Forum » Strojna oprema » če računalnik primem me strese
če računalnik primem me strese
slovencl ::
Moj računalnik trese če ga primem. Če sem dobro ozemljen, in se ga dotaknem me narahlo strese. Če pomerim napetost, je ohišje na 110V, ampak tok je zgled majhen. Rčunalnik sicer dela normalno. Je že kdo kaj takega opazil?
Dr_M ::
slaba elektricna napeljava oz ohisje ni ozemljeno. 110V je pa ogromno.
na mojmu racunalniku je blo enkrat okol 32V pa sm ze cutu, 110V me je pa skor ubil
na mojmu racunalniku je blo enkrat okol 32V pa sm ze cutu, 110V me je pa skor ubil
Bass0 ::
Tako je. prepričaj se, da imaš napajalni kabel pravilno ozemljen (šuko); če je priključen na podaljšek/razdelilec, preveri, ali je tudi ta pravilno ozemljen. Lahko tudi poskusiš na drugi zidni vtičnici. Načeloma računalnik (kot si že sam pogruntal) še vedno deluje v redu.
Ko se oddaljiš od mašine, bi moral elektrificirati še tipkovnico in miško, za večjo varnost pred nepridipravi
Ko se oddaljiš od mašine, bi moral elektrificirati še tipkovnico in miško, za večjo varnost pred nepridipravi
Tear_DR0P ::
v loži sm odprl že poleti temo elektrotehnika v praksi
tam sprašujem o podobni težavi
tam sprašujem o podobni težavi
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router in strelaOddelek: Loža | 2148 (1582) | Oldi |
» | grafična v matični in ne pridem v win7 ali safe modeOddelek: Pomoč in nasveti | 613 (535) | J4zzm4n |
» | podaljšek in elektrika v rumenozeleni žiciOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1296 (1220) | dolenska |
» | Statika!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1099 (990) | Slowenc |
» | Zakaj napajalnik trese??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1281 (1059) | Vesoljc |