju.
Han ::
Potem pa malo zvišaj voltažo za ram in procesor (vcore).
200 MHz DDR = 'marketinških' 400 MHz
200 MHz DDR = 'marketinških' 400 MHz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čudno obnašanje računalnika... HELP!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1382 (1183) | djem |
» | velik problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1034 (909) | Shinobi |
» | Nujno!! - RAM ne delaOddelek: Strojna oprema | 1150 (909) | dex22 |
» | PC se ugasaOddelek: Pomoč in nasveti | 976 (867) | MyotisSI |
» | Resetiranje racunalnika.. nujno potrebujem pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 1417 (1192) | carota |