Forum » Šola » Učenje
Učenje
urko99 ::
Kakšen sistem učenja imate? Kako do čim boljše koncentracije, motivacije?
Predvsem me zanimajo študentje naravoslovja.
lp Uroš
Predvsem me zanimajo študentje naravoslovja.
lp Uroš
gzibret ::
Med študijem sem kadil. In glavna motivacija je bila čik pavza. Na vsakih 20-50 strani učbenika. Odvisno od težavnosti snovi.
Vse je za neki dobr!
pivmik ::
Mene tudi zanimajo dobri postopki učenja.
Vem za en trikec: ko imaš za naštevat kakšne stvari-besede iz njih sestaviš neko zgodbico in si jih tako lažje zapomneš. Deluje :)
A ima še kdo kakšen trik oz. bilokakšne napotke za najlažje učenje?
Predvsem me mori učenje 200 stranskih skript, kjer je treba znat več al manj vse kar piše not. :|
Za stvari, kjer je potrebno večinoma razumevanje in ne 'piflanje' na pamet ni problema.
Ponavadi delam tako:
Jaz preberem enkrat, če mi ne prej zmanjka časa(skoraj vedno mi zmanjka), kakšne dolgočasne stvari kar izpustim. Potem grem na izpit, kjer dostikrat mi uspe že s prve naredit, če ne pa pač poskusim naslednjič. Kjer ponovim postopek, le da se začnem učit kaj prej in imam neko podlago iz učenja za prvi rok :P .
Vem za en trikec: ko imaš za naštevat kakšne stvari-besede iz njih sestaviš neko zgodbico in si jih tako lažje zapomneš. Deluje :)
A ima še kdo kakšen trik oz. bilokakšne napotke za najlažje učenje?
Predvsem me mori učenje 200 stranskih skript, kjer je treba znat več al manj vse kar piše not. :|
Za stvari, kjer je potrebno večinoma razumevanje in ne 'piflanje' na pamet ni problema.
Ponavadi delam tako:
Jaz preberem enkrat, če mi ne prej zmanjka časa(skoraj vedno mi zmanjka), kakšne dolgočasne stvari kar izpustim. Potem grem na izpit, kjer dostikrat mi uspe že s prve naredit, če ne pa pač poskusim naslednjič. Kjer ponovim postopek, le da se začnem učit kaj prej in imam neko podlago iz učenja za prvi rok :P .
LP, Gregor GRE^
glinik ::
Jaz sem si delal prispdobe. Če sem si moral zapomnit kar neko besedo kot je npr. INTR, sem si rekel , da je kot nogometni klub INTER. Razlika je v E-ju, saj ga ni Drugače tukaj pomaga motivacija in morda kakšni listki ...
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
urko99 ::
Zanimive ideje. Kakšen načrt študija pa si naredite? Snov predelujete sprotno ali kampanjsko?
sidd ::
hmm, kaj pa kaj motivacija? če je le ta, je že vse lažje
meni je kr veliko manjka....za zapomnit stvari pa je itaq ko je kriza si vse zapomniš
meni je kr veliko manjka....za zapomnit stvari pa je itaq ko je kriza si vse zapomniš
gzibret ::
> Snov predelujete sprotno ali kampanjsko?
Kampanjsko. Saj nisi več v srednji šoli. Pa še tam se da lepo naredit s kampanjskim učenjem.
Kampanjsko. Saj nisi več v srednji šoli. Pa še tam se da lepo naredit s kampanjskim učenjem.
Vse je za neki dobr!
kopriwa ::
srednjo šolo se da večinoma narest z zadnjim dnevom učenja, za študij se učim pa kampanjsko (par dni pred kolokvijem), če si pa karakter se uči sproti pa boš naredu skoraj vse kar si želiš
iskra ::
Jst mam fajn motivacijo: pijanica, če nrdim izpit. Sploh pa sem do sedaj naredil bore malo, ker sem se ukvarjal še s športom, tako da je občutek, ko opravim kak izpit toliko boljši.
Snov se lotim obdelovat tko, na izi, kake 3 tedne prej. 2 tedna pred izpitom že primem zadevo malo bol u roke - 2-3 urce na dan. Zadnji teden sedim za knjigami po ene 4-6 ur na dan. Hodim na čike, kuham pašto in hrenovke... Ratam bled kot zid in nato na izpit se prezračit med ljudi.
Fajn je, če imaš koga, ki se uči poleg tebe. Ni nujno da isto snov. Pač tolko, da malo prevetrista oba možgane s kakimi prašanji. Skupno premlevanje problemov in tako dalje.
Če mam ful teorije, si postavljam otroška vprašanja (zakaj, zakaj, zakaj,...), dokler nisem zadovoljen z razlago. Pač snov je treba poštekat, da usaj veš, kaj prepisuješ s plonkov.
Če imam dosti slik, se lotim prerisovat. Zamislim si neke vzorce, vprašam se, zakaj je tisto tam in kaj tam počne, in tako dobi vse neko podobo, ki jo težko pozabiš.
Med učenjem mi pride prav tudi kaka runda košarke, sploh kakršenkoli odklop, kjer pozabiš na učenje. Ko prideš nazaj pred zvezke, izgledajo stvari malo bol jasne.
Snov se lotim obdelovat tko, na izi, kake 3 tedne prej. 2 tedna pred izpitom že primem zadevo malo bol u roke - 2-3 urce na dan. Zadnji teden sedim za knjigami po ene 4-6 ur na dan. Hodim na čike, kuham pašto in hrenovke... Ratam bled kot zid in nato na izpit se prezračit med ljudi.
Fajn je, če imaš koga, ki se uči poleg tebe. Ni nujno da isto snov. Pač tolko, da malo prevetrista oba možgane s kakimi prašanji. Skupno premlevanje problemov in tako dalje.
Če mam ful teorije, si postavljam otroška vprašanja (zakaj, zakaj, zakaj,...), dokler nisem zadovoljen z razlago. Pač snov je treba poštekat, da usaj veš, kaj prepisuješ s plonkov.
Če imam dosti slik, se lotim prerisovat. Zamislim si neke vzorce, vprašam se, zakaj je tisto tam in kaj tam počne, in tako dobi vse neko podobo, ki jo težko pozabiš.
Med učenjem mi pride prav tudi kaka runda košarke, sploh kakršenkoli odklop, kjer pozabiš na učenje. Ko prideš nazaj pred zvezke, izgledajo stvari malo bol jasne.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
glinik ::
To mi delaj, basketaš :) ...
Jaz sem recime preveč športa in drugih hobijev trajbo, za sem delal študij tako dolgo ... Sem pa zdaj na koncu
Lp
Jaz sem recime preveč športa in drugih hobijev trajbo, za sem delal študij tako dolgo ... Sem pa zdaj na koncu
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
iskra ::
Jap, resn šport in študij ne gresta skupej. Usaj ne na naravoslovnih fakultetah u Ljubljani
Ajow! 5 metru drow ...
sidd ::
nep, resen šport pa študij ne gresta skupaj kaj preveč
zato pa se eni ukvarjamo z športom zgolj da ne "zaribamo" in bol za zabavo.
drugače pa motivacija za študij... če boš hoto dobit službo, se uči..skoz doma poslušam. mogoče se bo kdaj primla, samo dvomim.
iskra: dobra motivacija bom sprobal
zato pa se eni ukvarjamo z športom zgolj da ne "zaribamo" in bol za zabavo.
drugače pa motivacija za študij... če boš hoto dobit službo, se uči..skoz doma poslušam. mogoče se bo kdaj primla, samo dvomim.
iskra: dobra motivacija bom sprobal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali ste zadovoljni s srednjo šolo na katero ste se vpisali ali obžalujete svojo odloč (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 10141 (1628) | AtaŠtumf |
» | Študij na FMFOddelek: Šola | 5516 (4946) | moose_man |
» | Gimnazija JeseniceOddelek: Šola | 8992 (6322) | Yacked2 |
» | Elektrotehniška in strojna fakultetaOddelek: Šola | 6556 (6102) | M-XXXX |
» | Formula za uspehOddelek: Šola | 1533 (1271) | ABX |