» »

Problem z WRT54G setup page!

Problem z WRT54G setup page!

gerrno ::

Imam sledeči problem in upam, da se bo najdel kdo, ki bo vedel rešitev.

Pred enim tednom se nabavil Linksys WRT54G v5, in ga zinstaliral tako, kot to pise v navodilih se pravi najprej cd not in instalacija s pomočjo cd-ja in ne kar direkt na http://192.168.1.1. Instalacija je bila uspešna, in jst veselo začnem surfat, se pravi da mi vse normalno dela, in tu se pojavi problem.

Po kaksne pol ure se odločim, da jst omenjen router nastavim po svoje in lepo vpišem v brskalnik http://192.168.1.1 me vpraša za us in pas, vpisšem not, me lepo prjav in potem mi naloži setup page z errorji, PROBLEM JE V TEM K NEMOREM KLIKNIT NOBENGA GUMBA, KER JIH NIMAM, VIDM SAMO DEL PODATKOV IZ FORME IN SLIKE, SE PRAVI OZADJE.

Potem pa sem se lotil reševanja problema in naredil sledeče postopke:
- probal zagnati stran v IE,
- probal zagnati stran FireFox,
- zmanjšal security v obeh programih skor na nulo,
- omogočil nalagnaje vseh opcij v obeh programih,
- izkopil vse firewall-e (od nortona in od wins-ov),
- naložil setup page z staro verzijo jave,
- naložil setup page z novo verzijo jave,
- nastavil IP, Defutl Gateway,.... tako kot mora bit,
- resetiral računalnik in router,
- ping-al 192.168.1.1,
- prebral cel forum na linksys,
- poslal majl na linksys pa dubu pol k.... mrzle vode za odgovor,
- šel skozi instalacijski postopek 3-krat,
- probal naložit firmware prek exe fajlov k jih ma linksys,
- v glavnem izčrpal možnosti, ki so se mi zdele, da bi lahko bile problem

Edina stvar, ki je se nisem storil je ta, da nisem probal dostopati na router iz drugega računalnika. Sem pa probal dostopati iz istega računalnika, z drugim OS (na računalniku mam dva OS).

V glavnem še zmeri ne morem nč nastavt. Edino kar mi preostane je, da bi se najdel kdo, ki bi mi znal povedat kako naložit firmware ponovno prek RJ45, tako da povozš ta starga, ampak brez tega da dosotpaš na setup page.

Napaka, ki sem jo odkril je v tem, da ko omenjena setup page na http://192.168.1.1 proba naložit neke java skripte iz njihove strani (linksys), javi error im potem se kar vrstijo (errorji tipa object undefined).

Še enkrat upam, de se bo najdu kdo k bi vedu se za kako opcijo.

zee ::

smem vprašat, kaj si inštaliral iz CDja?

Imam prav tak router, pa sem ga samo priklopil po navodilih, se prijavil gor, nastavil PPPOE (SiOL) in to je blo to. No, pa naslov sem tudi spremenil iz 192.168.1.1 na 192.168.2.1, tako mi ni bilo treba nič spreminjat, ko sem prišel iz LJ domov.

Na tvojem mestu bi se poskušal povezati na router iz kakšnega drugega računalnika. Routerjev vmesnik dela tako iz IE kot iz Firefoxa.

zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

gerrno ::

Ful hvala za predlog. PROBLEM REŠEN!!! Objavlam za vse k so pogledal ta post, rešitev je sledeča --> router morate spravt managment mode, in sicer takole nekako (po navodilih od linksys, baje deluje samo za v5 pr men ni delalo):
- greste na stran od linksys in si dolpotegnete firmware za vaš router (odvisno od verzije routerja),
- izklopte router iz elektrničnega omrežja (se pravi potegneš kabl za štrom vn),
- nato pa pritisnete in držite reset button in nato štrom kabl spet not in pri tem ne izpustite reset tipke,
- reset tipko tako držite še cca. 5s-10s, nato jo izpustite,
- počakate, cca. 20s - 1min, med tem mora na router-ju utripat lučka za power,
- ko utripa lučka a power, greste v vaš priljubljen brskalnik in vpišete http://192.168.1.1 in enter,
- router mora pokazat nekaj kjer piše Managment Mode,
- pobrskate do fajla z firmware-om za vaš router in upgradate firmware.

Jaz pa sem moral storiti sledeče (ker vzgoraj omenjeni postopek ni prjel):
- po tem ko opravil ves ta postopek sem pustil stran odprto (tam k pise managment mode)
- nato pa sem pritisnil tipko reset in jo držal cca. 10s,
- ter nato v odprtem oknu pobrskal do shranjenega firmvar-e in ga upgradal.

In sedaj deluj.

Aja jst nism nč instaliral, un cd k je zravn te nekej vod po nastavitvah za router, tako, da jst mislm, da tist nč ne instalira.

zee ::

zato me je čudilo, ko si pisal o namestitvi s CDja.

samo da si rešil.

zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013672 (3018) verto
»

Linksys wrt54gl v1.1 - factory reset

Oddelek: Omrežja in internet
111295 (1057) Klamzi
»